Wednesday, May 27, 2009

mcm kuat je

Assalamualaikum..

sabtu mlm yg aku g giant tuh...hubby survey takasima massage chair..hubby nekad nk beli massage chair nih..hehe..bole ler aku tumpang..hehe:p

actually aku nk story psl bdk kecit nih..hubby tgh test massage chair..aku ler kena kepung dak aQeel nih..last2 aku penat dh kejo dia aku kasi je dia main bola exercise yg ade dlm kedai takasima tuh..
~sgt gigih dia nk angkt bola tu..~
~zoom in sket..adeiii..xsedar diri btol aQeel nih..bola tu lg beso dr dia..~
~x putus asa nk angkat tuh..~
~aQeel oh aQeel..sgt suka bola~

~hahaha..give up dh ke??ekeke:D~

p/s: kalu aku beli bola ni utk aQeel main ok x? maunye pecah cermin dinding aku tuh..adeii..

83 comments:

Nurhayati said...

hihihi berusaha gigih betul Aqeel ni.. kalau la dia dapat angkat mesti pengsan org tgk.. gagah perkasa hihi

neezareef said...

npknye aqeel minat sgt sama bola tu...

nurulzia said...

wah..kemain dia yek..tu nak suh suziey beli utk dia tu..hehehe

Gieyana said...

A'aa ler Suziey...kalau ko beli, habis berterabur barang2 kt umah ko! pastu aku tumpang hepi joint Aqeel selerakkan umah ko! hahahaha

azzamoro said...

hehe... suke tgk bebudak kecik mcm ni berusaha nak buat sesuatu mcm org besar.

cute la Aqeel. Takpe sket lagi leh angkat..hehe

Rozita said...

kelakar...
mmg bola tu lebih besar dr dia..

TiNiE said...

ok..beli jer. dah dia mmg takleh angkat kan, takkan nak leh pecah cermin..at least dia leh leka ngan bola tu..jgn sampai tak tido dok try angkat bola tu sudah..hiks

Saidatulnissa Aina Umairah said...

ala sweet yerk budak aqeel nie.. berusaha ngan gigih yerk..

mama idzareef said...

aqeel nk tnjuk kat mama dia yg dia dh big boy..dh gagah perkasa..dh bersedia menerima kehadiran yg seterusnya tuh..ekekkee ;p

Ummi Salsabila said...

aqeel comel! yeyeye..suke btol die dgn bola tu..xpdn dgn bdn..huhu

[-suziey-] said...

nurhayati:

hahaha..kalu dia dpt angkat bkn org lain yg tgk je pengsan..ibu dia pn bole keras kejung kat situ..kagum kegagahannya..ekekek:D mcm cite dongeng daaa:p

[-suziey-] said...

neezareef:

bkn nmpk lagi dh..mmg btol minat..abis dia leret2 bola tu gedegang gedegung dlm kedai tuh..ekekk:D

[-suziey-] said...

nurulzhia:

uish idokle ku turutkan kemahuannya itu...bola sebesar itu bole buat umah jadi cam kapal karam..haha:p

[-suziey-] said...

gieyana:

ceh sokong nk selerakkan umah..adeiii..bole pengsan nih..huhu

[-suziey-] said...

azzamoro:

hahahh..aah suke tgk kan..dhla tgn kecik..sgt bersusah payah nk angkat gk..nama pn bdk kan.mane dia tau ape itu kemampuan fizikal dia..ekekek:D

[-suziey-] said...

rozita:

hahaaa..tu la..dia mane tau bende tu beso dr dia..nk jgk angkat..ekeek:D

[-suziey-] said...

tinie:

adeiii tini..mmg dia xleh angkat tp dia bole tolak2 bola tu..masih mampu utk mengkaramkan umahku itu..ekek:D

[-suziey-] said...

saidatulnissa ain umairah:

hahaha..siap wish lagi..ekek:D

[-suziey-] said...

mama idzareef:

amboih kemain lagi..xabis lagi topik adik aQeel tu..ekekek:D

[-suziey-] said...

US:

hahahhaa...tu la suke bebeno dia ngn bola itu..dhla beso bagak nk gk angkat..hahaa:p

UmiDAnisH said...

ala, tomei2 ada gaya model ahli sukan angkat berat gitu.. chaiyok aQeel, Chaiyok

De' Sal said...

Ha ha gigih betul si hero nih,belilah satu,sonot pakat landing kat atas tuh,hi hi....

E.L.I.Z.A said...

beli la kak..heehhe leh akak join aQeel ;P

Intan said...

Comelnyeee aqeel ngan ball tu...beli je le suziey. Kan dpt maintain badan lepas kemas rmh akibat dari "ball" yg melayang...kui kui kui

naurah makwa said...

ei,ei..aqeel dah shotak la..

~Hamparan Hatiku~ said...

chaiyok2x!! aqeell...teruskan usaha anda untuk memenatkan lagi mama anda,heheeheh(just kidding)comel la gaya aqeel ngan bola tue...

Sidratul Muntaha said...

kuat jer lorr budak baya2 ni suziey oiii
aqil tu
peti ais selamba jer bukak!
giler ko nyah!
nak2 time dia nmpk cheese slice n yogurt dlm tu...
mmg berhempas pulas buke..mmg dpt buke..
belum lagi angkat motor rabbit dia tu!
hik hik hik...
mmg kuat budak2 ni!

[-suziey-] said...

umi danish:

hjaahhh..model ahli sukan angkat berat..hohohoh...dpt kubygkan kegagahannya..ekekek:D

[-suziey-] said...

de'sal:

hahhaa..mmg best main bola tu kak sal...hahaaa..satgi ibu dia plak yg lebih2 main..hahha:p

[-suziey-] said...

eliza:

hahahaa..amboih baik pnye racun eh...tp mmg bestla bola tu..dok golek2 syiok woo..haah:p

[-suziey-] said...

intan:

hahahahaa...mmg maintain la bdn sbb kena exercise kemas brg2 yg dilanda karam oleh bola itu...

[-suziey-] said...

naurah makwa:

hahaha..dh gonjeng dah...tpksa gonjeng kan..ekekek:D

[-suziey-] said...

hamparan hatiku:

hahahaa..amoih sokong no....tkt nnti aQeel yg gigit jari sbb xdpt main bola tu...ibu dia yg lebih2 main..ekekk;D

niza said...

ok gak suziey belikan aqeel bola tuh...pastu dia nyorok blakang bola tu puas la ibu dok mencari...jgn bola tu himpap dia dah...hehehe..

[-suziey-] said...

ayu:

ha tu la..mmg tgh gagah perkasa ni..tp aqil hammam lagi dasat..peti ais pn boleb uka..aQeel xelh lagi sbb peti ais aku tu ketat..seb bek..ekek:D

[-suziey-] said...

niza:

hohohoh..bole ke dia nyorok blakng bola tu...hmm kena test nih..ekek:D

AkMa said...

aqeel..aqeel..nakal tul die yerr..mcm ibu dia la ni..hehehhe

ain adreanna said...

suziey..kesian plak tgk aqeel b'sungguh2 nak angkt bola 2..minat sgt tue..beli la kat die..blh suziey wat exercise n blh die men skali..ok x idea ni..

[-suziey-] said...

akma:

uik cam ibu dia ke..mcm ayh kot..ekek:D

[-suziey-] said...

ain adreanna:

hahaha..ye mmg bernas sungguh idea mu itu..ekekek:D tumpang skaki la ibu dia..hahhaa:p

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.ptut la die suke bola
.tym peknen aqeel, akak mkn bola2 :D

aleena said...

sngt cute baby nie..
mcm nk plok2..hee:P

~zuraiwan~ said...

tolak2.....jgn x tolak...yeahhhhhhhh....belikan je la bola tu kt dier...haha

atie said...

hihi...besarnya bola tuh...Untuk exercise juga ke????

Mak Su said...

hihhi, kelakarnya tgk telatah dia.

UnGu VioLet said...

sukeeee sgt ngan aqeel nie.. cuteee sgt..

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha"

hahahaha..sabo je la..pndai ek..tp akk suke ball2 kecik je ..ekekk:D

[-suziey-] said...

aleena:

hai aleena..thanks for the compliment..cewwah ibu dia plak bangga..ekek:D

Sidratul Muntaha said...

suziey
peti ais aku ketat giler arr
aku sendiri nk buke pun dua tgn
tpi ntah naper si aqil hammam tu bley bukak plak
siap tertonggeng ker blkg dek impact dr pintu tu
tpi cam bese ler budak jenis tak reti sakit
menjerit jap.pastu bgn balik n dok belek2 peti ais aku
yg aku pling tensennyer tu
food coloring aku utk buat cupcake gak jdi mangsa
ntah bape kali pecah dah botolnyer kena hentak dgn dia
pastu
thu plak soya bean dlm kotak tu manis..
sesuka ai n selamba dia jer main amik n tonggak smbil tgk tv.
asam boi punyer budak!
aku rasakan
klu aqeel ko dgn aku punyer aqil lepak2
mmg kecah ler rumah macam pasa borong budak dua org tu tag team sepah2kan..

[-suziey-] said...

zuraiwan:

hahhaha...bg support tu..waaaah..smgt kesukanan btol..ekekk:D

[-suziey-] said...

atieL:

aah la kty..bola exercise tuh..abis dia blasah..ekek:D

[-suziey-] said...

maksu:

hehee..klako mmg la klako...tp letih jgk..sgt gigih berusaha..hahhaha:p

[-suziey-] said...

UV:

hehehe..thanks for the compliment..ni jwb bg pihak aQeel tau..ekekek;D

[-suziey-] said...

ayu:

ya rabbi..ganasnye..kuat gk dia ek..eh tp mmg la...dorang ni nmpk je kecik tp kuat jgk kan..beg laptop hubby aku yg berat tu pn dia bole jinjit bw masuk bilik..tp sgt kalko la sbb sgt gigih dia berusaha menggendong beg yg berat itu..ekkeke:D hmm kalu dorang dok lepak brsama aku rs mmg kena la..kita lipat lengan la ready nk mengemas..hahha:p

ArPeGGiOS said...

alololooo....
rambut botak....
cute giler...

firahadifa said...

keke... lucu sgt keletah dia

zueyie said...

busatnyer bola tue..kalah bola ijau amrullah...aper lagi aqeel, bodekla mntk beli satu..heheh

Mrs. Adz said...

aqeel...nanti besar jadi orang bina badan la..dah kecik macam tu pun sukakan orangkat benda berat..cayalah aqeel..nanti aqeel angkat ibu lak ye..mana berat bola ke ibu..huhu..

ummuabdullahsyaakir said...

Salam,suziey..aqeel tu tgh bersemangat waja nk angkt bola tu-smgt waja tu menurun dari ibunya lah..hehe

[-suziey-] said...

arpeggios:

hahaha...botak itu menawan..ekekek;D

[-suziey-] said...

firahadifa:

uik...heheh..lucu mmg lucu..klako plak tgk dia gigih cenggitu kan..ekekek:D

[-suziey-] said...

zueyie:

hahahaa..ha tau xpe..mmg sgt beso..tu bola exercise ler..ekeke:D

[-suziey-] said...

mrs adz:

hohohoh..sensitip btol soklan tu..tntunya bola tu lagi berat..hahahha:p

[-suziey-] said...

ummuabdullahsyaakir:

salam ummuabdullahsyaakir..heheh..ye mmg sgt bersemangt waja..cewah menurun dr ibunya tu..ekeke:D

mummYaeesh said...

bleh..takde la dia baling2 dia main golek2 jerk disamping tu bleh weols dtg uma wat eksesais guna ball tu..woohoo

tak lupa gak tumpang mesin urut sekali..ahaks

wei nampak notty sgt aqeeel gambut gonjeng!woohoo

gee ryder said...

aqeel nmpk cam budak bsr laa style rambut camni

PadNani~~{@ said...

mama nani beli bola besar ni..nak buat exercise mulanya..
At last, bola ni kecut sebab adik nani yang bijak sangat geram dengan kebesarannya..dia cucuk kot bola tu:P

[-suziey-] said...

mummyaeesh:

weehoooo..sila2..mari kita bersenam reramai..xyah u g taman utk joging yg xbape nk joging tu..ekeke:D

massage chair tu akn rosak bile u dtg..u balik je dia ok..xtau nape..dia xnak ngn org len kot..haha:p

tu la mmg nmpk noty kan..

[-suziey-] said...

gee ryder:

hjhahaha..nmpk mcm bdk beso satu hal..mmg prasan cam org beso pn iye...gigih btol nk angkt bola tu..ekkek:D

[-suziey-] said...

padnani:

hahaha..awat lagu tuh..sabo jek...kalu dh cucuk harusla kuar angin nye..ekek:D eh tp ade angin ke bola tu ek.

Sidratul Muntaha said...

tahu takper
laki kita plak lipat suar
hauhauahhuahuah
ko jgn suziey
bebudak ni
klu dh tagteam
smpai mlm pun tak abis main taw!
ha kan aku dh ckp.
tgk,kuat tak kuat aqeel ko tu kan?
berat kan beg tu?
mak aii?!
bebudak ni urat dawai tulang besi daa!!

[-suziey-] said...

ayu:

hahaha..ala dorang lipat suar je..bkn kemas..saje je tu...ekek:D
ko ni imaginasi dasat btol...tulang dawai la urat besi la...adeiii...

Sidratul Muntaha said...

biasa ler
pemikiran kreatif n kritis.
hihihiih.
fantacy stimulate thru imagination.
wakakakaka!
innovative tol phrase aku yerk?!
hahahahha.

mamalieyna said...

ala shomelnye aQeel.. mcm kuat jer yek.. hero..seharusnyer kuat semangat!

Elliya said...

bagus aqeel x give up!
go aqeel go!!!
:-)

[-suziey-] said...

ayu:

umangaih...berdesup pujian utk diri sdirik..ekek:D

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hahaha..tu la..mmg kuat semangat..ekekek:D mcm kuat je kan:p

[-suziey-] said...

elliya:

ehem..tgk la ikt prangai sape xgive up...weeehaaaa..ekek:D

ct rahani said...

beli jer kak.. aqeel tuh cam suka dah bola tuh.. hehehe...

[-suziey-] said...

ct rahani:

hahha..amboih..kemain lagi menghasut yek..ekekek:D tp mmg best bola tu..bkn aQeel je suka.:p

[-suziey-] said...

ct rahani:

hahha..amboih..kemain lagi menghasut yek..ekekek:D tp mmg best bola tu..bkn aQeel je suka.:p

CuTeMiUt78 said...

ho..ho..ho.. kuat bebenor la tu.. konon nak angkat bola yg lagi besar dari dia.. ish..ish..

[-suziey-] said...

cutemiut;

hahha..ape nk buat..dia rasa dia kuat..ekekk:D

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio