Monday, October 5, 2009

diari syawal aQeel..episod 3

Assalamualaikum..
aku xdela berniat nk story pasal kisah raya aku dr 1 syawal smpai 30 syawal..title tu saje je nk kasi sedap..(sedap ke:D) so korang jgn riso ye..aku pn xnak buat korang koma tgk gmbr2 raya aku jek..ckpla story smpai 15 syawal jek..ahaksssss:p

raya ke3 kami dh ade kt tepeng dh..ouh ye..ade sorang blogger ni kata nmpk aku kt r&r tapah pagi tu..sbbnya dia familiar muka aQeel..tp xtegur la plak..segan kot..cewah..ha sape2 yg trjmpa aku kt mana2 tu kan..xkisah la dlm keadaan ape skalipn..kalu aku tgh jadi rimau tgh marahkan aQeel ke..tegur je la..aku xkn jadi rimau ngn korang..otometik aku akn jadi cam siput yg tersipu2 gitu..ekekek..geli plak aku nk taip..:p
ok sambung story..xde ape kisah pn..kami sume bz sbb preparation utk adik ipaq aku menikah esoknya..so aku skip je la ek..tgk gambo udah ler..hahaa:p

ok esoknya lagi..yakni raya ke5..dalan2 umah sedara mara..no kamera pls..ekekek:D xde snap gmbo pn..skip lagi..(waa cpt abis diari syawal aQeel ni..ekeek:D) haaaaa raya ke6 ni la aku terjah umah kakak blogger ni.. kak aLona..umah dia dekat jek ngn umah mil aku..kalu dgr lagu raya tu..1 lagu xabis dh smpai..haha..

kak alona mask mee sup hr tu..ouh sedap ok..tp xleh nk mkn byk..letih dok "aQeel no!..aQeel don't!..aQeel masuk!" ha tu je la dialog aku..dak aQeel ni sgt energetic..dia ala2 jakun dgn pintu grill dan gate umah org..so bila g umah yg ade grill n gate...mmg dialog tu je la aku dok ulang2..adeiii..


gmbo pn xbape byk la..ade la sekeping dua ni ha..layan je la..b4 tht..mekaseh ye kak alona sudi jmpt kami dtg umah (mmg aku paksa dia jmpt aku dtg..haha..keji x:p)


ha nmpk x lori2 n cars itu sume..kak alona snggup pos ke umah aku tu..sbbnya masa aku g umah dia..dia mmg dh bg aQeel menan tu..n soh bw balik..tp aku trlupa plak nk bw balik (bkn xsudi tau:p)...thanks so much ye kak alona..really appreciate it..aQeel sgt suka main car tu..siap bw masuk tido ok ms br dpt tu...deepavali ni sy blik tepeng lg..insyaAllah xkan lupe bw brg yg nk bg kt akk tu..hehe..(bole plak aku lupe nk bw blk kg brg utk kak alona tu..adeii)

tamat sudah..

p/s: thanks to all yg sudi jmpt aku g open house tu yek..aku pegi ok memenuhi jemputan..cuma umah mamadamia je xsampai sbbnya kesilapan teknikal..tersosat:p so dh lewat n aQeel pn dh titon..xdapek la jmpa..sori ye haiza..insyaAllah lenkali kita ketemu :)
p/s2: minggu ni dh naik sem..FINAL sem aku..lps tu tamatla sudh gelaran student yg aku galas..cewah..doakan aku suksess ok :)

40 comments:

zura@iwan said...

wahhh....ijo bj you....muka adik ipar nk sm cm ko la plak...hikss..

pstt; huh p beraya umah kak alona yer...nk p gk nnti..

TiNiE said...

muka adi ipo cam zizie ezette aaarr..cam muka suzie pun ado

mummYaeesh said...

ramai la plak org kawin raya ni kan... wei uols ni mmg da nak nyanyuk la tu.sume nye lupa!adoila

mayb deepavali ni blk penang..so bleh la gather2..percaya ke?

[-suziey-] said...

zura:

hahah..ko pn dh jmpa dia kat umah gie kan..ha kalu ko g umah dia roger2 aku..kot2 aku mimpi ade kt tepeng..ekekek:p
haha..mcm adik aku plak yek..mmg la aadik tp ade ipar..hahaa

[-suziey-] said...

tinie:

hahaaa..mknanya cun la yek..ekek:p

[-suziey-] said...

mummyaeesh:

ha balik penang..ok gk tu..jom buat gathering kt penang:D

huhhu..tu la byk sgt bende nk ingt..:p

** atie + farid + aisyah ** said...

uik........jumpe kak lona....beshnyeeeeeee

[-suziey-] said...

atie:

hehe..aah best la bile jmpe rakan blogger..bila la nk jmpa atie ni:p

Mak Su said...

maksu tak berenti kat tapah, ramai bebeno orang :)

Gieyana said...

Suma org dh ckp muka adik ipar ko cam ko..so aku pon nk ckp yg sama la..sama jer muko ko n adik ipar ko..


kekeke...sama la plak yer Aqeel n Nureen....kan dlahirkan tahun yg sm..so perangai pon lebeyy kurang sm ar! kebetulan ler tue!dh bleyy ckp ker Aqeel..ker still 'aaa''..'aaaa'aaa...lg?

Gieyana said...

beraya2 kt umah Kak Alona yer..huhu..harus ku terjah tepeng gak nnt utk wat photoshoot..katanya byk scene n tpt2 menarik..hahahah...

x aci Aqeel dpt 4 keta...nasib baik Nureen pompuan..hahaha..tp still gilosss n keta bagainya!huhu

CINTAMANISZ Lite said...

Haha..punya ler berminyaknya muka akak ni kan??
Tapi..org kata muka berminyak ni lambat berkedut, hehe..leh pakai ke kata2 tu, huhu.

TQ sebab sudi mai umah..nanti mai ler lagi.

Muka Suziey ngan muka adik ipar nampak seiras tu menandakan korang serasi ler tu suziey ngan famili mentua, haha..

4 bijik aje ke keta tu..bukan 5 bijik ke? hehe..

ibu damia said...

hiks.ingat ke adik ipar awak tu gambar awak masa muda2.....jangan marah erkkk.....

E.L.I.Z.A said...

haah la..muka adik ipar sama mcm muka akak la..nnt mesti baby dia sama mcm aQeel...syoknya!

p/s: jelesnya..dh masuk FINAL sem...eli ni sem 1 pun x abih lg ni heheh

Mrs. Adz said...

wei,adik ipar ko tu,adik ko ke..muka sebiji la..tapi versi muda skit..hihiii..nasib bukan ko yang tunang tukan..hukhukk..

ala menguap besarnya mulut..ibu syok bergambar la tu..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Suziey...semalam masa suziey msg kata nak datang tu...cam sonok giler jek rasa...ye lah dapat gak nak jumpa budak ensem tu....alih2 tunggu punya tunggu tak sampai....tersosat ye..takpe lah maybe takda jodoh lagi Damia nak jumpa Aqeel..hehehe.insyaAllah kalau ada peluang lagi kita jumpa ek...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Suziey...semalam masa suziey msg kata nak datang tu...cam sonok giler jek rasa...ye lah dapat gak nak jumpa budak ensem tu....alih2 tunggu punya tunggu tak sampai....tersosat ye..takpe lah maybe takda jodoh lagi Damia nak jumpa Aqeel..hehehe.insyaAllah kalau ada peluang lagi kita jumpa ek...

zh-ena said...

pengantin perempuan mcm pelakon zizie ezzati la..cantik

alfa juliet said...

baiknya kak alona siap bagi car pada aqeel...

[-suziey-] said...

.

[-suziey-] said...

maksu:

maksu balik mane? time kami benti tu xramai sgt..ramai tp xdela congested giler..hehe..

[-suziey-] said...

gieyana:

hahaa tu la..aku pn xtau tang mana yg sama tu..yg xbest tu dorang kata mcm muka time aku muda..adeii..dh tuo ke aku ni..ekekeekk:p

wei sbnrnya dpt 5 biji tp sebiji kt umah mak aku..so xdapek la nk amik gambonya..haha:p ala nureen main masak2...xyah byk2 car..ekeek:p

haa roger2 la kalu turun tepeng..kot2 aku ade kt sana..hehehe:p

[-suziey-] said...

cintamaniszlite:

hahaa..bole pakai gk kata org tu kak..mmg nmpk muda belia gitu..hehe..

tenkiu jgk kt akk sudi jmpt kitorang..hahaa ke kena paksa :P

ade 5 bijik..tp sebiji ade kt umah mak sy..so dpt amik 4 je la..hahaa...thanks anyway:)

[-suziey-] said...

ibu damia:

huhu..adeiii..mase muda? ouh terasa diriku ini dh tua ..ekeek:p

[-suziey-] said...

eliza:

hahahaha..dasat imaginasi..ekekek:p hehe..xpe sabar..nnti eli akn tmpuh gk final sem..hehe..sm2 kita berjuang..cewah:p

UmiDAnisH said...

Abang aQeel banyak mainan tu, bagi adik danish satu boleh? ekekkekeekke

[-suziey-] said...

mrs adz:

hahaha..siot je..masa muda aku lg cung wei..ekekek:p

tu la..time tu la jgk dia nk menguap..adeii

[-suziey-] said...

mama damia aka haiza:

ha tu la...kita dh sms awk..awk dpt x? mmg xde jodoh btl la nk jmpa..mcm xnmpk pedoman jln gitu..huhu..xpe..nnti bila free kita singgah umah awk yek..dekat je tu..

[-suziey-] said...

mama damia aka haiza:

ha tu la...kita dh sms awk..awk dpt x? mmg xde jodoh btl la nk jmpa..mcm xnmpk pedoman jln gitu..huhu..xpe..nnti bila free kita singgah umah awk yek..dekat je tu..

[-suziey-] said...

zh-ena:

ouh ye ke..ok nnti sy kobarkan ke dia yek..hehe..

[-suziey-] said...

alfa juliet:

aah mmg baik kak alona..memberi carss itu..comel..

[-suziey-] said...

umidanish:

hehe..danish nk ye..ok bole jek..meh dtg umah..ekeke:p

CuTeMiUt78 said...

eh.. tu adik ipar ko ke.. adik ko..
muka sama la plak.. :D ala2 cam zizie pun ada..

hik..hik..hik.. sama je la ngan aku.. klu g jalan2 umah org.. dialog yg sama la aku ckp kat mirul

[-suziey-] said...

cutemiut:

hahaa...ramai dh ni ckp sama muka..ekekek:p
emm tu la..mmg xde dialog lain..malu kadang ngn tuan umah..haha

mamalieyna said...

kalo wat sampe episod 30 pun org layan jek! picnye chantek2 lor..sedap je layan..heheh!
*syok ee sesi g open2 house ni, leh jamu perut ngn macam2 makanan+mengeratkan silarulrahim.. :)
*besonye nguap aQeel, mulutnye lupa nk tutup ee..letih berjalan ?..

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hahha..trlayan ke..yg nk buat n3 plak xlayn rajin..hahhaa:p aah btl open house mmg byk kebaikan..dn jg menambah berat badan..ekek:p

atty's said...

lawanya perantin tu ..kaler grey..feveret kaler kty ..

[-suziey-] said...

atty's:

ouh feveret color kty ke..hehe

IMCurtain said...

Salam semua,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami. Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blog Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

[-suziey-] said...

imcurtain:

hmm..cam menarik :)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio