Wednesday, August 19, 2009

dinner @ cheng ho


Assalamualaikum...

yeehaaa...lps bekpes di lake garden pgi sabtu hr tu..kitorang dinner @ cheng ho plak..ala yg amy search pnye tuh..

chinese islamic food..taste mmg superb..$$ ?? emmm sdiri mau ingat la..ekeke:D okla utk share ngn korang sume..kitorang amik set yg ade 4 dishes + chinese tea..set tu RM69.90..actually bole mkn utk 4 org..n kitorang add on butter prawn...2 size jek..M & L..utk m size 1.2kg udang..RM40..tp mmg sgt2 sedap la butter prawn dia..mmg bende tu aku aim utk mkn kt sini..

ok..piccas time..zassss..


~enak sungguh bdk kecit ni mkn telur dadar~


~sehingga menjilat jari..~



~seafood tomyam..~


~fried siakap cheng ho style a.k.a siakap 3 rasa xpedas..ni org tu sdiri ckp tau..chinese style kn xpedas...~


~erkk..xngt la..tp rs dia cam ayam sweet sour~..


~taraaa..butter prawn..lazatt..beso2 udang dia..korang telan air liur je la ek..ekekek:D~


~wajib ade..telur dadar..plus kcg panjang....~

~since aku xminum shinese tea..aku order ice lemon tea..~



p/s: kalu ade candle lagi romantic nih..surrounding dh mmg cun..calm jek..lighting pn syahdu jek..ade plak light background music..perghh..layann..aQeel plak cam pepaham jek..behave sungguh menikmati foods dia.. thnx hubby for the treatment..i love u :*

p/s2: pasni nk posa dh..selamat menyambut ramadhan sume...


48 comments:

Gieyana said...

perghhh...mmg bestkn bila hubby bw p tpt cenggini..hiks!

nk kena ajak hubby have a wonderfull dinner lg ar b4 posa nie..hiks!

^^ selalu gak aku hv wonderfull dinner kt tpt cenggini tp malas nk up kt blog..kekeke

momguess said...

woitttt!!!!
benci tau
mkn xngajak niee
pastu pepagi buat n3 cam gini
meleleh lahhh ayu bonzer

zura@iwan said...

walaweeiii bestnya dinner skali sekala kt tmpt mahal2 cm ni kan...aku ni jarang la nk mkn tmpt mahal cm ni, kalu ada $$ lebih skit bleh arr...

aku & laki aku kurang skit ...kekkee...uitt...aku trn sn bleh hg banjer kut...kakaka..

Rozita said...

akk mmg suka udang

zh-ena said...

lauk pauk sggh menaikkan selera

mamalieyna said...

waahhh cedap2 jek menunya..menarik tul..!
*aQeel pun sgt baik ye..dok dendiam makan sesama..good boy!
*slmt berpuasa too..bulan posa jgn ler wat n3 bab makanan ceng2gini...leh makruh posa..huhu..

Hezesuze said...

ishh ko ni suziey..pgi2 lagik da buat org terliuh tau....ekeke

ni kene terjah ni
xkira harusss terjah gak ni

Mrs. Adz said...

sedapppp!!!tak baik ko suzi..wat orang terliur tau..kalau ngandung ni kesian hubby aku kena g kl cari makanan ni..hihi..

aku vote yang udang tu..memang superb la(ko ade suh vote ke ni)hihi..aku nak buat sendiri la..cari resepi nanti..hahhaaa..

aqeel pun sedap je makan..eisya senyum ni nengok aqell jilat jari..huhu..

MaMa aYiN_FaSHa said...

meleleh beb...ko banjer aku ni leh tak..larikssss..hua..hua..hua..

Nurhayati said...

takpernah try lagi.. kalau kata sedap harus ku pegi mlm ni jugak hehe

weh kat mana ek?

EIJAM'S FAMILY said...

banyak2kan cik suziey.. yg udang tue mmg menarik tue...

IbU aDaNa & aZhad said...

sedapp nyeeeeeeee......yummy2...truss lapaqqqq

Sidratul Muntaha said...

aku ok jer
senin lepas bru jer mkn sini
member belanja
siakap 3 rasa dia tu mmg sedap
tomyam dia pun sedap
tpi bese ler
mkn 4 org
rega 60 ringgit
nk kata service bgus sgt pun
idok ler
bese2 jer
asyik nk kena pggil jer 24jam
cam waiter tu sume takde training
ko tak menyinggah ker carrefour ker suziey oiii?
tak jauh jer dari situ.

Sidratul Muntaha said...

aku ok jer
senin lepas bru jer mkn sini
member belanja
siakap 3 rasa dia tu mmg sedap
tomyam dia pun sedap
tpi bese ler
mkn 4 org
rega 60 ringgit
nk kata service bgus sgt pun
idok ler
bese2 jer
asyik nk kena pggil jer 24jam
cam waiter tu sume takde training
ko tak menyinggah ker carrefour ker suziey oiii?
tak jauh jer dari situ.

Sidratul Muntaha said...

nurhayati
tmpat i kat wangsa maju
tak jauh dari wangsa walk n carrefour
senang jer nk cari.

Ibu Ajim n Kimi said...

Cheng Ho yang kat Wangsa Maju tuh ker???? Dekat ngan umah aja tu. Malam tu Ibu Ajim ngan Kimi pon gi lepak dekat ngan that area. Kat Restoran Zahid AF tapi a little bit lewat ler. Around 12.15 cam tu.

Pesal tak pernah nampak Suziey yer. Tinggal kat mana?

ArPeGGiOS said...

perghhh.... makanan. berbaloi-baloi.

selamat berpuasa juga

atie said...

Wah, nampak sedap seme tuh,mana amy search nya.....ekeke.

Nana said...

wah sgt sesap!!! bila nk g cheng ho nih...

isya said...

mmg terliur la suziey..huhu

alina said...

bagus la ekau dah buek entry nih.Boleh la jadi guideline aper aku nk order nanti.Dah bapo lamo den pondam nak dtg sini.Tapi x sampai2 jugak aku...tunggu Cheng Ho..i'm comin! Drooling beb tgk lu punya piccas!

Fara_Adura said...

Wahh..suziey..sangat besh oh tempat2 camni.. haruss masuk dalam blog.. bukan tuk menunjuk.. juz hint kat kwn2 suma tempat2 yang menarik kn.. he2. Fara tingin gk nk g..tunggu $$ banyak dulu eh.. ekeke. Fara suke tempt2 xklusif camni.. layanan die memang superb kan..:D

E.L.I.Z.A said...

sedap tgk aQeel mkn..ni mst confirm sedap nih..yummy

CINTAMANISZ Lite said...

Hmm..makan di tempat xklusif sebelum datang Ramadhan..hehe..

Tapi..mesti dlm bulan Ramadhan nanti ada jemputan makan2 buffet Ramadhan kat hotel 4-5 bintang gak kan, Suziey?

ibu damia said...

terliur daku melihat udang yg gebu itu..........yummy..yummy...

Corey said...

huhu dkt je dgn my house kat sek 5 tu. tp x pnh jejak lagi.. malas nak set2 appointment ni huhu.

Corey said...

huhu dkt je dgn my house kat sek 5 tu. tp x pnh jejak lagi.. malas nak set2 appointment ni huhu.

moMmY miMiL said...

beb, bagus2!
ko bg info cenggini..
aku mmg nk lama nk mkn kt restaurant cheng ho ni..cuma xde masa je..siap dh amik phone no. igt sok nk wat reservation dulu..hehe..

regenye pun nmpk reasonable..mknan pun nmpk menarik..harus serbu..

p/s : jom kite gather2 bukak pose nnti..weekend lerr..

PadNani~~{@ said...

daapnye tgk Aqeel mamam:)nani x try lagi Cheng Ho..tp ramai kata butter prwan dia mmg cedaap..insyaAllah one day nak jugak try..thanks for sharing Suziey!

all d food nampak sedap..lebih2 lagi photo nye sgt cantekk!:)

Salam Ramadhan dari nani sekeluarga k..Moga Ramadhan kali ni lebih baik dari yang lepas2

Take care Suziey n family

zue_annie said...

HHMMMMMM SEDAPNYA.....WAAAA NAK JUGAK

cookie devine said...

gojes nya melihat mkn2 nih.terliur sggh.

azzamoro said...

nampak sedap. kat mane kedai dia neh..

ibu_umairah said...

restoran CHENG HO kat wangsa maju kan...owner nya AMY SEARCH!!memang sedap makanan kat situ..berbaloi lah ngan harga nya

MiJa said...

oo ptt la mcm pernah ku dgr cheng ho tu..amy search yg punya!bila nk merasa ni,dekat jek ngn rumah..ishkkk...

ummuabdullahsyaakir said...

Alahai suzie..mmg tgh telan air liur ni...eem pic pulak nmpk mcm real je makan2an tu semua..

Emm Aqeel tau dtg situ sbb nak makn...eem bagus2 pndai mngeksperasikan kesedapan tu smpi mjilat jari...hehe handsome boy^_^

Intan said...

Uiiiit jeles nyer! Terliur dah nie...hu hu hu.

[-suziey-] said...
This comment has been removed by the author.
[-suziey-] said...

.
.
****TO ALL COMMENTORS****

Thanks for your comments..ok restoran ni kt wangsa maju..btl2 blakang k4 wangsa maju tu..hehehe...mmg lazat food dia..xuma xpedas berapi..hehehe..bole la korang cube lak yek..

muahh..sori ler bz banget..xleh nk reply 1-1 komen...

***************************
.
.

[-suziey-] said...

.
.
****TO ALL COMMENTORS****

Thanks for your comments..ok restoran ni kt wangsa maju..btl2 blakang k4 wangsa maju tu..hehehe...mmg lazat food dia..xuma xpedas berapi..hehehe..bole la korang cube lak yek..

muahh..sori ler bz banget..xleh nk reply 1-1 komen...

***************************
.
.

[-suziey-] said...

.
.
****TO ALL COMMENTORS****

Thanks for your comments..ok restoran ni kt wangsa maju..btl2 blakang k4 wangsa maju tu..hehehe...mmg lazat food dia..xuma xpedas berapi..hehehe..bole la korang cube lak yek..

muahh..sori ler bz banget..xleh nk reply 1-1 komen...

***************************
.
.

atty's said...

suziey ..gilos kejam ko kan ..
butter prawn tu ..aduhai..

rizz said...

uhuu mesti cedap gilos kan kakk

neezareef said...

seb aku tgk hr nie klo besokkkkkk???????? siap kawww

btw..aku nk ucapkan slmt berpose..maaf zahir dan batin spjg berblog ya..

mama tisya said...

akhirnya ko dh smp kt cheng ho..sedap kn itu butter prawn...die punye butter tu licin ku mkn..rangup

CuTeMiUt78 said...

uissshh... sib baik hari ni tak pose lagi.. klu esok aku tgk gambo ni.. mau.. terkulat2 aku tgk je

Ummi Salsabila said...

suziey.sdpnye mknn die.harusku pegi.bile hubby nk bwk ni..

sume restoran suziey pi kite xpi lagi.:(

cik intanurulfateha said...

.mak aii
.sedapnyeee

mummYaeesh said...

perghh baru perasan termissed ini n3..wei awat mata udang tu mcm kenyit2 kat weols..ahahah

tak pernah try test lagi..nak gak ar nnt!mahal ek..klu sedap ok lah..klu mahal tp tak sedap mmg berkoyan la kena maki..woohooo

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio