Wednesday, March 4, 2009

pre-cautious !

Assalamualaikum...

i was eagerly to story bout ths incident..it just happened when i was on my way to the office (tp naik komuter la..ekekekke:D) ok as an intro let me tell u the location was in KTM Komuter route Port Klang towards Sentul..dari mane aku naik xyah tau la kot..yg pasti akn lalu stesen pantai dalam..

for those yg naik komuter or pnh naik komuter during peak hour definitely can imagine the actual situation..kalu peak hour mmg mcm masuk dlm tin sardin la..punyela padat..tp aku ni kira terer menyelit la..so sllau jek dpt selit celah2 tepi pintu tuh..hehehe..tp hari ni agk kureng bernasib baik..aku terperosok (waa gerunnye ayat:D) ke tgh2 padatan org ..hmm nape aku sanggup redah sume ni..sbbnya opis aku kan kat stesen kl..so sgtla memudahkan aku..kalu naik kete dekat sejam nak smpai opis yg jaraknya skeangkang kera..kalu naik tren 15 minit dh sampai..tu kalu landasan ketapi xjem la ataupn tayar ketapi tu xpancit...ekekek:D.. ok back to d story....then bile sampai kat stesen PD (yg mmg sgt glamor ngn mat2 indon nih)..kat blakang aku berdirinya seorg mamat indon...tgh dok layan ketapi tu bgerak dgn tekedek2..tb2 aku trasa mcm ade tgn bergerak2 kat peha aku (back side yek)..mula2 tu aku diam jek ingtkan rasa sesemut jek..skali mcm makin kerap n makin terasa..(sib bek dia attack peha blakang..erkk..btol ke mksud aku nih..pepaham je la eh..kalu peha kat depan tp ni kat blakang..ha tu la dia tpt yg mnjadi mangsa..:D) aku pn hangin la..kalu org lain msti diam je kan...malu nak sound..tp aku xmoh diam...sbb aku xnak dia buat kat org len plak..sbb aku slalu nmpk mamat ni naik dari pantai dalm..so ape lagi..aku bagi la peluru berpandu sedas dua..nak tau ape ayat aku..(ni mash terngiang2 lagi ni ape aku sound mamat tuh..patutnya dia la yg terngiang2 kata2 aku kan..ekekk:D)

aku sbgai mangsa: woi! tgn jgn nak raba2 eh..amik kesempatan plak org ramai2 nih..mentang2 sume org berhimpit nak raba2 plak...aku lempang kang..ape ingt aku xbrani!! (aku rs suara aku pnyela bergema..smpai gerabak sebelah pn bole dgr kot...wakaakkka:p)

**mase ni reramai la jejaka2 idaman malaya memberi respon..""hhooooooooo""

mamat indon sbgai pemangsa: **kelu+pucat+takut+cuak ..dan mcm2 lagi ekspresi muka dia yg mmg aku ingt sgt..btapa trkjeut n glabahnya dia..

aku sbgai mangsa: (xabis marah lagi ni..ekekk:D) tgn tu dok diam eh..jgn nak raba2..

**mase ni plak adela sorang lady nih sambung..

lady tuh: wei ape ni..jgn arr buat hal..nak raba2 plak!!.. (wahh..akak ni pn hangin gk ni..pnh kena ke..ekekek:D)

sampai je kat klsentral..mamat tu trus g jln kat grabak sblh..aku jeling tajam la..mau berdarah kot kalu xtahan..ekekekk:D


ha tu je la kisah nya..tujuan aku story ni bkn ape..aku xnak org yg pnh kena raba jgn dok diam jek..voice out jek...jgn shy2 cat..sptutnya org yg meraba tu yg ptut malu..aku mmg sgt sensitip kalu bab yg melibtkan mamat indon nih..buat taik plak kat mesia ni..


so ladies..hati2 n jg diri bebaik..tp kadang kita dh hati2 tp org len plak pnye pasal kita kena..hmm..tu satu hal..kalu jadi bende xdiingini sprti kejadian yg aku cite ni..jgn takut jgn segan utk tegakkan keadilan...cewahhh..smangat waja gituh..hehhe:p
**ntah2 cenggini ler muka aku mase marah mamat tu tadi..ekekkek:p
p/s: sbnnnya aku sgt bzskang..ni rushing nak masuk tender evaluation plak..kt umh mmg xhengat pnye bz ngn anak..esenment lagik..(minggu ni presentation la plak..)..adeiiii....sorry ye pada yg aku xsmpat nak lawat umah korang n tinggalkan jejak kaki tgn..nnti dh free sket nnti aku jengah ek....adios amigos..;)

38 comments:

niza said...

eeee...jongos punye mamat indon tuh....patahkan tgn tu baru tau!!!

CoNniE said...

haaaaahh.. pdn muke.... itu je care nak ajar, dia ingt kite ape... eeeii.. geram tul mamat2 indon nih..

kalo kite pon mmg menyirap kot kalo org wat cmtu.. "debush..!!" skali kat mamat indon tuh...

DYLA said...

amik kesempatan btul! kurang ajar. mmg elok bagi je. biar pdn muka dia. tu ntah serik ke tak tu..

nasz said...

padan muka mamat indon tu. buat hal lg, pg2 dah makan maki orang. padan muka!!! eee, geram nye manusia mcm ni, dah la menumpang kat negara kita, nak buat jahat lak. pg td mmg mamat tu bertemu buku ngn ruas la. padan muka!!!

Suzi said...

agu...bagus...memang patut dia malu pun...

Cik Anie said...

padan muka dia. Dia igt kita perempuan ni lemah sgt... nasib baik tak trajang kuar tingkap..hehe

[-suziey-] said...

niza: hahaha..mmg jongos hingus sume ade..waakak..mmg puas ati sgt dpt marah dia tadi..ekkek:D

[-suziey-] said...

CoNniE: ha tu la pasal..dia ingt kita takut la tu nk sound dia..ha kena sebjiik..

mmg debush debush debush kat muka dia..ekkekekek:p

[-suziey-] said...

DYLA: mmg nekad btol tadi tau..xpk malu dh..sakit ati sgt..amik sebijik..

ntah ler serik ke idak..tp yg pasti dia xbrani dh buat kat i kot..wakakakka:p

hope sume org brani voice out bile jadi camni..

Elliya said...

uiii....caiyok!! caiyok!! garang gak ek ibu aqeel ni!!!
Tp sangat bagus!!! bravo!!!

[-suziey-] said...

nasz: aah mmg geram n sakit hati sume ade la..dhla menumpang kat sini.,buat taik plak..kalu g keje tuh penuh ngn org dia je dlm tren tuh..menyemak jek..klau prangai elok xpe..ok lagi..ni macm haram!..wah marh lagi ni nmpknye..ekeke:D

[-suziey-] said...

Suzi: ye kalu bole nak pijak je muka dia sambil maki2 dia..waahhh aku plak jadi jahat nih..ekeekk:D

[-suziey-] said...

Cik Anie: ha tu la..jgn ingt pompuan ni lemah..ekeke:D

mmg ikt ati nak trajang je ikt tingkap..disebbkan tingkap komuter tu susah nak pecah..msti dia akn melekat dan bertepek kat itngkap tuh..ha padan muka..wakakkak:P

Anil Wanina said...

citer pasal raba ni.. masa sekolah menengah dulu.. saya penah kena raba dalam bas.. ada sorang indian ni duduk kat sebelah saya.. memula tu dia duduk jauh.. pastu makin lama makin rapat.. pastu saya pandang dia.. dia g pandang orang yg berdiri kat sebelah dia.. owh.. ingatkan sbb orang tu tolak dia, tu yg dia dok himpit saya.. tp makin lama makin rapat..

pastu, saya jd geram.. saya pandang dia.. n cakap.. "what r u doing sir?" pastu leh plak dia kata, "if u want i want.. if u dun want, i don't want.." ampess tul.. pastu, kebetulan dah nak sampai kat depan umah saya.. terus saya tekan loceng, cepat2 kuar dr tempat duduk tu.. pastu g kat driver bas, soh turunkan saya kat ctu gak..

masa tu, sempat la saya jeling indian tu.. tgk takde orang pun nak duduk sebelah dia.. agaknye sbb dorang dengar apa yg dia cakap..

moral : silap saya sbb saya tak jerit.. ye la.. saya ni pemalu orang nye.. ececeee...

[-suziey-] said...

Elliya: hehehe..ibuaQeel garang dlm sopan..wakakakaa:p

uish kebenaran hrus ditegakkan..yg salah msti diadili..cewwwaaah:p

[-suziey-] said...

Anil Wanina: uish giler seks ke ape org tu...emm patutnya awk jerit n say it loudly..bior dia malu..sbb kadang dorang ingt kita malu..tu yg dorang brani..ha kalu kita malukan dorang br dorang tkt sket..
mcm kes awk ni seb bek dia himpit jek..ish bengang btol ngn org cenggini kan..lenkali awk flying kick jek..ekekke:D

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

aku pernah kena gak beb wakaka tapi aku x cam ang sopan santun wakaka (waklu arr sopan wakaka) kena jer aku pegang tangan mamat tue aku pandang muka dia apa laie aku terus tumbuk batang idung dia org sumer pakat tengok aku apsal??? tak abis kat situ jer aku terus blasah kaw2 sampai ada 2 org lelaki rapat kat aku tanya ngapa aku blasah mamat tue... aku suh dia tanya mamat tue... diam plak dia... pastue aku cakap kang kalau aku cakap kang sah2 korang blasah dia... lelaki tue tanya ngapa? sebab dia raba aku... suemr jatuh rahang... masing2 senyum sinis... ada ler yg rapat ngan mamat tue last2 aku sound... saper blasah mamat tue aku wat police report wakakak terus aku bla... sian plak aku nengok dah lembek dah mamat tue aku kerjakan tak kan nak di lunyaikan plak... wakakaka

hezesuze said...

mak aiii braninye ko suziey..aku penah gak kene time keje dulu naik turun bas (dulu mane ade komuter ni)...kikiki

dari jauh aku da nmpak mamat sorang pakai punyelah smart cam keje kt opis..aku perhatikan dr atas smpai bawah..tup tup...aduyaiii konek dia dah terjulur kuar ckit da...

ini kes nak kasi konek dia tu disondol2 je kt sape2 yg duduk...dr jauh aku da stand by...bkn stand by nak marah tp standby nak cabut b4 dia sampei ke kerusi aku...kikiki

time tu aku takut la beb nak bersuara...kalo hensem mamat tu mau je aku bagi bahu aku ni tuk disondol ngan konek dia...wohooooo..tp bdn la gumiksss pastulak x hensem...ada ati nak main konek dgn anak dara orang...kikiki...koneknye pun da la pendek semacam jek...wahhhh siap bleh ukur tu...wakwakwakwak...

bile aku bgun je...trus je dia duk kt tmpat aku..pastu plak tutup sluar dia yg da terngangah tu dgn fail yg dia bawak...konon2 keje bgus la tu...puiiiiii...

akhirnye aku sampai gak ke tmpt keje dgn slamat...tp xleh lupa pasai mamat sengaja nampakkan konek dia tu...

agaknye apa da jadi pd mamat tu ek...coz pristiwa ni da berlaku hampir 15tawon...

[-suziey-] said...

Qlah: amboi ko Qlah..lagi ganas dari aku yek..aku xleh nak tumbuk dia sbb tgn aku pn xleh gerak..maklumler dh dihimpit kiri kanan kan..so xde ruang plak..aku hanya bole toleh kan pala aku jek pastu membebel..ekekk..
tp apepn org cenggini mmg patut diajar..kannnn!

[-suziey-] said...

hezesuze:
umang aih..ko heze kemain lagi story..very d open,..hahhaahhah:p
ish ko nye kes tuh melibatkn org giler seks tuh..ekkekek:p

eh ntah2 kan..tut dia tu terkuo dia xpasan kot..waakkakk:D

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.hikhik
.mesti buruk indon tuh kan?
.laen la klu muke mcm duta so7
.leh consider lagik
.wakakakaka
.ampun sis
.gurau je
.mati kene pelangkong japg
.ahahhahha :D

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:
amboi amboi cikgu intan..duta so7 lagik..hmm muka indon tu xtau nak kata ..tp mmg kalu tgk pejam mata pn bole tau la tu indon..ekekkkkeekek:D

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.huhuhuhu
.alaa skali skale
.wahh smpai cmtu skali ek tutup mate pown leh tau die indon
.wahhhh dahsyat3 sis neh :P

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:
hahaha..jgn xtau..mmg dasat..ape yg dasat tu..bau dia yg dasat..sbb tu bole tau tu indon kalu tgk pejam mata..wakaakaak:D

Siti said...

alahai..teruknya...jahat tul laki tu...rasa cam lempang jerk...

Miim said...

sy pon penah kene tau, tp x sempt sound sbb mamat tue terus blah. Kalo ikutkan hati...nak paaaanngggg terajang jer...

waa...sampai berasap2 telinga suziey!
eheh

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.pehhh tau xpe
.indon bau die mmg bole tau
.letak la perfume lapan ratus botol, bau tetap busuk~
.ahahaa

Khas Lysha said...

padan muka mamat indon tu. rasakan panahan petir suziey dah terbakar la mamat tu agaknyer tu yg blah g gerabak lain.. bagus la suziey.. siap ada org tlg back up lagik.. sy x penah lg kena raba gini.. mintak la dijauhkan..

MUMMY ILA said...

bagussss..bagussss.... aku sokong tindakan ko tu!

[-suziey-] said...

Siti: aah mmg kalu ikt hati dan usus ku yg bengang nih mmg nak lempang jek...tp tgn plk xleh nak gerak...berhimpit sgt..ekekekek:D

[-suziey-] said...

Miim: ouh pnh kene jgk ke..sakit hati kan..rs berasap je tlinga..ekeke:p

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha: amboi cikgu intan..kutuk xhengat..wakakakakk:p

uish mmg xleh lwn la bau depa ni..sebulan xmandi kot..ekeke:D

[-suziey-] said...

Khas Lysha: ha tu la..rsnya dia dh rentung la tu kena petir ngn sy..ekkkeke:D
mintak2la sume dijauhkan dr kena cam ni,...sbb tu bile kena..kita kena protect diri kita...;)

[-suziey-] said...

MUMMY ILA: waa sy sokong!..ekekkke..:D

mummYaeesh said...

firstly...wah stetmen ze very der...woohoo..
anyway...mana tau indon??ntah2 org mesia..muka jek sebijik indon..woohoo..tak kesah la dr mana dia dtg..klu perangai da macam tu mmg sgt patut di maki hamun haje...ish ngapelah weols takde kat tempat kejadian...klu tak kan best..tambah lagi 18 das kat mamat tu!atas bwh weols cubit! wah cubit katanye!

[-suziey-] said...

mummYaeesh: eh eh mummYaeesh dh balik dari penang eh..hehhee..welcome back dear ;)

ha mmg tau sgt indon..dr rupe mmg dh nmpk la keindonan dia tuh..hahahah..

wah wah nak tmbah lagi 18 das yek..maunye rentung mamat tu kena fire dek kita..ekekkke:D

uish main cubit2 nampk..heheh:p

Corey said...

lorr..jejaka2 idaman malaya tu hooo saje ke? xde inisiatif nak menuntut bela? kalau aku mau aku humban keluar komuter tu. sebelum tu kasi semua penumpang kasi pelempang sorg skali

[-suziey-] said...

Corey: hahhaa..amboih ganas sungguh kamu yek..ekkeke:D

tp mmg syok gk kalu stiap sorang lempang skali..hahahahha..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio