Tuesday, March 10, 2009

aQeel oh aQeel

Assalamualaikum..

hmmm...ptg ahad hr tu aku n hubby (en aQeel wajib ler bawa kan..) pegi kenduri kawen kwn aku Ena Resad..best fren wedding gituh..tp aku agk ketinggalan..jgn xtau ye aku org paling last dtg..sbbnya pagi tuh aku ade class n presentation (presentation yg xsempat aku nk present..huh!)so abs class kul 3..makanya gedebak gedebuk (eh eh mcm nangka jth plak..ekekkek:p) kitorang smpai umah ena kol 430ptg..org catering tuh tgh dok kemas2 dh..kitorang terhegeh2 br nk smpai..ena tgh posing2 time tuh..so xnak kacau..kitorang buat cam umah sdiri la..soru ler ape yg ade..seb baik abg dia ade layan kitorang..heheh..time kaseh abang:p..erkk..sori ler gbr derang xamik plak..sbb photographer dia dh amik gbr kitorang guna camera canggih..hahhaaa..bole ke cenggituh..:D dlm sbuk2 tunggu pengantin buka hadiah..aku snap ler gambo aQeel tgh buat keje..ih ih ih..sedey aku tgk..:p


~ mase ni dia khusyuk main lidi bunga telur~

~ha mase ni dia dh nmpk sesuatu yg lbh menarik perhatiannya..trkedek2 dia lari kt bende tuh..nak tau ape bendenye ??????~

~hmm..ni ler bende nye.....slambe jek dia rembat mkcik sblh umah ena punye:D~

~adeii..anak sapa la nih..kalu org tgk msti ingt anak caterer tuh..ekekkee:D ni la keje en aQeel..rajin sungguh ank ibu ni yek.hmm kalu ank pompuan ni sejuk perut aku mengandung..hahaha:p~

ok abs dh kisah kt umah pengantin..balik tuh kitorang singgah ler Ole-Ole..ni ala2 supermarket gituh..sila mklum ye location adlh di seksyen 18 shah alam..dlm byk2 kedai tu..mata aku trtarik ler ngn baju2 kecik yg hanya muat utk en aQeel shj......huhu (itu mmbawa mksud xde baju aku utk dishoppingkan! ) ni kira upah ler utk en aQeel stlh penat menyapu umah org tadi kan:p

~baju tido color pink n purple (2 feveret color aku..yg purple tuh utk nurul -anak kakak aku..yg pink tuh en aQeel pnye...aku xkira walaupn ank aku laki xsesuai color2 cengginih..hehehe..ni ibu dia yg emosi:p)..aku sgt berminat ngn baju nih..slalunya org pakaikan utk baby yg xtau jln..sbb dia ade shoes attached ngn baju tuh..tp aku xkira..ekekk:D actually mase en aQeel baby..xtau jln lagi aku byk belikan baju jenis nih..bile dia semakin besar aku xjmpe saiz beso..so bile jmpe..harus diambil ler kan..hehehh:p~

~2 baju tido + 1 baju xtido..ekekkeekk:D~

~hohoho..ni bkn beli kat kedai yg sama..tp dibeli oleh ayah en aQeel..tp hari yg sama..time aku g class pgi tuh..hubby g shopping rupnye kat parkson depan umah aku tuh..seb baik ler taste dia kali ni aku suke..ekekek:D~


ha ni nk cite kisah pak pandir aku la nih..aku mmg dh lama sbnrnya carik acuan kuih seri ayu (ke puteri ayu eh??) ala yg atas dia kelapa pastu bwh dia wrna ijau..bentuk bulat..ha aku mmg nk sgt buat kuih tu..tp sgtla susah nak cari acuan..skali masa singgah2 kedai tu..(time ni dh masuk mydin sbnrnya..ekekek:D) aku trnmpk acuan kuih tu..dia brcampur ngn acuan karipap..pnyela aku excited nak beli..aku pn dgn konfiden dan tak teragak2 amik la 1 acuan..SATU sahaja yek..sila maklum..dh balik umah tgh kemas2 brg2 shoppingan (wahh bhasa ape ni:D)..aku br prasan aku amik 1 je acuan kuih tu...ape kejadahnya aku nak kukus kuih tu 1 persatu smpai abis adunan!! dush**..adeiiii..aku mmg mengong..wakakaka..hubby bantai dok gelakkan aku..(even smpai hr ni pn dok perli2 aku tanya bile nak buat kuih seri ayu tuh..mmg nak kena cubit nih..grrrr :p)..ape daaa..hmm..xleh lagi la nk buat kuih tuh..kena beli acuan tu byk2 lagi..xdela aku mcm org bo*** nak tunggu kuih tu mask 1 persatu..adeiiiii... moral of the story..think before purchase! hahaha..:p korang jgn gelakkan aku tau! aku gelakkan diri sdiri xpe..ekekkek:D

~ ha ni ler acuan yg dimaksudkan..huh! ~

42 comments:

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.huhu rajin nye aqeel
.anak sape la tu ekk
.pak kal je budak kecik
.klu x, dah ngorat da :D

.haha lawak la sis ni
.suke tang ceta acuan kueh tuu :D
.muahhaha

CoNniE said...

amboiii... rajin nye Aqeel, leh buat menantu nie.. ahahah...

Lawak la beli acuan 1 ketul jer, mmg alamat 1 hari baru siap kot...
eksited punye psl la nie... hehehe..

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha: uik ade hati nak ngorat tuh..cikgu intan kena Q eh kalu nak ngurat..ramai nih tgh bratur..hahahah:p

hehehe..tu la..tah pape tah..yo yo ooo jek beli acuan.:D

[-suziey-] said...

CoNniE: hahaha..bole buat mnantu eh..hehehe..pompuan plak minang laki eh..xpela..janji rock!..ekekkek:D

hahaha..tu la pasal..1 ketul je acuan tahun bile nak siap kan..adeiii...mmg beli je la jwbnya kalu rs nak mkn kuih tu,.,..hahaha:p

Cik Anie said...

rajin sungguh.. sampai umah org kenduri pun dia nak buat kerja...
mcm acuan kuih seri ayu jer..

niza said...

hahahahaa...cantik acuan tu kan....dah wat nnti leh rasa...ekeke...

Elliya said...

Cian aqeel...slalu kena buli..kena kemaskan dapur la, kena sapu sampah la....cian dier....
Baju pepel??? x pe la...baju tido je, bg chance la sbb feveret kaler ibu dier...hehehe...
Acuan yg 1 tu pakai la dulu utk test power, kalo kuih tu menjadik than beli & beli la lg acuan byk2! heheheh...

[-suziey-] said...

Cik Anie: ha tu la..tahap kerajinan dia tuh mengalahkan ibu dia ni ha..ekekeke:p

aah mmg ler acuan kuih seri ayu.

[-suziey-] said...

niza: huhu..mmg ler cantik..nak buat kena tunggu beli acuan tu byk2..

[-suziey-] said...

Elliya: hohoho...xdera tau..dia yg over rajin..kalah ibu dia..hehhehe..

ok ape purple..cantik tau!ekekk:D

emm good idea..try dulu sebutir ek..hahahaaha..:P

Miim said...

scra tak sengaja tlh menggelakkan suziey...camane leh beli 1 jer...lawak la...

fiEd.walE.SyaZa said...

hohoho..org last smpai umah ena? aku lagila..xsampai-sampai.. sian ena.. hohoho...

ps : la baru igt nk dtg umah ujung mggu neh nak makan kueh seri ayu.. beli 1 acuan je? gamaknya tpaksala aku mkn cheese kek kt umah ko (sbnrnya suh ko wat kek) *winkwink*

Suzi said...

salam suziey...
rajinnya aqeel tu....ikut mak dia ke...ayah dia??hihihi...
hihihi buat lawak je beli satu je acuan tu...ni mesti over excited ni....

Khas Lysha said...

rajinnyer anak bujang nie.. siap ada upah lagi tu..

alahai.. klaka la suziey ni.. kalo kukus satu persatu agaknyer baper hari baru nak siap?.. he he he

[-suziey-] said...

Miim: huhu..anda kejam..menggelakkan driku..ekekkek:D

[-suziey-] said...

fied: hahaha..kira ade lg yg lg lambt giler dr aku..mmg lambt xsampai2:p

hohoho..nak mkn kek aku eh..meh dtg umah aku..sebut je kek ape ko nak..kek bantat? kekwa? erkk...glp:D

[-suziey-] said...

suzi: salam suzi..hehehe..mstila aQeel rajin ikt ibu dia nih..ekkeekk:D

huhu..tu la..over excited..maklum ler susah nak jmpe..bile jmpe xtentu arah ler..ekkekk:D

[-suziey-] said...

Khas Lysha: hahaha..rsnya kan..raya haji tahun depan la baru abis satu adunan..nak tunggu kukus satu persatu..ekekkek:D

DYLA said...

serius lawak giler bygkan acuan tu sdg dikukus satu je kat tgh2. wakakaka..


comel kan baju mcm tu. baiknya suziey, siap blikan utk anak akak lg... beruntung tul! ingat kat anak sedara...

[-suziey-] said...

DYLA: ekekekke:D mmg xtau la thun bile baru siap..brjanggut tunggu nk mkn..hahaha:p

oo dyla pn suke baju jenis cenggitu eh..mmg comel kan..hehehe,...ha jgn xtau..sy makcik yg baik..wakakka:D

mummYaeesh said...

hamboiii...mcm ni punye rajin..auntie nak booking la...whoops lupe lak auntie takde baby girl!woohoo..

weols pun suka pakai kan yaeesh rompers masa dia kecik2 dlu!nampak comey jek kan dak2 klu pakai camtu!

weols panggil kueh puteri ayu...da lama tak nampak kueh ni..satu ketika dulu sgt femes..ala2 kueh pun ada trend kan!
psst..klu da buat jgn lupe passing!

[-suziey-] said...

mummYaeesh: uiks..booking utk ape tuh..ekekekke:p kalu nk booking Yaeesh kena dpt adik girl dulu..ahaaaa..i likeee....:p

aahkan comel je baby pakai baju tuh..mcm bear..ekekk:D

hohoho..kena tunggu beli acuan byk2 baru bole buat..haaa..nannti dh brjaya buat..meh dtg umah rs..tp thun bile xtau la..deepavali thun depan kot..hahahahaa:D

z|Ha_J said...

1 jer..bila bleh makan niii... xper2.. nnti dh buat.. ko tepek resepi dia kat cni yer.. buleh aku try..

dakgilachoc a.k.a nani said...

comelnyer en aqeel..nak reserved jadik menantu leh tak? ihik ihik...

walaaa..baru nak suruh suziey smpn sket kuih tu tuk sy, rupanya tak buat lagi..heh lawak lah citer neh..kekekekeke...lainkali check dlu sblm bayor erk..hakhakhak...

[-suziey-] said...

za: hahahaha..tu la..ok nnti aku usahakan beli lagi acuan tuh..pastuh aku try buat..pastu aku tepek resipi...thun bile aku xsure la..ekekeek:D

Mak Su said...

kiutnya baju2 tu, rajin sungguh si aqil ek, meh tolong maksu sikit.

ayo, sangatlah rajin, nak kukus satu persatu

[-suziey-] said...

nani: hohoho...nak reserved jd menantu eh..boleh aje..tp kena Q la..panjang list nih..ekekekk:D

hahaha..nak simpan ape..buat pn x..acuan ade 1 jek..xyah ler berangn nk buat kuih tu skang..makanya kena la tunggu dulu kalu nak mkn kuih tu..hahahah:D

[-suziey-] said...

Mak Su: tu la..rajin btol la si aQeel ni..ank sape la tu kan..ekkekkek:D

Mija said...

diorg ni mmg,rajin kalo x mintak tolong..hahaha sama la mcm zharif,sebuk nk sapu rambut kt lantai..

kalo laki aku cukup marah kalo blikan brg kaler pink kt zharif.huhu.tggu anak pompuan ler nmpknyer..^^

[-suziey-] said...

Mija: hohoho..pn mija sdh muncul..lame xnmpk..bz yek buat research:D
ha tu la..bile xmntak tlg kemain lagi rajinnya..hahahh:p waa teliti btol zharif...rambut pn dia bole nmpk.hahaha..senang bykla mija:P

hehehe..mula2 my hubby pn cam ur hubby..xsuke kolor2 cengginih..heheh.tp lama2 dia lali dh ngn bini dia nih..so ape laie mari kita dptkan anak pompuan..ekekek:D

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

comellah baju baby tu, cute sangat

[-suziey-] said...

CRAZY BEAUTIFUL88 -> hehehe..comel kan.. ;)

alfa juliet said...

rompers tu memang cantik..aku pun suka rompers, tapi susah sikit nak bagi pakai...anak ko selesa tak

[-suziey-] said...

alfa juliet: ha tu la..mmg cantek..comel jek..anak aku ok jek..dia xkisah..cume xleh jln la..licin..kena pakai time nak masuk tido..hahahh:D

Sidratul Muntaha said...

salam
dear
Ya Allah
my aqil also love to play with the dustpan and broom
every single venening after took him from his nanny house,he will play with the broom and dustpan up until he ask for the bf.
so cute
how old is he anyway?
my Aqil Hammam already reach 1 year and 2 months

[-suziey-] said...

salam..hahaha..exactly! perhaps those who name is aQeel having the same hobby..ekekek:D
ooo ur aqil hammam 1Y2..my muhammad harraz aqeel is 1y3..sebaya la kan..;)

Sidratul Muntaha said...

Ya Allah...
sebaya jer
so
what should I call you?
you may call me Ayu
has ur aqeel have other second name?
and what is his dob?

[-suziey-] said...

ayu-> aah sebaya..hehehe..call me suziey jek...2nd name could be harraz :D
dob = 26 nov 2007

Sidratul Muntaha said...

oo i see
hehe
aqil punyer dob: 2nd jan 2008
hehe ur aqeel dh nk msuk 1 n 4 months few days lgikn?
hehhee..skunk dh pndai ckp ape?

[-suziey-] said...

erkkk..aahla..xpasan dh nk ujung bln..hhhhahaha..sabo je la..tp kalu ikt thun anak kita xsama baya..my aQeel kra tua thun dari ur aQil kan...skang dia dh pndai ckp bhsa dia..ekekk:D
paling dia suka sebut.. CAR! sume kenderaan dia akn panggil CAR..tu utk yg kecik..kalu yg besor plak..sume jadi BA (aka BAS:D)

Sidratul Muntaha said...

yup
tua thun
hehe tua lgi aqeel awak
same as my aqil
tpi dia mmg dh jelas sebut nama babah dia
BABAH
klu dgn nanny dia,dia pggil mak
dgn ayu klu nk pggil ibu jdi ate
kdg2 pggil ma
klu nk mkn,dia akan ckp amam,amam
klu suh sit(duduk) dia akn duduk.
suruh dtg dekat,dia akn ikut klu ckp come,come
pling best klu suh lmbai bye,bye
beri flying kiss pda org n klu suh cium org kat pipi,dia akn buat klu suh ckp sayang ibu,babah or nenek.
yg pling sronot,klu tnyer sapa budak nama aqil hammam angkat tangan.
dia akn angkat tggi tpi mesti bengkokn tapak tngn masa ular senduk.
hahhahah
pling tak thn tu ler
ayu nk msk pun dia menyibuk jer
and also dh reti sebut awoh.awoh (Allah,Allah)

[-suziey-] said...

ayu: aah yess..exactly..agknya mmg usia skang ni dia pandai bende2 gitu ek..tp my aQeel xpndai lagi nak angkat tgn..dia bantai dok clap hand jek:D

bijaknya aqil sebut Allah..alhamdulillah;)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio