Sunday, March 15, 2009

curry curly mee


Assalamualaikum..


halloooo...wahh ceria sungguh aku:p ..at ths time hubby xbalik lg..still kt kg..aQeel tgh beradu di dlm buaiannya..maka keje aku memblogging la kan..ni ala2 xsedar diri la..esenment berlmbak xsettle lg tp buat xnmpk jek..ekekeke:D slalunya kalu ujung minggu mmg hari memasak sedunia..amboih..sedunia tu..(dunia aku ler tuh:D) tp since hubby xde minggu ni kan..so aku ala2 org bujang gitu..hehehe..mkn pn style org bujang..ha nk tau ape santapan aku weekend nih??jeng jeng jeng..curry curly mee a.k.a megi kari..ekekek:D (hubby sedp jek mkn kenduri kt kg..aku mkn megi jek..huhu..sedey x..:p) ape nk buat..tu plhan aku..aku yg maleh nak msk..ha kan aku dh ckp..kalu big M aku dtg..mmg xleh buatpe dh..1 bende pn aku mls nak msk..hahaha:D

~ kalu nk tau..aku mmg peminat tegar ball2..xkira la fishball ke chicken ball ke..mmg sgt suke..so ape je yg aku mask..sebole2 nak gk selit ball2 ni..WAJIB..tgk tu..aku mkn sorang je megi ni sbnrnya..tp chicken ballnye yg lebih..tu yg nmpk..yg trsembunyi disebalik mee tu..ha ade byk lg..hahaha:p (sayur pn aku mls nak letak..ih ih ih dasat sungguh big M aku ni:D) kuah tu nmpk cair kan..sbb mmg tabiat aku kalu msk megi kari..msti ltk ayor bebnyk sbb aku xsuke perisa dia tu masin sgt ~


~ ha ni la curry curly mee aku..hahaha..megi kari ler..jenama cintan.. err..nak resipi ke..hahahahaha:p ~



~ bdk kecik ni mmg dh tugas dia dok kat pintu dapur tu kalu time aku masak..ni aku soh dia smile..terlebih sengih plak dia..adeii..tgk tu..sempat dia rembat ayh pnye toolbox dlm laci kabinet aku ~



~aksi malu2 kucinnn ler kononnye tu..ececeh..~


~ hmmm ni dh smpai tahap boring la nih..erkk...lama sgt ke aku msk..padahal msk megi je..ekekkek:D ~


~ time ni aku tgh mkn kat meja (nmpk sgt tipu..bihtu sape yg snap gmbr ni:D) mksud aku..mase aQeel tgh main2 kat sini aku tgh melahap megi aku..ekekeke:D mula2 ok la mainannya tu..siap gantung torch lite ayah lagi.. ~


~ ha dh lama2 jadi cenggituh ler beskal tu..adeiiii...kretip btol..(abaikan semak samun yg bertaburan tu yek..kata playtime kan..harusla bersepah cenggitu..hahaha.baik pnye cover:p ~



~ sedey plak aku tgk aQeel main sensorang..sbb slalunye ayah main ngn dia skali..tp mase ni ayah xde kt sini..huhu..ooh anakku..ekeke:D ~



ha tu jela yg aku nk story ttg weekend aku..hehe..tajuk tu buat gempak jek..msti korang ingt aku nk bg resipi lg kan..ekekek:D
p/s: mlm ni hubby balik..oooyeayyy!!

21 comments:

MaS-HaNa said...

suziey ball tu yang nampak sedap =))wakkakakkaka=))

mummYaeesh said...

woit rajin ape..siap ada fishball segala (fish ke?) klu weols masak megi,megi jek la badak2!tu pun yantik yg tolong masak...woohoo!

wei..aqeel da smakin muka mcm uols la!

CoNniE said...

wowwww... kagum nye tgk masakan meggi tu.. huhuhu.. dasyat..dasyat...

lama x mkn.. anyway stock dah lama takde...

DYLA said...

cedapnya curry curly mee tu.. amboi byk nyer ball.

aqeel mkn apa plak?

byk nyer toy aqeel tu. sonok dia main sorang2.

gee ryder said...

tajuk bikin gempak ajer :P
erm sama la cam my hubby..suka giler chicken ball ni..megi dia pn akn penuh ngn chicken ball..
aqeel jr dh ada beskal siap tp abg aqeel xde pun lg, papa nye la bila ntah nk beli, keje asik mengusha jer...

CaMaRPuTiH said...

ko mmg hantu ball segala ballkan! blum bc aku dah agak dah sure ada ball dan bila ku bc nasib ler tuan punya diri ngaku. waakakaka....

aku dah stop memasak on weekend. yihuuuu.... eh..silap... sob* sob*... (hubby on diet ma!)

-AyahAqeel- said...

emm..sedapnya curry curly mee ni. nak kena suruh ibu buat untuk ayah aqeel jugak ni.lapaq pulak tgk menu ni pagi2:D aqeel tu nampak sronok n ceria ja walau ayah takde. tak ingat kat ayah eh:(

Suzi said...

wah penuh fishball dia kat mee...

niza said...

tu tu...ayah aqeel dah bersuara kesedihan anak x menunjukkkan ciri2 kerinduan....hahaha....

suziey...ape lg..hasilkan 'sesuatu' tuk jd geng aqeel...muahahaha...

[-suziey-] said...
This comment has been removed by the author.
[-suziey-] said...

CoNniE: hahaha..kagum apekebende..bknnya susah..2m init jek dh siap..hahahaa:p
uish dasat eh stok pn xde..ala tu pn stok hubby bru beli stl sekian lama xde megi kat dlm kabinet tu..ekkekek:D


DYLA: hahahah..tu nama nya ball kari...dh bkn megi kari..hahaah:p
aQeel mkn la sket2 ball tu..ibu dia yg lebih mkn..ekekeke:D
tu je pn toyus aQeel..inas pnye msti lg byk kot..;)

[-suziey-] said...

gee ryder: hahaha..i likkeeee chicken ball..hohoho..jarang dgr laki suke ball2 ni kan..heheh..slalu trbalik kan..mcm i my hubby xsuke ball2 ni..bkn xsuka la tp xbrape sgt mcm ii..for him kalu xde pn xpe.:D
hahaha..dia usha yg TERRRRbaik kot utk abg aQeel..xpn dia tunggu nak beli mountain bike utk abg aQeel..baru thrill kan..kelasssss gituh ..ekeke:D

[-suziey-] said...

CaMaRPuTiH: hahah..ko mmg terror isyah..mcm pak blalang plak..ahli nujum gituh..ekeekke:P
ball2 tu la penyeri masakan..hahaaha..tu bg aku ler yg mmg hantu ball:p

waaaa hubby ko dh mendietkan diri eh?? ko dh belikn herbalife ke?

[-suziey-] said...

Ayah Aqeel: hohoho..ini my laling la..:D
erkk..ayahaQeel mcm majuk la..alamak..camne nih:p
ala ayah mcm xtau anak ayah tu kan pantang soh posing depan kamera..cenggituh ler..
xrindu apekebende..pg td perasan ingt ayah nak bw dia g jln..siap dia salam tgn ibu..prasan sungguh..ibu umpan g jenjalan kat bwh umah ok la diam..naik umah tgk ayah xde.dok cari dlm sume bilik pastu nangih..adeiiiii..

[-suziey-] said...

suzi: hahaha...tu la pnuh kan..nasib nmpk gk mee tu..:D



niza: adeii..tu la..ayahaQeel dh bernada majuk nih..hmm..ape nak buat nih..ekekekee:D

neezareef said...

nk megi...nk megiii....cam best jeeeekkkk

[-suziey-] said...

neezareef: hahahaa..sila la jamu..jamu mata je..ekekk:D
ball tu kot yg baut best..hahah:p

Elliya said...

cian nyer aqeel main sorang2 ek...
aqeel pandai posing ye, pose yg baring kat lantai tu cute sgt, mcm aksi kucing manja...hehehe....

pss....arini & esok kat level 8
td awal2 pg dah komen, sekali x appear pun ha.....hayun tul!

[-suziey-] said...

Elliya: hahaha..kucing mnja tu xthn tuh:P

uik kt ats plk..k azie cuti ke? hehe..mmg hayun..ape yg hyun ? ekekek:D

[-suziey-] said...

mummYaeesh: adei camne bole ilang reply komen utk mummYaeesh n mas hana nih..
.hohoho..kira rajin eh ni..hehhehhe..rupenye ade lg yg lg mals dr weolllssss yek..ekekek.:D
..erkk..yantik tu sape? peguam?majistret?doktor? ahli muzik??:p
hoho..like mother like son la kann;)

[-suziey-] said...

MaS-Hana: mmg sedap banget..2 minit jek siap!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio