Monday, August 3, 2009

sang kancil dan buaya


Assalamualaikum..

abaikan tajuk yg meraban tu:D

korang tau x sesape (or korang sdiri) yg nk jual kete kancil / kenari 2nd hand, 3rd hand or bape hand la..tp condition mstila masih bole gerak ats jln raya..kalu jenis kena tolak xyah..budget rege below 20k..btau aku ok...
~ke2-2 kete di ats adlh cth kete yg xleh diterima..ekeke:D~

~kete jenis ni pn xnak eh....o ye..jgn lupe VOTE B07 ok..~



p/s: momguess..ko xnak tolak ke kancil ko tuh..neeza..cik ken ko tu nk pertimbangkan utk ditolak x..(ade yg kena lepuk ngn neeza ni kang..dh touch-up2 bagai nk soh jual..ekekek:D)

p/s2: jgn ingt aku jadi ejen kete 2nd hand plak ek..sy bkn ahlong..sy mau tolong:p


42 comments:

Rozita said...

aunty dah vote utk aQeel ye
moga menang nnti

[-suziey-] said...

rozita;

thanks aunty zita..muahhh..kalu menang nnti aQeel bw g dalan2 naik kete..ekek:D

mamalieyna said...

weeh selalu la wat tajuk yg kiasan2 gituw..hampir tertipu i sekali lagi..hukhuk..
*back to 'sang kancil dan buaya' tu... kite takde sumber la..heheh..kalo ada nnti kite bgtau..

aRe_uDear said...

hahaaa.. dak tomey nie pun msuk yer.. Mamaayu dah vote dah ok.. t kalo menang t blanjer mamaayu makan k.. ahakss.. [perhatian tuk ibuaqeel yer..] ok hahahaa..

Corey said...

hehe ingatkan ringkasan kisah sang kancil yg suziey baca for aqeel's bed time story hehe.
ok..i'll try ask around , if any.. bro roger.

cik intanurulfateha said...

.kak
.kite ade kwn nk jual kete wira, bukan kancil
.ni iklan die
.klu nk, btau kite ek

proton wira 1.6 XLI (m) tahun 1996 untuk dijual dengan harga RM10000 no plat WEP 8880, condition OK, boleh try test tengok... harga leh nego ag tu.... wane perak... location Bangi....

MiJa said...

wah,nk berkancil2an pulak yer..apsal Savvy x tmasuk dlm list?kihkih

*last week kami baru angkat Saga thn 2006 utk Abah aku..ok gak condition dia..(kuat tul angkt keta..haha)

CINTAMANISZ Lite said...

Suziey, nak beli 2nd car ke 3rd car ni? hehe..
Kancil akak bukan untuk dijual ler wat masa ni, heheh (mcm ler best sgt kancil akak tu kan, ngeh2)

gee ryder said...

mintak maap, akak jgn kan kancil,
rusa pun takde

Ummi Salsabila said...

aunty dah vote aqeel.msti aqeel mng ni.sbb aqeel cumil sgt2..

btw, xde kancil atau buaya yg suziey nak tu..;p

EIJAM'S FAMILY said...

suzie i dah vote... insya-Allah ade rezki menang yerk..

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hahahaa..kita dh jadi sasterawan gituh..ekekek:D ok kalu ade sumber btau ok :)thanksss

[-suziey-] said...

are-udear:

hahahaa..siap perhatian utk ibuaQeel lagi.ekekek:D ok kalu menang aQeel bw g dalan2..kalu nk banje mkn kena dtg umah..ehehe

[-suziey-] said...

corey:

hahhaa..xdela..bed time story pn xbuat..ekekeL:D ok kalu ade roger2 ok;..thankss:)

[-suziey-] said...

intan:

ok thanks intan..erkk tu manual ke auto? lupe nk btau dia nk auto..tp xpe akk fwd je kt kwn akk ni eh..thanks for the info...

[-suziey-] said...

mija:

nape ko ade sumber ken k jual savvy..kalu ade btau je nnti aku fwd ke kwn aku ni..tp nk yg auto//

[-suziey-] said...

cintamaniszlite:

hahaaa..kot la akk nk tukar mpv plak kan..bole la tolak kancil tu..hehe

[-suziey-] said...

gee ryder:

hahhaaa..klako la akk nih..rusa ade lg ke skang..ekek:D

[-suziey-] said...

US:

thnak aunty for the vote..hehe..insyaAllah..kalu ade rejeki menang la..kalu xde pn xpe..hehe..

ok xpe..sy hanya betanya..thanks for the feedback ok:)

[-suziey-] said...

eijam's famili:

thanks for the vote..kalu menang nnti aQeel bw g dalan2 naik kete ok..yeehaaa..ekekL:D

momguess said...

chitttt
pepagi lagi dah paksa aku vote erk
mentang2 aku belom vote lagikkk
porahhh lahhh luuuu

pengumuman2 penting
bahawasanyer sy momguess telah VOTE B07.adiah kite share reramai

woittt....
mentang2 kancil aku dah cat, ko tanye erk
kancil aku dah ader buyer arrr

moMmY miMiL said...

Mimil dh vote utk Aqeel..

p/s : aisehh! ni msti nk jdkkn 2nd car ni..sori la yang..wat mase ni xde..nnti kalu ada kwn2 weols nk jual kete2 yg uols sebutkn tu, weols kasik tau ye? hehe..

mama tisya said...

cr dlm paper la suziey..byk rsnye...heheheh..saper yg nk tu??better cr kete br la..heheheh

aqeel yg comel ngan kete2nye...

Nurhayati said...

gambar 1st tu, kemain lagi aQeel.. cam bersantai di tepi pantai hihi

[-suziey-] said...

momguess:

hahaaa..ye la...mmg wajib..satu paksaan..ekeekk:D thanks ler vote jgk ko wlaupn kena paksa..haha:p

wei kalu buyer tu xnk kete ko tu roger aku..

[-suziey-] said...

mommy mimil:

thanks for the vote ye mommy mimil:)

xla kak..ade kwn opis tanya..dia nk beli utk anak sedara dia..baguih kan dpt pakcik camni..ekeek:D

[-suziey-] said...

mama tisya:

emm dlm kete tu xtau condition dia...tp dia mmg cari gk..sy pn just tlg2 la kot2 ade kwn kan..hehee

[-suziey-] said...

nurhayati:

hahhaaa..tu la ..ala2 bersantai..di ats kete nye..ekekek:D

dakgilachoc said...

wah nak beli kete ke suziey..hehehehe...amikla viva baru sejibik...baru cun..haha..

[-suziey-] said...

dakgilachoc:

uih idok ler..ni kwn yg nak..dia nk belikan ank sedara dia utk guna kt u..hehe

zura@iwan said...

ingt apa ye la sang kancik n buaya tuh..hehehe
rupernya nk cari keta...

[-suziey-] said...

zuraiwan:

hahaaa..suspeng sket..ekeke;D

isya said...

amboi.. tecik2 dah pandai bw kete ye..

[-suziey-] said...

isya:

haha..ha kete special..ekekk:D

CuTeMiUt78 said...

ko nak guna kancil ke suziey... eemmmm

ArPeGGiOS said...

dah dapat ker ?
aku ada satu keta kancil tahun 2002
cc 660 manual
kalau nak email aku okeh......

ummuabdullahsyaakir said...

Aqeel posing kat keta tu...siap letak kaki kat stereng lagi hehe

neezareef said...

ko pasan x haku dah vote..ko jgn x npk lak

[-suziey-] said...

cutemiut:

eeh xla..ni kwn aku carik..aku tlg iklan kan jek..hehe

[-suziey-] said...

arpeggoios:

sorry kak miza..dia nk auto la..xdpt lagi..kalu ade btau ek..thanks for the approach:D

[-suziey-] said...

UAS:

hahaa..santai tu UAS..sambil layan tv..ekek:D

[-suziey-] said...

neezareef:

hahaa..aku pasan la wok..jgn riso nnti aku kasi award..ekek:D

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio