Monday, August 24, 2009

casting

Assalamualaikum...

aku rs mash blom trlambt utk aku ucap SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK .. dan SELAMAT BERPUASA kpd semua muslimin dan muslimat..

minggu ni aku akn menghadapi final exam utk semester ni..di mana subject yg sgt tough bg aku..smoga Allah permudahkan aku utk menjwb..bl nk exam harusla aku jadi otromen..bz mentelaah (konon2 jek..ekeke:D)

weekend smlm aku blk tepeng..mlaangnya hp aku trtinggl kt umah..mkanya xleh nk calling2 kak aLoNa utk meeting..sorry ye kak..brg akk tu sy bg masa raya la ye..n kami gerak blk kl ahad pagi sbb ptg ahad aQeel kena g casting utk milk powder tv advert…hehe..ala br casting..dia akn select lg utk kids yg btol2 layak utk iklan tu..n aku dh tau aQeel bkn pilihan dorang..tp sj nk amik experience camne buat casting tu..hehe..

kat production agency tu..trjmpa la zahnita..ank dia pn buat casting tu..hehe..smpatla aku menjakunkan dir ink pose ngn dia..adoi..mcm langit ngn bumi..betapa slimnya zahnita..n betapa montel nye aku..ekekek:D okla..layn je la ek gambo..
~aQeel yg buat production house tu mcm dia pnye umah..adeiii~
~ ni ank kakak aku..aku pn confuse nape nurul nanges..tgk muka aQeel..confuse gk..ekekek:P ~
~haha..pndai aku cover diriku..ekeke:D..zahnita is a nice person..xsombong lgsg..dhla cun..putih giler..camni la bgs kan..ni ada sstgh actress tu..xla glamer mane tp sombong kemain..~
p/s: bz banget…slowly blogwalking…byk story dh miss ni..
p/s2: hadiah my cute lil’ prince by mama aqish dh dpt last week..gambo pn dh amik..cume modelnya je xsempat nk menggayakan lg..mama aqish…tantek bju tu..sedang elok ngn saiz aQeel..confirm buat raya ni:p
p/s3: aku rs confirm zahnita yg akn diplh..

58 comments:

Gieyana said...

comeyy Aqeel..insyaallah, kalau ada rezeki Aqeel..sapa tau! Hari besok adalah Misteri..hiks!

^^ rambut anak Zahnita tu curly kan..cam rambut Nureen lak..hiks!

mama idzareef said...

huhuhu...wowww..aqeel nk jd model pulak..go aqeel..go aqeel..gud luck..insyaallah dapat aqeel ni hensem banget..putih melepak lak tu..kalah anak zahnita hokayy!!

mama idzareef said...

huhuhu...wowww..aqeel nk jd model pulak..go aqeel..go aqeel..gud luck..insyaallah dapat aqeel ni hensem banget..putih melepak lak tu..kalah anak zahnita hokayy!!

CINTAMANISZ Lite said...

Sebut pasal casting ni..mmg kena bersaing hebat ler ngan anak2 model iklan gak. Pasal..anak sedara akak pun selalu gi casting utk iklan ubat gigi ler, iklan susu dan mcm2 lagi ler tp tak nah terpilih pun.

Kalo diorang tak amek AQEel bukan bermaksud diorang tak berkenan kat AQeel tp mgkn nak bg sesuai ngan pendokong watak iklan yg lain pulak.

Tp ada gak iklan yg mak bapaknya punyalah Melayu tp anak dia anak cina ler pulak..kan tak sesuaisszz tu, huhu..

Contoh; mak dan bapak bayi tu Sh. Shahira ngan Ijoy, tak pun Vanida Imran ngan Shidee..tp anak diorg dlm iklan tu. Alamak aii!!! amek anak cina ler pulak..kan tak kena tu, hehe..

Suziey jgn ler tak gi lagi bawak AQeel pi casting. Mana ler tau leh sangkut utk iklan diapers pulak, kehkehkeh..

ppst; tak pe laa..takde rezeki nak moreh sama2 ngan Suziey awal Ramadhan ari tu, hehe...

momguess said...

woitttt
ko xyah nk merendah diri bagai
kalo ader rezeki
insyallah dpt
aku doa kan ko glemer dari artis
ahaksss

ibu damia said...

insyaallah....kalau ader rezeki aqeel tak ke mana der....hensemm apa aqeel...putih melepak...

Eyrfan punyer Mama said...

wah...aqeel gi casting lak ye...caiyok! mmg bagus ibu aqeel ni.

best kan kalo jumpa org glemer yg x eksen. sesetengah org tu bukan artis pun & buka sesapa pun tp eksen, pe hal cenggitu????

oli said...

saya rasa aQeel lagi comel dari anak zahnita...
[gambar memang aQeel laebih comel lor]
terus terang cakap punya bukan sebab nak bodek ke apa...
tapi mungkin dia terpilih sebab dia artis lor...so pilih anak dia lor...
tapi belum tau lagi kan...
mana tau aQeel ada rezeki nak casting iklan tu...

mama tisya said...

wah aqeel jd model ekcik la psni..lg up ler ibu aqeel jd manager pasni..smoga aqeel terpilih nanti

ank akk mu itu mcm cina ye

saje ko edit gmbr ngan zahnita tu tkmo bg nmpk full gmbo ko ye...

Rozita said...

mak ai..slim nya org ituuu

DYLA said...

tp aqeel lg yummylicious la utk milk advert..

cik intanurulfateha said...

.hiks ni aqeel casting ke, akak yg casting neh? ;p

Nana said...

wah aqeel kecik2 lg dah jadi model ek..hehe.

comei ank zahnita rambut dia mak aih...idaman tu...

~Atie+Farid~ said...

aqeel..gud luck...hehehe....takpe kalau dorg tak pilih Aqeel..janji aQeel mmg dh top kat blogger..jd model blog pun ok..glemer gitu......

zahnita..huhuhuu.....ade kenangan tentang lu zahnita....

aRe_uDear said...

walaweyyyy aqeel g casting tuhh cayalah.. huhuu sure ibu die bwak dgn penuh semangat tuh hehehee..
Kak Suziey slmt berposer k.. Mmg cun r zahnita tuh..

Hezesuze said...

wah bergaya sokmo nmpang ngan artis lagik....hehehe clutst nyah!

zura@iwan said...

slm ramadhan juga...aku pun nk minta maap la ye kalu ada tlsh kata ke...hikss...

wahh aqeel try casting ek...inysaAllah ada rezeki Aqeel mn tau kan..kekeke...

mglemarkan diri amik gmbr ngan actress ye...okla tuh..

mama_umar said...

hehe,honestly aqeel lg comel dr anak zahnita tu..bestnye dpt g casting,ade pglmn gitu..psst,kot2 ade lubang lg ajak2la wehh ;p

leadleedeea said...

x heran aqeel leh gi casting coz he's sooo sweet,comey,cute..aqeel lagi comey dr anak zahnita..ooopss~!!

suziey, selamat berpuasa yek...lead mintak maaf kalau2 ader salah n silap k?

zueyie said...

waw..bestnyer dpt jumper zahnita..dulu aku minat dier nie..coz lawa giler..aku memang suka tgk org lawa2...ambik aura dorg sckit..hehehe..:D

Ummi Salsabila said...

wah.aqeel nak msuk tv ek? aunty doakan dorng pilih aqeel.sbb aqeel paling comel.lg comel dr ank zahnita.ops..kuikui..

p/s: uih..tinnginye n kurusnye zahnita tu..ptutla jd model kan..:)

wantie said...

kalau tengok betul betul comel lagi aqeel dr anak Zahnita. Tapi kekadang tu dorang pilih anak artis sebab nak glamourkan product dorang.

EIJAM'S FAMILY said...

wah.. nantie aqeel glamer ler... a'ah klu ade rezki xkemana.. aqeel hensem ape.. suziey awk pun putih ler cam same jerk ngan si zahnita tue..huhuh

~Firsya~ said...

walllaweyhhh,aqeel g casting plak,mmg sesuai sgt la tue,aqeel sooooo cuteeee mcm mama die...putih gebu gitu

~Firsya~ said...

walllaweyhhh,aqeel g casting plak,mmg sesuai sgt la tue,aqeel sooooo cuteeee mcm mama die...putih gebu gitu

Mama_Aqish said...

wah aqish tomeinyer dia...sonot suziey dapat bergambo dgn artis...nape tak snap dengan aqeel sekali

Intan said...

Insya'Allah kalo dah rezeki aqeel tak ke mana suziey...mmg cute sgt aqeel and lebih comel dari anak zahnita itew...he he...right :)

By the way zahnita mmg cunnnn!

farish sinclair said...

ehh tu bkn zahnita ke ehhehe

CaMaRPuTiH said...

good luck..moga ada rezeki aqeel.

~awat nk segan weh.. walaupun montel tp lawa hokeh! aku ni fanatik sket tgk org kulit putih2. kikiki~

atty's said...

semoga aqeel terpilh..amin..

lawa nya zahnita nie ..tinggi ..

Mama Danish said...

wah aqeel nk jd model ehhh...baguih2..aunti sokong aqeel..rasenye nanti aqeel akan trpilih sbb aqeel comey..compare ngan ank zahnita aqeel lg kiut miut

Mrs. Adz said...

cayalah aqeel..aku doakan aqeel dapat la..aku rasa aqeel memang layak la..cute n comel gitu..

glamour la ko..hihi..



















































[-p0[-0=

E.L.I.Z.A said...

wow kak! sgt kagum...
ni br betul² CONTEST ;P
caya la aQeel...eli yakin dpt kt aQeel..sbb aQeel teramat² la comei..

btw, gud luck for final exam..eli pun exam gak kak..tp midterm je hehhe

Fara_Adura said...

Salam ramadhan suziey..

Isk2..harap2 benor laa ek aqeel terpilih.. aqeel 10 kali ganda comei dari anak dia tau..hiks..

Kalopon die terpilih.. bukan sebab anak, tapi sebab emaknye.. ekeke..kenapakah dunia ini begitu kejam? Ngehngeh.. ikot kroni, memang ar leh menang..bukan berdasarkan kiutnye aqeel tuh..uhuhuhu..*Isk, ape yg aku merepek neh.. lapor agaknye.. ekeke*

ibu_umairah said...

aqeel...wah ada rezeki tak kemana itu!!!!!!!!insayallah...cun ek zahnita

adda said...

auntie doakan aqeel terpili yek.. sebab aqeel sgt comel tau hehe.psst suziey.. model2 tu kurus tp menderita la.. tak leh mkn nasik sumer.. lebih baik cam kite nih aaa.. asal gembira

ummuabdullahsyaakir said...

Slmt berpuasa utk Suziey juga...oh tgh study utk exam ye?Patutlah lma tak nmpak...hehe rindu you..^_^
Good luck utk exam tu nnt yea...

Alahai rezeki Aqeel dpt cuba castng tu...sbb yg diplh pun yg betul2 comel je...Merasa Aqeel yea..handsome boy.

MiJa said...

fu-yoh...aQeel dah pegi casting mengcasting tu..makin glemer la u..hihi
*amacam exam? no sweat punye lah!^^

mamalieyna said...

waaa aQeel g casting...syabas bete!..key la tu permulaan..mana tau seksok lekat n terpilih...wuu bestt!..come je aQeel in pink..!
*jumpa Zahnita, best ek..dia tu cam jelita gitu, tk sombong baguih la..!

Corey said...

All the best Aqeel! mmg nampak dah aura aqeel ni bakal jd selebriti. ni langkah permulaan.. x sabar nak tgk keletah aqeel kat tv lak.
klu x brjaya xpe cuba lagi..rezeki pasti akan dtg jugak nnt. dont ever give up.

Nurhayati said...

wah kalau aqeel dpt ni, glamer la dia.. ek ke mak dia glamer lebih kang hihihi

CuTeMiUt78 said...

wah... klu aqeel dpt lebih glamer la dia.. bukan setakat kat blog je glamer.. kat dlm tv pun akan lebih glamer lagi..hik..hik..hik..
ha'ah la memang cute anak zahnita tu...

GorgeousGround said...

hi..salam ziarah,jemput singgah & jom shopping wit us!! kain pasang & shawls murah..murah.. :) @ http://gorgeous-ground.blogspot.com/

Putra Mama said...

amboi.. siap gi casting lagi.. kalo ader casting2 lg, ajk la i samer.. hehehe.. chaiyok2 to aqeel..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

ala comel..

Mommy Stephanie Liah And Daddy Remy Rizal said...

amboi,yang cakap anak zahnita tu kalah bkful yah,im her frend.be polite n gud manners.tq

hainur83 said...

ramai komen

smg di berkati


Assalamualaikum

kak ina kl said...

salam suziey...wah bestnya dpt bergambo dgn artis..semuga anak kamu terpilih..

PadNani~~{@ said...

insyaAllah, mana tau ada rezeki Aqeel kan..ibu jgn giv up tau!

Good luck Suziey for ur exam!:)

zh-ena said...

klu ader rezeki takkan ke maner..

cha yok cha yok

mummYaeesh said...

anak dia tak comel pun!klu dia dpt nampak sangat bias!woohoo...
wei, mcmana huh leh dpt lubang ni.. dr dulu teringin nak bwk yaeesh g casting tp takut salah agency la..woohoo! lg satu..gigi yaeesh tu spoil la babe!

good luck aqeel..auntie wish for u to get tis job..ececeh!

mummYaeesh said...

btw, good luck utk u gak for d exam!da lepas ke ek??adoyaii

MiMiEZaN ZaHRa said...

suziey..ko ingat aku x..??
wah comel lah aqeel..casting untuk model iklan lagi..ummi zahra doakan aqeel berjaya..suke tengok aqeel senyum..sweet jer..

UmiIzzDanish said...

wah... goodluck budak comel... memang aqeel comelmesti dapat.. kalau dapat nnt bgtau baby danish yer

UmiIzzDanish said...

wah... goodluck budak comel... memang aqeel comelmesti dapat.. kalau dapat nnt bgtau baby danish yer

alina said...

Noks...ako rase anak ko lagi shumel dari anak dier.Alah sesusah plak pepilih kan ..boh anak ako jerla yang shumel....bulih ka ka ka..ku ku

gee ryder said...
This comment has been removed by the author.
gee ryder said...

best jugak dpt pngalaman camni kan..x terpilih tu blkg kira laa..

erm kak g rasa pun dia akan pilih anak zahnita..maklumla celebrity kan hehe..xde can la anak org lain tu ;p

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio