Wednesday, February 18, 2009

water filter


Assalamualaikum..

1st of all..sila bygkan tpt kejadian adlh opis sy -> ICT, PMB..its very common to hv a water filter in a pantry (generally most opis will hv tht..kalu xde tuh..emm..xtau la nak kata ape..hehe:D). but the water filter provided (at my opis) was broken (or should i define as broke down?whatever la) for sometime (bkn sket pnye sometime..kalu kucing bunting.dh branak dh pn..haaa...ok x perumpamaan tuh..) aku pn xtau ler nape ler lama sgt derang nak fix kan menatang tuh (err bkn kucing di ats ye mksud sy..kisah kucing tu dh tamat..menatang ni = water filter) or maybe the procedure to fix it was too complicated..i dunno.. i am really suffer in the condition we're having now (mgkin aku je yg suffer...org len relaks jek:D)..know y.?? sbbnya everyday i hv to take 3L of water...haaa..ni penangan HERBALIFE ler..since i am consuming HERBALIFE, i will take 3L of plain water everyday without fail! (sometimes more than 3L:p) memula tu mmg mcm nak meletop perut nk abiskan 3L.kembong giler..jln pn rs berkocak air dlm perut..kalu aade cacing..gerenti lemas cacing tu:D..tp lama kelamaan..i get use to it..bila xckp 3L sehari rs mcm xcomplete idup..cewwaahh..poyo je ayat:p

anyway..back to the topic..ok..so skang ni water filter tu rosak lagi..maka tdk dptla aku mengambil air sbyk 3L spti yg aku amalkan hari2..huhu..yg pasti skang ni hari2 aku jadi pelanggan tetap air mineral yg dijual oleh kelab ICT ni.. (malu plak aku tiap2 pagi aku je yg dtg beli air..huh.msti org kata aku kuat minum air) mmg ade plan nak bw air dari umah..tp tiap2 kali nak kuar umah..aku hnya ingt capai henbeg aku n henbeg en aQeel jek..(henbeg en aQeel ade botol susu jek pn:D) and bile smpai je kat opis..tekak dahaga..nak capai air..air xde..barula teringt aku xcapai botol air ats kabinet kat umah..huhu..padan muka aku..dgn terhegeh2 aku g membeli lagi air mineral dan lagi dan lagi..hmm..bila jadi camni..brla aku sedar betapa pentingnya air dlm kehidupan (erkk..ade kena mengena x..okla tuh..ha kan dah jadi saida plak..ok la tuhh! :p)

hmm..so tula alkisahnya..esok kena ingt jgk nak capai botol air atas kabinet:D

~ ni ler ghopenye filter yg rosak tuh..siap ade notis lagi "Sila Jangan Gunakan Filter Ini, TQ"..huhu~

~ ni antara btl2 mineral yg aku dok beli hr2 tuh..byk dh buang..ni pn tunggu masa nk buang je nih..



p/s: pn elliya aka mama eyrfan..bile nak repair filter tu eh? huhu..seksa jiwa raga ku ini..

20 comments:

MaS-HaNa said...

wakakakakka..... dengan waterfilter kita tak yah susah payah nak masak air

mas said...

meh lawat blog saya......http//mas-hana.blogspot.com selamat berkenalan

[-suziey-] said...

MaS-HaNa: haaa tu la..jenuh nk mask air..pastu nak tunggu sejuk plak..uwaaaa....sob sob..

[-suziey-] said...

mas: ok i link ur blog ye..;)

CoNniE said...

water heater lawa.. tp rosak la pulak.. ekekekke...

ape kan daya... terpakse la amik dr sumber yg lain...

[-suziey-] said...

ConNiE: haha..lawa ke Connie?xprasan plak lawa:D huhu..tu la..amik dari sumber lain bayo plak tuh:p

CaMaRPuTiH said...

ko nih kalo la buat entry..memang tak hengat donia punya ler panjang. very details tuh!!! huhuuhuhu.....

dakgilachoc a.k.a nani said...

guna waterfilter ni kes malas masak air ke? ekekekekeke...

Salam singgah...dah link anda...thanks link me k...muahhhh..

kak ina kl said...

salam suziey...rajin memasak rupanya ye..tq kerna sudi link akak..lepas ni mesti rajin masak tau..

Miim said...

sy kene tiru awak lah minum air 3 liter sehari. sy nih takowt minum air, kdg2 3 cwn pun x smpi taw...

far said...

waterfilter ...

sungguh kiter rase selesa & yakin akn kebersihannyer ...

tp xsemua filter yang dpt tapis sehingga H2O sebenar ...

far mula² xpercaya tapi ..lepas kawan far uji ph & kandungan air .. dh xminum dh air filter kat opis ...waaaa...

Khas Lysha said...

opis sy salah satu opis yg xde water filter ni.. akibatnyer sy bwk sendri air dari rumah yg kompom ditapis... masa mula2 dulu ada sorg opis mate ni tyer naper bwk air? air sini tak masak ke.. sy cuma kata bkn tak masak tpi x tulen.. he he he..

mummYaeesh said...

suziey, u consume herbalife ek??utk kurus kan?bagus tak??wah...tetiba org cite pasal filter i tanye pasal herbalife katanye...btw...i pun jenis yg kuat minum air sejuk...air suam kureng tapi nak air dr peti ais...berbotol2 tu yg agak buncit di sana sini...(agak ke??)
tp serius nak tau ok tak produk dia??

[-suziey-] said...

CaMaRPuTiH: hehe..mestila cha..nak cite kena details:P harap bersabar dan tekun membaca yek;)

[-suziey-] said...

nani: hehehe..btol tuh...mals nak mask air satu..tp lagi mals nak tunggu air tu sejuk..wakakakak:D

[-suziey-] said...

kak ina kl: salam kak ina..hehe..rajin tu ikt mase kak ina..kalu dtg M beso..mmg xleh buatpe la:D
insyaAllah..segala resipi best akn dishare bersama;)

[-suziey-] said...

miim: haha..dulu sy pn cenggitu..minum air time mkn jek..hha..sgt tdk suka sbb kembong la perut minum air bebanyak..tp skang lain plak:D

[-suziey-] said...

far: aah btol kata awk tu far..mmg ade yg bole diyakini dan ade yg x..tp sy asal tgk air jernih xde keladak blasah jek..ekekkek:D

[-suziey-] said...

Khas Lysha: erkkk...ye ke..leceh kan xde filter....tp kalu ade pn xconfident kebersihan air baik xyah kan..hehehe
air dari umah confiden sket ek..;)

[-suziey-] said...

mummYaeesh: waa bagus tu mmg jenis kuat minum air..kalu nak consume herbalife senang..sbb dh bese minum air byk..hehe..
ok sy consume herbalife at first utk sakit SLE sy..n secara xlangsung ianya menguruskan sy..sy xnak ckp la produk ni bagus tp sy nak ckp result produk ni ke atas sy sgt berkesan..and to my hubby too..dia pn consume sbb darah tinggi..n skang alhamdulillah ubat dh byk reduce n BP dia dh cantik n normal;)
nak tau detail baca kat entry HERBALIFE..sy ade cite sume..;)
or add me on YM: suzieycomei@yahoo.com

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio