Thursday, February 19, 2009

pre-holiday


Assalamualaikum...

wah wah..ade pre-holiday la plak..hehe..i define it as a preparation for the holiday..it's not a long vacation tho..3 days 3 nites only..;) actually i just want to share the obstacles i hv been faced to plan for the holiday..mmg sgt byk dugaannya tau!

kononnya vacation ni mcm hadiah la frm hubby for my besday. locationnya adlh LANGKAWI ISLAND jekk! (dlm kepala otak dh mula dok pk nak shopping COKLAT n kekacang n sotong..erkkk sume mkanan:D) tercetusnya idea utk brcuti ke langkawi mase raya cina aritu..tgh dok sembang2 ngn hubby kat kampung tetiba rs nak mkn coklat..dan dan tu jgk aku ajak hubby g langkawi..tah pape kan..mcm kat kedai xde jual coklat..hehehe...konon nak beli byk2..n alasan je nak g langkawi:D..(fyi, dr tepeng ke kola perlis = 2 jam n then naik ferry 40 minit dh smpai langkawi..agk dekat la compare nak g dari KL)...tp xmenjadi plan tu..kadangkala last minute plan menjadi n kadangkala xmenjadi..so mase tu xjadi ats sbb2 tertentu:p then hubby yg suggest g mase besday aku..of course aku soh dia blanja kan..hadiah besday..haha...mcm pksa je kan:D okla..cut it short..

besday aku mmg jatuh hr ahad tp hotel yg dikehendaki (berjaya hotel) plak penuh..then decide a week after tht (19-22 feb 09)..mase nih aku pnyela konfiden xstart new sem lagi..skali silap budget..2 minggu lps dh register new sem..makanya minggu ni pnye klass aku burn la..ekekek:D nak burn klass ni pn ade kisahnya..aku decided amik 4 subjek sem nih (sila maklum 4 subjek adlh sgt tough ok..dr segi masa especially..mmg aku akn kebizian tahap gaban la ..eh gaban tu bakal hubby kak vagg:D) anyway...1 subjek klassnya 2 minggu skali..so subjek2 yg aku amik, 1st week klass akn ade ari sabtu 1 and ahad 2 (ha ni yg kes 9am-9pm tu) and 2nd week ari ahad 1 subjek..begitula minggu2 seterusnya..and cuti yg kitorang plan utk vacation terkena minggu yg 3 subjek tu..so meaning to say..3 subjek aku kena burn..tp nasib menyebelahi aku..subjek yg aku register pd awalnya aku drop n tukar amik subjek lain dan schedule nya adalh terbalik..kali ni 2nd week tu yg 3 subjek..1st week tinggl 1 subjek je..so minggu ni adlh giliran 1st week tu..maka 1 subjek je la aku burn.. (pheww..** msti pening nak pham nih..:D )

ok pastuh part nak book flight n hotel plak..problem lagi..hotel yg kitorang nak full plak date yg kitorang plan tu..tp at last dpt gk la..hotel yg kitorng akn dok adlh Helang Hotel & Langkasuka Beach Resort (ha ni hubby yg suke sbb depan laut..) ha nape 2 hotel..sbbnnya Helang tu kitorang stay mase sampai n nak blik -> dekat ngn airport..Langkasuka Beach plak hubby yg pilih..katanya nak ketenangan..tu tujuan dia nak g sana pn..tp tujuan aku nak shopping:D (disbbkan hubby nak ketenangan n relax2..so aku suggest dia bg sume duit kat aku biar aku tlg shopping..ekekek..aci x:D) hotel 2 flight pn 2 gk..barula aci kan..haha:p actually kitorang nak book MAS pegi balik tp utk date balik xde plak..full..so trpksa la kami mem-book "everyone can fly" dgn muka yg kelat..huhu..sila maklum ye..aku bkn nk condem airasia cuma reason aku kitorang ni bw anak ngn stroller lagi..so agk kureng selesa la..tu pada aku la..maybe pd org lain ok..aku je yg ngengada..hehe:D so..pegi dgn MAS balik dgn AIR ASIA..tp xpela..apepn aku xkisah aslkan kitorang slamat pegi dan slamat balik..;)

so flight nye mlm ni kul 830pm...pagi buta tadi kul 1.30am aku bangun packing beg..terkebil2 aku mengepack brg2..huhu..btapa last minitnye aku..hahaha..sbnrnya aku majuk ngn hubby sbb hubby balik lmbt mlm td..aku dh plan nk pack brg mlm td..skali dia bole plak blik lmbt..so xpela..maybe dia bz kan..aku pn sambl tidokan ank aku plan nak bgn la packing..skali dgn aku2 skali zzzzz..kul 130am bru tersedar..tp okla..dpt aku packing dgn tenang skali sbb assistant aku dh tido..kalu x aku dok simpan baju dlm beg dia dok kuarkan balik baju tuh..jenuh nak bersilat ngn dia..xpn nnti aku dok packing baju masuk dlm beg..dia dok punggah sume baju dlm wardrobe..ha lagi naya aku..so baik aku tido kan dia dulu..hehehe..

so..skang ni aku masih di opis..530 on time aku kena rushing nak ke KLIA..tp xpe..KLIA Ekspress ade;) hubby plak half day ari ni..so kami akn bertemu di klsentral..cewah..

itula riwayat pre-holiday aku..nnti aku cite pasal the holiday plak eh..cau cin cau... will be online back on monday;)

**br aku teringt pencuci muka aku terlupe nak amik..huh..kena pesan ngn hubby soh amikkan..


~si kenit ni paling syok bile sebut "nak g dalan-dalan" (nak g jalan-jalan )~

37 comments:

niza said...

happy holiday suziey....beli ferrero tu bnyk2 tau...pastu pos kat sy...ekekek....

Mama Danish said...

wahh besnye nk g holiday...nanti bli cekelat bnyk2 tau..ahaks jgnla lupe nk pos kt org kt cni..ok have a nice holiday ya

Elliya said...

Langkawi...tunggu Aqeel datang ye!!! heheheh..

Cikgu, saya dah buat homework.
Apa kata cikgu tanda & kasik star byk2 dulu kat homework saya tu b4 cikgu p holiday????? Macih...

[-suziey-] said...

niza: thanks niza..hehehe..beli ferrero byk2 tu mmg WAJIB..nk pos xleh..nnti posmen cilok..wakakka..kena dtg collect kat umah...haha (baik niza g langkawi trus..dr penang nak ke kl lagi jauh dr penang ke langkawi:p)

[-suziey-] said...

Mama Danish: ouh msti2..nnti sy buat announcement la..sape nak cekelat meh dtg umah..hhahaha..ok x:D

thanks mama danish;)

[-suziey-] said...

Elliya: yeay..bagus anak murid..baik nnti sy akn semak dan beri markah:p

Siti said...

waaa..bestnya nak gi holiday..nak gak cekelat..huhu..dulu siti duk kat langkasuka gak..best tempat tu..

[-suziey-] said...

siti: hehehe..nak cekelat jgk..bole bole..asalkan sanggup dtg umah sy amik..dialu-alukan..hehe (saje nak soh org dtg umah:D)

[-suziey-] said...

siti: eh lupep lak..siti dok langkasuka gk eh?yg depan pantai kan?nmpk mcm eksklusif kan..

CaMaRPuTiH said...

aku suka langkasuka hotel. Amat sukaaaaa!! otelnye besau. 2 katil Queen tapi tak best lantai marmar xde karpet so sejukk!!! bekpes mmg sodaaaapppp!! siyus! happy holiday!!! aku gi serang umah ko pas ko blk holiday ek leh mkn cekelat preee!!!!

CoNniE said...

Langkawwiii.. huu bestnyer... tingin gak pegi, tp tak tau bile, coz kalo pegi alang2 biar lama sket kan...

Kdg2 siap surf hotel kt langkawi tu..

Langkasuka tu ade gak tgk dlm web, mmg nampak best tmpt tu..

anyway slmt ber'Holiday'....

Mak Su said...

pandai budak kenit tu nak dalan-dalan ek :)

[-suziey-] said...

CaMaRPuTiH: best eh..aku pn 1st time nak dok langkasuka..hehehe..meh serang umah aku reramai mkn coklat..siyes jgk nih..kowrang nak serang btau dulu..bole aku pack siap2..sorang seketul ferrero.ekeke:D

[-suziey-] said...

CoNniE: hohoho....ok nnti sy dh g sy cite best ke x hotel tuh..hahaha..tkut dlm gbr je best:D
cari la 1 fine day n pegi jolly2 gituh..bwk cik sya sya dalan-dalan:p

thanks Connie;)

[-suziey-] said...

Mak Su: hai maksu...hehe...tu la..dia yg paling pndai bab dalan-dalan nih..
tgh nangis bagai nak rak pn kalu sebut dalan-dalan automatik tukar jadi mute:p

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah syoknyer dpt jalan2...nak pesan cokelat bolehhhhhhhhhhh? uwaaaaaaaaaa me jeles ni.....nak cokelatttttttttttttttt :(

Miim said...

slmt berholiday suziey
hepi shopping cekelat byk2!
borong jgn x borong!

Mama Danish said...

saje nak kaco suziey ngah holiday..hehe nanti sggh teratak hamba amik tag ekk

DYLA said...

wah wah... sonoknya pi holiday!

CikMin said...

hepi holiday....

MaS-HaNa said...

selamat bercuti suziey :))n hepi belated day

mummYaeesh said...

nak coklat gak..woohoo..

Mija said...

selamat bershopping dan menenangkan pikiran..wahaha..
si kenit paling seronok nmpknye!^^

CoNniE said...

yuhuuu... sonok ke bercutii.. ahaksss.. tak sabar tak baca story morie...

oyh yea.. suziey kena tagged.. hehehe..

[-suziey-] said...

nani: hehe..mmg sonot soping2:p

[-suziey-] said...

Miim: thanks miim..hehe..coklat tu yg penting:p

[-suziey-] said...

Mama Danish: hoho..sy kena tag eh..ok ok nnti sy p amik kat teratak mama danish k;)

[-suziey-] said...

DYLA: sonot ler holiday..jeles tgk DYLA g jenjalan kat lumut n teluk batik:p

[-suziey-] said...

CikMin: thanks Min;)

[-suziey-] said...

MaS-Hana: thanks mas;)

[-suziey-] said...

mummYaeesh: hehe..nak coklat meh dtg umah;)

[-suziey-] said...

Mija: thanks mija;) aah si kenit paling excited.hahah

[-suziey-] said...

CoNniE: hehe..sabar yek Connie..story morry dlm pembikinan;)

hoho..blik2 dh kena tag..ok nnti sy buat eh;)

kak ina kl said...

salam..tentu seronok gi jejalan..ada belikan akak ole-ole tak?saje gurau aje..

[-suziey-] said...

kak ina kl: salam kak ina..sonot ler jenjalan kan..hehe..ha ade ceklat ni ha..meh jemput dtg umah;)

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
wah bestnyer gi holiday

[-suziey-] said...

crazybeautiful88: hai..salam..emm mmg ler best g holiday..tp agk meletihkan sbb bw bdk kecik..hehe

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio