Tuesday, April 7, 2009

aQeel rindu ke?

Assalamualaikum..

sila nyanyi...->mari la mari..pergi mengundi….hehe..waa mcm national election je kan..pdhal election kecil2an jek..ekeke:D actually aku bkn nk kempen utk election ni..aku just nk btau yg hubby aku mrupakn slh sorang wrga yg bertanggungjwb..sbbnya..dia sanggup balik tepeng nun smata2 nk g ngundi..bagus btol suamiku ini..aku pn xpnh2 ngundi lagi..erkk kantoi disitu:D dgn itu..tggl la aku berdua ngn aQeel lagi utk 2 hari ni..ala kejap jek…xdan nk rindu esok dia balik kl balik..hehehe:p

hmm..khamis ni plak PIL aku mai kl..makanya smlm adlh hari pembersihan sedunia..kul 9mlm aku on vacuum…dok vacuum umah..aku rs msti jiran2 aku menyumpah2 jiran mereka ini (merujuk pada aku la tuh) krn menghasilkan bunyi yg bising..aku bsmngt giler sbbnya tu vacuum baru..hehehe..test power ler kan..ekekk:D sgt sonot…pas vacuum trus mop lantai..pastu lipat baju plak..adeiii..lenguh pinggang ni..hohoho..ngape aku mengemas mlm2 buta eh..ye la sbb siang aku ade klass..full day..nk maghrib br balik tau..huhu..
nmpknye aQeel merindui ayahnya..ms balik tadi..dia asyik nk soh aku buka pintu..nk tgk ayah balik la tu..huhu..tiba2 rs sayu plak..ha bila xde dpn mata baru rs sunyi..rinduu..slalu camtu kan..ish syiok ke xsyiok eh perasaan cenggituh?? pastu tadi tgh syiok2 tgk tv tb2 aQeel merengek lagi n pegi kat pintu..nk tgk ayh dh balik ke blm..sob sob sob...sedih plak aku rs..aQeel sekecik tu tau perasaan rindu ke? aku cuba nak nafikan tp hakikatnya nmpk mcm aQeel dh faham perasaan tuh..waaa sentimental la plak memalam ni..hmmm..xpela..esok hubby nk balik dh pn..i cant wait the moment..hehe..*nmpk cam ibu dia yg lebih rindu..ekeke:D

~ kualiti gbr agk kureng memuaskan..aQeel disamping mr spongebox nye;) ~

~ main sensorang jek..kalu ayh ade slalu main ngn ayh...ibu mane?? hoho ibu sibuk tgk tv..hehehe..isk isk isk..ibu sapa la ni...:p ~

ok la..aku nk smbung buat esenment aku yg brlambak giler nih..adeiii..

p/s: yg syioknye election ni sbb meriah ngn bendera..i likkeee....
p/s2: korang ngundi x? aku berazam n nekad akn kuor mengundi next election..erkk:D

49 comments:

gee ryder said...

wah bagus..sungguh patriotik ayah aqeel ni...awat ibunye xbalik sekali teman...budak bsr aqeel ni mmg dh pndai rindu..mcm my aqeel gak dlu...kalo papanye outstation kekdg jenguk ke pintu...sayu je rasa

[-suziey-] said...

gee ryder:

haha..tu la patriotik btol..huhu sy bz skang kt opis..xleh nk cuti..
emm sayu kan tgk ank kecik cenggituh dh pndai rindu..sob sob sob...

adura said...

Hehehe..aqeel ensem da pandai emosi2 eh. Jangan pelik lak nanti kang tgk af, tetiba aqeel nangis..ekeke. Sayu rindukan abahnye kan.Ibunye kot rindu rinduan banyak kot..eheh..
Psstt suzi..fara pon xpenah ngundi lg neh..nyokong bkn main neh...ekeke.Sama laa kite..he2

PadNani~~{@ said...

Sian ibu ngan aqeel..sedih pulak aqeel mcm tu:(
sayang isteri tinggal2kan gitu:P
ayahnya xde tinggal baju dah pakai ke..erkk=)

nani pun x prnah ngundi lagi..rugikan..undi kita penentu nasib bangsa..marilah mengundi next election (tiru azam ibu aqeel:P)

alfa juliet said...

wah berani ko tinggal dua dgn aqeel ek..aku pagi2 orait, malam agak penakut n sunyi gitu..memang kena terjah umah mak aku...cayalah suzi

MiJa said...

wah, petua padnani mmg kitorg pakai juga..
aku pun kdg2 bila zharif tya "ayah mana?", aku pulak yg xtra sebak..huhu masa aku & hubby xde,elok jer nenek dia ckp.

reen said...

ekau x pnah g ngundi?..ap nk jd la ngn ekau ni...benonya eden pn samo!!wakakaka...tp,thun ni rs2ny..nk join ngundi la...slalu tman hubby je g ngundi..he...

[-suziey-] said...

adura:

aah tu la..dh pndai emosi2 nih..erkk..af? ha ni msti sofea nanges tgk af eh..ekekek:D
emm sayu kn bila ank rndu ngn ayahnya..mmgla dia xckp tp dr caradia tu kita paham..huuh

[-suziey-] said...

padnani:

ha tu la sian ibu n aQeel..huhu..emm baju dh pakai ade tp dh campur ngn baju kotor lain..xkan nk amik kot..kang pengsan plak..ekekek:D

hohoho..xngundi lagi yek..nmpknye ramai geng ni..mcm adura la..nyokong kemain lagi..ngundinye idok..hahhaa:p

[-suziey-] said...

alfa juliet:

mula2 dulu aku takut gk..tp skang dh ok.aku brani sbbnya depan umah aku student..laki plak tuh..dorang besela stay up smpai pagi..pastu kadang dgr la jgk dorang pnye mp3 la..memasing menjiwang pagi2 tu kan...so xsunyi...aku pn xla takut sgt..hehehe:p

[-suziey-] said...

mija:

ha tu la org tua2 kata cenggitu nk kasi ilang rindu..haha..tp tu kalu kena tinggl lama la..klu takat 2 hari xyah ler ..hahaha..
o mase ngn neneknye ok..ye la sbb masa tu dia tau ibu ayah dia xde..so xingt la..tp bila slh sorang je ade..harus dia tanya yg xde tu..xgitu ;)

[-suziey-] said...

reen:

amboih..sedap ckp org...dia pn same rupenye..ekekkke;D ha ape lagi cpt tanam azam g ngundi next election..hahahha:p

hezesuze said...

wei..ang x penah mgundi??? patut ang ni kene buang negara tau...hishhh!! hampeh jek...

alah..yg rindu bknnye aQeel tp ibunye...huhuhuh larikkkkkkkk

neezareef said...

siap betekad tu nk g ngundi next session..kekekek..sian dia...penah rasa ke x nie suasana ngundi

niza said...

ye ke aqeel yg rindu nih??ke ibu yg mempergunakan nama aqeel nih...hahahaa...

Khas Lysha said...

betol kata niza.. tah2 ibu dia yg lebih merindu.. caja kata aqeel nak cover la tu.. he he he
naper next election baru nak ngundi? baru cukup umur eh?..

CoNniE said...

Aqeel nampak cool je...

Kite penah la skali pi ngundi thn 2004.

thn 2008 tak pegi sbb husband nak ngundi sini, malas pulak nak balik ipoh sensorang... maybe next time la.. anak pon dah bsr sket...

Elliya said...

pss suziey, spongebob la, bukan spongebox...hehehehe....

cian aqeel kan, merindui ayanyer tp ibunyer sibuk nak tgk tv, nak mengemas, nak menghapdet blog :P

momguess said...

alahhh ko nk cover kata ank rindu arr walhal ko yg rindu bapak nyer kan!!! chitt porah arr luuuu....

wey, umh aku bertimbun kain baju yg belom lipattt, nnt aku ator g umh ko yerr!!! aritu ko bgtau foc kan??

[-suziey-] said...

hezesuze:

amboihang suka2 nk aku buang negara yek...hoho..ala bkn ape aku xberkesempatan ler nk g ngundi..heheeh:D

aQeel ler yg rindu ibunye tumpang sekaki dua jek..ekek:D

[-suziey-] said...

neezareef:

hoho..pnh rasa tau suasana mengundi..rs suasana je la..tp xpek nk ngundi atas sbb2 yg xdpt dielakkn..ekekek:D alasannn!

[-suziey-] said...

neezareef:

hoho..pnh rasa tau suasana mengundi..rs suasana je la..tp xpek nk ngundi atas sbb2 yg xdpt dielakkn..ekekek:D alasannn!

[-suziey-] said...

niza:

hahaha..btol tauuu/..aQeel yg rindu..cuma ibu dia yg lebih sket..ekeke:D

[-suziey-] said...

khas lysha:

ehhehe..btol aQeel yg rinduuu..xtipu..cuma ibu dia pn same gk..ekeke:D

hahah..amboih perli la tuh..xde nye bru ckp umur..dh trlebih umur dh ni..hahah:p

[-suziey-] said...

Connie:

heheh..ye dia mmg cool.:p

hohoho..alasan baik pnye..hahaha..ok next election kita reramai kuor ngundi tau!

[-suziey-] said...

Elliya:

ou spongebob eh..hhaah..confuse la..tgk kotak jek so ingt kan box la..ekekke:D nmpk sgt xfolo kartun2n ih.hhhahaha:p

hohohoh..ibu dia bz tau..tp layan gk la sket2..hahah:p
update blog harus la kan..blogger tegar la katakan..ekeke:D

[-suziey-] said...

momguess:

hahhaa..pndai ko meneka,...ekekek:D
ala besela..harusla gunakan anak sbgi perisai..hahaha:p

hohoho...nk soh aku lipt baju..aku pn tu baju 2 minggu lps baru lipat.ha kalu ko nk aku peram baju ko 3 minggu lagi mcm aku peram tag tu anto la..ekeke:D
wei bw cendawan skali tau dtg!..hahhaha:p

[-suziey-] said...
This comment has been removed by the author.
[-suziey-] said...
This comment has been removed by the author.
ppb_ppkp said...

comeinya dia dok sandar mcm tu... tomei2...

mama | sarah | syimir said...

nampak gaya memang ibunya yang rindu tuh...hheehehe...
marilah mengundi tunaikan kewajiban... :)

Cik Anie said...

undi tanggungjawab kita so meh nyanyi ramai2.. mari0la mari pegi mengundi jgn lupakan kewajiban pada negeri....hehe
sajer jer suziey nih ...guna nama aQeel kan...

Nurhayati said...

alahai Aqeel pandai rindu yer.. cian dia main ngan Mr Spongebob sorang2.. ibu sibuk layan tv hehehe

tak pernah mengundi lagi sebenarnye.. uuoppssss =)

arpeggios said...

kalau anak aku sampai lewat malam dia tahan mata nak tunggu ayah balik. sampai tertido sendiri.

vagg. said...

tak ngundi jugakkah???
kak enn pon haahhahahahahahaha

[-suziey-] said...

ppb_ppkp:

hehehe...tersandar sndirian..ibu xlayan..ekekek:D

[-suziey-] said...

mama sarah syimir:

hehehe..ibu dia harusla rindu kan..tp cover line lagi tau..ekekeke:D

waa bsemangat nk ngundi tu:p

[-suziey-] said...

cik anie:

amboih bsemangt btol nk pegi mengundi..ok nyanyi kuat2 tau!..hahaha:p

[-suziey-] said...

nurhayati:

hehe..ibu dia khusyuk tgk berita..nk tau perkembangn semasa kan..ekek:D

hoho ade genng..buat azam cpt..next election g ngundi:p

[-suziey-] said...

arpeggios:

adeii..kalu ank cenggitu lagi sedey..penat sgt tunggu smpai tertido..huhuhu..:p

[-suziey-] said...

vagg:

hohohoo..2x5 ler..truk btol kita ni..:D

diniedinar said...

hi suziey.. ooo asben org tepeng ye.. asben akak pun ada kat tepeng tapi bukan mengundi. dia buat liputan. hmmm...bdk2 kalo dah bijak cam tu la.. nanti besar sikit pandai bersoal jwb lg jenuh kita nak bg alasan.

nani dakgilachoc said...

iyerrrr....saya pun next election baru start ngundi....padahal dh berjaman layak mengundi.....akakakakaka...*kes malas daftarla ni =p*

[-suziey-] said...

diniedinar:

haii...aah hubby org tepeng..waaa hubby akk g tpeeng buat liputan psl election tu ke..dia keje mane/?
emm aahkn dh ckp nnti jenuh dok soal jwb plak kan..huhu

[-suziey-] said...

nania:

hoho lagi dasat,..baru daftar:p

zueyie said...

Rasanya ibu aqeel yg rindu lebih nie.. tp ditutupi ngan cite aqeel er... heheh.. :P

[-suziey-] said...

zueyie:

hahahhaa..btol la aQeel yg rindu tau..ala cover sket2 jek..ekekek:D

nenekrock said...

ciann aqeel kan kak
selalu ada je dadu diamain sm2 dgn dia kali ni dia men sesorg je sayu jg tgk pix aqeel tuh

yang mummy dia plak harusssssla rindukan daddynya kalo x ado yg kono cubit haks x normal sesebuah rumah tangga tu kalo xde perasaan rindu

eheyyy mcm aku dh kawen plak =P

[-suziey-] said...

nenekrock:

amboi2 adik elly..sgt berpengalaman nmpk..ekek:D
hehe tu la sayu nengok je..ibu dia tu xpatut btol kan..ade ke tgk tv jek..ekek:D

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio