Tuesday, June 16, 2009

a..b..c..d..e..f..G


Assalamualaikum...

yeehaaaa..sgt excited ok aku menghapdet blog pepagi buto nih..(pagi la sgt:p) ...masuk opis on pc trus nk buat n3..xdan nk terjah umah org lagi..komen2 pn xreply lagi...xpe xpe...buat n3 ni dulu..hehe..

ahad hr tu..aku tlh membuat perjumpaan xrasmi bersama slh sorang blogger dr utara..penang mari tu..mostly ramai dh tau kot sape..sbb dia nip n dh buat n3 dh..sgt gigih kan:p ..

~taraaaaa… aku jmpe dia ni la..gieyana aka gie..sebutan nye sama cam abcdefG tu..ekekk:D (seb bek G..kalu Z jenuh aku nk taip 26 hurup)….ehem..sile jeles ok…muahahahh:p ~

actually Gie dh msg aku tghari tu…tp aku kan bz body kt knduri kawen sedara hubby..makanya hp aku terabai ler masa tu..tgk hp pn dh kul 5ptg..aku dh budget xde rezeki la kot nk jmpe si gie ni..ntah2 dh balik penang..tp aku try je la call..rupnye dia bru kuar tgk menatang kt zoo..waa lama giler tgk menatang..aku bw aQeel g zoo 2 jam jek..ekek:D

finally hajat trlaksana..Alhamdulillah..ade jodoh jmpe dia..dia siap msg aku describe dia pakai ape..tp aku xbaca pn msg dia tu..sbbnya aku kn suka mengabaikan hp aku..hehehe:p ala tp skali tgk pn aku tau dh tu dia..mmg sejibun mcm dlm gambo..sgt sopan la dia nih..aku plak yg over..excited la katakana..aku rs msti sakit tinge dia dgr aku ckp..mcm petir..ekek:D apepun sgt sonot la jmpe dia..mcm kwn lama jmpe kembalik gituh..padahal 1st time jmpe tuh:p

tp masa sgt terhad..aku sempat bawa dia g mkn kue tiow doli jek..tp wlaupn kejap happening gk aku rs..(gie yg pening ngn aku kot..ekek:D) aQeel plak time tu ler dia nk tunjuk lagak hero kt si nureen tuh..adeiii…letih melayan keaktifan dia..seb bek hubby ade…thanks a lot to hubby sbb sanggup folo kehendak bini dia nih..hehehe:p


~dgn muka berminyak2 bru balik kenduri ..kugagahkan juga diri ini utk jmpe di gie ni..aku suke giler rambut si nureen tuh..mcm barbie doll...rs nk tarik2..ekeke:D si gie ni plak sgtla sopan..ouh hubby dia yg amik gmbo so xdela dlm ni..hubby dia pn sporting giler..ngam je nmpk ngn hubby aku..layannnnn~


~cewah berbackgroundkan bukit larut le konon2:p adeiii..ngape ler si gie ni slim bebeno..mcm giant plak dh aku dok sblh dia..hahaha:D~


aku xsempt pn nk beli sebinier bagai..just beli donuts jek..utk bekalan dlm kete..


p/s: sgt sonot jmpe ko gie..sgt teruja...nnti kita gather2 lagi ok..niza n watie tgh gigit jari ke tu jeles???ekekek;D
p/s2: dh ler time tu la plak bateri kamera nk kong..seb bek ler si gie ni ade kamera dia yg canggih itu...i loikeeee:p
p/s3: ok aku nk g jenjalan umah korang n reply komen2 tuh..hehe...*phewww..


76 comments:

~zuraiwan~ said...

sggh pjg aku bc entry ni...idak aku bleh pollow si Gie gi taiping...bleh kite gather2 ek...tp laki aku btugas lak weekend tu...gia ada ajak errkk..

Nurhayati said...

Aqeel n Nureen sama2 berbotol kat 1st pic tu.. hihi cute je.. best yer dapat jumper blogger. mesti G tu balik umah korek tinga hehee

naurah makwa said...

amboi..tak ajak naura pun..padahal punyala dekat bagan seraingan taiping tuh,,..sekentut jer..

mamalieyna said...

waa cam da lama je tak view blog ni..bercoti pnjg..smpt agi 'blind date' ngn blogger ek..bagus2..eratkan silaturrahim.. :)

mama idzareef said...

suziey..bilakah kita bisa ketemu...

Hezesuze said...

kemaen lgie ek gegeh jumpa blogers...xfe..tunggu ajo 28hb ni ek kita kasi gegar itu tasik ttwangsa...hehehe

neezareef said...

weh asal aku g blog dedua ni gambo sama jekkk

[-suziey-] said...

zuraiwan:

heheh..saje kasi panjang2..ekeke:D ape nk buat xde jodoh utk kita ketemu..cewwah;p

[-suziey-] said...

nurhayati:

aah botol dorang sama..aQeel siap pasan lagi nureen amik btl dia..ekek;D

adeii xtau la dia korek tinge ke x..haha:p

ArPeGGiOS said...

kuy tiow doli tu kat ner.... ?

[-suziey-] said...

naurah:

hohohho...sgt last minit la naurah..xdan nak roger sesapa...tu pn kebtulan..xpe..nnti akk balik tepeng kita plak gather2 ok...yeeehaaa:p

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hehe..cuti2 jgk ke..ekeke:D sonot buat blind date ngn blgger:p

[-suziey-] said...

mama idzareef:

ok bole2..ko turun 28hb ni x? klau x kena special arrangerment la wei..ekek:D

[-suziey-] said...

hezesuze:

yeehaaa..cayala...kita kasi gegar tasik titiwangsa tu ok:p

[-suziey-] said...

neezareef:

ceh ko...sbbnya aku pnye bateri kamera kong ler..so harapkan ihsan gie ler:p

[-suziey-] said...

arpeggios:

kue tiow doli tu kt tepeng,perak...hehehe:p

CuTeMiUt78 said...

wah.. best aarr jumpa Gie.. ko, bila nk jumpa aku.. heh..heh..heh..

Elliya said...

seronok kan bila dpt gather2 ngan kawan2 di alam maya ni
So far saya dah jumpa byk gak kawan2 alam maya ni....:-)

niza said...

aku dah gigit keyboard dah ni suziey....hehehe...

Gieyana said...

Suziey
~ wahhh...first at all..jumpa ko mmg best gila tahap Gaban..perasaan aku tue berbagai2 timbul...excited..best..sonot..terharu...dan sewaktu dgnnya..rasa cam jumpa kwn lama yg x jumpa kan...cam jejak kasih gitu..kekekeke...DAN kita telah berjaya menjeleskn kengkwn spt yg dickpkn...last minit plan akhirnya menjd juga tue...excited gila tahap gaban nk wat entry..so aku dahulukn entry dr ko..hehehe
~ Time balik plak, si Nureen tu asyik tanya jer..mn bb..mn bb? asal nmpak keta kaler oren jer dia kata keta ko...
~ Aperpun nnt kita roger2 lg bila nk cuti2 Mesia psl ko tahu aku suka wat last minit plan bercuti...
Take care yer...
~Seyess ko mmg putig gebusss taw!!
~ Cium Aqeel utk aku yer...

MaMa aYiN_FaSHa said...

Amboi3x depa..ghater2 no..bila la turn kita lak yer suziey...Maybe masa besday yaeesh nanti..hopefully...

UmiDAnisH said...

hermm, lama tak dgr cite aqil, dalan2 jumpa team mama dia rupenyer.. best gak dapat kenal real erk..

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.dtg muar nti btau k! :)

Gieyana said...

Suziey ~ Aku tgk natang tu lama sgt psl sekali belek2 dier...wakaka...A'aa aku mmg slim gila wei..kena makan byk2 lg..huhuhu

~zuraiwan~ said...

gie mmg slim giler suziey...dia maintain je dr bujang smpi skrg...aku jerk naik..hahaha

~zuraiwan~ said...

suziey best err ko ramah...aku suker kalu org ramah...sbb aku ni x ramah, aku kalu org ramah aku pndai la nk tokok tmbhkan citer...kakakaka

zh-ena said...

mmg seronok kan klu dpt jumpa kenalan dr teman2 blogger

atie said...

best suziey dan gie bertemu....kat penang rupanya gie...

CINTAMANISZ Lite said...

Ni apsal nak jumpe kengkawan bloggers tak ajak akak join nih? Padahal akak dok Taiping tu ajerk! huhu..

Miim said...

bila nak belanje sy mkn kue tiow pulak..
ekekeke....

Rozita said...

salam~

DYLA said...

teringin gak nak gi gathering 28june.

tp kene bertugas la sbb masa tu kemasukan pelajar baru.

[-suziey-] said...

cutemiut:

hehee..mmg best giler jmpe gie..sonot..tu la..aku turun jb nnti aku roger2 ko ok..kita gather2 org2 jb plak..waaa msti sonot wei..yeehaaaaa:p

[-suziey-] said...

elliya:

aahh sonot kan jmpe kwn2 alam maya nih..seb bek kita hari2 jmpe..ekekek:D
pstt biler nk transfer ict balik..rindu banget sama kamu:p

[-suziey-] said...

niza:

wakakaakak..ape yg patah? gigi ko ke keyboard tu yg patah..ekek:D bertenang ok..nnti kau serbu penang kita gather2 plak ok..waa dasat aku ni..sume negeri aku nk serbu:p

[-suziey-] said...

gieyana:

hohooh..ko jgn tuka jadi gaban plak..ekeke:D aah mmg siyes sonot wei..xsangka kan..last minit plan menjadik:p haha..nureen rindu sama aQeel n aku ke..hehehe..i loikee....geram aku ngn rambut dia tu..comel banget..sesuie gitu ngn mukanya..sweett jek;)
ok nnti kita roger2 lagi kalu kita berada di dlm satu negeri,..cewah ape tuh;p heheh thanks for the compliment..tp ko slim banget..jeles aku..huhu

[-suziey-] said...

mama ayin fasha:

hehehe..syiok tau gather2 nih...ooo ko xdpt turun kan 28hb..xpela..kita jmpe besday yaeesh nnti..insyaAllah..syiok nih jmpe kwn:D

[-suziey-] said...

umidanish:;

hahahha..aQeel g dalan2 jmpe gengn ibu dia..dia pn time tu la nk tnjuk hero..ekeke;D

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:


ok intan..kalu akk turun jb akk roger ok..bole jmpe:)

[-suziey-] said...

gieyana:

hahaha..patutla lama..ko kira xbulu menatang tu skali..ekekk:D
tu la jeles aku nih..slim bebeno..kalu aku la cenggitu..mmg melantak je keje nye..ekeke:D

[-suziey-] said...

zuraiwan:

ha tu la..aku jeels banget nih...kalu ko naik aku lagi la bapak naik..ekekek:D segan aku nk bergmbo ngn si gie ni...beza bebeno:p

hehe..aku ok jek..nnti kita gather2 ko bwla ajinomoto bagai..bole tokok tambah.,.meriah gitu..yeehaaa:p

[-suziey-] said...

zh-ena:

aah mmg sonot banger..ok nnti kita jmpe 28hb ok..yeehaa:p

[-suziey-] said...

atie:

aah best kty..xpe kita jmpe 28hb ni ok..jmpe berdua ngn gie pn dh meriah..

[-suziey-] said...

cintamanisz lite:

la ye ke..huhu...mane sy tau..kita pn xkenal kan..ok xpe..nnti sy balik tepeng kita roger2 ok :)

[-suziey-] said...

miim:

alamak..miim jauh sgt ler..kalu dekat skang jgk sy blanja,..cewah:p

[-suziey-] said...

rozita:

slaam kak zita :)

[-suziey-] said...

dyla;

ala ye ke...emm xde rezei kita nk gather2..huhu..xpela lenkali kita roger2 ok :)

Gieyana said...

owhh..ko jeles sm aku psl slim yer..aku jeles kat ko pasal gebuss sgt..Aqeel ko tue comeyyy wooooo..geram nk cubit2..tp aku sempat dukung sat jer..nasib baik Nureen tak jeling2..wakakaka...Aqeel dh moody dh psl lama sgt jalan2..
~ Wei, kat Zoo itew aku siap kira berapa ekor menatang kt dlm tue..tp bila dh jumpa ko suma lupa wooo...wokey,nnt kita gather2 lg yer..ni Watie x dan nk bc entry kita..kalau tak dier pon sm cam Niza...bukan setakat gigit keyboard jer..abis sekali ngn Laptop dier gigit..wakakaka..

[-suziey-] said...

gieyana:

hahaha..ala senang jek nk putih..hari2 cuci muka ngn clorox..ekek:D nk slim susah woooooooo..tnesen aku..ko nk x sket isi aku nih..hahaha:p seb bek nureen xnmpk ko dukung aQeel..kalu x maunye la dia jeling je kat aku..ekekek:D
hahaha..wei ko ni lawak arr..ko kira x rimau yg dlm gua tu..1st time aku tgk rimau tido camtu..terlentang jek..ekekek;D aku ingt dia tido cam kucing:p
ha tu la..watie sibuk kemas umah dia tu...specifically kemas bilik yantik..ekekek:D dia baca nnti aku xjamin la kalu nnti tetba dia buat n3 lappy dia rosak kena gigit..wakaka;p

alfa juliet said...

bestnya dpt jumpa kawan blog..mesti rasa mcm dah lama kenal sbb hari2 baca blog dia kan..hehehe

[-suziey-] said...

alfa juliet:

aah mmg best..tu la rs cam rapat jek sbb hari2 baca blog dia n rs lebih rapat:)

gee ryder said...

suziey nmpk cantik arr pakai tudung camtu :)

PadNani~~{@ said...

owh..bestnye kan..bisa ketemu rakan blogger^^

Bila agaknya dapat ketemu suziey n aqeel ensem ye..

[-suziey-] said...

gee ryder:

hahaaa...btoi ka ni..rs cam tersembul je pipi tgk gambo tu..ekekek:D

[-suziey-] said...

padnani:

aah best nanie jmpe rkaan blogger..rs lebih rapat..
emmm tu la..nk gk jmpe nani n hafiy comel tuh...:)

Suzi said...

bestnya dpt jumpa kwn2 blogger kan...yelah biasa kenal kat alam cyber je..ni alam nyata lak...

EIJAM'S FAMILY said...

puan suziey berjalan spai penang yerk..siap jumpa gieyana lark tue huhuhu happy tgk pic2 komer2 kat sane..huhuh

UnGu VioLet said...

akak, jarang mar tgk muka akak dlm gambar2 kat sni.. nie baru puas tgk akak.. heheh..

Ummi Salsabila said...

wa..bole dating lak 2 family ni.bestnye..

uih, cun la tudung! cunla pki gitu..

[-suziey-] said...

suzi:

aah kak suzi..syiok dpt jmpe kwn blogger yg kenal dr alam maya ni..biler la nk jmpe kak suzi kan:D

[-suziey-] said...

wijam's family:

uiks xjln smpai penang ler..smpai tepeng jek..hehhe...syiok tau gather2 ni..buat kita lagi rapat;)

[-suziey-] said...

UV:

heheheee...saje je kasi misteri sket mar..ekeek:D ha tgk la puas2 muka akk yg tembsss itu..ekekek:D

[-suziey-] said...

US:

hwehee..syiok oooo dating2 bsama family..hehee..meriah gitu..gie pn jenis xbape malu2 miow gitu:p

hahhaha...tantek ke..rs cam tersembul je pipi 1st time tgk bambo nih:D

E.L.I.Z.A said...

wah ..ini dh kira super-mini gathering nih ;P

De' Sal said...

Wah3...berdating erkk.....sonot dapat jumpa teman blogger weh,bila nak jumpa akak pulak nih.

[-suziey-] said...

eliza:

hehehee..aah la..ala2 mini gathering..tp meriah gitu:p

[-suziey-] said...

de'sal:

aah sonot jmpe kwn blogger..akak jom la join gathering kt TT..28 ni

Ibu Aqil-Aqilah said...

wah bestnya.. nanti insyallah if x ada aral melintang kita jumpa di TT Wangsa ya kawan2.. mesti best kan...

atty's said...

wah besh jumpa2 ..jumpa2.nanti kita jumpa..lak ..

Khas Lysha said...

jelesnyer tgk org selim2 ni...

Mama_Aqish said...

wah...sonotnyer....tak sabo nak jumpa bloger2 lain gak....

[-suziey-] said...

ibu aqil-aqilah:

hehehe..mmg best..sonot...ok insyaAllah kita jmpe kt TT nnti..yeehaa:p

[-suziey-] said...

atty's:

best kty jmpe2..sonot..gie ni pn xsegan sgt..so ok la..happening;)

[-suziey-] said...

khas lysha:

hehhe..ape algi..diet la..ekeek:D

[-suziey-] said...

mama aqish:

aah sonot mama..hehehe...nnti kita jmpe kt TT ok:)

mummYaeesh said...

ye..gigit jari katanye! tunggu weols blk penang..akan ku buat pakatan dgn sume blogger2 penang..kita pekena line clear...woohoo!

tinggi gak kan si gie ni!lbh tinggi dr uols tu..ingat kecik jerk!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio