Monday, March 30, 2009

oh dugaan

Assalamualaikum…

Di pagi buta hr sabtu..Tik tok tik tok (tu bunyi jarum jam:D)….Jam menunjukkan pukul 1.30am…huhu..aku mash menatap skrin pc..bkn berblogging tp menyettlekan esenment report..waa..nape smpai pagi aku beriya siapkan repot tu? Hehehe..besela..inila namanya student kan..last minit..esoknye nk submit..adeiii..okla fine..akhirnya stlh jarum jam menunjukkn pukul 2.00am..settle sume esenment yg nk disubmit kol 3pm..save dlm thumbdrive ..emm..nk print plak..esok je la..sempat lagi...iskk..kpala pening dh ni..otak letih btol…boom..zzzzzz..

Kringggg..(tu ala2 bunyi alarm hp aku ler..ekekek:D) dh kul 640am…alamak..subuh gajah lagi..hubby pn sama..hahaha:p gedebak gedebuk (tu bkn bunyi aku jtuh ek…tu bunyi ala2 aku sdg bz kemas umah) uish jam dh kol 10am..hmm..satgi kul 12 nk g umah mamaeyrfan..ade besday party..(next ntry la story pasl besday party eyrfan yek;)

Ok keje umah dh settle..umah dh tantek..kemas..sedap mata aku memandang..mata hubby xtau la plak sedap ke x memandangnye..ekeke:D o ye aku xprint esenment lagi..on pc plug in thumbdrive..tik tok tik tok (bunyi jam lagi:p) eh dh semenet dh aku tunggu ni..ngape xdetect2 thumbdrive aku nih..cabut n plug in balik..lama gk tunggu..xdetect..dup dap dup dap (ha ni bunyi jantung aku plak..berdebar:D) ish jgn la time ni dia nk buat lagi..finally..sah..mmg sah..thumbdrive aku ROSAK!!!! Eh jap..try Tanya hubby dulu…nk buatpe..dia amik thumbdrive tu plug in kat lappy dia plak..huhu.. “xleh la yang..xdetect” uwaaaaaa…saat ni airmata aku dh laju mengalir..(tp nanges dlm bilik jela..malu hubby nmpk nnti..ekekek..konon jek:p)..aku sibuk nangis dlm bilik..aQeel sibuk nngis luar pntu bilik tu nk g kat aku..adeiii..time ibu nk nangis aQeel kacau la..ekek:D aku mcm nak trima hakikat..tp xleh trima lagi..sbbnya aku rs sgt cuak masa tu..mcm2 dlm otak aku..ape nka buat…nk jerit ke..tp aku diam jek..yg aku buat..nangis jek..huhu…sbb pe aku sgt emosional eh..?? aku rs klu korang pn akn rs ape aku rs..sgt sedih..kenapa la dugaan ni dtg time ni..tp dh ditentukan Tuhan kan..redha je la…o ye..lupe nk jwb soklan..aku sgt emosional sbb ..SUME ESENMENT & PROJECT AKU DLM THUMBDRIVE TU!!...uwaaaa…huhu..hanya certain2 je yg aku ade buat backup..yg latest xde back up..aku sgt frust..aku mula trbaygkan hr2 yg lps..smpai lewat mlm aku tido nk menyettlekan esenment2 n project2 tuh…abiss ilang..yg ade backup pn xupdated..makanya..dgn berat hati..aku trpksa RE-DO those esenment n project..huhu..saat tu yg paling aku pk..hnya esenment yg bru aku buat mlm td yg nk kena submit ptg tu..3 case study aku kena buat balik dlm masa les than 3hrs..rs menyesal sgt xprint je trus mlm tadi..tp xpela..bende nk jadi..hikmahnya..bila aku buat balik esenment2 tu..aku rs better output..alhamdulillah Allah permudahkan aku dgn mengurniakn aku idea2 yg hebat yg mana aku xtrpk pnm lm tadi..wahhh ni dh mcm masuk bakul….ekekek:p but seriesly I am so gratefull..alhamdulillah :)

Disbbkan kejadian yg xdiingini ni..plan nak g umah Elliya kul 1 postpone..kul 3 kitorang br sampai (mmg time asal party tu)..lps tu trus g klass..ni la cth student yg xleh dijadikn role model..ekekek:D sbbnya class start kul 3..tp aku bersuka ria lagi g besday party..finally aku smpai class kul 4pm..hahaha..muka xbrsalah je masa masuk klass:p

Okla..tu jek aku nk share ngn korang..minggu ni aku kmbali jadi superbz women in the world..nk recover balik esenment n project aku yg ilang tuh..huhu.. Moral of the story..sntiasa buat backup ...

Sorry yekk..xde gbr kali ni..msti tersengguk2 korang bc entry ni kan..ekek:D


p/s: sentiasa yakin dgn setiap ketentuan Allah s.w.t krna setiap ketentuannya adlh yg TERBAIK utk hambanya .. ya Allah..Kau kurniakan kekuatan padaku utk menempuh segala dugaan ini..dan demi meneruskan perjuangan ku yg masih blom selesai…amin..

p/s2: semester ni aku amik 4 subjek..kebetulan sume subjek dihadiahkn esenment yg berlambak..kebetulan jgk keje opis tgh byk skang..xde can nk selit buat esenment kt opis..ye ke kebetulan? Aku rs lbh tepat ketentuan Allah utk menguji tahap kesabaran dan keimanan aku..redha je..bila kita redha dgn ketentuan Tuhan..ia adlh supplement utk pengukuhan iman ..renung renungkan ;)

p/s3: kes ni pnh trjadi mase aku buat degree dulu..nk siapkan report utk final thesis..tensen gk mase tuh..tkt xsempat siap..maunye xgrad aku..seb baik sempat n grad jgk akhirnya :D

p/s4: byk btol bunyi dlm entry ni ek..ekekek:D


32 comments:

arpeggios said...

redha... hik..hik..hik..
aku pom pernah kene camtu...

Cik Anie said...

pengalaman tu kenkadang byk mengajar dan mengubah kita...... :)

Khas Lysha said...

penuh dengan debaran la bc entry suziey kali ni.. jantung sy pulak yg berdup dap.. he he..
next time jangan lupa belakang atas kay!..

niza said...

ku nak tumpang sedih ke nak nyengih eekkk....hehehe...
alhamdulillah...siap gak asignment tuh...tp kan sesuka ati jek kan masuk kelas lmbt!!!ish..ish..ish... :D

neezareef said...

dugaan demi dugaan ya
rasa nk hempuk je

[-suziey-] said...

arpeggios:
hoho..pnh kena jgk..sgt tensen kann..kan kan jenet kann..ekekek:D

[-suziey-] said...

CikAnie:
huhu..ye benar tu...mengajar sungguh..mengajar kita lebih hati2

[-suziey-] said...

Khas Lysha:
klako la khas..jenuh dok pk ape mende blakang atas ni..backup rupenye,.hahahah..kamu sgt lucu..terhibur hatiku ini..ekekek:D

[-suziey-] said...

niza:
hoho..xpek nk nolong..sengih pn bole sedih pn bole ..ekekeke:p
hehe..tu la/..bkn student cth kan..suke2 je masuk lmbt:p

[-suziey-] said...

neezareef:
aah btol..sgt btol...dugaan demi dugaan..huhu...

Corey Alias said...

ada hikmat disebaliknya.. maybe bila terpaksa buat balik dlm keadaan terdesak tu buat minda lebih fokus dan hasil yg lbh umph sbb campuran emosi rage.

[-suziey-] said...

CoreyAlias:
aah yes btol..bile buat balik tu mmg better output..wlaupn kelam kelibut nk siapkannnya..heheh:D

gee ryder said...

mmg byk dugaan kalo dh kwin ni hehe..xpe besush2 dlu,insyallah grad dgn cmerlang nt

CuTeMiUt78 said...

uish.. kesiannya. dugaan kan.. apa pun kena hadapi gak..

[-suziey-] said...

gee ryder:
ye btol..mmg byk dugaan..insyaAllah grad dgn cmeerlang ;)

nasz said...

adoi, dugaan nye

[-suziey-] said...

cutemiut78:
huhu..nak xnak kena gk hadapi :)

[-suziey-] said...

nasz:
huhu.......ape nk buat..adeiiii:D

alfa juliet said...

aku rasa mcm paham perasaan ko tu...mcm pernah alami..muahahaha...ko sgt tough..boleh belajar sambil bekerja..go girl

DYLA said...

sbnrnya suziey,
i slalu tau terfikir kalau pendrive tak leh detect mcm tu. risau tau. sbb smua gmbr simpan dlm pendrive. hehe.

[-suziey-] said...

alfa juliet:
yess..ko mmg memahami..ekekek:D
huhu..tu la..have to be tht tough la..skali melangkah truskn je la..aku ingt dulu kalu study smntara anak kecik lagi ok la..rupenye sgt susah ok..huhu

[-suziey-] said...

DYLA:
ha better buat back up..i pn ade 2 thumb drive sbnrnya..1 khas utk esenment and 1 lagi khas utk gbr n personal docs..2-2 kena ade backup dlm hard drive..huhuu...
tp gbr tu burn dlm cd lagi slamat..unless cd tu rosak or patah..hahah:p

PadNani~~{@ said...

hi suziey..

kalau I sure gelabah berpeluh2 dah..

U r so cool n chill dear=)
alhamdulillah, berjaya juga re do dgn lebih jayanya..besar hikmahnya tu!

noted d moral k:P

UnGu VioLet said...

ha'ah kak.. mar dah dgr byk kwn2 jd mcm nnie..skrg mar selalu hati2.. sentiasa buat byk copy pd setiap assignment.. copy kat pendrive, cd, laptop.. biar byk.. sbb bende tue, penting tue.. bukan senang nak menulis..

apepun, all the best kak..

[-suziey-] said...

Padnani:
uish jgn xtau..i pn glabah giler tau..tkt xsempat..heheh:D
huhu..tough2 pn nangis gk..ekke:D
ha take note the moral tu tau ;)

[-suziey-] said...

Ungu Violet:
aah btol..good step..mmg agt penting buat backup..hope xjadi kat mar..sbb syg kalu hasil keje kita ilang camtu jek..frust tau :)

vagg. said...

suziey tinggal lama mana lg study?
kak enn tinggal lagik 3 sem hohohohoh
i wish all the best for youuu

mummYaeesh said...

bang bong kebabboooo keceper (bunyi perasaan ku bile membaca n3 mu ini) woohoo...

pestt...klu weols mau meraung pastu soh ahkau watkan...woohoo..alalala

Suzi said...

salam suziey...tadi dah dtg tapi tak sempat komen anak dah buat hal...anak ramai ni mcm2lah hihihi...
kalau akak pun nangis gak. dugaan Allah nak bagi...redha jelah...ada pengajarannya tu...

[-suziey-] said...

vagg:
hai kak enn..insyaAllah tinggl 1 sem lagi abis ler..kalu malas 2 sem lagi..hehe..
yea..good luck to u too;)

[-suziey-] said...

mummYaesh:
hahahha..adeiii...lucu banget kamu watie..hahaha:p dasat btol bunyi yg kuor:p
huhu..tu la..nak soh hubby buatkan almatnya mmg xsubmit ler esenment kuu itu:p

[-suziey-] said...

Suzi:
salm kak suzi..hehehe..best jgk anak ramai kan..mcm2 ragam:D
hmm tu la..sy insan trpilih utk terima dugaan nih...:)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio