Monday, June 8, 2009

aQeel's 1st experience


Assalamualaikum…

weehooo…rindu kat aku ke? hehehe…hoho..aku sgt bz skang..since coti anniversary aku tuh..smpai ler skang ni..mcm coti blogging trus gituh..ekekek:D maklumla..sabtu hr tu klas aku utk sem baru start..huhu..xpuas rsnya berpoya2 bsama hubby n aQeel..oh..ini adlh pengorbanan yg aku msti tmpuh..huhu..

okla..xmoh kasi mood seedy pepagi nih..emm..aku nk story pasl cuti2 aku tuh..jgn ler korang expect cuti2 mesia aku sgt meriah..bese2 jek..tp ape yg buat ianya ttp best sbb aku abiskn masa bersama 2 hero kesayanganku itu..cewwah:p

1stly..mmg aku n hubby plan nk g genting..ala2 berbulan madu di awan biru gituh..hehe..tp mcm xsampai ht nk g berdua je tnpa buah hati kami tu..makanya at last kami decide bw ler hero kecit tu skali..makanya xdela bln madu utk kami berdua..ekek:D

haa kejadian strusnya..xdpt jgk g genting spt yg kami plan mlm sblm kejadian..haha..(nmpk sgt last minit planning:D) pagi khamis tu…aku dh siap mask2 bekalan lagi..ala buat nasi goring ngn sandwich jek..kitorang plan nk g naik bas kt putra n naik la cable car..saje bw aQeel dalan2 naik cable car kan..skali kitroang smpai situ..kul 11.30..tgk2 bas dh ade kat situ..tp kitorang ni trhegeh2 la kan..nk cari paking la..nk kuarkan stroller aQeel la..mcm2 la nk godek2..skali bas tu xtunggu kitorang..haha..padn muka ..trlepas bas tu..makanya kena tunggu sejam lagi..n akk kaunter tiket tu pn ckp xyah la beli pakej sbb last bas utk turun kul 5.45..smpai ats dh kul 2..so xpuas la nk main2..(aku xbrani nk naik ats by car..ngeri la jln dia)..so slps sok sek sok sek..aku n hubby decide cancel je la..dh ler aku siap pakai baju tebal lagi..adeiiii..sabo jek..so ke mana kami pegi??? Jeng jeng jeng…disbbkn dh ade kat area Gombak kan..sooo..kami pn lead to ulu yam je…tp kan…xpegi ulu yam jgk..mls nk jln lagi..kami drop by je kt hutan lipur sg tua..mandi manda ler..yeehaaaa…ths is the 1st time aQeel mandi sngai..his 1st experience tauu..so...ala2 jakun gituh..ekekke:D



~warming up dulu...main2 ngn kaki jek..~

~cubaan utk merendam aQeel...dia tkut la plak..~

~seb bek xkoyak baju ayah kena tarik..smpai sudh aQeel xbrani nk pijak pasir tuh..geli jgk ke...ekekek:D~

~ayah geram..siram je aQeel ngn air sungai tuh..ekekek:D grrrrr...sejuk giler weii~

~lama2 ok dh..sonot la bermandi manda..tp still xnak pijak pasir sungai tu..wakaka:p~


~ouh..i love ths pic..so sweet..hehe~



soo..tu je la aktiviti kami di hari cuti anniversary...xromantik langsung kan..ekekek:D tp aku xkisah sbb xsmstinya nk romantik2 di hari anniversary je kan..btol x?? ;p

p/s: bile nk g memana..xsampai hati nk tinggl kan anak..especially nk g bersuka ria seharian...klu stakat g dinner tu ok la kan.....huhu..ouh sgt menebal perasaan keibuan ku ini...cewaahhhh:p sape geng ngn aku????
p/s2: aku sbagai cameraman..lupe nk amik gambo diri sdiri..huhu..
p/s3: thanks to all for the anniversary wishes n all the doa..aku sgt2 menghargainya...thanks so much...

79 comments:

UmiDAnisH said...

memaNg, umI pun sok0ng, tak sampai haTI nak berSukaria tanPa si teCik terSAyang.. iAlah kiRa romentiKla tu nak gak p bershuti mane2.. yg penTing saMA2 deNgan aNak, heeheh..

aQeel geLi erkkk, samE uMi daRI kecIk saMpaI la NI pun geLi ngan paSIr pantaI or suNgai huhuhu.. buKan gelI macaM umI ni pembersIh sgT taPi geLi tapak kakI.. wakakaka, aQeeL kIta geNg..

Khas Lysha said...

bestnyer tgk aqeel mandi manda...
kalo g air terjun selalu luka kat kaki terpijak batu tajam..
sempat lg x nak wish happy anniversary.. moga bahagia selamanya... ;)

azzamoro said...

hehe..nampaknyer plan saye nak ke genting dengan airyll kene bgn awal2 la nnti.

memang kalau ade baby dia punyer preparation jek dah makan masa..kene allocate masa sejam awal untuk siapkan dia semua. btui..nak tinggal xsampai ati. memang akan usung jek kemana pergi.

EIJAM'S FAMILY said...

best yerk aqeel....mandi manda...xpe aqeel kan gud boy so mesti terer

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.hee tau dah
.akak x yah tunggu anniversary
.mmg ari2 romantik :P

[-suziey-] said...

umidanish:

hahahah..geng aQeel gk ke..ekeek:D plik gk..ape yg geli tah:p
tu la ..xsampai hati nk tinggal kan:D

[-suziey-] said...

khas lysha:

hahaha..luke sbb tpijak batu tajam ke..lenkali pakai sliper..haha:p

thanks for the wish khas:)

[-suziey-] said...

azzamoro:

ha g awal2..kul 9 tu dh bole bertolak..sbb pjlanan nk smpai ats dh amik sejam..kalu lmbt rugi la,,xpuas main:D

[-suziey-] said...

eijam's family:

hehe..mula2 tu dia takut gk la..ekeke:D geli ngn pasir

[-suziey-] said...

cik intanurulfateha:

hahah..btol tu..cewaahhh..hr2 romantik gituh...pewit:D

Cik Anie said...

hehe klakor muka aQeel nahan sejuk + kegelian pijak pasir...

Elliya yg cute said...

sayer!!! sayer angkat tangan nih!
betul suziey, bila nak kemana2 selalu ingat kat anak.
kalau keluar gi beli brg dapur pun gegas2 nak balik, teringat kat anak tinggal kat rumah.
kalau boleh, gi ofis pun nak angkut gak!
bukan takat heart & soul je, ni mcm kaki pun dah kena rantai ngan anak ni kan??? hehehe...
amboi, aqeel berendam pakai baju punyer la cantik!
aisey, x de lak gambar ibu aqeel kebasahan....kekekekekek.....

AkMa said...

akak setuju dgn statement yg kat bawah tu..memang x sanggup nak tinggal anak bile nak g jenjalan..huhuh sedih wooo..teringat kat anak..

nasz said...

hahaha, ni pengalaman pertama dia ke?? inshe jgn ckp la, mmg suke sgt mandi sungai...

firahadifa said...

Setuju2.. bile pisah lama ngan anak, mama nyer yg terlebih syahdu... huhu..

momguess said...

hahahaha
aku lupe nk wish anivesary kat ko
biasa arr aku kan
lembssssssss sikit
ker aku dah wish erk
aku lupo lahhh

weyyy!!!
best nyer bercanda di sungai
aku nk gak nengok gambar seksi ko berendam tapiiiiiiii nan adooooooo!!!!

atie said...

Betul3...akak pun pergi jalan mesti nak bawa semua hero tu suziey walaupun huru hara.....muahhahahha. Eh gambar tu memang sweet....apakata suziey masuk contest mama Tisya tu....cam ada peluang menang je akak tengok...cewah macam juri lak ekeke.

alfa juliet said...

memang tak sampai hati mau tinggalkan anak..kejap2 ok lah kut untuk bersuka ria..wahahaha....happy 3rd anniversary suzi

atty's said...

salam suziey..sonok nampak nya aqeel mandi sungai lps ni leh g selalu lagik.

Mrs. Adz said...

amboi bestnye aqeel dapat mandi sungai..sejukkan airnya.ala kesiannya terpakca cancel plan,tapi dapat plan ni yang ni pun best gakkan..

niza said...

aqeel....aqeel...sama jek ngn damia...geli nak pijak pasir...hehehe...

Gieyana said...

Suziey ~ betui ngan apa yg ko cakap kt nota kaki ko tue..bila ada anak x smpai ati nk tinggal..so angkut la segala mak nenek bersama2 travel..br ler happening kan!aperpon, next time ko planning lg g Genting tu yer..bknnya jauh pon!kalau aku yer la...mmmg jauhhhhh!

mama double A said...

keh3 aku sokong mu suziey...

MiJa said...

romantik la tuh...hihi
kitorg kalo piknik harus satu family,at least 2 keta..ekekek
skali skala ok jugak berdua-duaan..x perlu rasa salah..aqeel pun paham la..hihi

gee ryder said...

sonok aqeel berendam tu..tp cam takut jer gayanye hehe..
sejuk kot..

Noy said...

bebudak kan,memang awal2 tu takut sikit..dah lama nanti,siap nak terjun dlm air..

kalau darwish,gerenti tak nak keluar dari air tu..jgn kan air tasik,air laut pun darwish suka berendam..tak nak dipegang lak tu waktu main air laut..:)

ibu_umairah said...

setuju gambar last sekali memang cantik............

mummYaeesh said...

klu weols lagi tak berani naik genting guna cable car..dahler dpt email cable car genting terhempas...eeeee nauzubillah!

btw, sg tua tu katne ek??tak pernah dgr la..hiks..sama cam yaeesh geli nak pijak pasir sungai tu..woohoo

ape lak tak romantik??romantik la tu bile both party spend a whole day together sempena anniversary!yelah uols ni sgt motherly kekdahnye but once a while kena gak dating berdua okeh!

psst..klu da suka pic tu bleh ler masuk fathers day contest tu..ahaks!

Intan said...

Ha ha aqeel takut ye, nanti arissa mai temankan aqeel nak? Encemlah dia ;)

neezareef said...

anak2 aku pn lom penah mandi sungai ke laut ke air terjun ke...

[-suziey-] said...

cik anie:

hahaha...mmg klako..lucu banget..bile dia menggigil tp menahan..bergegar2 badn..ekekek:D

[-suziey-] said...

elliya yg cute:

weehooo...kena rantai kaki tgn ek..lagi dasat tuh..ekekek;D tp mmg btol la..g mane2 ingt anak je kan...cewah:p
xplan nk mandi sungai..makanya xbw la swimming suite dia..hahaha..blasah je la baju dalan tuh:p

[-suziey-] said...

akma:

yeay kita gang..tu la kan..dulu lain..sume nk berdua jek/..bila ade anak ..nk angkut sume skali gk:p

[-suziey-] said...

nasz:

aah nasz..ni first time bw dia mandi sungai...dia dhla mmg suka air..hehee:p

[-suziey-] said...

firahadifa:

hahaaa...ye la...nk buat cemana kan..kita ni sgt motherly..weaaaa ape tuh..ekek:D

[-suziey-] said...

momguess:

wei...ko nih bz memanjang..kalah aku...ye la org nk kawen kan..apepn thanks la for the wish..ekek:D

ooppsss mane bole tjk gambo seksi..sbb tu aku baut2 lupe amik gmbo sdirik...waakakaka:p

[-suziey-] said...

atie:

hahaha..tu la..walaupn huru hara..cewah cam ramai jek ank..kaktie ye la..ekekek;D

hmm..sy dh masuk contest tuh guna gambo lain...hmmm dipikirkan la ek...ekekek:D

[-suziey-] said...

alfa juliet:

thanks for the wish azza..hmm tu la..kejap pn dok ingt anak jgk...inikan pulak lama..hahaa:p

[-suziey-] said...

atty's:

salam kty..hehe..dia mmg sonot main air..mula2 je takut..ehhehe:p

[-suziey-] said...

mrs adz:

hehehe...dia mmg suke banget main air..huhu..tu la..xpela cancel plan pn dpt plan yg ni ok la..asalkn bersama yg tersyg.,.,.cewahhhhh:p

[-suziey-] said...

niza:

hahaa..damia pn geli pijak pasir ke....hahaa..tu la..pelik gk..nape tah geli...ekeek:D

[-suziey-] said...

gieyana:

hahah..tu la,...angkut segala mende..tu yg buat lmbt..ekek:D xpela next time je g naik genting..hahaa.ko g batu feringi je la gie..ekek:D

[-suziey-] said...

mama double A:

hahah...sokong ye..ok..afundi cpt..ekekek;D

[-suziey-] said...

mija:

umangaih..tu btol2 piknik./.smpai 2 kete..ekeke;D hehe..mmg la aQeel paham..kalu xpaham pn baut2 paham...tp ibu dia ni ha yg lebih..xsmpai hati..ekekek:D

[-suziey-] said...

gee ryder:

aQeel sonot berendam tp ala2 berani miow gituh..ekekk:D tp mmg sejuk giler air:p

[-suziey-] said...

noy:

hahahaa..darwish lagi berani..tp dorang mmg cenggitu kan..pastu bila dh brani xnak pegang plak tu..kita plak risau:p

[-suziey-] said...

ibu_umairah:

heheh..tu la..mcm touching la gambo tuh..heheh:p

[-suziey-] said...

mummyaeesh:

ouh ye ke..xde plak dpt emel tuh..huhu...mmg ngeri tp xsengeri naik kete..haahahaha:p

yaeesh pn penggeli ke..ikt mummy dia la tuh...ekekek:D

emm tu la...as long as we are together..ok la kan..cewwah:p

tu la..ok la masuk contest fathers day kan:D

[-suziey-] said...

intan:

waaaaaa arissa beraninya..mcm hero la..ekek:D ni yg tergugat aQeel nih..hah:p

[-suziey-] said...

neezareef:


uish ko..anak ko dh beso kan..ler..sian depa..bw la p mandi manda..hehe:p

naurah makwa said...

cam naura gak ler..nak tinggal damiacam tak sampai hati jer..Aqeel, tak x sejuk ker?

aRe_uDear said...

waaa bestnyerr dak kecik aqeel mandi sungai.. hohoo lame gak x mandi ayak sg nih.. ermmm

mamalieyna said...

behnyer...mandi sg..teringin jdnyer tgk aQeel berendam..k mama nak balik kg ni..coti start esok sampe next mondy, arapnya ada la lokasi air terjun utk diterjah nnti..

Putra Mama said...

x jd gi kota keriangan pun still boleh riang lg mandi manda kat sungai.. hehe

[-suziey-] said...

naurah:

hahhaa...xsmpai hati jgk ke,.tu la..bile ade ank nih..xingt lain dh..ekek:D

[-suziey-] said...

are udear:

hahahaa..ape laie..p la terjah sungai..gigil tauuuu:p

[-suziey-] said...

mamalieyna:

waaahhhh sonotnye nk balik kg..harus g mandi manda di sungai..heheh:p

[-suziey-] said...

putramama:

heheh..aah tu la..riand ria mandi sungai..grrr...sejukkkkk..ekekk:D

PadNani~~{@ said...

Bestnye..Aqeel n family mandi manda kat sungai..Oman ada sungai, tapi takde air..camne tu ^^

Nani pun sama..berat je nak tinggal si kecik kalau nak g mana2..dok pikir dia je..x jadi honeymoon:P

Last pic tu ..bole masuk contest=)

ArPeGGiOS said...

kita serupa jer bila dah jadik ibu. aku ni hah ada 2 pengiring.

bukan takat pi jalan-jalan jer. kalau nak makan kepsi ker, mcd ker berdua mesti tak lalu. nak gak angkut bebudak tu.

[-suziey-] said...

padnani:

hahhaa tu la kan...dok ingt anak jek..cemana nk honeymoon..ala tp xkisah la kan..asalkn bersaam:)

hmm cemana tu nanie..kt oman ade sungai tp xde air..hmm..kemarau ke..ekek:D

hehe..tu la boel la masuk contest last pic tuh..heheh:p

[-suziey-] said...

arpeggios:

hahha..aahkan..kalu nk mkn2 camtu lagi la..msti nk angkut kan..hahha..riuh pn riuh la:p

E.L.I.Z.A said...

hehehhe comel je aQeel takut air..tp tu kira ok lg dr si eiymann (my lil'prince) lg la takut air terjun..

[-suziey-] said...

eliza:

hahhaa..eiymann pn tkot air ke..tp air trjun kan..bkn air sungai..ekek:D

Nurhayati said...

mula2 takut pastu lebih2 plak nanti..hihihi

suka pic last tu..sweet je =)

DYLA said...

suziey, tak pasti dah terlewat nak wish anniversary.

eh romantik pe gi air terjun. tenang jiwa. & mmg best bwk anak. sbb kite dah ada anak. sy pun gitu suzie. mmg tak sampai ati nak gi bersuka2 tak bwk dia.

tp sejuk air tu, aqeel Ok ye?

[-suziey-] said...

nurhayati:

aah mmg cenggituh...mula2 je tkut..last2 xmoh naik la plak..ekek:D
hehehe..tu la ..cameraman professional yg amik kan..hahahh:p

[-suziey-] said...

DYLA:

thanks for the wish..xkisah lmbt asalkan ikhlas:)
heheh..mmg tenang g mandi manda..sejuk plak tu air sungai tuh..ehhe:p
aQeel tahan gigil gk ler ngn air sejuk tu..ekeek;D

MUMMY ILA said...

bestnye main sungai. ila dah lama x mandi sungai since peknen izz dulu.

izz pun selama dia hidop kat dunia ni..x penah lg tgk laut & sungai. sian btol!..hehe

ila nak bawak tp babah dia xmo. huh..takut anak sakit la demam la apela,..

[-suziey-] said...

mummy ila:

waaa dasat tuh..xpnh bw izz mandi sungai or laut..aah la sian izz..hehe..amboih kemain takut babah nya..nk bw mandi bole tp jgn berendam smpai kecut tgn udah ler..ekeek:D

zueyie said...

happy anniversary suziey..sorry lmbt wish..keadaan tk mengizinkan...bestnyer aqeel dpt mandi sungai...lama dah kite tk p sungai...teringn lak rasa...

[-suziey-] said...

zueyie:

thanks zue..xpe lmbt pn..heheh:p
emm mula2 tu dia tkut nk pijak pasir..at last dia yg xnk blik..adeii

tHrEE oF us said...

heshh.. mana bole tinggal anak kak uii.. kalo bole time nak memerot pon angkut skali.. hahaha!!

huwaa~~~ nk mandi sungai jugakkkkkk

CuTeMiUt78 said...

amboi2.. kemain aqeel ya.. mandi2 sungai lagi.. best tu.. klu dak mirul tu.. confirm takmo naik.. walaupun dah sejuk bagai.. heh..heh..heh.. ko sama la ngan aku.. sifat keibuan tu.. memang menebal. g mana2 pun mesti duk teringat kat anak..

zh-ena said...

betul tu tak smp hati nak g berdua ajer tanpa ank..

ader sekali kami kuar berdua jea tapi dh kuar berdua tu mulut ena asyik ckp mcm amner la umairah kan..smp hubby ena pun letih nak jwb than dia ckp pas nie kita takyah tgglkan umairah lg huhuhuhu

[-suziey-] said...

three of us:


uish ..amboih cik jeela nk mmerot pn nk angkut ke..? busuk ler..ekekk:D

[-suziey-] said...

three of us:


uish ..amboih cik jeela nk mmerot pn nk angkut ke..? busuk ler..ekekk:D

[-suziey-] said...

cutemiut:

hhahaaa..tu la bebudak kan..suka sgt mandi sungai...cewah sifat keibuan menebal gituh..ekek:D

[-suziey-] said...

zh-ena:

hahhhaa..tu la kan..bile xbw mulut dok sibuk asyik ckp pasl anak..ekek:D kesimpulannya jgn ler tinggl anak:p

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio