Friday, June 26, 2009

bloggers gathering 2009 - cut off time

Assalamualaikum..


******cut off time to confirm ur attendance is 3pm today..aku dh visit each blog yg xconfirm attendance n aku xsure dia join ke idak..and aku dh leave comment asked them to confirm..so kalu still xde respond, aku assume dorang xdpt join la..n aku akn slash nama2 itu..nama2 yg xconfirm lg adlh... nani, are-udear, syareena, joegrimjow and syakiela (link sila rujuk kt ats ok..) tlg confirm yes or no yek..hope dpt kerjasama korang ok..dan jg utk sape2 yg masih nk join still open lagi..just confirm nama korang...sbb confirmation ni penting.. ianya melibatkan byk pihak..nk anto nama for printing, nak prepare hadiah for everyone..etc...i think timeframe yg aku bg dh lebih pd cukup kot utk confirm..jgn la kul 9am event, kul 7am baru nk confirm..sian kt organizer..susah nk buat arrangement...so plss yek..aku xpenggalnye kepala korang kalu korang xnak dtg pn..ekekk:D *******



yeehaaaa..ths is final updates for the gathering ok..sile baca btol2 ape yg nk dismpaikn oleh pn organizer..cewwah:p

activities of the day:
1) Games – utk laki 1 game utk pompuan 1 game..ade hadiah ok!!
2) Cabutan nama utk pertukaran hadiah sesame bloggers
3) Makan2

4) lucky draw utk children - 5 org shja

setiap bloggers harus bawak:
1) Kelengkapan utk makan..e.g: pinggan, mangkuk, cwn, sudu yg disposable..
2) Tikar (kot2 nk buat ala2 berkelah di tepi tasik)..just in case tpt xckp
3) Makanan (penting nih)..ni kan potluck..so at least bw la something utk dimakan..sbb aku tgk dlm list tu mcm xmncukupi je mkanan utk sume org…so pepandai la yek…xkisah nk bawa ape pn asalkn ble dimakan..cume aku nk highlight…mkanan stdrd xde org nk bawa lagi..iaitu sandwich..hehe..so sape nk bw silakan yek..yg nk bw air pn ok..xkisah..
4) Hadiah utk ditukar2 sesama bloggers..sorang bw 1 hadiah jek…tp kalu korang agk trlebih duit gaji yg baru dpt tu nk bawa utk sume org pn bole jgk..no hal pnye..

setiap bloggers akn dpt:
1) Name tag -> tali tag akn disponsor oleh watie aka mummyaeesh
2) Hadiah -> at least 2 hadiah sorang (1 dr pertukaran sesama bloggers & 1 dr ayu aka sidratul muntaha..our former organizer:D)
3) Makan ler:D


to-do:
1) dtg awal or at least on time..kerjasama korang amatla digalkkan ok....
2) jaga safety of ur child..penting nih..
disbbkan port kita adlh ditepi tasik..makanya korang tlg hati2 n jg anak masing2 ok..enjoy2 jgk..tp jgn smpai lupe anak tau..…utamakan keselamatan keluarga…hope tiada kejadian yg xdiingini berlaku..

so tu je la yg aku nk smpaikan…

ok meh tgk tpt yg aku plan nk book (unofficially) nih..harus lps subuh aku dh kena gerak ke situ utk cop tpt tu..maklumler hari ahad msti ramai org bersenam..harus la aku merebut tpt itu...xgituh..ekeke;D



~ok walau dr arah mane pn korang..korang msti akn lalu jln tun razak n depan istana budaya..korang masuk simpang kiri yg trletak btol2 sblh istana budaya..means..simpang tu sblm istana budaya..then terus je smpai ke ujung jaln which korang akn jmpe back entrance (aku rs jln kuar tp 2 ways)..nama jln tu jln temerloh..n ade signboard utk ke restoran titiwangsa..~


~ni guard house kt back entrance tuh~


~ni la rupe wakaf tu..agk beso...n aku akn bawak tikar beso..so dlm wakaf tu kita akn letak mkanan n utk bersantai2 pn bole kalu muat..tp kena buka kasut la..sbb aku bentang tikar..ok~


~sblh wakaf tu mmg ade 2-3 set bagnku n meja batu mcm dlm gambo tu (sori la gmbo xclear..guna hp xcanggih..ujan plak tuh..tunggu i-phone jatuh ke riba xde plak..ekekek:D) so kt meja2 tu bole gk jadi port kita..sbb tu kena dtg on time or awal la..so tht kita bole conquor itu tpt..yeehaaa:p~


~wakaf tu jgk trletak bersebelahan dbkl horse track..dan dilindungi pohon2 besar..so xpanas la.. :)~

~dan jugak berdekatan dgn toilet dan kedai...so agk convinience la kan..facilities lengkap..~

p/s: kerjasama korang amatla digalkkan..aku assume nama yg tdk dipotong itu sbgai confirm dan segala persediaan akn dibuat utk nama2 diatas...so yg mane xde nama tp tb2 terjah..aku xkisah tp phm2 la yek..name tag dan hadiah tdk disediakan..so jgn la kecik hati plak yek..

p/s2: yg nk dtg tp segan sbb xkenal sume org..jgn risau..as long as korang bloggers..korang adlh dijemput n sile maklum..mereka yg dh confirm tu pn xkenal each other...n ni la mase nk kenal2..xgituh..so..kalu rs nk join pls confirm ur name ok...

p/s3: reporter Sinar Harian yg dh confirm utk buat coverage pasl gathering nih...Harian Metro TBC n will update later ok :)

p/s4: see u there!


41 comments:

MaMa aYiN_FaSHa said...

wah2 menarik sungguh la ghatering nih..aku punya jeles dah sampai kat idung dah ni..nk lemas2 dah..hehehe
hope semua berjalan seperti yg dirancang...
hadiah kalau ada lebih2 tu pos la kat aku nih...kekekekek

joegrimjow said...

haha
nama dah ada tuu
entah ley join ke tak
27 ade program kat kuantan

klu sempat pergi!!!!
sape2 duk kuantan nak ke sana
roger2 la ek

momguess said...

sy yg menurut perintah
hahaha

[-suziey-] said...

mama ayin:

xpe xde rezeki nk baut camne kan..kita terjah umah watie nnti ok:D

doakn semuanya berjln lancar:)

[-suziey-] said...

joe:

pls try to make it..kalu rs xbole confirm awal2 ok..

[-suziey-] said...

momguess:

iyola tuh..jgn lupe nama tau...spti yg kita discuss tu..ekeke:D

MUMMY ILA said...

WAHHH MENARIK TERTARIK DA BOOOMMM!!!

MAU IKUT SERTA

Mama_Aqish said...

wah best betul ketua majlis ni dok beria2 bagi kepuasan tuk semua blogger yang nak join....tak sabo nak pi...tapi cam malu pun ada....orang tak ramai sangat kenal kita...

[-suziey-] said...

mummy ila:

u r invited..ok aku masuk nama kamu ok :)

[-suziey-] said...

mama aqish:

uish rs sume org kenal mama aqish..ratu contest nih,,hehe...ala jgn segan,..time ni la nk kenal2:)

Mak Su said...

wow! bestnyer!!!

[-suziey-] said...

maksu:

hehe..jomla join maksu..

firahadifa said...

teringin nak pi...

tapi...

uwaaaaa :(

moMmY miMiL said...

suziey,

mmg teringin btol nk g gathering nih..tp segan pun ada gaks..hihi..

nyaris2 nk bagi nama ari tuh..tetiba je teringat ada satu wedding officer kt opis ni nk kena g Ahad ni..kecewa btol la..;-(

smoga semuanya berjalan lancar okay..

zh-ena said...

tgh pikir nak bwk makanan aper tuk ari ahad nie..

tapi segan la cam malu pun ader gak

Hezesuze said...

ishh harussler pagi2 buto laie dok carik tmpat tu kan...hehe

[-suziey-] said...

firahaadifa:

kita hanya merancang..Tuhan tentukan..next time ok:)

[-suziey-] said...

mommy mimil:

la ye ke..bole je kalu nk dtg pagi tu kejap:) xpela maybe next time ok:)

[-suziey-] said...

zh-ena:

ala bwk je sandwic..dh kasi hint dh tu..ekekek:D xyah ler nk segan:p

[-suziey-] said...

heze:

hahhaa..sgt gigih kan kak..ekekk:D

mama idzareef said...

suziey.. konpem.. sila potong nama aiii... huhuhu.. next time la kot br leh join... :(

Sidratul Muntaha said...

mekasih suziey
bersungguh2 ko buat utk gathering ni
insyaa Allah
tuhan jer yg bls jasa baikmu ini..

ain adreanna said...

ala suziey ni..da alang2 gi ambik gambar tu..apsal x jengah ain kat pusat darah tue..huhu..kiter nak gi gathering tu pun seganla..huhu..

CINTAMANISZ Lite said...

Suziey; pengurusan yg sangat bagus, hehe. Ni yg jeles tahap tapir zoo tpg ni..ngeh2. Xpe ler..xde rezeki akak yek. Jgn lupa amek gambo kemeriahannya tu. Sinar Harian tu dia keluar utk versi Lembah Klang aje, kn?

CuTeMiUt78 said...

walllaaa..bagus2 pengurusan ni.. tapi sayangnya.. tak dpt la nak menjoinkan diri..disebabkan ada hal yg lebih more important.. takpe la.. lain kali kita gather2 plak ya suziey.. semoga semua berjalan ngan lancar..

neezareef said...

smlm aku ade npk sembod tasek nih...slmt gathering korang ya..igt aku tau..tp jgn ngumpatzz kwkakakaka

oli said...

sekali lagi datang double confirm...takut organizer tak masukkan nama sy...hehehehehehe...

sy bawa sandwich....

~Firsya~ said...

salam suziey,sory ye lewat confirm kan attendance...kiela xleh join ye this gath...maybe neex time,tq

AkMa said...

suziey last minute terpaksa cancel nama akak sbb husband akak ade keje urgent hari ahad tu nak kena siap..huhuuu..sedih x dpt join..

kawan akak kak erna pun same gak..x leh join nak kena attend wedding..

ArPeGGiOS said...

puan organizer terbaik la suziey nih

AshAnas said...

janji lepas ni wat gathering kat utara plak... hilang sket kejelesan ku ini...

tHrEE oF us said...

ekeke!! we oll konpem dtg tau kak.. angkut cikbetty ngn bapaknye skali..

bizi jap.. nk kopipes + print kata² hikmat entry neh.. kang x jumpa carik plak~~ ngaaaaaaa

mummYaeesh said...

weols nak bawak nasi lemak, bihun goreng, nugget tp tu sume utk weols jekr..woohoo (beli bungkus) utk kasi blogger weols bwk spt biasa..karipap sardin!ku kan ke ratu karipap gitew..ahaks!

hadoyaiii sponsor tali lagi mau citer ke??adeh..dah ler tali bodoh2 kekdahnye!malus weols!

wei, ku mahu sponsor adiah lucky draw utk kids gak.. mayb 1 or 2!

CikLola said...

sis..cayok4..

jelesnye x dpt join...

adey3...

lenkali kalu ada event lg..

lola nk sibuk leh x??

kang sis marah kat lola lak kalu sibuk

azzamoro said...

hi..sorry..i xdpt join this time.. sebab got lots thing to do next time keh..

:)

naurah makwa said...

bestnya..

mama tisya said...

suziey..mama tisya join tau..skali ngan ibu damia..dh tgal kn komen kt entry yg ats skali tu..jgn lupa tau update

zue @ annaleeya said...

sdeynyer xleh join.. msti syok kumpul ramai2 erk...
apepun, hepy gathering korang.. tp ingat, jgn buat ketupat tau, raye lmbt lg.. he3....

El-Zaffril said...

Saya telah di arahkan oleh Kakak Drift saya Kak Heze untuk hadir dengan tema Pink/Hitam, pot luck dan juga membawa hadiah

butir-butir
Nama: El-Zaffril
Blog: http://elzaffril.blogspot.com

[-suziey-] said...

.

Yan said...

wahh sangat geren ini gathering..
moga segalanye berjalan lancar

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio