Saturday, July 25, 2009

26 nov 2007

Assalamualaikum..

hoho..rs cam dh lama xmasuk contest....(ye ke?)..ekeke:D ok kali ni aku nk jadi story teller..story pasl experience aku nk kuorkan lahirkan aQeel ke dunia.. sape yg xlarat nk baca xpe..xyah la baca....

contest ni dianjurkan oleh ibu addin nasa

actually EDD aku 4 December 2007..tp aku ade gk minta kot2 bole branak 26 Nov..sama ng besday hubby..jgn xtau..26hb tu sempat lagi aku drvie sorang2 mlm2 plak tu..g beli kek ..n buat surprise utk hubby..smpai ke akhir majlis (padahal kitorang berdua mkn kek je..majlis kebendanya:p) aku still xrs nk bersalin..n xde tanda2 pn nk bersalin dlm masa trdekat..makanya mmg xde la harapan nk sama date..tp xkisah la..eh mcm lari tajuk plak..haha..ya ampon..

ok ok kmbali ke pangkal lengan jalan..sila maklum yek..hari jumaat mlm tu parents aku trmasuk adik badek aku sume g coti2 di langkawi tau..makanya..segala cabaran dan dugaan diharungi kami berdua suami isteri shja..huhu..sgtla sayu..cis lari tajuk lagi:p ampon skali lagi yek
puan pengerusi..:D

ok..pd keesokkan harinya..iaitu 25hb bersamaan hari ahad..dlm kol 10 pagi camtu..aku tgh siap2 nk g mydin beli brg..(sempat lagi ko menyopping:p).tanda nk bersalin dh kuar..air ketuban aku dh pecah bocor..xpcah sbb dia mengalir sket2 jek..tp sntiasa mengalir la..kalu pecah brrrrruussshh..skali byk kuar kan smpai banjir2..mula tu ingt mcm kencing xlawas jek..skali g toilet mmg dh kuar darah skali ngn air ketuban tu..haa…aku dh panic dh..alamak..ni tanda ke ni..aku pn cam blur2..kuar toilet btau hubby..kuar air byk ngn darah la..tanda kot..hubby xmenyempat dok ajak aku g spital trus..aku plak yg sj lengah2kan..ekek:D sempatla aku call mak aku ckp dh kuar tanda..mak aku kt sane pn panic gk soh g spital cpt2..so aku pn ikt je la.seb bek jiran aku yg prihatin dtg menjenguk aku kt umah yg ala2 blur mcm org br bagun tido gamaknya..tp sblm mak aku g langkawi tu bykla amanat dia tingglkan utk aku kot2 aku terbranak masa dia kat sana kan..yg pling aku ingt dia soh aku minum minyak 3 sudu spya licin jalan utk baby kuor..adeiii..maklumler..mak aku ni byk no petua petui yg aku pn xtau la logik ke x..n sempat ke idok minyak tu nk turun smpai ke laluan utk bg licin..tp yg pasti aku dpt teguk sesudu je..tu pn azab yg amat..yela bygkan la minm minyak mcm nk minum air..eeeeeyaaakkk..uwekk..loya yg amat..so..abis takat tu..gedebak gedebuk..hubby dok sound dr luar.."cpt la..xsudah lagi ke"..wah ingt lagi aku ni dialog hubby 1thn 8 bln yg lepas..(lbh kurang la..hehe:p)..oko la..aku pn baut2 la kelam kabut..kalu x kang kena marah plak..ekeke:D seb bek beg sume dh packing awal dh..masa peknen 7 bln dh packign dh..smgat giler nk branak:p

kami pn berangkat la ke HUKM..dhla nk g spital tp hubby bole plak drive menuju ke opis dia..adeiii..bos dia msti bagga dpt pekerja camni..bini nk bersalin pn ingt jln ke keje je..kih kih kih..ok smpai2 kt spital je ..nurse tu tanya dh kuar tanda ke blom..aku btau je dh kuar darah n air ketuban..trus dia soh aku masuk bilik utk cek bukaan jalan..adeii..drpd xrasa sakit lagsung..lps nurse tu cek jalan dan2 tu aku rs sakit dtg..tp kejap je la..baru buka 1cm..perghh ..nurse tu siap ckp lambt lagi ler ni aku nk bersalin..huhu..demotivated btol nurse nih..sume urusan aku n hubby yg uruskan sdiri..maklumla sbtg kara..and then aku pn dicampak ke wad smntara menunggu bukaan lebih beso..berdebar je rs hati...rs nk yak pn ade..mcm2 rasa la..since aku xrasa sakit lagsung..so smpt aku buat lawatan xrasmi keliling wad..kononnya nk bg baby cpt turun la..aku masuk wad dlm kol 12 lebih tghari tu..kol 3 dia cek bukaan lagi baru buka 2cm...adeiii..patah semngat btol..dh 3 jam baru 2 cm..tp aku ok je la kan sbb xrasa sakit lagsung..hubby siap soh mandi bagai..sbb tkut nnti nk brsalin xleh nk mandi dh..at least bg selesa la..tp aku degil sket..bkn ape..aku mls nk mandi sbb sejuk banget la..dh la aircond bilik tu..pastu ade plak kipas..uish mane xsejuk..dlm masa menunggu tu..smpatla hubby balik ptg tu kejap g mandi sume n dtg balik..yg pasti hubby dtg2 je balik food utk dinner pn sampai..dgn berselera aku mkn..serius xrs sakit ape..rs mcm buang masa je dok spital..tp since ketuban dh pecah so kena monitor la..tu yg kena admit awal tu..

ok bermula perjuangan yg sebeno..sakit contraction dh mula mencuit2..masa tu aku ingt lagi time maghrib..hubby br lps smayang kt surau..n aku btau dh mula rs sakit..tp aku xsure tu sakit contraction ke sakit takut..sbb aku cam menggigil takut sbb lama sgt dh menunggu nk bersalin..hahaha..makin lama makin kerap..aku sempat blogwalking sat..tp lama2 aku rs dh xlarat nk jln..setiap kali aku melangkah..sakit yg amat..so aku dok je kt kusi..hubby sgt selesa baring di atas katil..ekek:D aku pn xleh nk baring dh..lenguh pinggang..so bila contraction dh kerap..nurse pasang tali pinggang utk monitor heart beep baby..mase nurse tu nk pasang kt perut aku yg menggunung tu..dia tanya la ade rekod x baby's movement hari ni..(kan mmg kalu dh 9 bln kena rekod n i do tht without miss ok..cuma hr tu je x..ye la aku ingt dh nk bersalin so dh tamat la sume monitoring..bole gitu:D)..skali hamik ko..selamba nurse tu marah aku..pot pet pot pet (aku mls nk ingt ape dialog dia marah aku tu:p)..aku pn ok kan je la..dh la sakit ni...tp maintain jela..hubby still kt sblh tp kt kusi la..smbil baca paper metro..aku baring smbil pndang kipas..sbb aku blur ape yg akn jadi pasni..

lbh kurang kol 8mlm camtu..doc cek bukaan lagi..still 2cm lagi..adeiii..time ni barula aku menggelupor..sbb dh mula rs sakit contraction..tp jalan xbuka2 lagi..huhu.. n finally dlm kul 9mlm camtu..aku dh xtahan rs contraction..1minit skali..ouh sgt kerap tu..aku soh hubby panggil nurse sbb aku xtahan dh..doc check bukaan lagi n dh buka 3cm..aku pn kena sorong masuk labor room..mase aku masuk tu ade la sorang mmber ni leih kurang umur aku la..masuk labor gk..tp dia selamba je jln kaki..aku je yg ala2 manja gituh..maklumla hubby ade brsama..ekeke:D

so bile dh mask labor room tu aku dibg ubat utk yak yak:p ok ketang ketung ketang ketung..selesai sume urusan tukar baju bagai..aku pn baring la senyap2 ats katil tu..hubby still dok kt kusi teman aku..aku diarahkan oleh nurse itu utk abring terlentang n jgn gerak byk sbb dia nk monitor heart beep baby dr monitor dia kt luar tu smbil gossip2 ngn mmber nurse lain ..tp aku xleh dok diam..tgh sakit weii..mane bole dok diam..mmg kejap2 ngiring ke kanan..kejap2 ngiring ke kiri..time tu dok zikir la..tp bila dh semakin sakit..aku dh xingt ayat2 zikir tu..lama tau aku dok dlm labor room tu..org lain yg saing aku dh betuko2 ganti dh..aku kt situ jgk..xbranak2 lagi..adeii..aQeel syiok kot dok dlm peyut:p

dlm kol 10pm tu aku mmg xtahan giler..sakit yg amat..aku rs mcm dh lama je dok dlm tu ..padahal baru stgh jam..aku minta hubby pangil nurse..nurse tu bese la..ayat stdrd.."sabar..besela anak sulong mmg lambt sket" ..ha ni aku kompem dialog ni..aku ignt..hehe:p aku dh nanges2 dh time tu..sakit tu hanya Allah je yg tau..sape yg lalui pengalamn bersalin pn tau jgk camne sakit tu kan..mmg bak kata org nyawa di hujung tanduk (ye ke..?cam xde kena mengena plak:D)..then nurse tu kuar..tinggal la berdua ngn hubby..hubby dok tenang kan aku..soh aku tahan..sabar..tp aku cam dgr xdgr je ape dia ckp..tgh sakit kan..nurse tu ade la inject ubt thn sakit tp xjalan..sama je rs sakit tu..xkurang pn..aku minta epidural..tp nurse tu xbg..dia kata doktor pakar bius xde..so xleh nk buat..huhu..kena marah lagi ngn doc mase doc dtg cek tu bila aku dok meraung2 mengerang je kan..uish aku rs buruk giler pangai time tu..keadaan diri toksah ckp la..mmg klau letak ungka kt sblh pn lebih kurang je kusut masainya...)eh ungka tu camne ek rupenye..:p)..nurse kt situ xsanggup dh kot dgr aku dok mengerang je kan..dia soh aku sedut gas yg kat katil tu..utk ilangkan rs sakit..ala tu psycho jek..gas tu mcm buat kita rs lalok la..mmg kurng sket la rs pain tu..sbb lalok dh menguasai diri kot..ekek:D so bila sakit je aku sedut..time ni hubby yg pegangkn gas tu..aku sua mulut je nk sedut..hehe..tp bila sedut byk sgt mmg rs weng yg amat..tekak pn kering je..asyik nk minum...

dlm kol 1am lebih sket..doc dtg cek bukaan lagi..baru 4cm!!..punyela lama dh aku rs dok guling2 tahan sakit..baru 4cm..huhu..mmg nangis je la keje aku..nangis sbb sakit sgt2..hubby agk panic gk la..siap call mak lagi..dlm nangis2 mengerang2 tahan sakit tu...aku soh hubby panggil nurse lg sbb aku xtahan dh..hubby pjuk soh sabar2..aku ape lagi..org tgh sakit giler nk soh sabr..mmg ilang sabar la kan..hehe..hubby mnjadi mangsa cubitan dan pukulan manja aku..haha..mase tu xrs bersalah lgsung..dok pukul2 badan dia..tepis2 tgn dia nk soh panggil nurse cepat..sian plak kt hubby..ape nk buat..isterimu ini sdng bertarung nyawa nk melahirkan zuriatmu itu..cewwah:p pastu xlama tu doc masuk balik cek tekanan darah n heartbeep baby..bile dia dgr aku mengerang bagai nk rak..kena marah lagi.."sabar..suziyanti..sabar..ingt Allah..kamu menjerit mcm ni bkn bole ilang sakit pn..ingt Allah..istighfar byk2" ...haa dialog ni pn aku ingt..so bile doc tu ckp camtu barula aku rs keinsafan dlm diri..ye la..btol jgk ckp doc tu..aku ni org Islam ade pedoman..minta je pertolongan dr Allah agr kurangkan rs sakit..sabr je sbb Allah tgh uji kita..so lps dr tu..aku diam sket la..walupn dlm nangis2 aku mengerang gk sket.hehe..kejap jek..bila dtg contraction yg maha hebat..perghh...xingt dh kata2 hikmat doc tu:p huhu..xkuat iman btol..

kol 330am..doc dtg utk cek bukaan..aku siap ckp ngn doc tunggu jap sbb contraction sedang melanda..aku xleh nk toleransi langsung...then bila contraction dh reda..doc tu pn ready la nk cek..aku soh dia tunggu lagi..aku rs dlm hati menyumpah la doc ni....nk buat camne kan..contraction xkasi can aku lega kejap..but then doc trpksa seluk gk nk cek bukaan..n kptutsannya..still 4cm xgerak2..huhu..aku dh nangis giler2 dh...kenapa aku diuji sbegini...dh lama aku tahan skit tp still xbuka2..n doc buat keputusan utk induce (induce kot sbb dia inject ubat utk cptkan baby turun ke pintu)..lps dia induce tu..ape lagi..contraction maha hebat menyerang ler..uish time ni mmg aku xtahan giler..rs nk teran pn ade..dlm nanges2 tu aku soh hubby paksa dorang utk operate aku..sbb aku xtahan sgt sakit..tp hubby pjuk aku lagi..hubby nk aku bersalin secara normal..aku pn sbnrnya tp bila dh sakit..xpedulik dh...dsbbkan trlalu sakit yg amat..aku muntah..abis sume isi perut..perut kosong..kpala weng..akibatnya aku demam..n bile doc cek bp aku..tingi giler..doc n nurse panic sbb tkut bad effect kt baby..barula dorang kelam kabut call pakar bius utk bg epidural..time tu jam dh kol 530am..rs mcm kesal gk la sbb dh 10 jam aku tahan sakit baru nk amik epidural..baik dr tadi amik kan..tp xpela...aslkan aku dh lega..mmg lega yg amatla..rs letih sgt..penat..xbermaya..agknya trlmpau sgt menahan sakit kan..aku jadi lembik..smpt lagi aku pk..ni xrs ape2 camne aku nk teran ni..so since aku dh lega..just rs sakit2 sket jek..hubby pn g la kt surau..sian hubby semalamn xtido..aku smpatla tertido 15 minit..tu pn aku rs mcm dh 3 jam tido..adeiii..mmg lmbt sgt rs masa berlalu..

then kol 7am lebih doc dtg cek bukaan..surprisingly..dh buka 8cm!!..fuhh..aku rs lega sgt..xlama je lagi bole la aku brsalin dh ni..kali ni doc cek lebih kerap..sejam pastu doc cek lagi..still 8cm..huhu..n finally doc ckp kena scissor sbb air ketuban dh pecah lama n bukaan baru 8cm..xsempt nk tunggu 10cm..huhu..rs luruh jantung aku dgr doc ckp camtu..aku n hubby saling berpandangn blur..xtau nk buatpe..time ni kalu ade mak msti dia akn do something..ye la dh buka 8cm..doc tu plak just ukur lilit perut aku je n assume baby besar..so risiko tkut bahu sangkut kalu nk teran gk..dgn berat hati aku n hubby ikt je la ckp doc tu..gigil2 aku nk sign borang yg dia bg..sedih sgt2..tp for the sake of my baby..aku redhakn aje..mgkin xde rezeki aku nk bersalin normal kali ni..n aku pn disiapkan utk masuk OT..hubby tunggu kt luar..smntara tunggu nk masuk OT tu aku rs ngantuk yg amat..siap thn mata lagi sbb takut tertido..malu wei..sabo je la..:p

n tepat jam 1024am, 26 Nov 2007, lahirla Muhammad Harraz Aqeel bin Abbashah ke dunia ini dgn berat 2.89kg..1st time dgr baby nangis...dgn sdiri airmata aku mengalir..terharu sgt..ouh sgt indahnya perasaan mnjadi ibu..rs mcm dh lengkap fasa kehidupan aku stlh menjadi ibu..nurse tjuk baby kt aku..1st time aku tgk baby aku sdiri rs mcm nk bgn n dukung baby aku n nk cium sepuasnya baby kesayanganku itu...sekelip mata aku terlupa akn kesakitan yg aku tanggung selama 15 jam..sgt hebat kurniaanMu ya Allah..but then aQeel dibawa keluar dr OT n aku masih disitu utk sesi jahitan perut...dlm hati smpt lagi pk bole x doc kuarkan skali lemak kt perut tu sblm jahit balik....ekekek:D

so tu la pengalaman pertama aku bersalin..melahirkan seorang putera kebanggan aku n hubby..semoga kelahiran yg penuh ranjau dan cabaran akn dibalas dgn kemanisan berpanjangan :) dgn merasai sdiri pengalaman ni..brula aku sedar kenapa syurga di bwh tapak kaki ibu.....camtu la susahnya mak aku nk lahirkan aku dulu...dan kini aku merasainya..

ok hadiah utk contest ni adlh barangan Crabtree and Evelyn iaitu sabun 100g Rosewater..aku xpnh try tp nmpk tantek la kotak dia..n baunye tentula wangi kan..ala2 inggeris style plak..hehe..tp xpela kalu bkn rezeki aku..sbb aku lebih kpd nk share the experience ngn korang..hehe..


~time ni mmg aku agk buta kamera..ade kamera tp maleh nk snap2 gambo..mmg xbyk gambo kt hospital..gbr aQeel bru sehari lahir..yg ade pn agk xkemas..main snap jek..excited sgt kot dpt baby,....ekeke;D~



p/s: letih ke baca n3 kali ni..hehe
p/s2: thanks to hubby sbb sntiasa di sisi spnjang proses kelahiran aQeel..i love u :*
p/s3: since aku sgt bz ngn exam..n3 di auto-publish!

42 comments:

momguess said...

woittt ppuan
pjg giler n3 kali nie
ni kalo ayu komen
aku rasa mau nyer 7 ari 7 mlm xabis2 lg

spai juling arr bijik mato den baco
ahaksss

watie pon masuk kan contst nie??
korangs kalo menang adiah aku nak tau
aci tak???

alina said...

aku pun banak kat HUKM.Boleh buat buku entry ko kali nih.

oli said...

ada seram, ada pahit dan ada lucu...

tapi semua tu berbaloi kan....

suziey salin kat specialist HUKM ke?

zh-ena said...

wah mmg panjang nak katam entry suziey kali nie..

mcm2 perasa ader bila suziey nak brsalin kan

miss intanurulfateha said...

.malas bace
.trus komen
.heee takot woo mau beranak
.aiyak~ cemane neh

isya said...

adui, baca entry ni terasa lg sakit nak besalin kn iffah.. nyilu pun ada ni!

alfa juliet said...

wah tragis betul cerita ko..baru tau ko operate...

CuTeMiUt78 said...

eemmm pengalaman ko lebih kurang aku.. air ketuban dah pecah on 24 hours.. uiishh tapi aku tak la smpi ke c-zr tu.. masa aku bersalin tu.. bukaan baru 8 cm tapi aku dibenarkan bersalin normal, sebab masa tu aku dah rasa cam nak meneran.. besar lagi mirul dari aqeel.. alhamdulilah semua selamat

mama idzareef said...

fuhh berpeluh nk abiskan baca cite ko kali ni suziey..hehe.. sabo ja le dh sakit cam hape last2 kene caesar jgk..adesss.. ngilu plak rase igt balik time bersalin dulu.. ;p

Mrs. Adz said...

giler panjang karangan ko ni..boleh dapat A ni..ko czer gak ye..anyway Good luck..

Nana said...

tu dia..panjang nye essei.hahah..anyway good luck ek

EIJAM'S FAMILY said...

wah bagus ade potensi nak memang nie... panjang lebarkan... tpkan sempat lagi dok berjalan melawat2 tue..huhu sweet citer nie... mmg xleh lupakan ... nie yg best jadi ibu nie..

Yan said...

samela berat Qis lahir ngan Aqeel.. kenapa doc assume baby besar?? kan dia buleh scan awal2 ms awak datang?
cerita awak yg awal2 tu ade skit same ngan kes yan sblum beranakkan Qis.. entri pasal nipun dah wat dah tuk contest ni hehe..

yan dulu ms sblum admit dia dah scan dulu baby berapa berat.. siap dia cakap.. ekceli baby upposed lahir bulan julai bukan june ikut edd tu.. tu pasal dah lepas 10 hari due pun Qis masih lum nak kuar..

AshAnas said...

mak aih, pjgnya story... sebbaik shira rajin bc tau... sempat lagi tu buat lawak... mule2 cm panik last2 sgt2 takleh tahan gelak la kak... hai, long story la cite bsalin akak ni, sy ingat sy yg agak lama dlm labour room.... huhu...

E.L.I.Z.A said...

akak ni kalu part jd story teller mmg best..sume unsur ada..lucu,sedih,happy,suspen heheh

hurmm ni yg eli xnak ni..dah sakit² bagai..sampai berjam² tahan sakit, alih² kena operate..aduiii

Hezesuze said...

fuh!! akhirnye abis gak sis baca n3 ang ni....ekeke

tp besenye kalo besaling sulong mmg camgitu..lmbat nk bukak anunye...ekeke

yg penting sume da merasa sakit nk besalin camne kan....tp bila tgok bb d dpn mata...sayup je kan kan...

Suzi said...

akak pun bersalin anak pertama kat HUKM...scissor gak..

tapi memang ajaibkan...lepasje anak keluar terus hilang rasa sakit...Allah hu Akbar...

gee ryder said...

contest ke ni?
pjg giler hehe..

[-suziey-] said...

momguess:

woit aku saje je nk bg mata ko juling2..hehe..
wei ni contest la..ko xnak baca scroll je kwb wh trus..ekek:D

[-suziey-] said...

alina:

o ye ke..thun biler ko banak? mase aku dulu xaktif blogging lagi..kalu x mmg satu dunia aku dh war2kan..ekek:D

[-suziey-] said...

oli:

ye mcm2 perasa ade..aah btol tu..sume tu sgt berharga..unvalueable

[-suziey-] said...

zh-ena:

hahaha..ye la nak kasi puan penganjur terhibur baca..haha..ntah ye bntah idok..ekekek:D

[-suziey-] said...

intan:

cis..hampeh jek..xpe..nnti nk bersalin baca..amik iktibar..cewah:p

[-suziey-] said...

isya:

bersalin iffa tru c-sec jgk ke? smpai ngilu2 tu..ekek:D

[-suziey-] said...

alfa juliet:

haha..mmg tragis wei..sgt tragis..pengalaman pertama yg sgt tragis..ha amik..byk btol tragis:p

[-suziey-] said...

cutemirul

tu yg aku geram tu..nk ikt kan aQeel kecik je..dr mirul..tp doktor just ukur lilit je..xscan pn..kami nipn blur2..so ikt je la..huhu

[-suziey-] said...

mama idzareef:

haha..berpeluh2 ke..ekek:D emm tu la..mmg kalu ikt mmg geram tp xepla..iktibar..next time tau dh,.,..insyaAllah..

[-suziey-] said...

mrs adz:

hehehe..bole dpt A ek..kalu menang ok la..hahaha:p aah aku c-zer..huhu

mama_umar said...

suziey,ni berlatih skali ke camne nk jwb esei exam nnt?hahahaha..lebih kurg edd Umar la Aqeel nih,tekuar cepat ye..heheh

[-suziey-] said...

nana:

haha..kalu mls xyah la baca.ni utk contest jek..ekek:D

[-suziey-] said...

eijams famili:

hahaha..masin la mulut ko..ekekek:D aah..konon2 nk cptkan baby turun..tp xjgk..hehe;p

[-suziey-] said...

yan:

ouh lebih kurang ek..hehe..ko pn masuk kan..good luck utk ko jgk ye..

tu la aku frust..dia xscan pn..assume baby beso..hmm..sabo je la

[-suziey-] said...

ashanas:

haha..bagus,,.anda seorg yg rajin..ekek:D emm mmg pelbagai cite ttg pengalaman bersalin..lama sgt dlm LR..hjehe..bkn shira yg paling lama ek..hehe..akk lagi lama kot:p

[-suziey-] said...

eliza:

hahaha...mcm2 perasa ade kan..baru la sdap story tu..ekekek:D

emm mmg pasrt yg xbest kena operate..huhu..

[-suziey-] said...

hezesuze:

waaa akk baca ke..rajin btol..ekeke:D

aah bile dh rs sdiri mmg xtau nk ckp la camne perasaan tu..so diam je la..wakaaaka;p

[-suziey-] said...

suzi:

o ye ke..akk thun bile lahir ank pertama? ank seterusnya c=sec jgk ke? huuu..tu la kebesaran Allah..

[-suziey-] said...

gee ryder:

aah kak gee..xyah la baca kalu mals..contest jek..ekeek:D

[-suziey-] said...

mama umar:

o ye ke..lebih kurang ek EDD dorang..emmtu la..aQeel terawal seminggu lebih camtu..heeh

neezareef said...

aduhs wokk..aku ni baca jugak wpn pjg sbb nk tau ending..at the end upenye ko c-sect gak ke wokk..lahai dah la betarung berjam2..bkaan pn dah byk..at last ke c-sect gak..x pe arr wok...kita serupa..tp serupa tang c-sect je arr tang sakit dll tu tak..

tp aku rasa cam nk komplen je kt spital tu giler lama suh org sakit last2 ko suh c-sect gak..nk pelempang je aku rasa..wakakakaka

[-suziey-] said...

neezareef:

waa ko pn csect ke wok..emm tu la..mmg tensen lubang idung.dh bertarung nyawa thn sakit at last c-sect..uwaaaaaa...

ummuabdullahsyaakir said...

aduhai...trsa skli mcmna pnglmn suziey nk bersalin...dibiar lma tahan sakit,last2 kena c-sect,xpelh skurang2nya suziey dpt rsa frst time skt bsalin mcmna,kn?em ujian Allah kdg2 kt tak duga..moga ada hikmahnya.

Suka bca entri ni,tak bosan...best of luck yea ^_6

[-suziey-] said...

UAS:

thank UAS...emm tu la..bila dh tgk anak tu ilang sume rs sakit n menyesal or whatever tu kan..huhu..sgt agung kuasa Allah..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio