Wednesday, May 13, 2009

pls don't give up lady


Assalamualaikum...

n3 ni khas utk geng blogger aku.. ina aka momguess..even tho we just met and get to know each other in a very short period of time..tp seriously we seems to be so close..kepala dia mmg masuk la dgn kepala aku yg mereng nih..kitorang bole cite n share ape2 jenis story pn..

haaa tu intro je tuh..ekeke:D skang ni ina tgh down giler disebabkan oleh dugaan yg dtg secara bertimpa2..ape mslh dia xyah la aku story kan..cuma aku harap ina momguess akn ceria spti slalu..


to ina momguess..ko sabar ok..tabahkan hati kuatkan semangat..besela tu..kadangkala Allah nk uji kekuatan iman hambaNya..so dia turunkan la ujian yg berganda2..Dia nk ko pohon bantuanNya..so jgn pth semangat k..klu k ors down sgt sbb mslh2 ko tu..ko ingt je ade org lain yg lagi dasat dugaannya..sabar ok..smileeeeee :D

p/s: kdgkala kita akn rs tempias kesedihan seorg sahabat..ni la peluang kita utk muhasabah diri..
p/s2: ayu, kak heze, mummYaeesh...camne nk main kejo2 nih..ina xde mood nk larikkss tu..

36 comments:

naurah makwa said...

ehm..dugaan macamni,buat kita rapat dgn tuhan..

aRe_uDear said...

ju kata2 suziey tue.. walau pun x tau per mslhnyer... arap2 momguess tabah k.. sumer tue ader hikmah disebaliknyer...

niza said...

momguess..semoga tabah n sabar ye...

Gieyana said...

Suziey ~ harap momguess tabah menghadapi ujianNya...

IeDa said...

Time mcm ni lah..kita leh tau saper kawan & saper lawan kan???walaupun hanya di alam maya..nasihat itu penawar utk kekuatan..

[-suziey-] said...

naurah makwa:

aah btol..sume org mmg xlps dari duganNya :)

[-suziey-] said...

are-udear:

harap2 gitu ler..sian kt dia..down giler...so kita kena la bg semangt kan :)

[-suziey-] said...

niza:

hope dia baca ucapanmu ini pn niza ..hehe

[-suziey-] said...

gieyana:

insyaAllah gie..kita sbgai kwn bole doakan dia jek..dia yg menghadapiya kan..

[-suziey-] said...

ieda;

aah nasihat nmpk simple tp sgt bermakna kan..

Sidratul Muntaha said...

tu arr
aku dh tpn dia pgi td
mmg down giler aku dgr suara dia.
tpi dia tak citer ape2.
aku pun mls nk tnyer pnjg2
org tgh sedih..
apepun..
mudah2han dugaan dia tu berakhir dgn baik.
hmm...
stop jap mian kejo - kejo.
ilang geng sorg dh tak best arr...

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.kak
.ckp kat kak ina, ini sume
.COBAAAANNNNN :p
.larikkkkkkkk :D

Suzi said...

berat mata memandang berat lagi bahu memikulnya...namun harap ina mumguess tabah hadapi dugaan ...byk2 sabar dan berdoa...

Corey said...

walaupun kurang tau ttg apa yg ditanggung momguess sy harapkan dan doa semoga dia cekal hadapi segala qada n qadar. setiap sesuatu yg berlaku itu ada hikmahnya...

[-suziey-] said...

sidratul muntaha:

tu la..aku sms pn dia xreply..mmg dia tgh down giler..xsyiok arr...

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:

ok nnti akk ckp..ala dia msti baca pnye komen ni,...kalu x nnti akk tulis surat la..ekeek:D

[-suziey-] said...

suzi:

aah tu la..hope dia tabah hadapi sume dugaan tu kan..kita hanya mampu tlg doakan ..

[-suziey-] said...

corey:

aah insyaAllah momguess akn tabah hadapi dugaan dia..cuma dia perlu masa utk bagun balik..btul tuh..stiap yg berlaku dh tersedia hikmah disebaliknya..

Mak Su said...

take care.

[-suziey-] said...

maksu:

tenkiu maksu...

alfa juliet said...

ko kawan yg sgt prihatin suzi..chaiyok chaiyok

[-suziey-] said...

alfa juliet:

hohoho..prihatin ke..aku cuma trasa je perasaan dia tu..sbb pnh gk jadi camtu..so paham la..huhuhh

isya said...

dah besar2 ni pun nak main kejo2 lh ke suziey? hehe

neezareef said...

SUZIEY - SAPE KEJO SAPE NIH

Hezesuze said...

alah ciannye ina..hope sumenya under control...

p/s nak men kejo2 kt tasik ttwangsa nanti...yehaaaaaa!!!

[-suziey-] said...

isya:

hohoh..dh beso main kejo2 la besdt..syiok tau..hehe:p

[-suziey-] said...

neezareef:

cube ko teka..yg slalu suke kejo org ni ayu tu ha..ekekek:D tp ina ni tgh badmoo..so xsyiok nk main kejo2..huhu

[-suziey-] said...

heze:

hjahaa..tu la kak heze..dia menyepi je skang ni..xsyiok plak..huhu

zueyie said...

mcm ni la dikatakan sahabat ka suziey..senang bersama susah pun bersama..jgn time kite senang ada, time kite susah dier wat dekkk jer...
anyway byk2 bersabar to ina..

mummYaeesh said...

mcm tau jerk!(percaya ke?)
biar betul??
hopefully k.ina byk2 sabar yek!sume kejadian ada hikmahnye...ada pepatah mengatakan..bila tuhan tutup pintu maka tuhan akan bukakan tingkap utk kita..so renung2kan dan selamat beramal!

takde maknanye nak lariks..weols kan catwalk jerk!woohoo

[-suziey-] said...

zueyie:

emmm tula erti persahabatan..hargai la kan...
doakan ina momguess akn come back as usual...

[-suziey-] said...

mummYaeesh:

hohoh..ape yg tau tuh? siries xcaye..ekekek:D
sejak bila plak ber catwalk ni? cam pelik jek rupeny..oopps:p

atty's said...

suziey..kty pun doakn ina tabah menghadapi segala dugaan..

kdg kalo kawan kita bersedih kita jugak akan turut terasa tempiasnya

[-suziey-] said...

atty's:

thanks for the doa kty..hope ina ok la pasnih..tu la..aklu kwn sedih kita pn rs kan..

CuTeMiUt78 said...

to momguess semoga tabah dan kuat utk menghadapi dugaan ni.. suziey, betul kan bila kita berkawan rapat ni.. kita pun akan terasa tempiasnya.. masa ni la kita tau.. sama ada tu kawan atau lawan..

[-suziey-] said...

cutemiut:

aah btol..bila rapat kita rs gk tempiasnya..tu la..tp sakng ni dia dh ok..lega aku,.,.

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio