Monday, July 6, 2009

sling


Assalamualaikum...


aku beli ni tru online:D b4 beli tu tgk gambo tantek color orange striking...skali smpai dh mcm kain sam* budd** la plak..adeiiii...camno nk buek ek..patut ke aku rendam ngn clorox..??? ekekek:D

~ni bkn hasil tembakan en canon ok...aQeel sgt behave dok dlm tu..selesa kot..tiada lagi lenguh2 di tgn krn mendokong aQeel yg dh mencecah berat 12kg++ ini..ekekek:D...** sometimes there is a place where u should not let ur child free walking..best e.g = time nk sopping..nnti dok ikut dia kehulu kehilir..ape pn xdpt nk beli..the other strong reason is i am so confident bcoz my child is always in my arms (arms ke?ekek:D)..so tht xrisau anak kena culik.. :) ~

p/s: bz banget aku skng..esenment mula berduyun2 tiba..uwaaaaa...

p/s2: sori xdpt nk reply komen korang..thanks to all for ur comments ok..baca ttp baca..hehe

61 comments:

Elliya cute, Mama Eyrfan said...

Suziey, saya ada gak beli sling ni before eyrfan lahir dulu. Preparation before besalin la kunun.
Bought online gak.
Tp sampai la ni x pakai, sling pun tah ke mana.
X reti la pulak nak pakainyer!!!

Unknown said...

elliya cute (cute ke?)

ler nape xckp..kalu tau xyah beli..minta je dr awk...bijak x idea..kalu ilang xpe sy tlg carikan..ekekek:D

intanurulfateha said...

.hee x lenguh ke bahu cmtu?

Neeza.Areef said...

wah..klu dulu bibik indon je bwk budak pkai sling gitu skang dah modern

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

hehehehe...cm bibik indon je ek kendong gitew...kekeke

nasz said...

rasa mgm lenguh sblh bahu je pakai gitu...

aCik Anie said...

relex jer aQeel kat dlm tu..mcm dalam buai plak...

Unknown said...

intan:

emm lenguh jgk kalu lama2..tp ok lagi la...kalu dukung tgn lg lenguh...tu mcm support la..hehe:p

Unknown said...

neezareef:

hehee..besela..org mesia kn suka jadikan indon role model..hahahah:p termauskla aku:p

Unknown said...

zuraiwan:

ala2 la..tp senang sket la pakai bende tu..hehe:p

Unknown said...

nasz:

lama2 lenguh la..tp tukar la position plak..dia bole kendong ke belakagn jgk..hehe

Unknown said...

cik anie:

haha..aah..cam dlm buai..ekek:D

azilaraffie said...

beli jugak kt kasihkusygku itew.. tarak guna pon sbb cikbetty x suka dok lam tuh.. huwaaa~~~

CuTeMiUt78 said...

wah.. ni klu kena cam mirul, mau rebeh sebelah bahu... mirul je mau dkt 20 kg tau..

Unknown said...

three of us:

hahahaa..shhh jgn la disclosed nama..hahahaaa:p
kalu tau cikbetty xpakai minta je kt cik jeela .akn..ekekek:D

Unknown said...

cutemiut:

hahaa..kalu mirol mmg xleh pakai la benden ih..bengkok nnti..hahah:p

nenekrock said...

fuyooo giler berani haha
pasni nk tiru jgla mntak noi dokong sy cmtuh wahaha

watie wyyn said...

okla tu sam budd..woohoo pastu jgn lupe soh ur hubby botak rambut..aqeel pun kasi gondol lagi tau..ahaks!

ala takyah beli online..cari jek kain batil lepas mcm org indon..rileks jek..woohoo

Hezesuze said...

ishh x macho betul le kai camtu...hehehehe

kai kain batik lagi macho beb...wakakaka larikkkkksss

DYLA said...

nak plak aqeel duduk dediam dlm tu ye....

berat tu 12kg....papa larat la ye.

ibu_umairah said...

....ramai org pakai suziey,memang senang.....artis sofea jane pun guna..

attyfir said...

senang skit kalo ade benda tu eh suziey..

tp kty tgk aqeel mmg selalu behave je..aqeel goodboy..

She said...

cam terseksa je tgk sang somi tuh..
hehehe..

bagus la benda alah nih..selamat utk anak2 kite yg suka lari ke sana sini time kt mall..takut la skrg nih..mcm2 hal bole jadik..

Gieyana said...

x dpt dtahan ngan dek ke'berat'an diaorg kan....ok gak tue beli camtue kan...tp aku ada tgk owg beli yg cam rantai anjing tue...still kasi anak bjalan tp diikat sekali ngan kita..so anak x bleh ler lari jauh2..tpkn..nmpak cam dog ler plak!wakakakka...

~ Mesti suamimu x tahan nk dukung gamaknya kan...heheh
~ Kalau aku mmg dh surrender..mau patah tulang aku yg cenonet nie..heeee

Rozita said...

akak tengok aQeel cam tersepit aje kat lam kain tuh..
betul ke dia selesa?

MalayConfinementLady said...

mcm sam* pun takper la...dr jauh dh bleh kenal...

I-sya said...

nmpk mcm ok jek kain tuh (fungsinyerla not the color ok.. :D)

pasni sng la ko nk mengirai duit puas2 ek. em.. tu yg x bagus plak tuk si ibu. kikiki....

Mak Su said...

masa dulu payah nak cari kain dokong2 macam tu, pakai ler carrier yang beli kat ka_dar tu, oops!

Nurhayati said...

good boy aQeel dok dlm tu yer.. behave je.. Zara jgn harap la.. dia tak suka orang pegang2 dukung2 ni.. nak jalan sendiri..cam terror je huhu

ummuabdullahsyaakir said...

salam suziey,rasa makin berminat pulak bila tengok sekarang dah fesyen sling ni,k

Saya pun dah mula2 berangan nk ada satu sling ni,mudah nak ke mana2 lagi2 kalau ada budak2,kan?

hehe warna oren ok kot...namapk macam baru*(abaikan je warna cam sa** bu*** tu)hehe

Zura said...

erkk..rasanya kalau saya guna sling ni mmg xlarat, even bby carrier tu pon dah xleh nk tegak kalu pakai.. bam² tersangat la berat..adehhh!!

Ummi Eisya&Amani said...

dulu memula macam nak beli je,tapi tak tahu nak guna..lagi satu aku takut sakit pinggang..yang carrier tu pun dah tak pakai dah..mak lenguh ko..

mamaarifakeemaisy said...

teringat zaman dolu2..org tua2 suke dokong budak pakai kain batik panjang..skrg ada lg tak ek..

ihiks..oren..

Unknown said...

nenekrock:

umangaih..nk minta noy dukung..hmmmm msti dia pk seribu kali..ekek:D

Unknown said...

mummyaeesh:
amboih hang..nk soh iakt ngn kain batik no..cemana nk ikat? kena balajo ngn yantik la camni..ekekk:D

Unknown said...

hezesuz:

hahha..sabo je la..macho la tu...relax je gendong..kain batik xlawo..haha:p

Unknown said...

DYLA:

aah aQeel nk plak dok dlm tu..ignt dia xsuka tp ok..behave jek..hehehe:p

Unknown said...

ibu-umairah;

tu la sneang pakai tu..waa peminat sofea jane ke..ekek:D

Unknown said...

atty's:

hahaaa..aah kadang2 behave..tp kadang aktif gk..letih nk layan..ekekek:D

Unknown said...

mommymimil:

aah tu la..selamat pakai bende ni kalu tpt ramai org..anka kita xbersepah..waa cam ramai jek..ekek:D

Unknown said...

gieyana:

ish yg mcm anjing tu xsampai hati la plak..mcm anak tu binatang je..kejam tau...
haha kalu ko mmg bengkok la tulng blkang..sbb halus sgt..hahaa;p

Unknown said...

rozita:

ok kak zita..selesa sbb dia mcm duduk dlm kain tu..kita just ampu balakng ni jek..kita selesa dia pn sleesa..xlenguh sgt tgn..cuma lama2 lenguh gk la bahu:D

Unknown said...

miim:

aah tu la..dari jauh dh nmpk keorenan tu..ekekek:D

Unknown said...

camarputih:

mmg ok cha..hehee...mmg senang la nk kirai duit..poket hubby la teruk..ekekek:D

Unknown said...

maksu:

carrier tu pn ade gk tp dh beso ni aQeel xsuka..

Unknown said...

nurhayati:

aah tu la..alhamdulillah seb bek dia behave:D

Unknown said...

UAS:

ha beli la satu..seanng..tp kalu utk baby yg bakal lahir tu elok beli baby pourch..mcm poket kangaroo tu..sbb yg ni utk 1yr +

Unknown said...

mummyaju:

hahaaa..kalu bam sgt mmg rebeh la..ekkeek:D

Unknown said...

mrs adz:

laaa sabo je la..lenguh pinggang tu besela...aklu dh namanya dukung..ekek:D

Unknown said...

mamamlieyna:

emmm xtau la plak ade ke x..kain batik lepas kan..heheeh..ade kot..

DaliaLiyana said...

cam tu ade ek kat online...baik nye anak u..tak berdecit pun dok kat situ..hehhe..ke kontrol tu dikk..mak marah ek...hehhehe...

Corey said...

wah..look oldschool style yet unique :)

IbU aDaNa & aZhad said...

huk alaaaa...suzi ni....ni kak ina daa...anak mak lang..ang kan mai knduri abg kak ina kat kpg pinang kamunting ari tu...takkan tak prasan lak...ish2....hubby ang tu sepupu kak ina.....aiyakkk..sah2 la daku org tepengg....ekekke....

niza said...

suziey..aku penah tgk org cina pakai guna kain buai jek...hehehe...

zh-ena said...

mmg best kan guna bby sling nie..rasa cam lebih rapat jea ngan bby kita

Unknown said...

dalialiyana:

hahaaa..dia mmg behave dok dlm tu..agknya slesa sbb dok relax kan..just support blakag dia je..

Unknown said...

corey:

hahaha..old scoll ek..heheeh:p

Unknown said...

ibu adana:

hehee..xpasan jek..kenal la kak ina..hehe..

Unknown said...

niza:

ceh ko..sabo je la..adaka buaian..tp mmg bole pn..ekek:D

Unknown said...

zh-ena:

hehe..aah mmg best..lega sket la..n rs safety sket kn..

A.H.A.D said...

wah cutenye aqeel duk dlm tu...
nak pulak dia ekk wpun dh bsr..

xrebeh ke bahu hubby tu? ;p

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio