Tuesday, April 14, 2009

baby cute contest-edited

Assalamualaikum...

ok ni edited entry utk baby cute contest yg dibuat oleh MamaAqish. ni la gambo yg akn dinilai oleh juri dan pilihan peminat..cewah..serious cam AF..ekek;D korang bole la afundi aQeel dgn klik pd link MamaAqish..

~ AFUNDI AQEEL ~

soklan:
1. ape yg menarik ttg baby anda-> aQeel sgt peramah..pantang tgk org..sengih cam kerang busuk..sume org yg dia nmpak dia akn tegur..aaahh..aaahh..aahh.. aQeel sgt ceria cam ibu dia..ekekeek:D

2. kenapa baby anda layak utk menang contest nih-> aQeel layak menang contest ni sbb dia adlh anugerah terindah dr Allah pd aku n hubby..Alhamdulillah...tu dh ckp utk describe knpa aQeel sgt istimewa;)

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

____________________________________________________________________

old entry..

hehe..aku saje je nk msuk contest ni..xdela harap nk menang pn..ni 1 of the way to support rakan blogger yg menganjurkan contest ni..ala just for fun..y not kan..ha korang dh join blom? moh ler reramai join contest ni..syiok gitu;)



ok contest ni MamaAqish yg buat..rules dia buat ntry pasal contest ni n tepek sekping je gambo..tp aku gatal nk tepek 3 keping..kiranya skpeing tu utk contest ni..n 2 keping lagi tu anggap utk tatapan korang jela..(actually aku xtau nk plh yg mana sbbnya xsure dia nk full body ke half ke atau tang muka jek..ha amik skali 3 aku bg..pilih la yg mane berkenan:D)

ok ni gambonye...




soklan:

1. ape yg menarik ttg baby anda-> aQeel sgt peramah..pantang tgk org..sengih cam kerang busuk..sume org yg dia nmpak dia akn tegur..aaahh..aaahh..aahh.. aQeel sgt ceria cam ibu dia..ekekeek:D

2. kenapa baby anda layak utk menang contest nih-> aQeel layak menang contest ni sbb dia adlh anugerah terindah dr Allah pd aku n hubby..Alhamdulillah...tu dh ckp utk describe knpa aQeel sgt istimewa;)

p/s: korang rs mane gbr yg sesuai kalu aku nk anto contest pa&ma plak eh? ke xde satu pn yg sesuai..kalu cenggitu kena amik lain la gamaknya..korang dh join blom contest tu...dpt myVi tau kalu menang..!

66 comments:

momguess said...

pic 2 dari atas kepala tu cantekkk weyyyy...

aku raso tu yg paling cunnnn.

cube arrr ko masuk dlm pa&ma, maner tau ader rezeki, boleh aku numpang glamer

gula2kopiko.............. said...

anak akak mmg cuteeeeeeeeee...^_~

DYLA said...

suziey,
sy rase pix no 3 comel.

muka aqeel ni ada value tau suziey.

hezesuze said...

pic no 2 tu cuteeeee...i like it... eh bleh ke bloger len masuk ni....gegeh ni nak msuk...

lom penah laie masuk contest2 camginih kekdahnye...huhuhu

Cik Anie said...

kita plak suker yg 1st tu... nampak cute sgt... putih bersih tulus mulus gitu..

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.alamak sis
.sume comey
.terpikat nehh
*aqeel tade paksu ke?* :D

Mama_Aqish said...

Thankz suziey sudi joint contest ni...& memeriahkan contest ni...

naurah makwa said...

naura suka pic yang 2nd tu..very la comelll

Corey said...

comelnyeee. antara 1 & 3 nmpk better if i have to choose.
ni teringin nak anak sendri ni.. tp harus mencari ibunya dulu tu payah tu.

diniedinar said...

suziey, kalo utk contest pix no3 yg pki jumper tu sesuai sbb close up skit muka aqeel. kalo ada yg pandang kamera lg santekkk.. tp personally dinie suka no2.macam merenung masa depan je..tenang jee..

MiJa said...

aku afundi no. 2,terserlah kepanjangan bulu mata beliau..wah,suka..suka..

CoNniE said...

kite suke pic no.2, very natural... suke sgt.. go go no.2..

gee ryder said...

i like pic no 3...mmg cutela

adura said...

Pic no 2 sangat cute!Pesaing hebat Sofea neh...Ekeke..:D
Anto cepat2 suzi @ pa&ma tuh..tengah bulan neh da totop..

He's really2 ensem maa..:)

[-suziey-] said...

momguess:

adeiii ko nk glamor je yek..ok ok aku anto..ni tgh kira afundi ni..ekekek:D

[-suziey-] said...

gula2kopiko:

hehehe..like mother like son..hahahha:p neway thanks for the compliment ;)

[-suziey-] said...

dyla:

ok ok sy kira afundi..ekekek:D
hoho ade value eh..hehehe..thanks thanks :0

[-suziey-] said...

hezesuze:

ok aku dh masuk dlm afundi list..
wei bole la..meh ler masuk reramai..dia open .bole anak aku bersaing ngn ank ko..ekekek;D

[-suziey-] said...

Cik Anie:

amboih description detail...ok sy take note..kira afundi nih..ekekek:D

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:

ceh paksu xde ler..paksu ipor ade ler..ekekek;D

[-suziey-] said...

mamaaqish:

ha ni la empunye tuan blog yg anjurkan contest nih..no problem mamaAqish..lg ramai lagi meriah kan:p

[-suziey-] said...

naurah makwa:

ok ok masuk list afundi..waaa nmpk macam ramai sokong no2hehehe:p

[-suziey-] said...

Corey:

ok thanks for choosing..ekek:D
ooopppsss cari ibu yg sah tau..hehehe:p cpt cari buat anak ;)

[-suziey-] said...

diniedinar:

o eh..huhu..tu yg payah tu..yg pandang kamera byk diaa baju tido..ekeke:D

ok thanks for comment eh :)

[-suziey-] said...

mija:

waaa ni dh mcm konsert af ni..afundi...ok aku dh buat list afundi..ekekk:D

wei masukkn la zafran..ensem ape ank truna ko tu ;)

[-suziey-] said...

Connie:

waa ni semangat mcm bersukan nih..go go go..ekekek:D

[-suziey-] said...

gee ryder:

ok dh masuk dlm afundi list ;)
come join d contest :D

[-suziey-] said...

adura;

hahah..waa ade pesaing la plak..ekek:D
aah tutup 15hb kan..ingt esok nk cuci n pos trus..ehehhe:p
good luck to sofea gk..

Elliya said...

susah nak buat pilihan coz aqeel ni mmg comey...(amaran tegas!!! pujian ikhlas ini utk AQEEL SAHAJA, ibu dia jgn pasan ek!!!) :P
Tp dicadangkan amik gamba lain, yg close up, yg clear, yg aqeel tgk tepat pd camera dgn senyuman dia yg cheeky tu....

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

~sis

.kire oke la tu paksu ipo
*wink*
.kem salammmmmmmmm

arpeggios said...

aku lebih suka gambar ke tiga

nurulzia said...

chomel bgt..jambu la anak u..hehehe

[-suziey-] said...

Elliya:

amboih siap amaran tegas..ekek:D
xkira nk gk masuk bakul..aQeel ensem ikt ibunye tau..erkkk:p

emm tu la rsnya mcm kena amik lain la kan..yg proper sket.huhuh..bz laa

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:

ambooih amboih..gedikss tau cikgu intan..heheh:p

[-suziey-] said...

arpeggios:

waa ramai gk minat no 3..ok aku masuk dlm afundi list..ekekeek:D

[-suziey-] said...

nurulzhia:

hohoho..jambu eh..jambu menggerutu ler..ekekek;D

Khas Lysha said...

ala.. semua sesuai la suziey rambang mata la nak pilih yg mana satu.. kompom jd pojaan nanti nie.. ;)

alfa juliet said...

aqeel memang comel..try lah masuk cover pa & ma...mana tau jadi model kecik..ngeeee bangga aku..huhu aku lak yg bangga

PadNani~~{@ said...

Salam Suziey..

Nani rasa dah comment before ni..tp x appear pulak. Nk comment jgk lg:P

I vote for no 2 pics..tp kalau Aqeel dpt posing camtu lg (boleke suruh Aqeel posing sama cam gmba tu again:P)..n Suziey well groom Aqeel..sure lg best gambar=)


Kalau Suziey nk masuk PaMa..put on Aqeel custom suit..sure mendapat perhatian juga kan=)

Apepun..Aqeel bakal menjadi jejaka idaman Malaya!! Ibu kena ajar Aqeel jgn ambil kesempatan tau:P

Take care Suziey n Aqeel

[-suziey-] said...

khas lysha:

hahaha..ha jgn smpai rambang mata udah././hahha:p

[-suziey-] said...

alfa juliet:

waa cover pa&ma..hehe..tp ko jgn bg farzana masuk..nnti farzana menang...ekekek:p

[-suziey-] said...

Padnani:

waa tenkiu nanie for the brilliant advice;) ok balik ni mekap aQeel tantek2 amik gambo lain utk anto kt pa&ma kan..tu la bjau tu selebet jek..ekekek:D
ok dh jadi jejaka idaman melaya nnti soh aQeel jmpe aunty nani sbb bg tips..ekek:D

nenekrock said...

kak for me pix no 2
mcm prince charming tuuuuuu
bulu mata lentik giler
=D

MUMMY ILA said...

cute sangat...

nak join gak la..camne?

Anak Pendang Sekeluarga said...

salam wah cutenya...."Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

[-suziey-] said...

nenekrock:

heheh..prince charming lagi..kelasss gituh..dasat la adik elly..ekekk:D

[-suziey-] said...

mummyila;

wei klik kat link mamaaqish tu pastu ko jd follower dia dulu..n link blog dia kat blog ko..pastu email details..buat entry pasal ank yg nk masuk contest nih..moh reramai masuk..heheh;)

[-suziey-] said...

Anak Pendang Sekeluarga:

hai..salam kenal..insyaAllah akn sy link ur blog ;)

fazilzura said...

Wahhh .. ok dh tu .. sesuai ..

UnGu VioLet said...

akak, pada mar gambar no 2 tue.. paling besssssssssssssssst.. semuanya cute2.. tapi, nak masuk pertandingan nie kan.. tryla pilih yg no.2 tue.. insya allah.. gerenti dapat.. hik2..

Mama Danish said...

suziey..sy suke yg 1st tuh...nampak comey n putih melepak sgt mase tuh..ish ish comey sgt...geram nk cobit2 je pp die tuh..hehe

[-suziey-] said...

fazilzura:

hahaha..ape yg sesuai tu..ekek"D

[-suziey-] said...

Ungu Violet:

o eh..thanks mar for the suggestion..tp cam xpenuh plak kan..huhu..doa2la menang..nnti bole dpt myvi..ekeekk:D

[-suziey-] said...

mama danish:

uish sabo sabo..bertenang..jgn cobit ppnye..cubitla idung nya..ekekek:D oo yg 1st eh...hmmm nmpknye afundi sengit nih..hahah:p

Noy said...

wah..lembut nya kulit...cute..all the best,ya..darwish pun join,tapi terasa mcm terlebih 'tu' lak hehehe

MiJa said...

suziey, nama anak aku Zharif daa..
zhafran tu blum ada ag..laki aku zharfan...hahaha kompius eh?? ke ko maksudkan laki aku utk masuk contest tersebut...wakakakakaka

[-suziey-] said...

Noy:

tenkiu noy...all d best tu darwish too..
ala xde 'tu' la..kira baby la tu..baby 'tu'..ekeke:D

[-suziey-] said...

mija:

hahaha..aku taip zhafran eh....hahah..aku rs dlm hati aku baca zharif..hahah:p
tu typo error tu..keyboard aku rosak..ekekek:D
aku tau ler nama ank ko..nama laki ko pn aku tau...erkkkkk..laki ko nk masuk contest tu ke..wakaakakak:D

ummiaqeef said...

name anak kite lebih kurang la..aqeel ngan aqeef..ehehe..bole kawan ni..umo bape ni? aqeef baru nak masuk 7 bulan..gud luck ya!

[-suziey-] said...

ummiaqeef:

aah tukar f ngn l je kan..heheh..aQeel dh 1.5 thun..huhu..bole geng tp sian aqeef la sure kena buli ngn aQeel..ekek:D

tHrEE oF us said...

lawanye pict..

good luck Aqeel!!

[-suziey-] said...

three of us:

thanks... :)

miela77 said...

salam...maaf just rempuh je blog awak...nak tanya cam ne nak post to join baby cute contest tu ek...im new follower in this blog....pls

[-suziey-] said...

miela77:

salam...ouh contest tu 1 of the blogger yg buat..unfortunately dh closing date la 15hb 4 hr tu..maybe bole masuk next contest:)

syareena said...

ooo.... dah menang ye?

tahniah! sya x sempat msk cni maklumla agak kelam kabut 2 -3 mggu ni anak2 x chat

TH said...

wah dia mmg cute la

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio