Tuesday, April 21, 2009

i want or i need?



Assalamualaikum..

hp aku rosak lagi utk kesekian kalinya..aku letih dh asyik beli hp jek..bkn letih nk pilih hp baru tp letih nk budget utk new hp allocation..ekekek;D so kali ni aku rs aku xnak beli hp dah..aku nk beli iPhone..eh xsama tau..satu hand satu i…ha kan lain tu..ekekeke:D


aku nk menatang ni…sgt jtuh chenta pertama kali melihatnya..dan pertama kali menyentuhnya ms g pc fair..ouh sgt jakun diriku ini..hahaha:p

**since hp aku rosak..aku minta hubby pnye hp lama utk guna temporary..tp dia beriya soh aku bw je hp lama aku..sbb hp lama dia batery cpt kong..hp lama aku bateri ok lagi..aku plak sian kat dia nk kena sntiasa caj je sbb tu aku offer nk bw hp lama dia..tp dia xnak...makanya pg tadi aku pn sambar je la hp lama aku ats meja..sblh tu ade hp lama hubby gk..rupenye hubby maskkan simcard aku dlm hp lama dia..ha amik...skang ni aku bw simcard dia..dia bw simcard aku...adeiiiii...confuse..

p/s2: i want it or i need it? what do u think?

44 comments:

nasz said...

tu maknanye "i want".. kalo org dlm keperluan, henpon yg diperlukan hanyela henpon utk bercakap n menerima sms... keh keh keh

arpeggios said...

yup..lebih kepada hendak berbanding perlu..

kalau mampu okeh jer..

Noy said...

sama lah suziey ngan hubby noy..2-3 hari ni,semenjak dua menjak bday hubby nak dekat ni,asyik jer sebut bende ni..mahal tu..

nurulzia said...

need..hehehehe..beli je..hehehe

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.tibe2 hp kite pown rosak
.sis! belikan jugak!! :D

[-suziey-] said...

nasz:

huhuhu..yes i wantt...huhu...adeiiii...

[-suziey-] said...

arpeggios:

hahahha..tu la lebih pada hendak..erkkk..kena kira budget nih..ekekek;D

[-suziey-] said...

noy:

hahaha...tu mknanya dia soh noy belikan mende alah tu utk besday gift dia..ekekek:D sy nk tumpang skaki bole..hahaha:p

[-suziey-] said...

nurulzhia:

wawawawa..hehehe...kalu ikt hati mmg nk beli..emm..pk pk pk pk pk..dn pk lagi..ekekek:D

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:

hohohho,..nk jugk ek..ok ok nnti sis belikan..pastu claim balik kt cikgu intan yek..ekekek:D

momguess said...

hoitttt

tu nama nyer ko gediks nak hp baru xder nyer 'keperluan' ko tu
mesti 'kehendak' napsu serakah ko tu
gediks nak iPhone baru

chitttt porahhh lahhh luuuu

[-suziey-] said...

momguess:

hahaha..amboih ko...kemain lagi yek..amik peluang kutuk aku..mentang2 aku ckp what do u think..ekekek:D
ko jgn jeles tau kalu aku dpt itu iphone..ekekekek:D
aku tau kalu aku dpt msti ko nk pinjam kan..oopppssss :D ni dh mula berangan nih

firahadifa said...

Huhu.. Conpius2...

Elliya said...

what say yr heart?????
need or want???? kekekek....
i think both pun sama, rembat jek la...hahahahah...
ps...berapa hengget nih ek????
minta gak la... :P

[-suziey-] said...

firahadifa:
hahaha confuse jgk ek..ha kita ni lg la onfuse..ekekek:D

CoNniE said...

beli je kalau ade kemampuan.. heheh..

kite punyer yg lama dah rosak, nsb baik husband bermurah hati bg dia punyer, dia pulak sanggup pakai yg lama, sgt terharu.. (kami takkan beli yg baru selagi yg ade masih buleh pakai = walopon hp x cangih)

[-suziey-] said...

elliya:

hohohoh..my heart say i need n want..ekekeke;D huhuh..rege dia dlm 2k ++ tp function dia mmg sgt best..ouh i hearted it..pls help me..ekeke:D

[-suziey-] said...

connie:

huhuh..u mcm my husband..bini dia ni jek yg rambang mata sket..ekekek:D

hmm kna pk budget gk..hahah:D

alfa juliet said...

kalau ada duit 0N JE suzi...ekekeke

CaMaRPuTiH said...

suziey.. aku stuju dgn momguess tuh. ko gediks nak baru sebenarnyer. sesaje nak cover gediks tuh ko buat la ala2 'want' or 'need' huhuhu....

aku x reti pakai hp yg advance2 nih sbb yg ada ni pn tarak abis belajau ma. nak pesan jek ek... ko kasi duit, aku belikan then aku wraping tantek2 kasi kat ko so xdela ko rasa 'want' or 'need' sbb present on behalf dari aku. kekekekeke..... sukernyer nyakat!!!!

CuTeMiUt78 said...

wah.. gitu lor plak.. heh..heh..heh.. klu blh aku pun nak gak ler iphone tu

niza said...

i need it!!!!hahaahhaa....haku memahami dirimu suziey...kehkeh...

Khas Lysha said...

i need it! i need it!.. he he he
kalo dah jatuh cinta tu apa lagi rembat jer.. ;D

[-suziey-] said...

alfa juliet:

ekeke...tu yg syiok aku dgr..ade yg pengsan kalu aku on je nnti..ekekke;D

[-suziey-] said...

camarputih:

hohohoh..amboih ko siap jadik penyokong momguess tu..ko jgn sokong dia..dia mmg dengki memanjang ngn aku..ekekeek:D

hmmm aku rs idea ko tu bernas..mmg bernas..huhhu..menitik airmata aku dgr:p

[-suziey-] said...

cute miut 78:

nak jgk..ha gi la beli..ekekek;D aku pn xbeli lagi tauuuuu..huhu

[-suziey-] said...

niza:

yess ..ni yg aku syg ko ni niza..kamu sgt memahami diriku..ekekek;D

[-suziey-] said...

khas lysha:

yeay yeay...khas pn sejiwa la..i likeeee:D

gee ryder said...

iphone ni mmg menarik tp 1 je xle wat video call..kalo xguna video call, ok la tu blela rembat hehe

Mama_Niza said...

i need and want it...
meh pakat beli sama2... ;)

[-suziey-] said...

gee ryder:

i mmg xguna video call..so far la.hahahhaa..
kalu ikt hati mmg nk rembt jek..ekekk:D

[-suziey-] said...

mama niza:

hehehe..kita sejiwa..kita sejiwa..cewah siap nyanyi lagi..ekekek:D

Nurhayati said...

mmg cantik sangat la alasan takde fon lagi.. ape lagi cepat mintak iPhone.. suka jua... beli jgn tak beli yeayyy

atie said...

wah!canggihlah ....mesti duitnya pun canggih kan. Apapun kalau perlu kenapa tidak berbelanja tuk diri sendiri.Emmm...suzi jangan lupa klik tuk Ammar juga yer....heh heh

Sidratul Muntaha said...

bg alamt
nnti ayu pos trus
hehehhe

[-suziey-] said...

nurhayati:

heheheee..cantik kan alasan tu..ekekek:D tu la..kira kukuh ape nk rembat iphne 1..hahah:p

[-suziey-] said...

atie:

hehehe..btol la ckp atie tu..skali skala blanja utk diri sdiri..ekek;D wlaupn byk kali kala sbnrnya..hahah:D

ok ok nnti sy vote utk ammar k :)

[-suziey-] said...

ayu:

waaa btol ke ni..heheh..nk pos ke? hehe..ok gk tu..nnti kita sms k..thanks ayu :)

Corey said...

Suziey klu ada rejeki lebih apa salahnya treat yourself sekali skala. tp klu nak bajet beli or use mana2 sekadar keperluan je.
sy pun teringin gak nak beli iphone ni. hari tu tengok kat pc fair berapa rm? nak compare price kat other place.

[-suziey-] said...

corey:

hahaha..mmgla bkn keperluan..ekekk:D kalu dhberkeluarga..keperluan pn kena ikt budget...heheh:p

hari tu tgk kt pc fair rege dia rm1900 tp kontrak 2 thun ngn maxis..td servey kat low yatt RM2100 plus kontrak setahun plus rebate rm200...sgt menarik twran tu..heheh:D

Fara_Adura said...

Sangat cantek okeh..my hubby ngah bodek2 abang die jualkan iphone canih..nak sangat abang die jual?Heh,xde maknanye..keke.Epal tuh yang xtahan..ekeke.
Very da xlusif kan..:D
High taste okeh..ekeke

[-suziey-] said...

farah adura:

hehe..mmg tantek..n sgt eksklusif..bkn tu je..mahal tau..ekekek:D

mummYaeesh said...

u gatal2 need it!act u just want it..woohoo...

dr dulu nak sambar menatang i ni kerana kecanggihannye especially bab nak zoom2 and pilih2 gambar tu..mcm magic gitew..tp masa survey2 dulu mostly ckp payah nak jaga + senang rosak!sampai salesgirl hp sendiri pun ckp klu rosak..abis wooo, takleh betul2 punye...buang terus!woohoo

so...u really want it??

[-suziey-] said...

mummYaeesh:

hehee..aahla tgn ni gatal je nk pegang iphone ni..tu yg rs sgt memerlukan sbb nk ubati gatal2 ni..ekekek:D

ouh really? tp mmg ..tu yg pk 2-3 kali...rege dia nak sama ngn rege laptop.tu yg kna pk btol2 berbaloi ke nk beli..klau pakai buang huh baik beli laptop..buat koleksi laptop la plak..ekeke;D

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio