Thursday, March 19, 2009

kejadian jam 615 pm


Assalamualaikum..
actually aku tgh bz menyiapkan report utk meeting esok pagi..1st time nih bw balik keje opis kat umah..huhu..sgt gigih aku bekerja:p mata aku dh berpino dh ni mengadap menatang ni..adeii..so nk relaxkan mata n otak jap..ape lagi..layan blog la..tp sori la aku xsempat nak menjengah umah korang..seriously i am too bz rite now..too tight for the dateline..blom msk esenment lg..(ye ye jek..ekeekek:D) aku nak story 1 kisah yg brlaku pd aku ptg td..aku pn xtau nk kategori kan lawak ke..sedih ke..atau bo***..:D
ok kishnya begini..pagi td kan ujan giler2 pnye lebat..so aku pn jd nujum pak balalang la kejap.aku buat ramalan confirm tren delay..disbbkan smlm punch card aku dh merah (disebabkan oleh tren yg delay jgk)..so arini aku decide xnak lmbt..makanya lps aku pass anak aku kat mak aku (umah mak aku dpn stesen komuter..so aku akn paking kete kat stesen tu n pass anak aku kat mak aku then naik tren ke opis)..aku xmoh tunggu tren dh..aku trus drive pegi keje..n aku pn dh buat ramalan..cuti skola ni msti xjem..ramalan aku tepat..aku smpai awal ke opis..*wink ;)...ok tu part g keje..
then..lately kan aku bz ngn tender evaluation..so aku slalu balik x on time dh skang..so ptg td aku kuar lmbt gk..kul 6 bru kuar..dlm pd aku brjalan tu otak aku dok pk keje aku yg xsettle..series berlambak giler (whch is keje yg aku tgh buat ni la)..aku pn g ler jln menuju ke stesen ketapi..tgh2 aku dok tunggu tren aku rs mcm xsedap ati..nape eh..pnyela aku ligat memikiorkan ape bende yg mengganggu hati aku ni..cewah:p ..skali kan..aku br teringt......................... KETA AKU!!!! ..ya Allah!!..hr ni aku drive la..nape plak aku g tunggu tren nk balik umah!!....adeii..pttla mcm xsedap ati..since kbtulan hr ni aku guna touch n go..so xprasan la yg aku xbeli tiket pagi td whch means aku xnaik tren pg tadi (besenye aku akn beli tiket 2 ways)..adeiiii..dgn penuh kekontrolan aku pn kuarla balik dr stesen tu utk menuju ke parking kete aku..klu nk tau..tpt paking tu mmg 1 way jln nak ke stesen tu..huhu..malu mmg xingt la..aku rs mcm nak nyorok dlm henbeg je muka aku nih..tp aku sedapkan hti..aku pk aku je yg tau..org lain xtau pasal ni..ekekeke:D smpai2 kat kete..sian aku tgk kete aku..msti dia sedih tuan dia xingt kat dia..hahahha:p hmmm..moral of the story: balik keje jgn pk keje dh:p seb baik aku xnaik tren lagi..klu x..xpsl2 kena pth balik amik kete..:D

~ tgk tu..sedih jek..ekeke:D ~
~ ha ni yg buat aku meleh nk drive..pnjg giler jem..adeiiii~


~ aku rs gbr ni ade seni la ..ekkekek:D ~

~ oh ye..ni advertisement yg aku bc kt notice board yg mana dh 2 minggu lebih ianya ditepek disitu..tp aku yg xpasan..ekekk:D sape2 nk bli emas habib jewels..tawaran best nih..tp utk staff pos shjla..tp xpe..aku bole tlg belikan..xbyk komisennye..25% jek..ekekkeke:D ~

~ smpai2 umah aQeel tgh dok main spray air iron ni ha..tgk tu..guna 1 jari je nk picit mende tuh..prasan kuat la tuh..dh ler tu...muncungnye ngadap ke dia plak tu..adeii..aQeel..aQeel.. ~



okla..aku nk smabung siapkn report nih..esok nk bw masuk meeting ..huhu..mata dh ngntuk sbnrnya..uwaaaaaa:((

36 comments:

nenekrock said...

yaperdaaaa kak hahahah boleh dia lupa keta dia aset berharga tuhhh hahahh
akk ni buat sy gelak terguling2 lahhh pepagi sepii'e neh
=D

[-suziey-] said...

nenekrock: hahahhaa..tu la pasl..mcm xsyg kete kan..ekekkeke:D
sabo2..jgn guling2..klu ats katil xpe guling2..bole trus titon..:p

Miim said...

haha3000x...
nak gelakkan suziey lagik! lawak2!

pelangi ayam nasi kt bwh nie berseri2, nampak sedap & sgt menarik!

suziey duduk mana? bleh thn jem eh...

neezareef said...

kuang3
ha dah biasa naik tren skali drive smpai lupe ek

[-suziey-] said...

Miim: cissss...brani kamu menggelakkn beta..ekeke:D

hohohp..ala dia nasi ayam jek..cuma tmbah coloring..ehhehhehe:p

i dok kt old klang road..dekat ngn mid valley..nape? nk dtg umah ke..,meh ler..heheeh;)

[-suziey-] said...

neezareef: ekekeek:D tu la psl..jarang sgt drive..tambh plak otak dok pk keje...hmm cenggitu ler jadinya..:D

DYLA said...

yup yup! gmbr berseni. hehehe.

muahahaha! ada gak org pelupa mcm ni? dasat tu..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakaka kemain laie ang yek leh lupakan kete yang besau gedabak tue wkakak aku tak leh bayangkan kalau ang dah bebetui sampai umah baru tingat kete wakakak senak perut aku gelak weiii wakakak

aku ada gak kawan cm nie dyla... tapi seminggu jew wakakakak

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~sis!

.klaka la sis neh
.muahahahhaha :D

niza said...

bnyk sgt mikir...smpai nyanyuk kejap...ekeke...
dpt x aqeel mengenakan air kat muka dia tuh??hehehe...

Cik Anie said...

nasib baik sempat teringat.. kalo tak jenuh patah balik plak...

Suzi said...

suzieyx2...kepala tengah byk fikrlah tu..lawak betul...nasib baik teringat kat setsen tu kalau sampai rumah baru ingat tak ke lagi haru...

salah satu hubby akak pindah kerja kat UPM ke UTP adalah sbb tak tahan jem...

[-suziey-] said...

DYLA: hehehe..xsngka plak jadi cenggitu seninya..ingt nk amik gbr jem tru side mirror tu..tp kena pancaran tu cantik plak..ekeekke:D hehehe lupe ni dtg skali skala jek:D

[-suziey-] said...

Qielah: amboih ang Qielah..kemain lgi gelakkan aku ek..nk kena babap ni..wei sakit lupe tu skali skala je la..bkn slalu dtg tauuuu! ..ekekee:D

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:
huhuhu..cikgu intan pn menggelakkan sy..uwaaaaaaa..mencik tau..:D

[-suziey-] said...

niza: ha tu la..dok pikior kn koje ler nih..ekekekkek:D
ouh aQeel brjaya memicit menatang tu lalu terpancut air itu ke mukanya..ttp dia ketawa kesukaan..adeii..:p

[-suziey-] said...

Cik Anie: ha tu la pasal..tp rugi la rm1 sbb dh touch kad tu kan..huhu..

[-suziey-] said...

suzi: hahaha..klu dh smpai umah..mmg xtau la nk kata ape..marh pd diri sdiri ler..adeii:p
ouh mase hubby keje upm dok kat area mane? uishh kalu kt kl ni mmg xsah klu xjem..memanjang jem..tensen..

nasz said...

wakakakaka

gee ryder said...

ni thp lupa ke nyanyuk ni? hehehe...

nsb xnaik lg tren tu..
ni apehal ofer kt org pos msia je ni?? pilih kaseh la en habib ni :(

zueyie said...

nasib baik lupa keta..klau lupa anak lagi haru...heheh..:D

[-suziey-] said...

nasz: amboih sakan no gelak..:p

[-suziey-] said...

gee ryder: hahahha..ni lupe tahan nyanyuk kot..ekekek:D

hmm..en habib syg org pos kot..wakakakak..:p

[-suziey-] said...

zueyie: hohoho..ank mna bole lupe..kalu lupe mmg meraung la gamaknya..ekekek:p

fjie said...

waarh..
kasi la gen2 tu kt sye..
ekekee..

[-suziey-] said...

fjie: erkkk...bole..tunggu 35 thun stgh lagi..ekeke:p

wati said...

adoi sakit perut gelak.. wakakaka.. boleh plak tak ingat yg awk drive aritu.. ish ish ish.. nasib time tu takde org yg tahu kan..

jap jap.. nak gelak lagi.. wakakaka..

alfa juliet said...

lawak ler ko ni

[-suziey-] said...

wati: hehehe..amboih dasat tu..smpai skit perut gelak..relaxx..ekekeek:D
sabo je la...suke eh gelakkan org..mencik tau! :p

[-suziey-] said...

alfa juliet: hehe..seb bek ko xgelakkn aku jgk:p

atty's said...

sian kete tu..nsib ingat..kalo tak mau meraung..

[-suziey-] said...

atty's: hahahha..tu la..lenkali blik keje kena offkn sume hal2 keje..xleh pk..klu x cenggituh ler jadiknye..ekekek:D

mastura said...

alamak, kak long..camne bole lupa tu..heh..heh..heh...

[-suziey-] said...

mastura: hehehe..kak ngah la:p byk sgt pk..tu yg xingt ape dh:D

Mija said...

gelakkan puan suziey! wakakakakaakaka

[-suziey-] said...

Mija: ceh sabo je aku..ooo ko gelakkn aku yek:p

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio