Friday, October 9, 2009

bila aQeel bosan

Assalamualaikum...

aisey..korang pn bosan gk ke asyik tgk gbr aQeel jek..sori la yek..ibuaQeel xpnh bosan nk menceritakan kisah2..aksi2 dan segalanya la ttg si manja ku ini..cewah..:p

evertime nk g dalan2..after siapkan aQeel(actually ayah dia yg settlekan dia..ekek:D) dgn baju tantek2 kan..he never disturb ibu dia ni nk bersiap (uish lama giler aku bersiap..dr hubby siapkan aQeel..then hubby plak bersiap..aku xsiap2 lagi:D hasilnya xdela vougue pn:p)..sbbnya dia tau nk bw dia g dalan2 kan..hahaha..sume bdk camtu kot:p

dlm ank banak ni menunggu aku tu..mmg keje hubby la menyenap ape dak aQeel buat...



IMG_2152

IMG_2154

IMG_2155

IMG_2156

~ouh tgh sms aunty ayu btau nk g open house umah dia..bole jmpe awek..ekek:p~

IMG_2159

IMG_2163

~erkk..ayu sungguh ye si aQeel bersimpuh..bole buat menantu ni..ekekek:p~




p/s: jgn fokus pd umah yg bersepah itu..

p/s: selamat ber weekend..fuhh..sedang membayngkan aktiviti2 yg padat..sume pasl mkn..ekkek:D

42 comments:

intanurulfateha said...

.nak jadikkkkannnnnnnnn bakal suami leh? :">

mama tisya said...

wah2 sennag ati la ibu aqeel nk bersiap cz ayh aqeel yg tlg siapkn die...wah cr menantu ke ni..ekkekeke..sure rmi calon2 menunggu ni

Ummi Eisya&Amani said...

suka..suka pic aqeel lagi..aku tak pernah bosan ngan pic aqeel ni..pic ko tak ade pun tak pe..hihiii

bestnye ade orang siapkan aqeel..ko leh la melaram lama2 ekh..aku lak kena siapkan eisya dulu baru turn aku lak..hubby aku dok kemas beg susu eisya je..

Ummi Shira (AshAnas) said...

sama la kita bab bsiap...ekeke... abah anas n anas msti boring tunggu ummi anas bsiap...
p/s: jeles nengok gmbr2 akak, cantik sgt...

zh-ena said...

kisah ank2 mmg takkan buat kita jd bosan

mamaarifakeemaisy said...

sesekali tgk aksi spontan/tanpa sedar aQeel laks..sllu tu kemain posing lagi..mmg encem ler die ni..ramai le org rebutkan aQeel nk wat menantu camni..sopan gitu, comei simpuhnye..hikhik..
*baru dok fokus umah..hehe, takde la sepah pun.. :p

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

kalu aku mmg x kan bosan tau psl citer anak2 ni...tmbh citer aqeel & gmbr2 dier...owhhh aku geram sgt...ngeee

sgt2 cute tau aksi2 aqeel nih..

Unknown said...

cik intan:

ok bole bole..kena Q dulu ek..ekekk:P

ALoNa CintamaniszLite said...

Aqeel ni mmg comel betul budaknya. Lengkap pakej siap berkulit putih melepak bagai..
Besar sket sok..masuk je laa rancangan tom tom bak tu..mesti ramai agensi iklan amek dia utk iklan...
Suziey masa tu..kutip je ler duit payment AQeel, simpan kat SSPN..hehe..

re; suziey..maksud akak..beli tong air yg bertutup dan tutupnya leh berselak tu. Umah Suziey mesti bilik air ada 2 kan?? Taruk ler tong tu kat bilik air yg jarang guna. Kunci pintunya dari luar.

Bukan apa..akak ni bg pendapat aje ye..pendapat akak-akak..hihi..sowie..

Unknown said...

mama tisya:

aah senang nk bersiap..ekekek:P emm xtau la ramai menunggu ke idak..kena cuba la ..

Anil said...

umah bersepah? huhuu.. lom tgk umah kite lg.. wakakaka...

** sampai terbaring2 aqeel tunggu mama dia bersiap.. ekekke...

aCik Anie said...

hehe.. byk lagi ruang untuk Aqeel sepah tu... baru sket tu..... :p

Unknown said...

mrs adz:

hahaha..sabo je aku..kalu ade ibuaQeel pn kena gk ko tgk kan..ekekek:p
hmm aku plak trbalik..beg susu sume aku siapkan..iron baju bagai..so bahagi2 la task kan..hehe

Unknown said...

ash anas:

haha tu la..mmg bosan giler la 2 banak tunggu ibu dia siap kan..hahaaa..
thanks for the compliment..xyah jeles..shira pn bole buat la..kan dh ade canon 500D lagi..lg power

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. nampak no bosan tunggu mama dia bersiap.. hik..hik..hik.. klu mirul tu.. dah duk jerit2.. cepat aaarrr...

Unknown said...

zh-ena:

hehehe..kisah anak2 utk kenangan gitu..ekke:p

Mak Su said...

amvoi, sopan sungguh budak itewww

Unknown said...

mamalieyna:

hhahaa..tu la mcm2 aksi dia buat..duduk simpuh tu yg xtahan tu..ekekek:p
haha..xckp sepah ek..

Unknown said...

zuraiwan:

hahahaa..aksi aQeel je ke ko suka nengok..aksi ibu dia lg best woo..ekekek:p

Unknown said...

cintamaniszlite:

waaaa good planning tu..hehe..emm ok gk tu kan..sy jadi manager la nnti..haha..berangan je:p

re: aah thanks for advice kak..sy dh buat dh takungan tu sprti yg dicadangkan..utk kes emergency ..

Unknown said...

anil:

haha nape umah anil lagi ebrsepah ke..haha..ni yg kita nk g terjah umah anil..ekekek:p

Unknown said...

cik anie:

hahhaa..sabo je la cik anie..seb bek umah xbeso..kalu x algi xlarat nk kemas:p

Unknown said...

cute miut:

xpe la rina mirul pndai cakp..aQeel xpandai lagi nk panggil2 camtu..soh cepat..ekek:p

Unknown said...

maksu:

tu la jejaka melaya terakhir..hahaa:p

MuMMy 2 Haqq said...

sian aqeel boring..kena carikan dia adik ni..

Nana said...

wah bagusnye huby tlg siapkan aqeel ek..klw amrul kan kita dh siap2 pakai tudung tu baru la dia siap hehehe dia kata tunggu saya lambat sgt biar saya dah btol2 siap br dia siap ceh..berkira btol! hehehe

e.l.i.z.@ said...

hehhehe mesti 2 banak ni penat menunggu suziey bersiap..mmg lama tu sampai sempat menyenap dak aQeel heheh...

p/s: setting slr tu yg mana?ada pakai flash ke? nampak cantik la gambar tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

bosan2 pun...pandai gak dia wat possing maut ek...

attyfir said...

pandai nya aqeel posing hah.

Unknown said...

mummy2haqq:

hahhaa..insyaALlah..jgn riso ..akn kuberikan aQeel adik..hehe

Unknown said...

nana:

hahahaa..kadang pn my hubby buat camtu..sbb dia kata kita siap lmbt..hahhaa..tp yg pasti aQeel dia kasi settle:p

Unknown said...

eliza:

hahaha mg penat giler la tu..aQeel pn bosan giler je menunggu..hahhaa:p
p/s: dh reply kt komen box eli pasl setting slr yg diogunakan..hehe

Unknown said...

mama aqish:

hahhaa posing maut tu..jgn main2..mahal tu..hahah:p

Unknown said...

atty"

candid je..xposing sakan cam kt playground tu:D

Nurhayati said...

alahai elok sangat jadikan menantu ni ahaks :p

Unknown said...

nurhayati:

hahahha..nk buat menantu ke..ha masukla meminang..ekekek:p inin sudh terbalik..hahha

ibu_umairah said...

betul2...anak kita ini ada je aktiviti dia,,,,mcm tak penat je nampak!!!!!!!

sweet je senyum aqeel ini......

isya said...

cute la aqeel ni... posing aqeel jgn tak posing ;p

UmiIzz said...

Boring pun tetap nampak comellah aQeel ni..

ibu damia said...

hehehe samalah kita nampaknya...selalunya ayah damia yg akan siapkan aleesya tu, dr mandi hinggalah ke pakai baju siap2..pas tu sikat rambut n pakai bedak...bukan kita tak nak buat ...dah sah2 aleesya nak ayah dia buat....kita pun lagi suka ...ekekekeke.....tu pun ibu damia x siap2 gak....dulu2 asyik kena sound..sekarang agaknya ayah damia dah kalihhh dah....

Norsyakiela said...

uishhhh,klo la dpt kulit mcm aqeel,xyah susah2x nak bli make up lagikkkk,naturel beauty,hiksss,hehe..


suziey:
nie chek dtg nak invite hang mai umah esok na,kat ips sepang,jgn lpe na...nie no kila 013-3917759

Unknown said...

a'ah mmg ayu sungguh si aqeel nie yerk.. huhu sms auntie nak jumpe aweks yerk huhuh.. suzie aqeel nie xlasak yerk coz umah suziey bersih dan x berselerak pun coz my cousin ade anak lelaki umah die huhuhu jgn ckpler.. huhu

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio