Wednesday, April 22, 2009

macam-macam aQeel


Assalamualaikum..

dlm kebizian aku dgn keje n study aku tu..sedar xsedar aQeel dh 1.5 years..bkn hr ni la tapi..26hb ni..ekekek:D dh beso dh anak ibu ni eh..mcm2 peel yg terserlah skang..skang ni aQeel berada di phase brain development yg mana setiap ape yg diajar akn diserap dgn pantas dan kekal dlm ingatannya..sbb tu mase umur2 cenggini..parents kena rajin maskkan input yg brguna utk bekalan si manja..waaa dh mcm pakar motivasi kanak2 dh ni..ekeke:D

mcm tu jgkla aQeel..usah kata ape yg diajar..yg xdiajar pn dia blaja tau..sbb..dia tgk ape yg kita buat..kita as a role model to them..remember tht..so jgn buat bende2 yg xsptutnya ank kita blaja..hehe:) slh 1 bende yg aku xtahan nk tgk..pasal tali..ala tali yg kita pakai utk office tag tu..dh hari2 aQeel dok tgk ayah n ibunya sentiasa pakai tali tu..dia pn nk jgk..aku pn xtau mane dia cekau tali tu..siap ade kunci lagi..ekeek;D bertuah btol anak ibu ni:p
aQeel beraksi dr umah wan aka mak aku ler..quality gbr mmg xmemuaskn lagsung..ni la hp lama aku..buruk giler hasilnya..harus aku sambar iphone ni...hehehe:p

~ kalu bab amik gambo mamat ni mmg suke..sengeh memanjang..nmpk x tali tu~

~xleh tinggal tali tu..ekekek:D adeiii...cenggitu ke nk main menatang ni~

~ hoho..santai sungguh..uik mane tali tu??~

p/s: punye la pilih2 beskal (mummYaeesh ckp ni jip..ye ke?nmpk cam jentolak jek..ekekke:D) mase kt k4..at last..wan dia yg belikan..aku xbeli pn..hahaha:p

p/s2: semakin hari semakin penat melayan kerenah aQeel...tp apepn..aku bahagia dan bersyukur..sbb aQeel, aku n hubby bahagia...alhamdulillah... :)

34 comments:

Mak Su said...

suka pulak dia naik beskal tu mcm tu ek.

isya said...

Adik iffah nak pinjam bole?? hihi

Nurhayati said...

wah wah kemain lagi santai nye Aqeel dok atas car.. tak tahan tgk.. hihihi..

P/S: cepat la beli iPhone.. =)

nenekrock said...

kakk itu adalah kubota angkot sawet tuh haks

cumel cumel cumell
makin cumel akak sumbat botox eh ke aqeel haks

Elliya said...

heheh...samaaaaa lagik ngan eyrfan!
suker beno pakai tali passkad mama or tok dia!
ohohoho...aritu x beli ke beskal tu???? bukan main nyer pilih blue or red!!! at last wan aqeel yg belikan ye???? bijak...bijak ibu aqeel nih!!!
pss....sep bajet nak li iphone ye...kekekeke....

momguess said...

'sbb aQeel, hubby ko bahagia erk'?
aku ni???
bukan penyebab ko bhagia ker???
ke aku pyebab ko gediks??
hohoho

[-suziey-] said...

maksu:

haha..tu la..ala2 bersantai la tuh..ekekek:D

[-suziey-] said...

isya:\

ouh bole saje..adik iffah nk naik mcm abg aQeel tu ke..jgn tiru aksi tu tau..ekekek:D

[-suziey-] said...

nurhayati:

hahha..mmg xthn tgk..dia pnye muka selamba tu..orgsoh pandang kamera pn buat dek je.ekekke;D

[-suziey-] said...

nenekrock:

amboih kemain lagi ko elly yek..kabota la angkut sawit la..eekek:D

uish ape kejadah nk botox2 ni..xkose ler..tu resipi rahsia..ahhahahha:p

[-suziey-] said...

elliya:

uiks eyrfan pn cenggitu..dorang ni kembar asing ke..hahha:p

hehe..bijak kan ibuaQeel..bole sep bajet nk beli iphone..hahha:p

[-suziey-] said...

momguess:

ko mmgggggg buat aku gedikssss tau..ekekke;D

wei jgn lupe cendwn aku!

atty's said...

amboi sedapnya aqeel landing kt kete tuh..hehe..sempoi je aqeel

PadNani~~{@ said...

Hafiy nak pinjam kete abg Aqeel leh? Nak jalan2 cari mkn..*_^

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. cute je aqeel. tapi tu la kan.. kerenah anak2 ni skkee tgk. kekadang tu.. tak terfikir pun kan

Mrs. Adz said...

eii..geramnya aqeel ni. handsome la..bergaya betul ngan 'kete' tu..

[-suziey-] said...

atty's:

haha..sempoi mmg smpoi..muka selamba badak je landing ats kete tu:D

[-suziey-] said...

padnanie:

hoho..bole bole..tp hafiy kena bg sket mknan yg dicari mase jenjalan naik kete tu..ekekek:D

[-suziey-] said...

cutemiut78:

haha..aah tu la..suke tgk aksi dorang ni..mmg kadang tuh xtrpk lagsung ape yg dorang buat tu..mcm2 hal:p

[-suziey-] said...

mrs adz:

hahah..bergaya ke tuh..adeii...tenkiu for the compliment k..cewah ibu dia yg prasan nape...ekeke:"D

MUNIRA said...

aqeel ni very the mesra camera!
leh jadik model iklan nih!

atie said...

Rasa cam cepat masa berlalukan suziey, kadang2 rindu saat mereka bergelar baby...

AkMa said...

bukan contractor..tukang wat perabot..wahhhhahah..dia wat bisnes wat buil in perabot..

wa dah bertunag?bile?bile nak kawen?

Fara_Adura said...

Suzi..sama laa entry kita kali neh..sama2 aqeel ngan sofea naik beskal..sama lak tuh..ekeke..

Sangat chumell..:D

alfa juliet said...

suzi, sama ngan perangai mak aku...beli kete untuk farzana...kat umah ada satu, umah mak tok dia pun ada satu...yg pasti bukan aku yg beli dua2...wakakakak

[-suziey-] said...

munira:

waaa 1st time dgr mesra kamera ni..ekekek:D

ha ade sape2 nk amik pelakon iklan ke...meh la nk register utk aQeel..hahahah:p

[-suziey-] said...

atie:

aah mmg masa tu cpt je berlalu..mmg rs rindu sgt masa dorang still baby..n kita pn baru melahirkan..ouh sungguh indah saat tu..cewwah:p

[-suziey-] said...

akma:

ouh buat perabot..ingtkn contractor yg design umah tu...ok la kan..untung gk tu..bole design memacam pesen perabot utk umah:)

[-suziey-] said...

fara adura:

haha..aah tu la..kbtulan la..mmg dh draft dh entry nih..mase bc entry fara tu dh tau dh sama plak entry kita

[-suziey-] said...

alfa juliet:

hohohhoho..kita serupa..ekekek:D

mummYaeesh said...

dia berangan nak g opis la tu!

yg ni bkn jip...4wd!llalalaa
cis mmg saje wat lengah beli la tu..ujung2 tok wan gak yg beli...

[-suziey-] said...

mummYaeesh:

hahah..tu la kecik2 dh brangan nk g opis:p

hahahaha..tu la nmpknya taktik menjadi kan..ekekek:D

De' Sal said...

sonot ya tengok gelagat anak2 ni,Aying pun camtu juga suka bergambar.

[-suziey-] said...

De'Sal:

aah mmg ..mcm2 kerenah mcm2 peel..hehe..:D

aying bole geng ngn aQeel la suke bergambo..ekekk:D

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio