Tuesday, February 17, 2009

Tagged by DYLA


Assalamualaikum..

ive been tagged by DYLA ..dh lama terbiar dlm draft jek..hehe..finally i manage to complete it

Soalan: Nyatakan 5 kedai yang anda pantang jumpa mesti nak masuk dan beli barang.

hmmm..5 eh..i thnk i hv more than 5..let say it as....all the shops in Malaysia are my feveret..hahaha..sgt giler bershopping.. (hubby mula pening bile dgr perkataan shopping kuar dr mulut aku:D) .. okla..i just pick 5 of them..

tp aku nak oter sket soklan tuh bole x DYLA? (sukati aku jek nak oter oter:D)..the list 5 are my feveret shop...tp xdela smpai pantang jumpe msti nak masuk..1stly sbb most of them aku mmg hari2 lalu and nmpk kedai nih..so agk parah la kalu stiap kali jmpe nak masuk.xpasal2 org ingt aku pekerja kedai tu plak:P ..and selain itu..yg aku xhari2 lalu plak..bila lalu kadang aku xmasuk gk..sllalunya bkn pntang jmpe..tp pantang ingt msti nak pegi kedai tu..ekekek:D
soo..the 1st lucky shop goes to ..... tetttt...

CENTRAL hypermarket

***ha ni la rupe logo dia..hehe..msti ramai xtau kan..sbb aku rs xbyk kot branch dia kat kl nih..kalu sape pnh nampk kat tpt lain selain kat umah aku (area old klang road)..sila btau eh..saje la kan..nak buat lawatan rasmi kat branch dia..hahaha:D kedai ni (kedai ke? besar tau..) letaknya kat depan umah aku jek..dari tingkap bilik aku pn bole nmpk..jln kaki pn sampai..aku slalu shopping brg dapur kat situ..brg xdapur pn kadang beli kat situ jgk..rege dia murah berbanding sume hypermarket kat kl.. (aku dh buat survey yek...harp maklum.. tp brg2 yg aku slalu beli je la..yg xpnh beli xdela aku survey..tkut terbeli..ekeke:p)

MYDIN hypermarket

*** aiseh..gbr kecik la..amik dari tenet..maleh la plak aku nk g tpt tu smata2 nak snap gbr kan..hubby msti xkasi sbbnya aku pntang g sana..mesti kuar gk duit..wlaupn beli lapik lap kaki utk depan pintu selai:D ha ni MYDIN USJ..kitornag mmg slalu gk g sini..hubby la yg paling suka,..katanya tlg majukan org melayu..cewah;) ni pn dekat je ngn umah aku..lalu hi-way sat je dh smpai.. (actually sume MYDIN branch mmg aku suka g..cuma most of the time ke sini la..sbb beso..so byk bende bole shoping..hahaha)

GIANT

*** uish..yg nih aku rs bkn feveret aku jek..hehe..giant ni sume org tau byk branch dia kan..yg paling dekat adlh depan umah aku gk..kat plaza OUG tu..ha so mmg ari2 nampk..tp slalunya kitorang suke g yg jauh..luas sket pemandangan:p me n hubby slalu g giant kinrara..sbb lagi beso..hehe..n paking pn senang..sprti hypermarket yg lain..kitrang shopping brg dapur la mostly..brg xdapur pn kadang2 ade gk...hehe

JUSCO

*** ha aku suka shoping kat sini kalu nak beli suor or baju...kasut n henbeg pn kat sini gk..tu pn bile ade sale..yg slalu ade muka aku bila jusco member sale..haha..saje menyesakkan lagi keadaan yg dh memg sesak..

JLN TAR

***errr..bole ke masuk dlm list ni? kedai2 kat jln TAR tu mmg confirm jadi kunjungn aku setiap ari jumaat :D (sejak aku keje kat POS nih.) muka aku mmg ade pnye kat kedai2 kat situ..hehe..tu pn kalu aku xde date or appointment (cewah..gatal je bunyik:D) ngn kwn2..ape yg aku beli aku pn xtau..tp yg pasti balik tgn msti ade plastik berisi brg.. ekekek:D kadang2 sorok2 ngn hubby xnak btau aku beli something kat jln TAR..tp aku kn istri yg baik gitu..esoknye or selang bape ari msti aku btau gk :D

so itu la 5 feveret shops aku..hehe..korang plak camne? meh kita tgk kwn2 kita plak.. (bhasa directnye..aku mengeTAG:)

1) Mija
2) Mija
3) Alyn
4) Connie
5) Khas
6) Niza
7) Nurul dhia
8) Siti
9) Suzi
10) Za
11) Elliya
12) Fied



14 comments:

Elliya said...

Dlm list tu ada nama Elliya la!!! Cam kenal jek nama tu...nice name...heheheh...

[-suziey-] said...

Elliya: wakakakka..xtahan la ngn awk ni pn elliya..klako..
okla2 sokong jek..aah nama elliya yg dlm list tu mmg nice name..mcm orgnya..nice person..cewwaahhhh:P (jgn lupe blnja mkn tau:D)

Asyida said...

sudah serik ke mengetagg aku tak berbalas?ekekek...yipeee..aku tidak ditaggg...fewwww!

[-suziey-] said...

Asyida: hahha..tau xpe..kasi award pn xamik...:p

xpe..ko dh xbz nnti aku tag ko..

Miim said...

thanks sudi singgah blog sy
slm kenal juga...
nice blog...

Mija said...

apsal si mija tu smpai 2x?
no 1 & no 2 tu..ke org lain2?
hehe
baik replace dengan Asyida!
ekekekek dengki

DYLA said...

central hypermarket tu mcm biasa nmpak je. umah nenek dyla kat jln klang lama tau

[-suziey-] said...

Miim: hai miim...thanks for the compliment;)

[-suziey-] said...

Mija: erkk..hahaha..xpasan la plak:D ...tu menunjukkan ianya btol2 WAJIB dijwb..hahaha..xmohla bg asyida..nnti dia peram je..bkn nak buat..ekeke (ayt xpueh ati:D) dia kan tgh bzzz la ni menglhkan kita student..wakakaka:p

[-suziey-] said...

DYLA: ouh ye ke DYLA? ur grandmom kat mane? klu g umah dia bole la singgh umah i..i kat zamrud apartment ni ha.. :D

Khas Lysha said...

eh eh.. khas tu sy ek?.. he he he nnt free sy buat eh!..

[-suziey-] said...

Khas Lysha: eh eh buat2 tanya plak..hehe..ha jgn xbuat..hahah..sedap jek arahkan org soh buat..sy ni pn berkurun baru post :D

Asyida said...

aku bz wehhh...bz mencari keje...kang aku asyik duk blogging ade plak org yg bebel kat aku...hahahaha

[-suziey-] said...

Asyida: ye aku tau ko bz asyida..sbb tu aku x tag ko..ekekek..:D

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio