Friday, April 3, 2009

yang tahu


Assalamualaikum...


di satu mlm yg dingin..hubby pulang agk lewat dr kerje..makanya aku dan aQeel trpksa mentitonkan diri dulu..sedang aku lena diulit mimpi dan ditemani aQeel yg lena jgk....aku dikejutkn oleh hubby…sgt perlahan dan sayup2 suaranya mengejutkn aku dr tiduran..aku kaget..apekah yg brlaku?? rupa2nya…………………....
“sayang…nk mkn yong tau fu x?” adeiii..suspenggg btol suamiku ini..ingtkan kejut nk buatpe tadi..ooppss:D dgn terpisat2 aku bgn ler utk mkn yong tau fu tu..dan dan tu la aku rs lapo plak:p ish ish…dhla kul 11pm time tuh..slalunye aku minum shake herbalife je..mlm tu break the rules ler..apelagi.. sedap gk yong tau fu tu..kuah dia sedap.rupa2nya (nnti korang kira bape byk rupa2nya yg aku sebut dlm entry nih:D)..kuah yong tau fu tu hubby aku yg buat sdiri..hand made ok! pttla aku dgr kelentang kelentung (eh mcm bunyi aQeel ketuk cermin kt dinding tu la..ekek:D) dr dapor..wlaupn aku tido dgn nyenyak smpai bermimpi2 bagai..hahaha:p sgt gigih suami ku ini..hehe..xsangka aku..pndai gk hubby mask ek..saje je xnak tunjuk skill..tkut kena soh mask ler tu..ekeke:D

~ ha ni la rupenye yang tahu tu..ekeke:D ~

~ seriesly mmg sedap..aku ingt dia beli kat pasar mlm...biler aku tanya resipi dia kata "ntah..abg men campur2 jek sume bahan"..hoho..terror la tu..men campur2 pn jadi..ok la dr aku kan..aku bahan dia pn aku xtau gune ape..ekekek:D~

psstt psstt..smlm kan aku g teman mak aku shopping..tnpa aku sedari..aku tlh menyambar mende nih......

~ hehehe.. ~

~ bkn 1 tp skali 2 aku sapu.......hubby geleng kpala..~

p/s: tb2 aku rs hubby aku ni sgt romantic orgnye ;)

p/s2: aku mmg giler kasut n henbeg..ade sape2 nk derma 2 bende nih?? ekeek:p

52 comments:

UnGu VioLet said...

best tue kak.. lame dah mar tak makan kat sini.. kasut2 tue pun cantikk sgt..

Mama_Aqish said...

carlo rino...brand kegemaran...sekali dua rembat..tak pe leh pakai lama...kain tak kan semakin panjang dah...

arpeggios said...

nak derma gak...tapi tak tau size
hehhehheheheh.....alasan...

neezareef said...

kekekek..yang tahu yg ituu upenye...apelah kekekekek

pstt..cam aku je peel
pantang kasut..kalo 1 x pe skali 2..kalo 2 x pe tp 3...isk iskkk

[-suziey-] said...

ungu violet:

heheh..tu la..yong tau fu kegemaran ku..byk ball2..ekeke:D
ala mar buat sdiri la klau susah nk cari..cewah..pndai ckp je nih...hehhe:p

[-suziey-] said...

mama aqish:

waaa peminat tegar kasut CR gk ke..ekeek:D

aah btol tuh..erk kain ke kaki yg dimksudkn xkan makin pnjg tu:D

[-suziey-] said...

arpeggios:

muahaha..alasan baik pnye..ok ok i btau..i size 8..hahaha:p

[-suziey-] said...

neezareef:

hahhaa..ha tu la yang tahu tu..ekek:D

hohoh..kita bole tubuh 1 club..ok x? hahaha:p geleng kepala la hubby2 kita..hehe:p

CoNniE said...

hamboi.. sakan sungguh beli kasut.. hehehe.. cantek kasut mu ittew...

wah... dah ade chef baru nmpak gaya niehh..

niza said...

wahhh!!!sedapnyer yong tau fu...rasa cam nak gi serbu jek umah awk skang...hahaha...wah2!!!2 pasang trus rembat ye....meh bg 1...hikhik..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. ingatkan napa tgh2 mlm kena kejut.. kat sini kan yong tau fu kuahnya ngan sup.. teringat masa kat KL dulu duk pelik tgk kuah yong tau fu nya lain. wah, sungguh memikat kalbu itu kasut

PadNani~~{@ said...

Suziey..

sudila kiranya kalau ur hubby bole share recipe 'yang tahu' itu ..buat ku terliur di sini:(


i likee ur shoes no 2 itu..sexy U n look comfy is it:)

aqeel tgh buat ape tu?

Mak Su said...

maksu kalu kena kejut pelan-pelan, terkejut jaga terus rasa nak tendang orang...ahaks

eh! cantikler kasut yg last tu, seksi giteww

hezesuze said...

wah giler shoping jgak ang ni ek...size kasut ang berapa? kalo takat saiz 4 tu bleh le aku dermakan kt ang...wakwakwakwka

hampehhhh!!! ingatkan kejutan pe tadi...huh!

Suzi said...

cheh...cheh...best juga sesekali hubby buat mcm tu...
kasut tu cantik...ni bkn anak yg angkut 2 sekali...ibu dia rupanya yg angkut 2 sekali hihihi

MiJa said...

eleh...tanpa sedari konon!!!waakaka
aku mmpu tgk jer la.student mana ada budget byk2..^^

Nurhayati said...

wah kasut CR tu cantik sangat.. perempuan mana yang tak gila kasut n handbag meh bgtau hihihi

hubby mu sungguh romantik gitew kan.

fazilzura said...

waahhhhh lawa beb, pandai nye pilihhh .. kat ner beli tu .. meh daku nak serbu sat

alfa juliet said...

sungguh menggiurkan yong tau fu itu....aku plak yg rasa nak makan

god's slave said...

nnti bley tepek resepi yong tau fu dlm blog eh...lama dh mengidam yong tau fu nih...

UnGu VioLet said...

akak, ade tag untuk akak tau!! nnt akak free, akak dtg la ambik n buat yer..

ok kak.. take care.. ws..

MaDihays{Ida} said...

hamboi, leh la pulak x sedar telah menyambar 2 pasang kasut yek?
hihihi

[-suziey-] said...

Connie:

heheh..cantik kah..mura hejk kasut tu..tgh sale..ade diskaun;)

hehe cheff tu xtntu ms wktu keje dia..ekek:D

[-suziey-] said...

niza:

amboih nk dtg serbu..bole niza..xde mslh..tp kena buat appointment dulu..ekekek:D

heheh,,...ape nk buat..rambang manta mcm aQeel..xtau nk plh mana..so amik je la dua2..ekekk:D

[-suziey-] said...

cutemiut78:

aah btol..dulu first time tgk kuah sup pn pelik gk..xleh nk mkn sbb mcm xpedas jek..xsyiok..ekeekk:D
tp skang bole al mkn cuma prefer jenis yg nih;)

[-suziey-] said...

Padnani:

hehe..ok xde mslh..nnti sy tnya my hubby recipe dia..tu pn kalu dia ingt..hahaha:p

heheh..sexy ker/...waaaaa..xsangka gitu:p

[-suziey-] said...

mak su:

hahah...adoi mak su..ganasnye../..nasib ler spae yg buat maksu trkejut tu yk..ekek:D

erkk mksu pn kata kasut last tu seksi eh..hohoh..i likee.:p

[-suziey-] said...

hezesuze:

hoho msti la..ang pn msti cenggituh gk kan..ehehee:p

ha aku tau ang pk ape kejut mlm2 tu..ang xde mende lain nk pk eh:p

[-suziey-] said...

Suzi:L

heheh tu la ..bkn skali skala je kak suzi..slalu pn lg bagus..ekeek:D

hehe..ni mjangkit dr aQeel la ni..rambang mata..ekek:p

[-suziey-] said...

mija:

hahaha..tu trick jek..ekek:p
mija..even student pn xkn xleh nk mmbeli spsg 2 kan..ape lagi..time ni la nk pau en hubby..hhhhahaha:p

[-suziey-] said...

nurhayati:

hahah..btol tu..mane ade pompuan xsuka shopping kan.heheh:p

huhu..skali ksala dia mmg romantik..auwww:p

[-suziey-] said...

fazilzura:

heheh..thenks..beli kat kedai jual kasut..wakakak:D

[-suziey-] said...

alfa juliet:

waaa menggiurkan ke terliur..adeiii:p silala jamu mata ek..heheh:p

[-suziey-] said...

god's slave:

insya Allah kalu ade rezeki sy tepek la..ekekek:D

[-suziey-] said...

ungu violet:

hohooho ade tag lagi..tag amr yg dulu pn xbuat lagi..hehheh:D

[-suziey-] said...

ida:

heheh.btol ida..mmg xdisedari..hahhahah:p

diniedinar said...

wa.. sedapnya yong taufu..nak resepi bole? alaa..bole la ekk...

[-suziey-] said...

diniedinar:

h..bole..xde mslh..cuma maslh kalu hubby xingt pn ape sukatannye..hahaha:p

MiJa said...

yer, aku slalu pau en suami aku tu..selepas aku pau camera baru (yg lama wat hal ok,bukan aku sengaja..ekekek),dgn murah hati dia kasi aku keta baru pulak..wakakaka..

mummYaeesh said...

uish..suspen ingat kejut nak watpe td..mlm jumaat la katakan...whoops!tp weols rasa taktik jek tu..nak kejut tuttttt rasa kejam sgt so upah ler wat mkn2 dlu...kukuh sket alasan nak kejut bangun tu..woohoo..larikssss!

weols suka kasut yg kotak cr tu!comey..awat cam kecik jerkk..uols saiz bape ek??

p/s sumpah jeles sbb hubby uols masak utk uols...bile weols pikir2 blk ada tak ahkau masak utk weols ...mcm takde jerk tp dulu b4 ada yaeesh & maid sume perihal baju dia settlekan..basuh, sidai, lipat..weols tlg angkat saje..woohoo

[-suziey-] said...

mIja:

waaaaaaa jeles banget sama kamu...dpt kete lagi...apela sgt kalu nk pau kasut kan..huhu..jeles jels :p

[-suziey-] said...

mummYaeesh:

hahah..amboih ang watie..dasat no..bole baca pemikiran hubby aku..ekekek:D opppsss ni 18sx nih..bahaya.wakakaak:p

erkk...nmpk kecik ke kasut tu? size 8 tauuuu! kalu size 5 tu logik la kecik..mgkin tu hanya ilusi.hhahah:p

p/s: ape lagi..soh la ahkau test skill..xpn bila tiba time makn kan u buat2 tido..bila dia kejut u hint la soh dia masak dulu..ekeke:D

naurah makwa said...

amboi..romantiknya cik abang..ingatkan kejutkan untuk apa...huhu..wat suspen jer..

MiJa said...

wah, i like idea mummYaeesh!!!wakakakaka

reen said...

hubby ekau ngidam ko??jeng.jeng.jeng..

gilo shpping gak mak orng ni ek!!he..

[-suziey-] said...

naurah:
hahaha..amboih dh pk lain tu..ekekek:D sabo jek:p

[-suziey-] said...

mija:

hohoohoh..sukenye dia..pasl bende tu laju je sokong yek..hahha:p

[-suziey-] said...

reen:

hahah..xde ler ngidam..dia mmg cenggituh..,kalu dia rs nk mkn..dia buat la..hehe..btuah pnye bini kan:p
heheh..harus la giler sopping..terapi minda:p

gee ryder said...

samala kita giler kasut ngn hbag..
kalo lama xbeli mmg merembat 2 sekaligus

[-suziey-] said...

gee ryder:

yeayy ade gengn..hehe..

nenekrock said...

cantikkkkk sukaaa sgt kasut ngelast tu carlo rino lg kelasssss =D

[-suziey-] said...

nenekrock:

hohho tantek mcm tuannye x?ekekek;D heheh:p

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio