Friday, July 3, 2009

model iklan brylcream

Assalamualaikum...

masa kejadian..lepas azan maghrib..kt umah..

hubby tgh mandi dlm bilik..
aku tgk tv kt hall..
aQeel kt mane yek???

~holaaa...sgt rakus aQeel men'cedok' brylcream itu...~

~yeehaaaa..camni la cara pakai brylcream ok...lumur sepuasnya..hmmm..ni dia ikut gaya ayahaQeel la ni..adeiiii~

~perghhhh...ni setahun xmandi pn xpe..rambut maintain terurus..ekeke:D~

~ "aiseyyy..melekat2 plak kt tgn..ish..mane nk lap nih..kalu lap kt toto ibu agk2 kena marah x..hmmm"...~

~ "dah..jgn nk berangan..g masuk bilik air..mandi lg skali...ayah!!..dsbbkan aQeel main ayah pnye brylcream..so ayah yg kena mandikan"..ekeke:D~

~ "ala ibu ni xmacho la....ni baru la ade styleeee.."~

~amboih..kemain lagi anak aku sorang nih..siap dia sikat lagi rambut yg penuh berlumur ngn brylcream tuh...adeii...3 hari mandi pn xilang bau brylcream kt rambut aQeel..~

p/s: biler aQeel diam jek tanpa bunyi..aku mmg dh agk..adela bende dia tgh kerjakan..

p/s2: reaction ayah bila kuar toilet tgk keadaan aQeel = "g amik kamera cepat!!" ...ouh ayah nk jadi blogger tegar jgk ke??ekekek:D

p/s3: lps sakan amik gambo aQeel..aku n hubby bantai gelak guling2 dulu..aQeel maintain muka blur dia tu..haha:p

54 comments:

Nana said...

masyalah...heheh...lawak tol la...comei pun ada

nenekrock said...

wahahahahah :))
dh macam haper tah
adoiiiyaiii ank sapa lah nihhh
ikut tabiat saba lah ni aqeel wehhh
papa kah mama kah
haha

rizz said...

hahhahbis dilumur sume ye kat kple tu wakakkaa

oli said...

kakakakakaka...suziey, anak u sangat bergaya lor...
sambung ketawa kakakakakakaka

Cik Anie said...

hehe..nasibbaik tak makan mender tu.. buat plak dia jilat-jilat igt gula ising tu...nayoooooo

IbU aDaNa & aZhad said...

ish2 ...mujuq dia tak mkn igtkan krim kek...sangat teruja diaa yerkkk...kekekekekke...aqeel...ni sah2 ikut prangai bapak nyee ...

zue_annie said...

wah hehehehhe bukan rambut ja buh bahkan muka skali hehehhe 2 in 1

azzul said...

hehehe tu pengaruh tgk abah dia pki minyk rambut ari2 le tu...lawak tul..cute pun ade gak

Gieyana said...

Kahhhhhh...aku bantai gelak kuat!!! sama perangai ngan Nureen...Aqeel guna cream rambut...Nureen guna liptic...abis!!!abisss!

niza said...

hahahaa...aqeel2...sama cam damia...klu dia senyap tuh...cpt2 la gi carik dimana dia...ader jek kang yg dia buat....

Ibu Aqil-Aqilah said...

he.he.. sapa yg nama Aqeel & Aqil ni memang panjang akalnya ya..... budak bijak ni... kena beli barulah nampaknya...

~Firsya~ said...

heheheheh,klaka la this entry,aqeel,i lobiu lahhh...hehehe...

Putra Mama said...

sabor je lah.. abis satu bekas.. klakor la aqeel.. ;)

mama tisya said...

aduhai aqeel..what happen...ehhehe..lawak tul ..abis la ayahnye brylcream dikerjakn aqeel...hehehe

neezareef said...

sempat lagi bapaknye suh sambo camera..sabo je larr

iii msti kuat bau dia tu...mane nk bersihkan lg..alahaiii..

leadleedeea said...

parah neh...hehehe...x masuk lam mata ke tu? kate nak hensem, kan aqeel kan? sokong aqeel guna brylcream tu bnyk2...wahahahaha~!!

Suzi said...

budak2 kalau duk diam tanpa bunyi memang selalunya ada projek...

hihihi aqeel, habis minyak rambut ayah...

ibu_umairah said...

astagaaaaaaaaaa.........aqeel!!!model apa nie!!!!!???boleh masuk iklan nie,,cara2 pakai minyak rambut yang betul..hee.heee

mamalieyna said...

bijaknye aQeel skrg..mkn advance.. abis sume dilumurnyer..heheh..pasni apa lg die akan wat eksperimen tu.. siap sedia jelah mamanyer ye!..ihiks..
aQeel bdk bijak!

aRe_uDear said...

huhuuu.. ya allah budak cik tomeyy nie.. berkojer itu upernyer.. tuelah akibat ibunyer lupe akan anak tomeynyer wakakakaaaa.. ;)

PadNani~~{@ said...

Budak bijak mmg camtu..betulla Aqeel letak krim tu kat kepala=) Tapi sekali dengan bulu mata pun kena cream..

Hihi..Aqeel ni suka buat auntie senyum lama2 tau=)

isya said...

aduh.. sampai 1 kepala sapu.. lepas ni ibu punya plak tau aqeel..

huhuhu

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.haha cumel gile aqeel punye prangai

Hezesuze said...

haha tetiba plak kuar statment amik camera kan....

yelar org tu da de camera baru...tu yg dok gegeh amik picca bagai kan kan...

p/s rmh watie nnti suh hubby ang jd cameraman weols ek...

Fara_Adura said...

Muahahaha..kelakar aje aqeel neh..seb comei..hehe.Sofea pon pantang nampak abahnye letak merata2 brylkrim tuh, sapu kat muka.. ingat bedak ler tuh..huhu..pompuan kan, selalu duk usha umi solek..hu3.

mummYaeesh said...

pergghhhh!mesti dia nak wat jambul bentuk S utk jd superman esok kat bday bash yaeesh..ahaks!

Mrs. Adz said...

hahaha..giler lawak la aqeel ni..puas daku gelak nengok gambar ni..nasib baik minyak rambut ko..kalau lisptik ke make up ke..ade aku kesah?!!hahhaha....

Mama Eyrfan yg cute said...

Masyaallah aqeeellll!!! sampai ke muka ha!!!
Ish! x bahaya ke suziey???
X masuk dlm mata dia????
2 in 1 la ni ek, hair cream & pemutih muka...hehehehe....
pss...snap pakai canon baru ke??

atty's said...

wah..nie ..mesti suziey bakal dpt menantu anak tauke brylcream..

one said...

salam kenal....
kalau saya mesti 2 reactions..
1.tekejut sambil gelabah bimbang dan marah2 sayang

2.gelak guling gak ah....sambil cubik pipi dia comei sangatttt

alfa juliet said...

kihkihkih..comel aqeel...anak laki suka brylcream, anak pompuan suka bedak compact..hehehe...

De' Sal said...

Ha ha ha ha......gelak guling nengok si Aqeel tu lawo sungguh,itu peringatan buat ibu2 jangan leka dan selalu pengawasi anak2,nasib tak dimakannya.

mohdhairihassan said...

mungkinkah beliau pengganti beckam?
=p

atie said...

wah mantain tuk seminggu nyer hencem tu aqeel. hihi.Cam tu pun tetap comel......hihihi, Camera baru dah guna ke????ekeke

MummyAju said...

muahahaaaa..guling² me kat cni!! cumil sungguh!!

CaMaRPuTiH said...

hohoho... kene more becareful dgn aqeel. sbb fi'il dia sebijik dgn perangai anak buah aku. dr tabur bedak sampaila dia main api dlm bilik sorang2 dengan senyapnyer.

p/s: x smpt sebln ayah aqeel kene beli brylcream baru. hikhikhik...

MaMa aYiN_FaSHa said...

makk aiiiii..ni bukan rambut ajer yg pakai nih..abih muka2 dilumur jg..mau nya muka pon berkilau dari jauh nih..

Ummi Salsabila said...

ya ampun....
anak sape ni..
anak mu ke suzi?
wakakakaka.
lawakla aqeel ni..
ade je projek ek..

Intan said...

Aduhhh dah macam pakai "tepung komak" lah pulak si aqeel nie...kelakar tul lah dak sorang nie.

Suziey, bijak dak aqeel nie coz "otak" dia dok pikiq je nak buat "something....." cam hang punya tajuk blok...ekeekeke

MiJa said...

wahahaha...sgt comel..
apela mak ayah dia ni,x abis2 buli aqeel,kan?^^

E.L.I.Z.A said...

ekekkekekek lucu la aQeel ni..okla tu main bylcream..buat nya dia main eye shadow?ekekke bile nk rasmi slr tu ;P

CoNniE said...

astagaaaa... habess brylcream.. hehehe.. mesti aqeel ikut cmcm ayah dia buat... tp terlebih letak la pulak.. hiihih..

CINTAMANISZ Lite said...

Hah! amek ko..anak bujang dah pandai nak melawo ni! ngeh2..
Hati-hati ni..kalo besar kemain kacak bergaya lagi nih!

DaliaLiyana said...

hehhe...tak pedihke mata tu dikk....kem syg dalia kat Qeel k...

azzamoro said...

mak aih..kene mandi dengan sebotol shampoo ni gamaknyer..

~zuraiwan~ said...

hahahaha...aqeel2 gud boy....sian mama ek....bantai brylcream ayah dier lak....x sbr2 nk bsr tu..nk pakai minyak rmbut..keke

CuTeMiUt78 said...

wakakakakaka.... adddoooiiii keras perut aku duk gelak tgk aqeel punya gaya..blh jd model ni..

Rozita said...

tergelak besor la tengok model iklan nih..
kelakar lah...

Nurhayati said...

mak aiiii habis dia lumur satu kepala.. sampai kemuka2 skali... leh wat masker haha

ummuabdullahsyaakir said...

suziey,hehe nampak macam lucu tapi Aqeel ni bijak budaknya ni...tau je myk rmbut tu letk kat rambut tapi budak2 kan...rasa tu macam mainannya jugak...

zh-ena said...

heheheh kelakar la aqeel nie..
mmg kan bila takder bunyi confirm kena cari bby kita..mesti ader jea keja yg dibuatnyer

anne_nurqaseh said...

hahha.. apada.. ni mmg harus model brycream nih
hahhah.. comeii

EIJAM'S FAMILY said...

alahai sweet yerk si aqeel nie..a'ah nanti mane ler tau ada contest ke kan u antar pic nie.. nak marah pun xgunakan coz bende dah jadi...

UmiDAnisH said...

aduhai, budak bijak yg comel ni.. nak jd model tak jumpe mackup artis ke.. shian dia.. apepun aQeel tetap comel..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio