Friday, April 24, 2009

syukran

Assalamualaikum..

alhamdulillah..hr ni lucnh aku ditaja..rejeki utk hr jumaat.. syukur…mkn kt kfc hr ni..kalu mkn ngn hubby aku xpnh order snack plate..aku musti order burger zinger..fev. tu..pastu aku pau la ayam hubby sket..ekek:D tp since lunch ngn org lain kan..so aku tringin plak nk mkn ayam..xkan aku nk pau org yg blanje tu kan..xsenonoh plak rupenye..:p

okla aku bkn nk story pasl lunch tu..actually aku nk story kisah seorang kwn yg aku anggap dia spti kakak..aku br tau hr ni rupe2nye dia adlh ibu tunggal..umur dia baru 30++..hubby dia meninggal ms ank dia umur 4thn..n dia mase tu bru 29..(lebih kurang umur aku skang)..huhu..aku sgt sedey n bergenang air mata dgr dia cite..aku xsangka sungguh..betapa tabah dan kuatnya dia menghadapi ujian dr Nya..skali lagi aku diperlihatkan ujian dari Allah utk hambaNya..pelbagai jenis ujian..ya Allah sesungguhnya aku sgt bersyukur krn masih mempunyai suami disisiku…adeiii..sentimental la plak..aku xmoh la maskkan emosi sedih ni..cuma ape yg aku nk highlight kan..bersyukurla dgn ape yg kita ade…semoga kita semua akn menjadi hambaNya yg sntiasa bersyukur dan tabah dlm menghadapi ujian dariNya..

~syukur dia masih disisi~

p/s: sorry aku xcite details kisah kakak tu..ckpla sekadar gambaran utk menyampaikan mesej tersirat...
p/s2: mcm kesinambungan previous entry plak..tp xsalahkan kita sntiasa muhasabah diri agr menjadi hambaNya yg bersyukur dan beriman ….insyaAllah
p/s3: weekend ni aku bzss…ade 3 classes..3-3 kena ade presentation..adeiiii..nk prepare slide yg maleh ni..sape rajin nk tolong?
p/s4: byk plak p/s entry kali ni..ekekek:D layan je la ek

38 comments:

atty's said...

sama ar kita..
ari ni lunch kty pun ditaja..

mummYaeesh said...

we always take things for granted!
bila da takde dpn mata baru rasa menyesal...whoops...tetiba komen serious ni!wah..gitew..

tp klu tgh sakit hati dgn sidia tetap ni nak tunjuk keras kepala!lalala

CoNniE said...

Suziey, btl la, kite sbg hambaNya kena selalu bersyukur dgn apa yang kite ade.. syukur kite masih ade keluarga, suami, anak kan...

ummiaqeef said...

sila ambil jawab tag di blog saya..ehehe

diniedinar said...

yes.. bersyukur dgn apa yg ada. kenkadang Allah bg dugaan utk menguji, kita tak tau apa hikmah di sebalik semua tu sehingga ia dilihat/dirasa

[-suziey-] said...

atty's:

amboi..kty pn mkn ditaja..ekeek..save budget hr ni eh:p

[-suziey-] said...

mummYaeesh:

waaa dh series dh tu..ekeke:D

ler mjuk lagi ke ngn ahkau..xpe tu rencah dlm hdp berumahtangga..wow series jgk ni..ekekek:D

[-suziey-] said...

connie:

aah btol connie..syukur sgt kita masih lengkap dgn suami dan anak disisi..huhhu..xdpt byg if i were at her place..

[-suziey-] said...

ummiaqeef:

hohoh..tag? erkkkk...adeii

[-suziey-] said...

diniedinar:

waaa sgt bernas kata2 kak dinie tu..sy setuju 100%..

momguess said...

hohoho
tu lah keuntungan yg dpt ko dari baca blog kelebihan jemaat aku
aku pon dpt pahala kan???


lorrr, sama cam aku lah single parents
huhuh
ko xnk simpati pada aku ker???

[-suziey-] said...

momguess:

haha.yo la..ko pn dpt la pahala menyebarkan ilmu..nak jgk tu..ekeke:D

ceh..ko bkn dh ade p tam plak ke..ni aku confuse nih..okla sian kt ko..nk aku buat ntry pasl ko ke?erkkk:D

alfa juliet said...

MEMANG SUSAH bila tiada suami di sisi..aku pernah rasa....ohh tak mahu lagi rasa itu

atie said...

adeeh, seram sejuk pulak nak sambung belajar nih...hihi. borang dah hantar pun,haih.....harap suziey ok dengan ur presentation k...

Corey said...

Ni yg seriau ni..
takpela tanak fikir hal tu..

anyway tempekla pics time makan2 tu leh gak ubati kempunan ni.. lama tak jumpa KFC

Gieyana said...

Betul ler Suziey..bila kita tgk n dgr pengalamn org nie dpt kita muhasabah diri kiter..yang penting tue kena ler sentiasa bsyukur dgn nikmat Allah Taala n Bsabar dgn dugaannya kan!!..

CuTeMiUt78 said...

apapun bersyukurkan.. sekurangnya2 kita masih beringat.. ada org yg lebih berat masalahnya dan dugaannya dari kita..

Mak Su said...

iya, kita bernasib baik, masih ada suami tempat bergantung.

MiJa said...

semoga kita semua dilindungiNya dan beroleh kebahagiaan di dunia & akhirat..amin..

isya said...

rs insaf kn bila ada org yg lebih byk dugaan dr kita..

nenekrock said...

wa wa wahhh pttla namo biskot mkn ke ep ci upenyer haha

akak buatkan sy insaflaa
bila renungkan perangai sy yg kuat hangennn astaghfitrullah bilala nk berubah ni...sdgnkn pasangan cool saja
ya Allahh haii bersyukurnya sy dpt dia...risau kalo sy teruskn perangai sy ni risaunya dia x thn je...hermmm
mudahan kekal smpai akhir hayantlaa aminnn

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,Suziey:

Alhmdulillah kita dapat suami yang memahami dan penyanyang,kn?Moga ksh syg kt tu tetap kekal smpi akhr hayat kt nnt..

Suzi said...

betul ...betul...kita kena sentiasa bersyukur dan menghargai apa yg kita miliki...sbb apa yg kita miliki hari ini mungkin esok ...lusa dah tak jadi milik kita.

paling takut kalau Allah uji dgn kehilangan org2 tersayang....

[-suziey-] said...

alfa juliet:

waaa ko pnh rs..tu berjauhan skeejap je tu Tuhan nk uji..huhu..xsanggup kan...

[-suziey-] said...

atie:

ouh nak sambung blaaj ek..amik master gk ke..ala bole kalu ade semangt dan azam yg kuat..kena berkorban sket la..u can do it;)

[-suziey-] said...

corey:

ler sabo je la..bkn xnak tpeek tp xamik gambo pn..sbb khusyuk dgr story..ekeekk;D

[-suziey-] said...

gieyana:

tu la bila dgr pengalaman org buat kita rs sgt bersyukur..huhu..bersyukur la dgn ape yg kita ade..

[-suziey-] said...

cutemiut78:

aah..slalu kita pk kita dpt dugaan berat..sbnrnyaade yg lagi berat kan..

[-suziey-] said...

maksu:

btol tu maksuu..wlupn kita rs kita kuat n bole hadapi hidup sensorang je,.tp hakikatnya kita memerlukan dia disisi kita..

[-suziey-] said...

mija:

insyaAllah..semoga kita dilindungiNya..amin..

[-suziey-] said...

isya:

mmg insaf..muhasabah la diri kita agr menjadi org yg sntiasa bersyukur:)

[-suziey-] said...

nenekrock:

ekeke:D aah la dh ade kfc xkan nk mkn sekut keing je..ekekek:D

emm elly sebiji cam prangai akk gk..skang ni dh bole la kurang sket..heehehe:p byk2 beristighfar,,spya jadi sejuk hati cepat;) insyaAllah akk doakan jodoh ely ngn dia hingga ke akhir hayat..amin:)

[-suziey-] said...

ummuabdullahsyaakir:

aah..alhamdulillah..dan syukur jgk dia yg kita syg sgt tu masih ade disisi selagi dizinkan olehNya..tp bila Dia ingin menjemput hambaNya yg dipinjamkan pd kita tu..hanya Dia yg tau...

[-suziey-] said...

Suzi:

aah btol..stuju sgt dgn akk tu..sy pn sgt tkut bila diuji dgn kehilangn org yg tersayang..minta2 la iman kita kuat utk hadapi dugaanNya..

mama | sarah | syimir said...

suziey,
n3 cam sala jer ala2 menghargai hasben nih..hehehe...alhamdulillah kita masih diberi peluang dan kesempatan berada di sisi suami...

tahnial bb aqeel menang contest!
sy pon hepi lah 2-2 bb sy vote menang..yeayyyy

[-suziey-] said...

mama sarah syimir:

hehehee..aah lebih kurang same kan entry kita..tu la kebtulan..tgk entry akk td eh same topic la plak..ekekek:D

thanks for the wish kak..nnti contest lain vote lagi k...:)

anaklaut said...

best..sekali sekala makan dengan suami dan anak2..moga anda bebahagia selalu..

[-suziey-] said...

anak laut:

mkn ngn suami n anak mmg best :) insyaAllah..amin..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio