Wednesday, October 7, 2009

meet Eijam’s famili



Assalamualaikum..

holaaaa..smbung blk cite raya..haha..puasa ckp ke sbln yg nk raya sebulan nih..ekeke:D ok ni kisah aku beraya umah blogger lg..dpt invitation to open house..so rejeki jgn ditolak:p

ayu siap bg landmark umah dia blakang spital klang..aku key in je add dia dlm gps n xsangka kami smpai dgn jayanya tnpa sesat..wlaupn at 1st aku ragu2 dgn kejujuran gps tu sbbnya aku xnmpk pn spital klang..terjah je trus umah dia n tgk tuan umah yg sambut btol org dia..hehehe..hoho..ayu ni sgt peramah ok..hubby dia pn xsegan silu borak ngn kami..korang mmg peramah giler..i likeee..bole layan la ngn kepala aku..hehe..o ye..rupenye spital kalng tu xbape tinggi..so xnmpk sgt n kami pn dr kl so xjmpa spital tu dulu..:D

jom layan gambo...



IMG_2167

IMG_2170

IMG_2176

IMG_2178

IMG_2179

~ececeh..ala2 wife nk salam hubby yg nk g keje..ekeekkek:P they were so cute :D (puji ank sdiri nih)~


IMG_2188

IMG_2184

IMG_2199

yezzzaaa..tamat sudah show..itula idayu aka mama umairah..blogger id EIJAM's FAMILY..sgt byk mknan n sume sedap2! xtipu..hehe..thanks a lot for the invitation n ur good treatment ye ayu.. :)


before out frm klang..calling2 ahkak gonjeng ni konon2 nk terjah umah dia jap since open house dia 16hb ni aku xleh nk attend sbb blk tepeng..tp xde jodoh nk jmpa..dia tgh buat catering katanya..so xde kt umah..


makanya kami pn trus la membw diri kuar dr klang menuju ke umah shbt blogger lg sorang ni..haiza aka mama damia..dekt je ngn umah aku..kt summit subang tu..tp mlgnya..xde jodoh utk kami ketemu..kisahnya..aku trsilap key in add dia dlm gps..so kami dipandu ke jln sosat..huhu..ouh klu korang nk tau..b4 sesat tu aku xtau umah dia dekat ngn summit..slalunya aku sure call n tnya landmark..at least dpt idea kt area mana..tp kali ni xtergerak plak nk buat mcm slalu..konon2 ade gps..so xnak la kacau org tgh bz lyn tetamu kan:D subang perdana court n jln subang perdana..sikit je bezanya..tp tpt yg jauh tersimpang..since hr pn dh lewat mlm, aQeel pn dh lena titon..hubby plak dh ltih drve..aku pn tkt kena marah ngn hubby sbb silap key in add..n ditambah plak bila jmpa jln asal..hanya la sekangkang kera dgn umah aku..makanya..trpksa la kami pulang ke pngkal jln..then sms haiza to inform..huhu..sori ye haiza..xpe dekat je umah kita..nnti kita roger2 ok :)


ha itula kisah raya kami last weekend..dptla terjah beberapa umah..terasa mcm xckp masa je nk raya..ekek:D



p/s: minggu ni byk gk invitation tp ade class la plak..klu smgt raya aku melebihi smgt class..ponteng ler gamaknya..hahaha

46 comments:

mamalieyna said...

jengah td nk tengok posing aQeel lg sekali..ghupenya ada n3 ni la..huhu..kerugian tul la saye tak g open house ni..si DaDa demam ari tu..kalo tak leh la selit mamalieyna tgh2 uol..but..muat ke..ihiks..confirm tak muat! heheh!
*eh abg aQeel ni, tgn kiri dihulurnya kt si isteri..hikhik.. *baju belang lg abg aQeel ni..come sungguh la dia! lebih kurang je ketinggian ngn Umairah ee..

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hahahaha..full la mamalieyna..kami berdua pn dh penuh sofa tu..ekekek:p tp maamlieyna kecik je kan..bole la selit//hahaha:p
hahhaha tu b4 kata kt dia "aQeel right hand" :p
aah lebih kurang tinggi umairah je..comel banget umairah..gerammmm

cik intan (◡‿◡✿) said...

.btau lecturer akak yg akak nk ponteng sbb nk g open house
.pdan muke
.buwekkkkkk ;p

mama tisya said...

senang la ada gps ek..sure akn jmpe jln yg tktau itu..tp still bole sesat jugak ek...

amboi2 aqqel kemain posing ngan anak dara itu ye

AshAnas said...

gps kdg2 blh dpercayai, kdg2 tak... kitorg klu jln kt kl (org kedah masuk kl, besa la kan..) mesti tension cz gps xbc flyover... slalu sst bla jln byk flyover... pstu plk gps hubby ni cm lembab nape ntah... kitorg dh smpai smpg br ckp suh belok, slalu tlajak la...
niway, gi kelas tau, cukup2 la beraya tu... ekeke...

[-suziey-] said...

cik intan:

cis batu api di sini..akak dh byr lecturer tu dh..hahhah:p

[-suziey-] said...

mama tisya:

aah senang..kalu ttp xpnh pegi mmg senang tp add msti btol..kalu x jadi cam kami la..sesat sbb add xbtl..pastu konon2 nk cari jln kuar sdri..skali sesat..haahaha

Gieyana said...

comeyy betui gambar cam gaya cium2 tue...

Umairah mmg cute kan! Aqeel telah ler..:D

[-suziey-] said...

ash anas:

aah btol..kitorang slalu trlajak bila ade flyover..hahahaa
hehe insyaAllah pegi klass..cuma stghari..hahaa

[-suziey-] said...

gieyana:

wei aQeel telah ler..aku xpaham ayat ni..hahhhaa:p
umairah mmg comelll

momguess said...

umh den????
hahahaha

Nurhayati said...

aQeel sudah ada girlfriend la.

Putra Mama said...

asyik terjah open house jer.. tuan umah biler nak buat open house??

ibu_umairah said...

very sweet gambar aqeel tengah bersalam ngan umairah itu.........

~suziey masih tak menjadi lAHHH,as dah download tapi keluar live mesenger pulak....help me,,,bantuan segera...

[-suziey-] said...

momguess:

ye dont worry dh mask dlm list..tunggu je ..prepare rendang kerang ngn nasi impit utk aku..

[-suziey-] said...

nurhayati:

haahhaa..xpe..ade 3 lg kosong ..ekeke:p

zura@iwan said...

wah...umairah tuh peluk2 aqeel lg...aqeel why x peluk2 sm...so cute tau...huhu...

[-suziey-] said...

putra mama:

kita xbuat open house..mcm xde ckp masa la..minggu2 dipenhi jmputan..so bile nye minggu free..hahha

[-suziey-] said...

ibu umairah:

heheh..mmg cute..suka nengok:p

ler xbole ke...ok kita rescue nnti ok;P

[-suziey-] said...

zuraiwan:

ouh aQeel pemalu..ekekek:p

CINTAMANISZ Lite said...

Sgt selonok dia anak belanak pigi itu open haus...
Ade manyak makanan di situ..makan jgn tidak makan ye Sujiey, hihi..

zh-ena said...

skang nie dah ramai guna gps kan..senang nak pergi ke maner2 tanpa sesat..

tapi kena make sure tulis add yg tepat la heheheheh

UmiDAnisH said...

alahai... cutenyer diorg ni... biasala sosat2 dijalan ni.. balik pangkal jalan je le udahnya erk

[-suziey-] said...

cintamaniszlite:

hahhaa..ni pelat cino ke..ekek:p uish mmg sgt sonot mkn2:p

[-suziey-] said...

zh-ena:

aah btol2..senang banget tp kena make sure add btol..

[-suziey-] said...

umidanish:

hahaha ye la..umi..kalu sesat tu balik ke pangkal jln je la..huhu

CuTeMiUt78 said...

emmm.. pack ngan open house la kan.. ko senang aarr ada gps.. klu cam aku ni.. emmmm alamat.. memang tersosat je la... mahal tak nak pasang gps ni

[-suziey-] said...

cutemiut78:

aah byk jmputan ..alhamdulillah rezeki:)
eh xla..aku guna gps handphone..hehe

Mak Su said...

bagus gaks benda gps ni. tapi maksu skrk pakai tipon jenis old timer ler... :(

[-suziey-] said...

maksu:

hahhaa..kadang2 mmg senang lagi tepon jnis old timer sbb yg canggih ni byk no button nk kena tekan..ekek;P

Asyida said...

tomeyy plak berkawan dengan ummairah.hehe

denaihati said...

BESTnya beraya ni ... anak2 sibuk ajak raya umah cikgu2 tapi abahnya pulak sibuk je...

Mrs. Adz said...

aqeel dah ade makwe ye..amboi,kecik2 dah pandai ye..siap peluk lagi..mesra betul..hihiii..haah gps ni memang senang tapi kalau salah skit je memang habis la..daku pernah salah baca..sesat gak..

wei suziey,bibir aqee; tu merah la..lebih merah dari 'makwe' aqeel tu..pe petua ni..ke ko pakaikan lipstik..kekkeekkeee

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiii....

Dah ada girlpren dah nooooooo hehehhe

alfa juliet said...

wah betsnya gi raya sana-sini..tapi memang tak puas raya lagi..banyak open house terlepas...ko ponteng je kela.s.hehehe ayat setan kan

mama double A said...

seronok ye beraya?
tp tula masa singkat x pat nak merayap jauh2 huhu
sowiii lame sya x kecni...

atty's said...

kty pun byk ..open house minggu nie..tp takleh nak pegi..akak peksa..jadi duk umah jew..

comey budak pompuan pakai baju kurung ijo tuh ..

E.L.I.Z.A said...

syoknya dapat jumpa!
eli nk sgt jumpa 2org budak kecik yg cute ni..aQeel & umairah..insy'allah ada rezeki kita jumpa ek

[-suziey-] said...

asyida:

hehe..aah tomei giler bdk tu..geram ngn mulut dia :D

[-suziey-] said...

denaihati:

hahahaa sian ank2..akk bw je la..xpe tingglkan babah dia..ekeke:p

[-suziey-] said...

mrs adz:

hahaha..blm declair lg tu...haha:p emm tu la..kena slalu guna then baru use to it..hhe..
ate giler aku nk pakaikan lipstik..tu ori wei..ikt ibu dia..ahaks:p

[-suziey-] said...

dj epoi:

hahhaa..kecik2 dh ade gelpren..ape kes..ekeke:p

[-suziey-] said...

alfa juliet:

uish...bestnye hasutan ko itu..ekeke:p

[-suziey-] said...

mama double A;

aah best giler raya2 ni..menambah berat badan..kekek:p

[-suziey-] said...

atty's:

hohoh..good luck kakak..xpe nnti bole smabung raya kty..

[-suziey-] said...

eliza:

hehee..kita pn nk sgt jmpa eli..ehhehep:p

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio