Friday, May 8, 2009

denggg..u spoil it

Assalamualaikum...

actually aku bru nk mula taip n3 pasl mothers day..hati mcm brbunga2 riang gituh..skali aku dpt call dr 1 of groupmate aku yg aku cite dlm n3 "truly madly deeply" tu..(maleh aku nk buat link la..series xde mood) trus down n mati perasaan tu..ok b4 tht kisahnya..

kn ade 1 grp esenment yg xsettle lagi..ade 1 case study wth 3 question..kena present plak tu..'org tu' bole dgn vangganya fwd kt aku jwpn utk 3-3 soklan tu n ckp dia dh buat utk sume..(konon nk soh aku trhutang budi la tuh)..skali aku tgk jwpn mcm bdk spm jwb!! hellooo...ko nk kena tembak lagi ke ngn lecturer kesayanagn aku tuh..adeii..napela malang nasib aku dpt gropmate cengginih..

aku fwd balik Q tu kt dorang soh dorang buat balik...skali aku dpt reply balik..bole plak 'org tu' ckp..

"suziey tlg la edit eh..akk ngn f*** dh buat dh tp tu je yg kitorang dpt buat..suziey cek n tambah lagi ek"

dengggg...!

aku ni simple je org dia..kalu org tu xberkira ngn aku..aku pn xberkira..aku dgn rela hati bole tlg buatkan..tp mmg dr 1st esenment dorang ni dh buat taik ngn aku..berkira dgn keje yg dorang buat..so aku mmg smpai mati arr ingt ape dorang buat..

n now aku tpksa la buat balik sume 3-3 soklan tu...tp aku buat nicely utk Q1 jek whch is part aku.lg 2Q tu aku letk point je soh dorang pndai2 elaborate....yg plg aku bengang selamba je ckp dorang cam blur ngn case tu...adoiii..lg pening usus aku..ko nih tgh amik master ke amik upsr nih...huhu.aku pn nk gk jwb dgn slamba kan..aku kata je aku bz xsempat (btol ape aku bz..bz nk hapdet blog nih..ekekek:D)...aku rs saat ni mau menitik air mata ku ini..huhuhu...dhla esok aku exam..ahad ade 2 presentation lagi..erkkk..aku rs mcm nk pijak org bole x??????



~aku nk soh aQeel gelek dorang ngn beskal ni bole?~



p/s: aku rs mase present nnti aku nk show off kt lecturer bior nmpk camaku sorang yg baut keje..aci x???
p/s2: huh..aku gerammmmmm!!
p/s3: doakn aku utk exam esok yek..huhu..

**aku bkn nk tnjuk pndai..aku pn tgh blajar..tp aku xsuka kalu org x put an effort lagsung n simply said "xpaham la..blur la.."..klu xmelibatkan aku xpe arrrr!!**

52 comments:

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.haha show off je sis
.bio pdan muke doang
.doang mmg deserve pun kene mara ngan lecturer!

p/s:gud luck for xm n presentation :D

Anonymous said...

elooo genggg
ko nk ajk aku ngn ayu pijak skali ker????
alahhh
meh cni
aku nk jadik batuapi skit
waktu presnt tu nnt
ko buat jual ikan tau
lantak arr dorang

wish u luck!!!!
-momguess-
cam biasa lah yer
malas nk sign in

Sidratul Muntaha said...

boleh jer..
ikat baekk kat kusi pastu sepak n tinju muay thai smpi remuk muke!
ok tak?
ape brg cam bangang?!
apepun..
wish all the best!!
chayok!chayok!
ganbate!

AkMa said...

uishh geram betul ye suziey..sabo ye.

anyway good luck 4 the xzam..

Hezesuze said...

alah takat beskal aqeel tu kocik bebenor...nnti aku suh geng of fius bawak bedozer ek kasi lenyek itew org...yehaaaaaaa!!!!

sabo2...ermm ahad ni xdpt ler kita mandi manda bsama ek...hhu!

Mak Su said...

faham, faham

very frustrating ek

niza said...

sabor suziey...sabor...klu dah camtu kan...ku setuju jek klu awk show off jek...lantakkan dorg...hehehe...
gud luck k!!

naurah makwa said...

ada Q untuk akak..camner ek bahagikan masa belajar ngan anak?

isya said...

geram benor ye suziey, takpe..sabar.. mungkin ada hikmah dsbaliknya.. (pandai je isya nasihat kn org ;p)

Gieyana said...

Suziey..ko sama cam aku gak erk..kalau org berkira..kita pon mesti nak berkira kn! ko show off jer...kesian ko mesti tension!! mn nk layan blog lagi nie...hehehe..
~All teh best to ur exam k!

Intan said...

Baca ur entry pon Intan yg takde kena mengena pon geram jadinya. Takpe suziey, masa presentation nanti ko balun betul2 biaq diorang nampak "kecik" di mata lecturer tu.

Nak bg hang cool down sikit, ada org nak bg "kiss kiss" kat hang..saper lg si arissa tecit tu ler...haaaa haaaa

Anil Wanina said...

suziey.. teruknye orang cam tu... cakap cam baguss.. semer leh buat... tp hasilnye ampess... dulu masa sem 1 penah kena gak.. bile kiter komen skke.. dia kata dia dah usaha keras kunun.. walhal takat buat interface form tu.. dah la tak teratur.. usaha taik ayam.. last2.. kiter buat design lain.. siap ngan coding lagi jadik full system...

masa presentation kekonon nak tolong dorang lg ni.. bg la peluang dorang yg present.. tp tak sorang pun nak tampil.. macam2 alasan.. tak reti la.. tak pandai la.. padahal masa memula tu cakap semer pandai..

last2.. kiter g buat presentation kat depan.. citer pasal design, interface ngan coding.. pastu lecturer tanya group member pasal sistem ni.. berterabur apa yg dorang jawab.. tu la.. belagak sangattt...

end result, kitorang satu group dapat markah paling tinggi..

this sem.. semer orang berebut nak satu group ngan kiter... kekonon nak senang goyang kaki tak yah buat kijer grouping.. sorry laa... kiter pun dah pandai pilih orang tauuuu...

hiks... dah cam sesi luahan perasaan plak.. ekkekee...

atie said...

Sabar eh....ambik master tu siziey, respect lah,anw manusia ni memang macam2 suziey, menangis jelah tuk release seme tuh...

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:


yess..tu la....mmg kuor tanduk dh nih..geram sesangt tauuu...

neway thanks for the wish :)

[-suziey-] said...

momguess:

hahaha..aku sukakkk idea tuh....ko dtg ngn ayu pakai kasut reben tu pastu tlg pijak derang tau..adeiii jahatnya aku..ngucap ngucap...:D

huhu..doakan kejayaan aku..cewwah;p

p/s: ko slalu mls sign in tau..pastu komen anynomous..ceh

[-suziey-] said...

sidratul muntaha:


hahaaa..aku mmg xtahan la kalu ayu komen..imaginasi ko ni ayu melampau2 ..hahaha..sabo je aku..ekekk:D

apepn aku sokong je la ape ko n ina nk buat..ekek:D

neezareef said...

sabo suziey sabo...

btw..good luck ok utk exam

[-suziey-] said...

akma:

hehee..tgh sabo la ni..kalu xsabo dh gi serang dh dorang tuh..ekekek:D

thanks for the wish:)

Anonymous said...

gud luck ya my dear...
i pun bgg dengan org mcm tu..ish...
-nurulzia-

Saidatulnissa Aina Umairah said...

anak u putih dan mama suke tgk mata die cantik gitue...

CuTeMiUt78 said...

sian ko ya.. eemmm buat la yg terbaik utk ko suziey.. klu blh tak yah fikir kan hal diaorg tu.. anyway,.. selamat hari ibu ya

mama idzareef said...

orang2 yg suka ambik kesempatan camni elok je akak buat cam yg akak plan tue..itu je ubat dia..next time sure tak berani dah..

[-suziey-] said...

hezesuze:

hahahah..ok gk idea tuh..beldozer lag beso kan..ekeke:D

aah la xpek nk nk menggedikss kat sane..si ina pn xpek..sibuk g kursus kawen la plak..

[-suziey-] said...

maksu:

aah maksu ..sgt frustrating dpt org cengginih,..tensen yg amat...huhhuu

[-suziey-] said...

niza:

ish geram lagi nih niza...mmg nk show off je ahad nih..adeiii...tensen lubagn idung..ekeke:D

neway thanksfor the wish yek:)

[-suziey-] said...

naurah:

waah ni dh mcm lecturer plak nih..ekekek:D

emm masa tu xterbahagi la..kelam kabut je memanjang..ekek:D tp yg pasti..esenment2 yg berlambak tu curi masa kat opis buat..klu kt umah buat mlm la..lps si aQeel tu tido..apepn kena korban byk la..huhhuhu

[-suziey-] said...

isya:

cewah isya..okla tu..at least penyejuk hati..cewaaahhhh..keekeke:D

[-suziey-] said...

gieyana:

hahahaa..aahler aku mmg pantang org berkira ni..mula la aku nk berkira..giler2p nye..hehhee:p

thanks la wei for the wish:)

[-suziey-] said...

intan:


hohoohh..sgt cool...ala tomey nye arissa bg kiss kiss ek..tenkiu baby arissa..tlg geget pp dia yg temb itu,....ekekek:D

aah la intan..kalu merasainya lagila hangen satu badan..huh!

[-suziey-] said...

anil :

aah la anil..ni mmg dugaan utk student cam kita ni..kena pandai pilih groupmate..huuuhh..aku ni ha dh terlajak perahu..trpksa la tahan jek..

[-suziey-] said...

atie:

huhuhu...respect mende suspect lagi ade..ekekek:D

emmmdulu mmg suka sgt nanges kalu jadi camni..tp skang ni xleh nk nanges plak ktie...rs geram tu smpai gigil2 ..rs nk pijak org jek..ekeek:D

[-suziey-] said...

neezareef:

ok ok aku sabo aku.... sabo nih..hnssss..kembang kempis idung aku thn sabo..ekekek:D

thanks for the wish..

[-suziey-] said...

nurulzhia:

thanks nurul...huhu..eh u jgn bengang2..sian baby dlm peyot..ekek:D

[-suziey-] said...

saidatulnissa:

heheh..thanks for the compliment:)

[-suziey-] said...

cutemiut:

ouh sgt terharu nasihtmu itu..heheh...ok thanks for the wish..
selamat hari ibu jgk:)

[-suziey-] said...

mama idzareef:

waaa sokong niat murni ku itu..ekkek:D akn ku laksanakan..hahah:p

Suzi said...

sabar suziey...sabor...blh je show off kot tapi jgnlah niay nak dendam ke apa ke...niat nak bg pengajaran hihihi

good luck exam...

zueyie said...

alahai sian nyer dier..tensen..suruh jer aqeel lenyek groupmate awk tue ngan beskal dier..bila lagi aqeel nk lenyek org kan aqeel kan...hehehe

PadNani~~{@ said...

Hi Suziey..

waa..sian U ..hangin lagi..dr crita U sure dah byk sabarkan:(..

kalau nak study..buatla cara nak menuntut ilmu..yang x faham diperjelaskan..bukan simply2 tolak kat orang mcm tu.. (kan dah berceramah free)

aqeel no notty2 ye..cian ibu

By d way..SELAMAT HARI IBU ye Suziey..senyuuum =)mmwwaaahhs

gee ryder said...

amboi gangster nmpk aqeel nk menggelek org siapp hehehe..kayuh pun xreti :P

mummYaeesh said...

hang jwb la blk..."ala mcmana ek, suziey pun blur" pastu hang wat part hang jerk!woohoo..

org2 yg mcm ni mmg patut kita kunci kira2 akaun pendapatan okeh!

klu aqeel tknak gelek dorang dgn beskal tu yaeesh sedia membantu (kn da ada experienced)ahaks..

hang rasa nak pijak org ke??bleh la weols nye blkg ni lengoh2 mcm best jerk kena pijak!on second tot..(smbil terbayang uols) thanx but no thanx!whoops..

btw..good luck and wish u all d best for tomorow exam..and happy mothers day dear!

Corey said...

dulu pun i show off gak.. semua assignment i buat sorg sbb nak harap yg lain2 nmpknya tak jalan. so diorang tumpang nama je.. time presentation diorang tersekat2 cakap, i je lancar show off, last2 i pun kena gak skali sbb cari jln mudah buat sendiri and tak cari jalan penyelesaian dlm team. dilema..dilemaa. so klu bleh try work it out sbb nnt terpalit pd reputasi suziey sndiri.

syareena said...

soba laye...

[-suziey-] said...

Suzi:

aah kak suzi...xde la smpai nk berdendam...jsut nk kasi pengajaran jek..jgn aniaya org:D

thanks for ur support :)

[-suziey-] said...

zueyie:

hahahah..aQeel lenyek ngn beskal dia tu..mmg kena jentik je la..aQeel yg trgolek..ahahha:p

[-suziey-] said...

padnani:

hhhaa..ceramah free lagi..ekekk:D

thanks nani for ur support :)mcmler aQeel paham ape pesanan nani tu..ahahahh:p

[-suziey-] said...

gee ryder:

hahahah..kayuh xreti xpe..bole gelek ngn roda manual aka angkat sdiri guna tgn..:p

[-suziey-] said...

mummYaeesh:

hahaha..aah la yaeesh ade experience kan..ok la..bole konvoi ngn aQeel..uik ape tu..ekekek:D

amboih kemain lagi..nk soh aku pijak yek..ha meh sini kalu nk bengkok tulang belakang tuhy..hahahha:p

[-suziey-] said...

corey:

aah yess..u r absolutely rite..mmg dlemma giler..tp lecturer mmg dh pesan no free ryder please..adeiiii...

[-suziey-] said...

syareena:

iyo la..tgh soba la ni..ekeekk:D

aRe_uDear said...

huhuuu.. sabo yang saboo.. xper ner tau t der somting hapen yg boleh wat suziey bervangga the vas ker.. ner tau... tul x?? sumer ader hikmah tuh.. sabo jer k..

[-suziey-] said...

are-udear:

hehehe.ye btol2..setiap yg berlaku ade hikmahnya :)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio