Monday, April 27, 2009

truly madly deeply

Assalamualaikum..

hr ni mood aku agk down sket la..sbbnya smlm kan aku ade presentation..kptusannnya..teruk group aku kena hentam ngn lecturer..huhuhuh..lecturer kesayangan aku plak tuh..ala Prof.Razli yg aku cite muka dia same cam haryanto tu..ekekek:D

actually what make me frustrated was my groupmate whch such an empty can..mase discussion..ckp mcm nak runtuh campus tuh..cooperate each other la..kalu kena soal jwb je ape yg kita buatla..mcm2 la ucapan xrasmi dorang tuh.,..at last…aku sorang yg jadi mngsa..aku tpksa re-act utk cover dorang pnye part…walhal dh agree masing2 prepare part masing2..so i was assume tht they’re really master in their part…tetiba di hari kejadian..sume diam membisu..aku gk yg kena come fwd n jwb utk dorang..adeiiii…yg membuatkan aku sgt sakit hati adlh….bila aku submit report aku for compilation..sesedap usus dia je comment report aku not as per expectation..siap soh aku amend balik n tambh ape yg patut..huh...

okla..ckpla tuh luahan hati aku..nape aku xconfront dorang n ckp ape xpuas hati??i’ve tried before…mase tu xtau dorang ni jenis xleh terima teguran..so sabo jela..diam lebih baik..tinggl 1 presentation je lg yg memerlukan aku bekerjasama ngn dorang..ths time aku nekad nak cover sume part dorang..so bile kena tembak aku ade baju kalis peluru dan jg senapng yg dipenuhi peluru utk membals tembakn2 yg maha dasat itu..just for the sake of my master paper…xkisahla nk kata aku selfish ke..xcooperate ke….buang masa nk ikt rentak org cenggini..mcm clown pn ade..adeiiii…


~seb bek ade aQeel..sejuk sket hatiku yg panas ini...~

p/s: byk moral of the story yg aku dpt..

p/s2: few group yg aku cooperate since last 3 semester..ni 1st time dpt groupmate yg hampess..

p/s3: lg sbln aku nk completed my 3rd semester..there’re 3 more presentations to go, 6 more assignment+project to be submitted and 2 more final exam to be sitted..uwaaaaa..how could I make it done within 1 month..ouh really I need an assistant..huhu…yaAllah..pls give me the strength….

52 comments:

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

putihnye dia...comei...

by a z i l a said...

kewl kak.. =P

Hezesuze said...

sengal la geng group ko tu...cian kt ko suziey...

tu ler sape suh gatei kwin...kan dah tension dibuatnye..huhuhu larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Unknown said...

zuraiwan:

hehhee..thanks for the compliment :)

Unknown said...

three of us:

hoh tgh cool la ni..grr..sejuk plak ekon ni..ekekek:D

Unknown said...

heze:

hohoh..mmg sengal sengalan..sabo jek..
amboih kemain lagi kutuk aku no..nk baut cemana..dh sampai seru..kawen ler..ekekek;D

Anonymous said...

hohoh
sian ko
tapi lps nie ko kena selfsh giler2 beb
b strng k!!!
- momguess (aku xsign in waktu ni)

atie said...

Sian suziey...kalau kaktie pun bengang gek dik....harap pasni semuanya ok.Sabar ye...kaktie rasa suziey nih orang yang sangat aktif sebab tu yang lain tu numpang sekaki...hihi

Unknown said...

momguess:

hohho..maleh nk sign in ler tu..ekekek:D

huhu..tu la pasni mmg aku nk jual ikan la..xkira dh ni...maleh nk pk pasl derang..huhu...
trharu aku ngn semangt ko tu/...thnks wei for ur support..

Unknown said...

atie:

aah kak..tgh sabo je nih...huhu..
uik..hmm..nk kata aktif tu idok jgk..tp sy jenis xbole biar soalan tnpa jwpn..erk..ape tuh..ekekek:D

thnks kak for ur support:)

Nani~~{@ said...

Salam Suziey..

Sian la ibu Aqeel..tu yg kdg2 x suka kalau dpt gang group yg x sekepala:(

Sabar ek Suziey..moga kesabaran dn ketabahan U berbalas nanti...senyuuummmm =)

Nasib baik ada aqeel kan..saayang Aqeel!

♥ Mrs. C ♥ said...

ape la dpt spesis group mcm tuh... isk isk.. sabo je la... isk isk..

nsb baik ade aqeel buat muke comel..

nak sejuk lagi meh tgk muke ku yg tgh sengih nie.. pasti cool dan tenang lps nie.. eggegegege...

isya said...

sabo je la suziey , mcm2 ragam manusia kn??

intanurulfateha said...

.sis
.hentam je la prof haryanto tu balik :P
.boikot muvee die
.hahaha :D

BabyIntan said...

"Tomei"nya ageel! Sukalah auntie intan tgk ;)

Gieyana said...

That why aku pon x suker kalau wat group discussion dgn team yg cam hampeh nie..kalau kiter ja srg re-act susah wooo...
~Psstt: comel anak ko! aku nk wat anak angkat ar..bleh?

A.H.A.D said...

tension ekk gitu
sabo jela suziey...sok lusa u gak plg top nti hehe..
pe kata amik maid la sorg kasi xsemak lg ehe

cantik baju tdo aqeel

Ummi Eisya&Amani said...

sabar ye suziey,kalau ade group ni memang macam ni la coz banyak kepalakan..faham-faham jela.Ingat la pesanan 'wonderpets' ni.."Apa yang penting, bekerjasama..huhu..Aqeel,nyanyikan lagu tu untuk ibu aqeel ye..mesti cute.

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

suziey you nak yang mana...romper @ overall tu???better amik overall la i takut romper tu aqeel tak muat plak???please give feedback ASAP

Corey said...

I understand your situation. dulu pun masa study selama alami konflik masa dlm group. Last2 nak cari jalan mudah I buat semua. diorang tumpang nama je. daripada risau kerja tak jalan baik i take charge.

I-sya said...

nasib ada aQeel yg ensem tuhkan. xpe suziey, susah2 dulu sng2 kemudian. percaya pada DIA sbb apa yg didatangkan pada kita adalah yg mampu kita hadapi.

alfa juliet said...

suzi, memang ada spesis manusia yg tak leh ditegur...tapi nasib baik ler bukan aku, kalau tak, mau sambil tegur sambil nangis...wahahaha....emo!!..time belaja aku emo

mak encik | SZ said...

suziey,
sabarlah ye...
selalunya lecturer mesti dapat agak sejauh mana effort studentnya buat/prepare for that project/assignment...
try wat idea my student (tp bebudak dip/1st degree la kalo master x tau la sesuai ke tidak) time wat slide/submit report letak gak nama groupmate tapi tinggalkan ruang kosong utk id/matrix no.biar diorg thegeh2 tulis pki pen...hihihi

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

Suziey u nak romper @ overall???

watie wyyn said...

pesttt tabah sungguh!sabar... usaha + doa = tawakal yerk!

kira tak selfish ape uols tlg jwb bagi pihak..klu i, mmg aku hambur sekor2!woohoo

Ummi Salsabila said...

slm suziey,
br sempat bc.yeke jd camtu..mmg bengang if dpt grupmate sengal camtu.i pon pnh kn dulu.tensen je..dorang mls sbananye tu..nk depend kt kite gk..
*bgtau kt prof,if cmni bek xyah de grup2 prof..bek sy wat sndr.huhu*

Fara_Adura said...

Salam suzi.memang ade orang camtu dlm dunia neh. Fara pon penah kene camtue gak.Kita wat keje bagai nak rak..die senang lenang aje.Bila salah, kita lak yang dituding..huhuh

Unknown said...

Padnani:

aah tu la..tgh sabar la ni..mals nk pk pasl derang..pk diri sdiri jek..insyaAllah..pasti ade hikmah diseblik sume ni kan:)

thanks for ur support:)

Unknown said...

connie:

ade lagi la connie spesies cenggitu..xkan pupusnya..ekekek:D

hahaha...i tgh byg ni muka u yg tgh sengeh2 tu..klako la u ni connie..hehehe..:p

Unknown said...

isya:

aah btol...bersabar je la..byk sgt ragam manusia kt muka bumi Allah ni..

Unknown said...

cik intanurulfateha:

hahahhaa...sabo jela..haryanto xde kene mengena dlm ini kisah..ekekek:D klako la..sabo ye cikgu intan..hheeh:o

Unknown said...

intan:

ler..hehe..like mother like son..ekeek:D

Unknown said...

gieyana:

hmm ape nk buat..hv to lorrr...klu dpt groupmate yg ok mmg best..tp dpt yg hmpess mmg skit hati...apepn sabo je la..ekekek;D

hehe..ko nk buat ank angkat eh...ibu dia xcomel ke? xnak buat ibu angkat..erkkkk..ape tuh..wakakak:p

Unknown said...

gee ryder:

hahaha..stuju sgtla ngn ur opinion..ekkeek:D tu la nnti aku jgk yg galmor gituh..hahahaa:p

ceh..baju tido yg diminati..nk pinjam ke?ekek;D

Unknown said...

mrs adz:

hahahah...i likeeee..lagu wonderpet...heheh...comel jek..hmm tp lagu tu xleh tuju pd my groupmate..tu la byk kepala bykla pemikiran n byk la ragam..

Unknown said...

mamaaqish:

hehhee..nk overall..mase pilih tu xingt nama dia..so refer to pic no 1 jek..ekekek:D misunderstanding..tp apepn hadiahnya xkisah...:)

Unknown said...

corey:

aah thats wht i am thingking rite now..buang mase la layn org cenggini..nnti yg susah kita gk...kalu sangkut kita gk..adeiii

Unknown said...

camarputih:

aah btol..seb bek ade aQeel..ekekek:D wlaupn aQeel lagi buat aku mcm lips kudung...hahha:p

btol sabr je..ade hikmah disebalik sume ni...

Unknown said...

alfa juliet:

ler sabo jela..emo la plak..ekeke:D

Unknown said...

mama sarah syimir:

huhu..xleh nk buat cenggitu..mcm xbaik plak...hehehe..klu ikt hati mmg bole je nk buat..tp mcm kejam la plak..hehe:D tp lecturer slalunye tau kan sape yg baut keje sape xbuat,..btol x kak..

Unknown said...

mummyaeesh:

i pass battonk kat u utk sembur dorang bole...ekekek;D

huhu..kena la sabr jek..dugaan yg trpaksa dilalui as a student..huhuh

Unknown said...

ummi salsabila:

bengangn kan..ckp je byk tp keje hmpess..adeiiii sabo je la..mmg kalu individual lg senang :D

Unknown said...

ummi salsabila:
aah kan bengang jek...ckp byk tp keje hampess..hmm sabo jela..mmg kalu individual lg senang..hasil kita sorang..

Unknown said...

fara adura:

aah mmg ade org cenggitu..so kalu jmpe org camni..jgn lebih2 sgt..protect diri kita je..jual ikan lagi baik:D

Suzi said...

byk2 bersabar suziey...nak berjaya bukan senang..ye tak...itu sebghian dugaannya...
moga terus tabah...byk2 berdoa pada Nya coz Dia yg berkuasa...kita makhluk ni takde kuasa apa2...

Unknown said...

suzi:

thanks kk suzi for the strong support..insyaAllah...jgn lupe padaNya...huhu

CuTeMiUt78 said...

alahai cian ko ya.. takpe la pas ni jdkan pengajaran apa yg dah berlaku tu.. so after this must be strong k. Good luck for u. Anak tu la penghibur kala kita down..

Unknown said...

cutemiut78:

adeii..mmg jadi pengajaran pn kat aku...insyaAllah...thanks for ur support..aah btol..anak la pengubat hati nan laara..cewah:)

MaDihays{Ida} said...

alahai, ape la punye jenis manusia..
kat belakang cakap baek punya, sekali bila yg real semua kecut. ceh. kasi buang dalam sungai je derang2 tu..

tu lah, sib baik ade aqeel yg chumel kan? leh buat mama dia cool down..

Unknown said...

ida:

hahahaa..buang dlm sungai..klako la plak dgor..ekkeke:D

hehehe..tu la..cool sket la tgk muka aQeel..

e.l.i.z.@ said...

dasat nye...ni cuak ni..eli pun br nk register july ni...

Unknown said...

eliza:

ala relax jek..jgn layn org cenggitu..further kat mane?

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio