Friday, August 14, 2009

romantic getaway contest


Assalamualaikum..

hohoho..sila jgn muntah..aku masuk contest lagi..tp kali ni as a story teller....aku rs contest ni menarik sbb aku dpt flashback saat ROMANTIS aku bersama suami terchenta...:)

contest done by ummi khayra...sempena anniversary nye yg ke-2 26 aug ni..so aku nk story pasl tpt ROMANTIK yg pnh aku pegi dan suggest kt dia utk anni-moon (anniversary-honeymoon) dia..hehe



so..here u go..


PULAU KAPAS, TERENGGANU















ok…dh layan gambo kan..hehe..kami mmg dh plan nk berhoneymoon kt pulau2 yg cantik kt semenanjung ni..semstinya la bila berdua dgn hubby sume tpt akn menjadi sgt romantic..hehe..honeymoon kami adlh 2 minggu lps kami disatukan..1st is pulau langkawi..tp aku xnak story pasl langkawi sbb bg aku langkawi sesuai utk sopping jek..n mmg kami ke sana pn utk sopping..ekek:D kami abiskan seminggu utk honeymoon kt pulau2..lps langkawi adlh pulau kapas..aku sgt teruja nk g pulau kapas sbb aku dgr tpt tu sgt romantic n sesuai la utk berhoneymoon..smpai2 je kt pulau kapas..aku akui..mmg xdinafikan..sgt cantek..pasir pantainya sgt la halus mulus gtu..bila aku n hubby berjln sambil berpimpin tgn menyusuri pantai yg airnya biru jernih tu..harus berkaki ayam..sonot sgt rs kaki tenggelam2 dlm pasir yg lembut itu..sgt tenang suasana pulau kapas..tiada kedengaran enjin2 kenderaan yg menyesakkan itu..dr tepi Pantai pulau kapas..sgt sayup dan saujana mata memandang ke bandar Terengganu di seberang sana..mendamaikan..bersantai2 di tepi pantai..sambil baring di bangku yg disediakan oleh pihak chalet..menikmati keindahan air laut yg menghijau..diiringi hembusan angin yg sepoi2 bhasa..ouh sgt syahdu..kalu layan bole lena..sgt selesa dan tenang..kami xketinggalan bermandi manda di pantai yg cantik itu..sgt seronot..dlm air pn berpegangan tgn..romantik tau..byk gk sports water kt situ tp kami memilih utk berkayak shj..berdua2an mendayung kayak menyusuri tepian gunung yg menghijau..hanya kedengaran bunyi kocakan air yg trhasil dr pendayung..hanya kami berdua..menikmati suasana yg romantic itu..berbual2 berkongsi rasa mengagumi keindahan alam..bahagia sgt rasanya..di mlm hari kami bercandle lite dinner ok..romantik abis..rezeki kami dpt complimentary frm the resort..kami dpt order-ape-saje menu..apelagi..time ni la nk rs sume mknan2 yg lazat itu..hehe..hanya kedengaran deruan ombak yg menghempas pantai..disulami iringan muzik yg mendayu…ouh syahdu btol mkn mlm kami..lps mkn..brjalan seketika menyusuri pnatai smbil berpegangan tgn..mengharapkan bahagia yg tiada penghujung...suasana mlm yg dingin sgt romantik utk dihabiskan brsama suami tercinta..xgitu...hehe:)




PULAU REDANG, TERENGGANU









next..kami ke pulau redang plak..pulau redang merupakan slh satu pulau paling cantik di semenanjung ni..tujuan kami memilih pulau redang sbb nk tgk sdiri keindahan yg diwar2kan..dan bila kaki menjejakkan kaki ke pulau redang..subhanallah..mmg xdpt dinafikan..sgt cantek..semakin hampir kami ke resort..dh nmpk kehijauan yg mengelilingi resort trsebut..airnya xyah ckp la..sgt la jernih..dr ats bot tgk ke permukaan air..bole nmpk smpai ke dasar laut..bole nmpk batu karang, gamat dan mcm2 jenis ank ikan berenang2 di dalmnya..mmg seriously crystal clear..aku kagum sgt..dlm hati mmg xsbr2 nk trjun..hehe..kat pulau redang kami decide nk snorkelling..sbb sgt teruja dgn kejernihan dan kecantikan air pulau redang..sgt sesuai utk bersnokeling..di ptg yg hening..hubby bersnorkeling di pantai berhadapan challet kami..dan aku pula..baring di buaian menikmati kesegaran angin laut sambil memerhati si suami sdg bersnorkel..sgt syahdu dan mengasyikkan bila sang angin menghembus ke darat...layan jiwang ler ape laie..hehe..dh puas aku layan angin laut dan melihat telatah couples yg ade disitu..aku join hubby plak bersnorkel..spt biasa..kami bersnorkeling sambil berpegangan tgn..perlahan2 menyusuri batu karang yg ade di dasar laut dan sempat lg kami mengusik2 gamat hidup yg tgh lena kot:p ...sgt leka dan asyik menikmati keindahan dasar laut..sungguh agung ciptaan Allah..di mlm hari...kami bercandle lite dinner lagi..suasana tenang..sgt romantik makn mlm kami..mkn sket pn trus rs kenyang..hehe(tipu jek:p) lps mkn kami main indoor game plak..bila dh lewat mlm..kami berjln kejap mennyusuri pantai..menikmati deruan ombak yg sayup2..di sinari bulan purnama (cewah penyedap ayat ni:D)...tiada gangguang yg merimaskan..hanya aku dan dia..berjln berpimpinan tgn..jemari digenggam erat tanda cinta bersatu..menyemarakkan lagi malam yg dingin dan romantik itu..hehe..(ala2 ayt buku teks plak:D)..


saat pulau redang semakin menjauhi kami di belakang..aku sebak..mengenangkan saat2 kami akn meninggalkan pulau redang...pulau yg sgt indah dan cantik itu...pastinya kami berazam utk melakar kenangan terindah disitu lagi..saat romantis kami tdk akn berakhir hingga ke ujung nyawa..walau di mana kami berada:)



PULAU PANGKOR, PERAK





ok..kami memilih pulau pangkor sbb honeymoon ni xdirancang actually..kami adlh long-distance husband n wife..so bile berjmpa skali skala harusla mncari tpt utk melakar kenangan indah yg abadi..so since jmpe kt kg hubby-perak..pulau pangkor adlh terbaik..bg aku..pulau pangkor pn xkurangnya hebatnya..setibanya di pangkor..aku pelik kenapa byk rumah..n ade perkampungan..xspt di kapas n redang..ouh br aku tau..pulau pangkor mcm langkawi..tp kami menginap btol2 di tgh pulau pangkor...air laut pulau pangkor hijau..cantik sgt..sprti biasa..kami bersnorkeling..kali ni kami di bw ke laut dalam....kt laut dalam ni la byk sgt spesies ikan yg unik dari pelbagai bentuk hinggala ke pelbagai saiz..aku dan hubby bersnorkeling smbil berpimpinan tgn ok..romantik kan..yeay..hubby mmg romantik sgt time tu tau :) aku dh mcm org jakun tgk mcm2 spesies ikan yg aku xpnh tgk pn sblm ni..wlaupn aku berada di tgh lautan yg sgt dalam hingga wrna airnya kalu dilihat dr permukaan kelihatan hijau gelap..menunjukkan betapa dalamnya..tp aku rs selamat sbb hubby sntiasa menggenggam erat tgnku..hehe..sket2 je la rs tkut sbb hubby pn xtau berenang:D tp dia sgt gentleman sbb dia xtakut..haha...stlh puas menikmati keindahan dasar laut dan spesies2 ikan yg menakjubkan itu..kami balik ke pantai dan berjln pula menyusuri pantai..dgn hembusan angin laut yg nyaman itu..kami menikmati saat2 romantis itu berdua..d wktu mlm kami menikmati seafood di tepian pantai sambil ditemani deruan ombak yg memukul pantai..kedengaran bunyi cengkerik..romantis sungguh mkn mlm kami..seafoo yg lazat..suasana yg romantis..keadaan yg tenang...pastinya memberi seribu kebahagiaan pd kami..keesokannya..sblm pulang..kami sempat menjelajah ke sluruh pelusuk pulau pangkor dgn menaiki motor..romantik tau naik mot berdua..hehe..aku puas sbb setiap genap tpt dipulau pangkor tlh aku jejaki ..ouh sesungguhnya aku sgt bahagia..menikmati keindahan alam bersama si suami tersayang :) pengalaman romantis ini pasti akn berulang wlaupn ank dh berderet...inila kemanisan berumahtangga..syukur padaNya...aku bahagia :)




ok tamat sdh story telling aku..smga coretan aku ni sdkt sbnyk dpt menghidupkan semngat romantis di kalangan pasangan suami ister..especially ummi khayra..umumnya sume org yg membaca..

contest ni ditaja oleh One Drop Fragrance Shoppe.. (minta2 dptla seketul:D)


p/s: hepi anniversary in advance to ummi khayra..
p/s2: actually nk letak honeymoon kt pulau tioman..cantek jgk..tp xjmpe gambo la plak..huhu..
p/s3: esok aku jmpe
mama aqish kt sunway pyramid..sape nk itot..jomm..

66 comments:

mamalieyna said...

huhu..mmg tegar giler ni..(apa yg tegar..sndiri mau ingat..hikhik..)
*mmg terserlah keromantikannyer tu..huhu..g.luck frienz!

zh-ena said...

ena dulu g pulau pangkor..romantik tu pusing pulau naik motor heheheheh

rizz said...

romantiknyaa haahha

cik intanurulfateha said...

.mak aii
.panjang nye sis
.berpinor mate huhuhu
.tgk gmbr dlu la ek
.mlm kang bru bace
.pastu komen lagik
.huhuhuhu~

UmmiKhayra said...

Wah kak... banyaknya pulau akak pegi... teruja nih nak g pulau.. nanti Khayra naik bot cemana la dia.. hehehehhe

Penerangan yang membuatkan saya terbuai2... cayala kak... hehehheh membangkitkan perasaan nih... :D

zura@iwan said...

aku blm muntah lg...blh thn lg daa....

ekceli tgk ritu kt side bar ko ada dh contest ni..so aku nk join la juga...tp tggu last minute gk la ek..kahh...

zura@iwan said...

lagi2 nk tmbh...pjg tul story mory kamo....kekeke...wehhh aku pun ttarik daa.....mmg suka g pulau2 nih...huhu...nk g honeymoon kt pulau redang...hentian.....dan lagi....besttttttt...

zueyie said...

salam..akhirnya menjegah juga aku kat rumah ko ni suziey..lama tul tk melawat rumah kengkawan ni. rindula kat aqeel. mesti mcm2 telatah dier aku dah terlepas.nnt upload la gmbr terbaru aqeel er...
tgk n3 picnic:ko kenal er fied wale? satu skolah er?

mama tisya said...

wah2 byk tul tmpt romantic ye tp syg ko tk sempt join contestku aritu..ehhehe..tkpe byk contest lg kn...pening plak tgk byk kena scroll tu..tp smua gmbr romantika belaka..cun2

Rozita said...

oh..romantik kah aku & dia???

Gieyana said...

Haaa..aku pon nk joint contest nie..tunggu jer autopublish..tp ko nyer lg romantik psl byk pulau woo..feveret aku tue..

^^ all the best yer..:)

Mama_Aqish said...

wah...ini orang sangat rajin masuk contest....dapat hadiah nanti leh share ek....suzie...tak yah la pakai word verify ni..malas lah nak taip...kih....kih....

PadNani~~{@ said...

soo..romantic la all those pics;)
good luck dear!

MaMa aYiN_FaSHa said...

hamboiiiiiiiii..segala pulau ko terjah yer suziey utk memadu kasih..
Aku if sempat aku join.gak..kalau tak..faham2 jer..sokong2 kawang dr belakang ajork..
wei..bg pon no ko kat ayin_fasha@yahoo.com

~Firsya~ said...

wooooo,byknye g pulau,kila xpenah lagi pegi sna,leh ajk hubby pegi pas raya nnti nie,huhu

Mrs. Adz said...

banyaknye honeymoon..suka ke honeymoon ni..huhu..pic pun cantik-cantik gak..

Fara_Adura said...

Hollaa.. banyak tempat da poie eh.. hehe. Sorgaaa nengok ko jalan2.. besh2!

Pstt..balik dari honeymun mana yang dapat aqeel? Kekeke..:D

Fara_Adura said...

Hollaa.. banyak tempat da poie eh.. hehe. Sorgaaa nengok ko jalan2.. besh2!

Pstt..balik dari honeymun mana yang dapat aqeel? Kekeke..:D

alfa juliet said...

memang romantik honeymmon ko...aku cam suka la dgn pulau pangkor tuh...agak2 kalau tak pandai berenang, bleh tersuka jugak ke?? hehehe

E.L.I.Z.A said...

ehehhe mmg gigih bercontest..sama la kita kak hehehe..eli pun tgh nk godek gmbr gak ni..esok due date..

reen said...

gud luck...
bery2 the lebing kapel!!:D

mummYaeesh said...

fuyooo betul nye honeymoon ni... sure menang ni.. segala bapak pulau uols terjah gitew.. cuti2 mesia betul!woohoo..wei, terrornye wat menatang scroll tu..woohoo...

nak ikut! sok uols tak g bday heze ke??woohoo

mummyseri said...

suziey..waah byknye n suke g pulau ye..bile nak dtg cini bleh g pulau2 kt sbh plak..pon best2 taww..
anyway good luck..:D

Corey said...

syoknya bercanda bersama teman terulung.
huhu bro just mampu tengok jela. nak join contest ni tak layak

Nurhayati said...

wah panjang jela.. romantika sungguh uols ni.. mesti menang la tu.. gud luck beb!

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hahaaa..sabo je la aku..suke tau bg gelaran tegar itu..ekekek:D neway thanks for the wish:)

[-suziey-] said...

zh-ena:

ouh ye ke..honeymoon kt pulau pangkor ek..hehesonot kan pusing pulau naik moto..ekekk;D

[-suziey-] said...

rizz:

ouh semestinya..romantik sentias utk emnguatkan lagi cinta itu..cewahh..kenakawen dulu ok:p

[-suziey-] said...

intan:

hhaa..see akk guna scroll yg intan ajar tau.ekekek:D xpe2 layan gambo je la,,tu utk contest harusla ade penerangan:)

[-suziey-] said...

ummi khayra:

hehee..tu la..nk buat pasal pulau tioman tp xjmpe gambo la plak..huhu..xpela..ckpla story 3 jek..kang juling plak nk pilih..ekekke;D

[-suziey-] said...

zuraiwan:

hahaha..ko pn cm aku..last minit bru nk join..hahaa..tu pn xdpt masukkan pulau tioman..sbb xjmpe gbr..bahana last minit..xsempt nk cari gambo..

[-suziey-] said...

zuraiwan:

waaaa cam ko plak yg buat contest ek..g la wei..mmg romantik abis la kalu g pulau2 ni..sgt sonot berhoneymoon..rs mcm dunia ni ko pne..ekeke:D

[-suziey-] said...

zueyie:

salam..aah la ko la menghlang jke..hehe..aah aku ngn wale n fied satu sekolah menegah dr form 1..ko kenal dia kan..aku tau;.hehehe

[-suziey-] said...

mama tisya:

hehehee..tu la xsempt nk masuk contest ko loving couple tu..huhu..frust woo..

[-suziey-] said...

rozita;

sapekah aku sapekah dia kak zita..ekekke:D

[-suziey-] said...

gieyana:

hehe..ok jom join rmaai2..haha..good luck utk ko jgk:)

[-suziey-] said...

mama aqish:

ye sgt gigih kan masuk ocntest..hehe..kita dh disable kan wrd verify tu..ekek;D

[-suziey-] said...

padnani:

hehee..thanks for the wish nanie:)

[-suziey-] said...

mama ayin fasya:

harusler terjah sume pulau2 yg romantik itu utk mmadu kasih kan..ekeke:D

[-suziey-] said...

firsya:
ha g la..best..mmg xkan mnyesal pnye kalu g..ekeke:D

[-suziey-] said...

mrs adz:

heheee..mmg aku honeymoon sepuas2nya tau..ekek:D sonot wei..tu guna kamera biasa jek..kalu ade dslr lg cantek wei..

[-suziey-] said...

fara adura:

hahhaha..sabo je aku soklan itu..xdela fara...honeymoon tu mmg honeymooon sepuasnya..tp hasilnya xde ok..hehe..Tuhan nk bg aku honeymoon puas2 ngn hubby sblm dia kasi aQeel..ekekk:D

[-suziey-] said...

fara adura:

fara..lps balik tioman bru dpt aQeel..hehe...xmasuk gmbr honeymoon tioman sbb xjmpe gambo..ekeke:D

[-suziey-] said...

alfa juliet:

hehehee..mmg syiok woo hoenyemoon sepuasnya.ekeke:D g la..pangkor dekat jek..xsejauh redang n kapaas,,

[-suziey-] said...

alfa juliet:

hehehee..mmg syiok woo hoenyemoon sepuasnya.ekeke:D g la..pangkor dekat jek..xsejauh redang n kapaas,,

[-suziey-] said...

eliza:

hahaa.tu la..gigih buat contest..bkn nk buat esenment..ekek;D

[-suziey-] said...

reen:

thanks kak ren..hehe..harusla jadi loving couple gitu:)

[-suziey-] said...

mummyaeesh:

hahaa..mmg hoenymoon sepuasnya nih..ekkeek:D pulau perhentian je xterjah lg..haha..

i x g besday ze ler..

[-suziey-] said...

mummyseri:

ouh org sabah ke..aah sabah pnye pulau lg heaven..sipadan tu cantek btol..ok nnti kita g sbaah roger2 ok:)

[-suziey-] said...

corey:

hahaa..harus kawen dulu ok :)

[-suziey-] said...

nurhayati:

kta contest harusla berjla explaination,,ekekek:D

DYLA said...

waduh waduh romatika de amour la smua gmbr2 tu....

tak penah sampai ke redang lagi... pantai bersih, pasir indah... bila agaknya turn kami ni,..

p/s: rajinnya suziey join contest. kim salam ke mama aqish ye.

DaliaLiyana said...

wah..sonok ekk jejalan....
dalia pun tak sanar nak tungu ujung tahun...nak cuti2...

ummuabdullahsyaakir said...

Wahh...Suziey gigih kumpulkn semua gmbar2nya yea...cantik2...suka sgt nmpak romntik ^_^

Emm saya tak berpeluang nak berhoneymoon bagai....2mnggu lps kawin terus ke Mesir..huhu(kiranya honeymoon kat Mesir je)

Apan good luck dear...klu saya jadi juri msti Suziey menang ni..hehe

Dj Epoi said...

Salam kunjung balas tuan rumah.....

Oh.....ada blog juga upanya.....
Blog yang lagiiiiiii Walaweiii siut!!

Hari tuh waktuh birthday Damia....Gua sendiri ponk tak berapa nak kenal saper Bloger nya heheheh..

Nice Blog.......tq add Radio Buruk Gua kat sini.....
Gua dah kembali add Blog Walaweiiiiiii ini...

Tentang Honeymon.....Lu orang....pergh!! memang kaki layan Pulau2 & Pantai nih....

Pulau Perhentian
Pulau Redang
Pulau Tioman
Pulau Langkawi
&
Pulau Pinang semuanya sudah....

Cuma... Pulau Pandan Jauh Ketengah jew yg belum!!! kah!!!

[-suziey-] said...

DYLA:

hehehe..demi contest..gigih kumpul2 sume gbr ni..ekekek:D insyaAllah ade rezeki dyla n famili plak jejak ke sana..hehe

[-suziey-] said...

dalialiyana:

aah syiok cuti2 mesia..hehe..hi...slaam kenal :)

[-suziey-] said...

UAS:

hehee..harus gigih UAS..contest pnye pasal..ekek:D

waaa awk lagi ebst..honeymoon kt mesir..jauh tu.hehe..

tu la..bestnye kalu UAS jadi juri..bole sy menang..hahaa

[-suziey-] said...

DJ EPoi:

hahaa..umangaih...byknye wallawei..ekekek:D kita pn xtau dj epoi ni pn blogger gk..ahakss..selamat bertemu di alam blogger plak..hahhaa:p

wow sume pulau dh g ni..emm pulau pandan jauh ke tengah xyah g la...xde ape..tgh je lebih..hhahaa:p

adda said...

wah bestnye makan angin.. jeles..jeles..

Precious said...

Sumer pulau2 itu ... Haku nak pergi. Terlalu banyak kenangan romantis menghabiskan pitis di pulau2 tersebut. owh ... gud luck! Semoga menang dlm kontes ini. Haku dah tak larat nak join sb baru join DanaRaya - nak terai wat duit raya. Hih hiiii .. jom ler join, haku dahpun dapat untungnyer ... Hih hiiii!!

Intan said...

Wauuu byk nyer "pulau"! Ala-ala romantis gitu...ekekek.

Gud luck to you!

[-suziey-] said...

adda:

hehe..syiok ler..especially ngn en hubby tersyg kan..ekek:D

[-suziey-] said...

precious:

ha pegi la..sonot pulau2 tu..mmg best sgt..xmenyesal kalu g..hehe..waaa join dana raya plak ek..emm sy mcm ragu2 nk join..masih mengkaji status dana tu samada mengikut syarak atau pn idok..hehe..

Suzi said...

waaa seronoknya honeymoon..akak ni dah nak anniversary ke 10 tak lama lg...tak sempat nak honeymoon betul2 lg asyik tunda je...
ni bagi akak idea sbb kami plan nak honeymoon kat pulau bila balik m'sia nanti...anak2 blh tinggal kat kg sbb dah besar sikit dah hihihi...

[-suziey-] said...

suzi:

umangaih..caya la kak..dh nk masuk 10thun..haaaaa pegi la slh stu pulau tu..mmg best giler..sesuai utk honemoon..lg lama usia perkahwinan..lg manis hoenymoonnya..hehe

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio