Wednesday, July 1, 2009

bloggers gathering 2009 ...review

Assalamualaikum...

yeeehaaaa...its my turn...org len sume dh basi dh..aku br nk buat n3 gathering..sila maklum..aku sgt kebizian yek..sbb smlm ade event hari terbuka ICT plak (sempat aku rembat 1 bende best..hehe tunggu next n3 ok :p)..aku jgk jadi organizer..adeiii..


okla..sume org dh tau pasal gathering ni kan..so aku tepek gambo je la yek...tp b4 tht aku nk story sket..disebbkan aku ala2 single mom hr tu..makanya aku xdapek la nk amik gambo bebanyak ngn blogger2 yg ade..so yg ade dlm collection aku ni jek..tp korang pn msti dh tgk dr n3 blogger2 lain kan..so bole nmpk la cemana gath ni..bg aku..aku hepi sgt sbb aku rs sgt meriah gituh..sumenye sporting n bg kerjasama yg sgt bagus..yg malu2 pon ade tp walaupon malu2 still support the event..cayala korang!! bole la buat gath lagi camni..ekekek:D


ok layan gambo.. (sori yek pada sesapa yg xde lagsung enteprem dlm koleksi2 gambo aku)...
~banner terjun of the day..sbbnye..watie aka mummyaeesh nk surprise kononnya..tp xleh sbb dia mmg dh bau dia akn dtg lmbt kan..so dia kena la minta hubby aku amikkan utk aku bw di hari kejadian..hehe..thanks ye watie for the banner...(thanks to hubby yg bg full support utk aku jayakan gath ni..tp at last..dia xdpt attend..huhu..sedeyyy...pstt..dia soh buat lagi...sbb dia jeles xdpt masuk paper...ekeke:p)~

~ha ni plak banner yg disponsor oleh remy..thanks so much ok remy for the banner..~

~sian aQeel..klu dia bole ckp msti dia akn jerit kt aku "ibu...aQeel buhsan la buu..sume kwn ibu..aweks pn sume memalu..dhla xde geng nih..ayah xdtg la plak"..ekeke:D ouh sorry ye sayang..ibumu ade t/jwb lain perlu dilaksanakan..tu pun xdpt buat spnhnya..huhu~

~1st call yg aku dpt pg tu dr cik wanie ni ler..series aku xsangka dia akn join..terkedu aku..mula2 nmpk dia cam xsure lagi..eh ni wanie ke..siap bisik kt kak heze confirm kan..ye la..sbb xsgka btol dia akn join....hehe..terharu sgt sbb sanggup turun kl dari alor staq tu semata2 utk gath ni..thanks ok cik wanie..kamu mmg sporting giler..best banget kwn sama kamu..otak cam aku gk..giler2...apepn..thanks again ye wanie for joining..dhla org paling awal dtg..keks secret recipe kamu tu sedap banget..dpt rs sesudu jek..ingt nk tapau bw balik..licin dh..huhu..neway thanks for the lovely pressie ok.,nnti tnjuk dlm next n3~

~ha ni kak heze..akak ni pn antara yg paling awal smpai gk..thanks ye kak tlg cop tpt bersama bloggers lain yg dtg awal..hehe:p tgk tu..kasut kitorang same tp xsedondon..heheh..color je lain..aQeel mula2 dtg warm up dulu..~
~ha ni plak
kty aka attyfir...syiok jgk dpt jmpe kty...sgt happy go lucky orgnye..bole ngam la..hehe..~

~ha ni adlh ayu aka sidratul muntaha (former organizer)..dia ni org kuat hari tuh..thanks ye ayu di atas kerjasama mu itu..ni dia tgh tlg potong kek batik aku..hehe.aku xsempt ni potong kt umah:p ayu..thnaks for the pressie gk yek..~
~ok ni kty n
niza..dorang dtg awalkan..so dorang tlg2 susun makanan...thanks ye uols;p niza ni dr jauh ni..dr penang lagi...thnsk la niza sanggup turun dr penang tuh..nape ko xheret si zura n gie skali..ekekek;D (padahal tau dorang pon gather2 kt penang nun ngn si ieda..;p)~

~kty angkut fir ngn kakak lagi eskot dia..hehe...awal2 ni byk la gambo aku sempat snap..bile sume dh dtg..acara dh mula..aku xdan dah nk snap..aQeel plk mula dh tahap keaktifan dia tuh:p~

~ha ni la muka2 yg dtg awal..sori ye korang..aku plak yg dtg on-time kul 9..ptutnya aku kena dtg awal cop tpt..tp besela..nama pn last minit jadi single mom..sume bnde kena urus sdiri..huhu (hubby sedey x baca ni,..ekeke:D) ok..since sume bloggers ade direct link ngn aku kan..so aku ingt la dorang2 nih..meh aku sebut satu2 ok..

frm down left: acha aka camarputih, cik wanie, kty aka attyfir, kak hezesuze.

upper left: niza, nana aka ibudamia, amy aka mamatisya, ehem..akak comel:p (aku ler), ha yg tgh nk comolot ngn aQeel tu ayu aka sidratul muntaha..wei aksi terlampau tu:p


~frm left: kin aka mummsya, aku, ayu n cik jeela betty..posed wth the banner..hehe~

~wth ena aka zh-ena ...ena n hubby dia pn sporting hari tu..thanks for joining yek..wlaupn ala2 shy2 cat gituh..tp ttp sporting join the event :)~

~ha ni cik qielah aka cik lesung..aku diberi ala2 penghormatan gitu utk buat cabutan pertama..so the lucky gift goes to qielah..berat tu hadiah aku tu..ade lesung batu tu..ekeke:D..aku dpt hadiah dr cik wanie..tp xsempat nk snap gambo ..sape ade ek gambo aku amiki hadiah cik wanie?? huhu..aku mgm kurang enteprem dlm gambo kali nih..bz banget gituh~

~ok ni
ayu akak are-udear..actually dia xdpt attend tp tetiba dia mcm tertarik2 nk jenguk event nih..so smpai gk dia..dpt la aku jmpe si ayu ni..slalu komen je dlm blog..kali ni dh bertemu mata.cewah..aku dpt something tau dr ayu..nti aku tjk ok..hehe..thanks so much ye ayu for the pressie..sgt syiok..n dh guna dh..i likee..million thanksssss ok :)~

~ehem..ngn cik mv aka masviona..dia ngn hubby dia prebetsabu pn best gk..giler2 n sporting giler..ha byknye giler:p syiok kenal ngn dorang ni..hubby dia byk gk jadi photog mase tu..hehe~

~from left, ayu, mv, aku, blakng tu prebetsabu (hubby mv)..yg dpn tu plak anak mv..sweet jek..~


~ni mase game cari brg...sonot sgt..masing2 kelam kabut cari brg..mcm2 aksi mcm2 peel..ekek;D ade lg 1 game utk kaum suami iaitu kenali pasangan..tu lagi klako..ade yg garu2 kepala nk jawb..haha..apepn korang mmg sporting la.thanks ok :)~

~ok group photo utk masuk sinar harian..ok meh aku sebut sume nama yek..

frm left-stand: zh-ena, niza, nurqaseh (qaseh..thnks for the sample:D), cik wanie, kin, ina momguess, aku, nana, kty, cik jeela (nmpk cik betty jek), jajazuzu, kak heze, petani, remy, el-zaffril

frm left-sit: watie, sweet darling, oli, ayu, zana, mamatisya, acha, mv


eh ni je ke koleksi gambo aku..huhu..byk lagi bloggers yg aku xdpt nk bergambo..sedyy..tp apepn..thanks ok to all yg participate..korang mmg best n sporting..

watie, ina, ayu..kita ni bz buat keje ke smpai xdok lagsung gambo kita berompek ni..adeii..frust u...neway..thnks so much ok for ur support..korang byk tlg aku n support aku..aku sgt la menghargainya..syg korang..

maka dgn ini..aku nk ucapkan jutaan time kasih pada semua..n ampun dn maaf dipinta di ats segala kekurangan sepanjng gathering ni berlangung ok..hope hubungan persahabatan kita akn kekal abadi :) thanks jugak utk puan asmaliza dr sinar harian coz sudi buat coverage utk gathering nih..aku smpt la ajak dia join skali melantak makanan..sambil2 tu sok sek sok sek..hehe:p



p/s: aku,watie n ina melantak puas2 bile sume dh cow..ekek:D tp aku xdapek la..dok layan aQeel jek..thanks to ptam n husband ayu jgk coz tlg2 buang sampah n kemas ape yg patut..

p/s2: kalu kita buat road tour gathering ape pndapat korang?? kita terjah utara selatan plak..amacam?????

p/s3: next n3 aku nk tjk hadiah2 yg aku dpt..yeehaaa..:p

p/s4: sorry to mamatisya n cik asmaliza sinar harian coz aQeel dgn rakusnya menarik rambut dorang..adeii..buat malu ibu je tau aQeel nih..sorry ok...

81 comments:

jajazuzu said...

ok....pic ai ada! hehhhheheh

Gieyana said...

Cesss..mmg menjelesskan ponnnn.....tp nasib baik dpt nama gak kat entry ko kt sini..at least sejuk ler sket hati aku nie..kekekeke...
~ korang sibuk2 bersauna..aku aircond lagi ngan Ieda taw! perpon, nnt kita jumpa n gather2 yer...:D

jajazuzu said...

oh ye kak...org bisik2 dgn cik jeeLa aritu :

**muka kak suziey tu macam housemate aku La. sebijik!

[-suziey-] said...

jajazuzu:

haha..tgk pic dia je ek..ekekk:D erkk same mcm muka hosmet??akakkk ke tu..ekekek:D

[-suziey-] said...

gieyana:

hahaha..hehehe..huhuh...aku tau ko jeles..ekek:D sbb tu aku letak link tu..terubat sket la hati ko kan..hahah:p
wei tu pecah lemak tau sauna..ko xpela dh ramping..hehe:p
ok nnti kita gathering lg ok:p

momguess said...

ntah
aku pon pelik
knp pics kite lasung xde
bz kot (alasan)
hahaha
wey!!!!
bday yaessh mkesure ko bwk camera cangih ko tuuuuu


aku pon sama arr
kot2 sepanjg aku gediks jadik emce
ader guris perasaan ko
aku istiharkn ampun maaf d pinta
ikhlas ni wey!!!!

Putra Mama said...

wahh... sungguh menjeleskan.. nak join tp xder kwn yg nak gi samer.. kang jd siput lak kat ctu..

[-suziey-] said...

momgues:

haha..mgm alasan bz wei..aku ko tau la..sibuk ngn aQeel jek..adeii..ok kita posign sakan umah watie nnti:p

[-suziey-] said...

putra mama:

la xde kwn xdtg ke..ramai gk yg dtg sorang2..bile dh ade kt situ sume akn berkwn...jgn risau..

joegrimjow said...

mmg wugi xjoin

Hezesuze said...

mmg besh! apakata wat gath ala kt pantai plak....huhuhu

mesT besh kan...ni cadangan aje ek..

[-suziey-] said...

joe:
ye mmg rugi anda xjoin..ekeke:D

[-suziey-] said...

kak heze:

aah ok gk cadangan tu...tp sy rs mcm nk road tour la..nk gk kenal ngn yg belah utara selatan tu kan..hehehe:p

Gieyana said...

wat gathering kt pantai...mmg kena sunburn taw! cam kita wat dulu..huhuhu

naurah makwa said...

kali ni kalau ada gathering lg nak ikut..nangis tak dapat join..

[-suziey-] said...

gieyana:

hahahaa..confirm arr sunburn..hehe..xpe..nnti kita buat paperwork dulu..ekekek:D kita tgk kat mane plak next gathering:p

[-suziey-] said...

naurah:

ha tu la..hr tu xnak join..kan dh nangis2..ekekk:D xpe pasni join ok :p

Siti Fatimah said...

mmg best... sgt rugi i tak dpt attend :( sob sob....

tHrEE oF us said...

nk wat gath kt pantai ke? wahhh.. best tuh..

[-suziey-] said...

siti fatimah:

tu la..nape xinform ek xdpt attend..kitorang sparekan name tag ngn hadiah sume tau..huhuhu..sedih la nih..ekekek;D

[-suziey-] said...

three of us:

hahahaaa..kalu sume nk ok je kan..ikt majoriti la.hehe

Sidratul Muntaha said...

tu arr psl
gmbo kita brempat takde dowh..

suziey
tu bkn aksi telampau
aku kan mmg gituw
kata nana aka ibu damia..'aunty ganazzz!'
hahhahhaha
weih..aku geram tgk aqeel tu.
buat pangai pulak time kita nak gediks2 ni
sib baik aqil aku ok.
buat dunia dia sendiri
gmbo dia ler takde dlm gmbo budak2 yg ramai2 tu
tpi yaeshh
sume kamera dia interframe
tu lagi giler glame tu!

tapi tak thn kak ze
siap muncung mulut tu!!!
wakakakka

by the way
ooo name p tam ko ingt,
nama laki aku ko luper yerk?!
dasar betul!!
hahahaah

apepun..
mekasih sebab take over dr aku benda ni
ade silap n salah
aku mtk maaf beb dari ujung kaki smpai ujung rambut

buat yg dtg aritu
mekasih bebyk sebab dtg
mtk ampun n maaf jugak klu ade silap dr mulut aku yg kdg2 laser tahap gaban ni

apepun..
enjoy ler that day even aku dgn laki aku bru jer ade kematian

oppss
luper
nnti ko gi birthday bash yaessh mesti havoc kan?
aduyaii...
takde rezeki aku nak gi ler
3hb ni smpai 5hb aku gi tioman
klu nk ape2
msg aku dey!!
till then..
chill!

Khas Lysha said...

bestnyer... sgt menjeleskan okeiss!!!

rizz said...

wahh road tour gathering lak ktnya ahha beshh

[-suziey-] said...

ayu:

wei ayu ko ni komen ke buat n3 kt komen box aku ni..ekkeek:D

sori arr beb aku ingt nama laki ko tp cam mnja plak nnti aku sebut nama laki ko..hahahahahah;p

wei tu la aku xpueh ati..xde pn gambo kita b4..cisss..
nnti aku jeleskna ko mase besday yaeesh ok..wei yaeesh tu dh ditrain oleh watie..dia dh ajo soh enteprem sume kamera..wakakak:p

[-suziey-] said...

khas:

hehe.mmg best khas:p

[-suziey-] said...

rizz:

hehee..apelagi..join ler:)

atty's said...

tq pada suziey sbb berjaya jadikkan gathering happening..

sonok sgt dpt jumpa kawan2..semua..

nanti kita jumpa lagi kat umah watie lak .

mamalieyna said...

meriah sungguh nooh depa... org kedah sggup turun KL tu... waaaa hebatnyer.. ;) leh la wat lg len kali..

Cik Wanie said...

hik hik hik hik,
sgt2 SUPRISE kan,
saja jer,
yg tahu pun kak tty & kak masviona saj,
tue pun sehari sebelum,
ala x der hal lah,
selalu wanie jer yg buat gathering,
kali nie wani enak pegi gathering org lain plak..

lain kali,
jgn SERIK jemput wanie tau,
i like!!!!

serius nie,
nanti kalau wanie buat gathering,
kak suziey jadi tetamu wanie plak ok;)

zue_annie said...

wahh bestnya kan..slalu tgk kat alam maya ja..bila gathering ramai2 gi ni mmg best...

[-suziey-] said...

atty:

welcome kty...tq jgk sudi hadir memriahkan gathering n ur support too :)

[-suziey-] said...

mama lieyna:

hehee..mmg sonot tau..insyaAllah kalu xde aral bole lagi wat:p

[-suziey-] said...

cik wanie:

tu la..seb bek la xde jemputan yg ade sakit jantung..kalu x naya jek..ekekek:D thanks ok sudi join..insyaAllah kalu cik wanie jmput pasti akn kuterjah gathering mu itu:p

[-suziey-] said...

zue-annie:

syiok sgt..xpe lenkali bole join plak ok :)

ArPeGGiOS said...

besh..besh....
lenkali buat lagi yer
kalau aku ada kelapangan buleh la join sekaki

ibu_umairah said...

buat lah lg gathering...ari tu x dapat nak join!!!!!buat2 jgn tak buat

Sidratul Muntaha said...

suke ati aku ler
aku bls sume komen

oo ko nk jeleskan aku yerk?!
xper2
nnti ade masa aku blas blik
hahahha
ade org tertekan taw masa gathering tu...
tak thulah sape
dgn ank2 dia pun buat hal
hahahhahahah
larikkkkkkkkkkkkkkkk

gee ryder said...

sonoknye together2...
awat aqeel cam xceria jer?

anne_nurqaseh said...

korg nk b'agkat mane lak pas ni wehh..?
welcome2, caner da try k..?

[-suziey-] said...

arpeggios:

hehe..insyaAllah..nnti2 dulu k..biar reda dulu demam gathering nih..ekeke:D

[-suziey-] said...

ibu-umairah:

hehe..insyaAllah yek...kalu ade nnti join la:p

[-suziey-] said...

ayu:

ceh smpt perli aku..siiot ko...xpe..wei ko kursus tu kalu ae buah tgn jgn lupeaku ok..

[-suziey-] said...

gee ryder:

hehe..aQeel xxceria sbb ibu dia xdpt layan..ayah plak xde..huhu

[-suziey-] said...

nurqaseh:

aah dh try dh..wangi gk..hehe..dulu pn sy pn ade buat bende tu..hehee..sparuh jln:p

momguess said...

aku nk nyibuk gak

ayu...
ko g kursus kat tioman kan
japss yerr aku list kan aper nk kirim
hahaha
padan muko

E.L.I.Z.A said...

woooo bestnya!!!!!!!!!!!!!

atie said...

Tahniah buat organiser yang sangat berjaya....

CuTeMiUt78 said...

memang hapening la suziey.. pas ni klu buat lagi insyallah aku nak join gak...jeles ni.. korang masuk paper.. heh..heh..heh. wah sgt setuju n sokong klu nak buat tour blogger gathering ke utara selatan tu..

[-suziey-] said...

ina:

ina..ko tlg buatkan list utk aku skali ..nnti kita pass kt ayu..sotong gula jgn lupo yo:p

[-suziey-] said...

eliza:

hehee..mmgla best..tu la rugi..ekek:D

[-suziey-] said...

atie:

tenkiu kaktie..huish bkn senang nk organize event camni,..hehh:p

[-suziey-] said...

cutemiut:

heheh..ok nnti kita buat road tour ok..xpon ko je la tour ke sini..ekek;D biler la nk jmpe ko..

Sidratul Muntaha said...

hah
tagteam yerk?!
takper2
kali ni boleh
last2 minit cam aritu gi srwak tu
aku takmo layan
kak ina?
sendirik mahu ingt ler!!
nak aku buat entry ker
kang sentap tak sudah!
hahahahahhahah!

Mak Su said...

tema pink ek hari tu?

AshAnas said...

waaa....bestnye... jeles tol... org keje hr ahad tu... dok kedah kan... kene plk hr nk gaji, klu x bleh je amik coti...

mummYaeesh said...

ye..yaeesh gak yg dipersalahkan sbb dlm sume blog ada muka dia enterprem kekdahnye!tp dlm ini blog??non ado ye..sekeping jek tu pun gambar beramai2 gitew!cis!

jgn kata gambar berempat, gambar berdua dgn uols pun non ado!dan yg plg sadis weols tak dan nak gambo dgn banner..uwarggghhhhhh!

ayu...mcm biasa..weols takyah anta list mcm suziey and k.ina!weols cuma nak fm 18 das jek okeh..woohoo!

zh-ena said...

thanks tu suziey sbb sggp buat gath nie..mmg fun..hubby ena pun ckp fun next time klu ader lg mmg kami akan join..isyaaLLAH

mama tisya said...

yaeesh kn model harus ler interframe...tk gtu watie...ekekkeke

tkpe suzie..time tisya kena tark ngan aqeel time tu tk kuat sgt tp yg ank saper yg nangis kuat tu mayb yg tu aqeel tk lps kot...

nasibaik smp awl smpt gk borak2 skit ..yela organizer mmg bz kn...

Mrs. Adz said...

bestnye nengok gambor-gambor tu..kalau dekat daku dah pergi ni..wei aku stuju wat road tour tu..leh la daku joint lak...

[-suziey-] said...

ayu...

aku sms je la yu..ekekek:D emm ape aku nk kirim ek..kiraim slam la:p

[-suziey-] said...

maksu:

tema pink itam hr tu..heheh:p

[-suziey-] said...

ashanas:

xpe nnti kita buat lagi join ok..heheh:p

[-suziey-] said...

mummyaeesh:

hahaa..tu la u..ni je koleksi gambo i..tetiba xde plak yaeesh enteprem ek..ekekek:D ampoon..xpe..nnti besday yaeesh kita posing sakan;p

[-suziey-] said...

zh-ena:

ok no problem..sonot jmpe ena n family..hehe..nnti leh join lagi:)

[-suziey-] said...

mama tisya:

haha.. tu la..sian tisya..anak pn asmaliza lagi sorang tu..yg tu xkuat sgt tp baby tu jenis kuat meraung,.,.hahahha:p

[-suziey-] said...

mrs adz:

apekan daya jodoh xde nk jmpe ko..huhu

Sidratul Muntaha said...

mummyaesshh
mmg dh agak dah mesti nk fm

suziey
confirm yer ko nak kem salam?
aku ok jer..
hahahhaha

Suzi said...

waaa meriah!...surev seronok sakan ye suziey...sbg org kuat gathering ni mesti puas hati...semua berjln lancar..kan? tahniah!!

masviona said...

terima kasih pd suziey n yg lelain yg berjaya organise gathering ritu ngan cemerlang sekali...suka dpt join benda nih...lenkali nak join lagi..hiksss

best dpt kenal ngan suziey n semua yg hadir hari tuh....n tq gak coz ats usaha suziey muka kita semua terpampang kat sinar harian...:)

[-suziey-] said...

ayu:

emm aku xtau wei nk kirim ape..aku nk fm jgk la..nk lebih dr watie..ekeke:D

[-suziey-] said...

suzi:

thanks kak..susah gk nk arrange tp alhamdulillah sume berjln lancar:)

[-suziey-] said...

masviona:

thanks mv..nnti kalu ade join lagi ok..hehehe..thanks jgk sudi hadir support th gathering:)
hehe..mmg glamr u...dh la muka u jelas dpm sinar harian..jeles tau:p

neezareef said...

ramai ek korang gather2...byk makanan tu yg syiok..dpt adiah..gambo2..aiseh...jeles2

[-suziey-] said...

neezareef:

ha tu al wok..nape ko xlajak lepak sini..bole gather2..

Siti Fatimah said...

very sorry dear....
i pon silap tak ambik contact no u kalau tak leh i call u and inform sorry yek... bukan sengaja nanti next time kalau ada lagik gather2 nie i ganti double yer.... :D

EIJAM'S FAMILY said...

wah mmg best banget

MiJa said...

waa..giler meriah!!!
korg best2 p gathering aku terlekat dlm paya!uwaaa..

ha elok ler tu mai Penang pulak!!

aRe_uDear said...

huhuu da letak pic lerr hik3x.. malu kucing lak skrg nih wakakaa... newayy thanks gak kat suziey ke kak suziey erk?? adeii..
Pakai k Perfume One Drop ayu kasi tu special tau3x... muaahahaaa... ;)

CoNniE said...

baiknye la aqeel, dok diam je... nsb baik tak meragam ehh??

Zanna_MamaBatrice said...

akhirnya puan organizer buat gark entry nie...keh keh keh

mmg best ler suziey....
kalu buat road tour gathering pun bagus gark suziey...at least ....sumer dpt merasa kan....xde ler yg jauh2 cam zana nie gigih nak naik kl selalu....korang pun boleh merasa gi tempat lain gark kan...he he he....

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio