Wednesday, March 25, 2009

aQeel ke carrefour midvalley


Assalamualaikum..


Firstly..aku nk say million thanks to ayu coz dia sudi buat entry pasl aQeel ;) actually dia nk tunjuk similarity of her aqil n my aQeel..hehehe..klako plak:p neway its my pleasure reading it ;)

Ok back to my entry..smlm lps balik keje me+hubby bw aQeel jenjalan lagi..g midvalley..specifically k4..ekeke:D (sian aQeel..mak pak dia xabis2 bw g tpt shoping..hahah:p) actually hubby nk belikn aku vacuum baru..*wink..jumpe yg berkenan tp xde stok plak..n aku br tau smlm rupenye skang ni org guna jenis yg kotak sbgai tpt buang habuk yg disedut..erkk..korang paham ke? Ala besenye kan dlm vacuum tu ade bag utk kumpul segala hasil sedutan..ha tp ni dia guna kotak which more convenience n bole cuci2 at any time ;) old of mine was the bag 1..huhu..sgt lama vacuum tu tau..since blom kawen lagi..(mak aku pnye pn sbnrnya..aku slambe je buat cam rete aku..ekekek:D) so smlm survey LG pnye vacuum..tantek ok..color purple..my fev. color ;) since xde stok tpksa g tpt lain plak cari..tp mmg dh aim nk bli brand n color tuh:D ha dlm kitorang dok sibuk2 survey tuh..sempat aku snap aQeel in action! layannnnn..

~ ni br smpai midvalley..trus tuju ke k4 ~

~ hmm..nape aQeel confuse ek..aku pn confuse gk nape dia confuse..ekeke;D ~

~hoho..time ni lalu kt tpt toys..xsangka plak aku aQeel skang dh pndai minta toys..slalu klau jln tpt toys,..ibu dia yg sibuk tgk2 toys utk aQeel..skang ni xyah aku plh..dia dh tunjuk sdiri..adeiii..~

~ ha ape aQeel buat tu?? hoho..aku soh dia syg mouse tu..ekekekek:D~

~ anak gajah [n dia syg gk..mmg penyayang ank ibu ni ek :p ~

~ lepakss..dia buat cam umah sdirik dh..adeiii~

actually kan..mase lalu kt tpt beskal..aQeel ngamuk sakan nak beskal tu..beskal tu sebiji mcm yg kt umah..so dia ingt tu beskal dia..jenuh aku n hubby bg bnda lain dia xmoh..nk beskal tu jgk..adeiii....
so tu je la kot..at last ape yg kitorang beli??? sayur kangkung 2 ikat yg berharga 40 sen n spanar ayah..ekekek:D lain yg dicari lain yg dibeli..:p


35 comments:

Sidratul Muntaha said...

salam
suziey..
daya lagi ler si aqeel tu nk duk dl troli
aqil hammam lain plak
mmg since dr kecil dia suke berdukung
dh tu plak dh dpt kaki
mmg tak suke msuk troli
then
klu bwk gi tesco ker,giant ker
dialah raja
berlari sana
belari sini
tarik sana
tarik sini
byk kali gak dia pecahkn pasu kat tesco
hehhehe
tensen jer
so
klu dua2 sibuk2 nk beli brg
si aqil hammam ni lagi penyibuk
the solution is,ayu gi beli brg n babah dia gi watch n guard aqil hammam.
speaking of toys..
aqil jenis amik sendiri
takde nk tunjuk2
klu tak beri or kita tarik dr tgn dia
siaplah dia hempas bdn kat lantai
ayu dh nmpk gitu
mmg cetet jer
nnti dia dh nangis
bru nk cari babah dia
huahahuhuauahuahua!

nenekrock said...

kak suzieyy
apakah formula utk dapatkan ana sehemsem lengchaiiii macam aqeel nih
hellpppp kasik formula tukat adik elly ni ha
=D

nasz said...

hensem la aqeel...

hezesuze said...

hahaha...dpt ku bygkan aqeel mgamuk nak kan baskal tu....huhuhu

tu arr pasal...jgn dok amalkan beli mainan tiap kali ke pasaraya...hehehe

nanT jd habbit tau...

p/s : suziey! ang nak joint tak g PD 4hb april ni...rizz,pojie,Qlah,hana,mimi,bboy & ze pun followww... jom arrr

hezesuze said...

opps sorey not 4hb tp 5hb april (ahad)..hehehe

PadNani~~{@ said...

salam suziey..

wahh seronok aqeel dapat toys ye..aqeel yg semakin berakal n bijak=)

Cik Anie said...

nak gak la anak gajah tuh

MaDihays{Ida} said...

haha,
lain nak dibeli lain yg bawak balik..
anak2 ida pun kalau lalu kat tmpt beskal tu payah nak alih perhatian dia.. dah abis try semua beskal tu baru nak bergerak..

[-suziey-] said...

sidratul muntaha: salam ida..hheheh..ida jgn xtau..aQeel tu mula2 jek nk dok dlm troli tu..lepas 10 minit bertuah ler dia nk dok je dlm troli tu..tp bila time amik gambo dia la sebaik2 bdk..ekekek:D
uish sy mmg xkasi dia pakai kasut..kalu x mmg xnak dokong langsung..tp xpaki kasut pn xnak gk dokong..hehe..tp takat ni xpnh lg la pecahkan pasu..uish kami guide btol..xbw g tpt kaca..naya nk kena bayo:p

hmmm tu la anak nk membesar..mcm2 peel;)

[-suziey-] said...

nenekrock: elly nk resipi nk dpt anak ensem cam aQeel eh..hoho..adunan kena sebati..wakakak;p

ok klu nk tau kn..mase akk peknen..akk tepek gbr kwn ank akk yg sgtla comel mcm ank patung kt desktop pc..so hari2 g keje tgk pc je msti nmpk baby tu..so tu yg lekat kot..hhehee..alhamdulillah kebtulan..sume tu kuasa Tuhan..nk bg camne rupenye..doa je bebanyak.;)
cewwwahh:p
ni gaya nya ni cam xlama lagi je nk mkn nasi minyak..dh mula bau nih..ekeke:D

[-suziey-] said...

nasz: thank nasz..waahh ibu dia plak yg berthanks..mcm org puji ibu dia ..ekekke:D
hehehe..inshe pn comel gk..nnti adik dia nk kuor tu pn msti comel;)

[-suziey-] said...

heze: haaa jgn xtau..sore dia je yg bergema dlm k4 tuh..wahh dasat je bunyik..ekekek;D

ha nak la itot..tp ahad ade klss..buat la 4hb (sabtu)...sabtu xde klass..im free ok :D (ni ala2 pujuk la nih:D)

[-suziey-] said...

Padnani: aah la nani..sejak dh smkain berakal n bijak ni xlarat nk layan kerenah dia..mcm2 hal:D

[-suziey-] said...

Cik Anie: ha kalu bole amikla ank gajah tu dari aQeel..mau nye dia meraung tang tang tu jgk..kami pn jenuh nk amik gajah tu nk letk balik kt tpt dia..

[-suziey-] said...

Ida: hahhaha..ank ida lagi dasat la..abis sume beskal dia try..hehehe:p

CaMaRPuTiH said...

mak cik.. koje ko angkut aqeel pi jalan jek ek. samala dgn aku. blk keje jek jalan2 dulu br smp umah. bila smp dh mlm kan so alasan tuk aku tido awal la. hehehe... nyway... ada blog adura kat list blog aku.

[-suziey-] said...

hahhaa...tu la..klu mak kaki jln xleh buatpe la..ekeekk:D
ho pndai ko ek..alsan tido awal..ngelat:p
o ye ke..ok nnti aku ngintai:p

neezareef said...

alololo tomey2 aqeel pgg teddy2 yah...

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~sis

.sedap tuu syur kangkung~ :D
.lapo plak

[-suziey-] said...

neezareef: hehehhee...tu la..geram jek ekeke:D

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha: amboih cikgu intan..peminat kangkung ke? emm spanar tu xnak ke..ekekek:D

arpeggios said...

uihhhh... aqeel tu dah besar bijak pandai. tak salah beradik plak...

[-suziey-] said...

arpeggios: uiks...beradik???heheh..insyaAllah akn ade adik2 utk aQeel..wahhh..adik2 gituh..cam ramai jek bunyinye..ekekek:D

Mak Su said...

wah,.. seronotnyer dia, buat macam kat umah sendiri ek.

atty's said...

hi suzie..comey ar aqeel ..chinese look..

ade tugasan..utk suziey.kalo free buat ye

naurah makwa said...

syoknya aqeel jalan2..gebu la pipi aqeel..cubit ckit..

[-suziey-] said...

Mak Su: hehehe..aQeel mmg cenggituh..bkn dia kira kt mane..selmba dia jek..ekekek:D

[-suziey-] said...

atty's: hohoh..thanks for the compliment kty.hhee..
ouh ade tugasan yek..ok insyaAllah klu free nnti sy buat eh.. ;)

[-suziey-] said...

naurah makwa: hehehe..dia bab jln mmg syiok sesaja,..hehe..cam ibu dia..kuat jln..ekekek:D
oopss nk cbit pp eh..ok nnti sy cubit kan..nk gigit skali x..ekke:p

DYLA said...

comeynya aqeel ni!!!!

ala la la... manjanya dia main smua toy tu.....ingatkan tadi mama dia blikan, rupenya tak yer?

[-suziey-] said...

DYLA: hehe..xbeli pn..eksen jek..ekkeeke;D

UnGu VioLet said...

akak, sampaikan syg nar untuk aqeel yg cuteeeeee tue... muuaaahhhs...

Elliya said...

kekeke....biasa la tu kan, lain yg dicari, lain yg dpt.
kalo bende yg dicari tu x de, mmg WAJIB!!! sambar mende lain.
T&C...jgn balik empty handed kan??? heheheh...

ooo tq!!!...saya dpt award lg ye???
award yg mana ek??? yg no 3 tu ke? kreativ blogger?

[-suziey-] said...

UnguViolet: heheh..ok bole bole..nnti aQeel jwb..baaaaa...ekekek:D

[-suziey-] said...

Elliya: yess btol..t&c..wajib amik 1-2 bende..wlaupn kangkung 2 ikat..ekeke:D

hoho..amekla sume skali..tepek kt dinding umah..heheh:p

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio