Tuesday, October 13, 2009

meniti senja

Assalamualaikum..

yeehaa..aQeel kembali beraksi..actually photoshoot ni mmg diplan semata2 nk masuk contest si comel berbaju raya tu..maklum ler gmbo aQeel di 1 syawal sgt la limited..(1 syawal je la yg complete berbaju melayu n sampin kan..pastu dh melaram shirt n pants jek:D)



IMG_2381

IMG_2385


IMG_2391

IMG_2392
IMG_2396



IMG_2397

IMG_2400


IMG_2423-2
IMG_2426


IMG_2428

IMG_2431




IMG_2433

IMG_2458




IMG_2460

IMG_2463




IMG_2465



n now aku pening nk choose whch 1..what say u?? Gie, msti ko kata nape xamik gmbr romantik ngn mr hubby time sunset kan..huhu..xsempat + xbw en tripod..tripod titon dlm kete:D ngam2 abis shoot last pose tu azan maghrib berkumandang..huhu



p/s: xdela mengharap nk menang..tp those effort i put on is just for the purpose of personal collection..besela..aku ni kalu xbersebab agk lembs sket nk do something..same goes here..kalu xsbb contest mmg xde sgt la collection aQeel berbaju melayu..hehe..

p/s2: tp syg sbb masa xmencukupi utk kami shoot kt jmbtn n lakeside yg tantek kt putrajaya tu..xpela next time g lagi..tgk contest ape plk ada..ekekek:p


63 comments:

mama tisya said...

wah cantik la shooting meniti senja ni..

kemain lg anak teruna itu ngan bj melayu kuning...mmg ceria la..dr jauh dh nmpk..almaklum ler org kulit putih pki color apa pn sure menyerlah..

cik intan (◡‿◡✿) said...

.wahh comeyl gilo aqeel!

CuTeMiUt78 said...

wah.. so menyerlah la.. aqeel bertambah encem ngan baju melayu bagai... cute je.. eemmm aqeel dah beraksi utk contest ni ya.. nantikan mirul plak bersama baju melayu nya..

Cik Anie said...

gaya model baju melayu jer...mcm paham2 ibunya nak masuk contest ni... kerjasama terbaik dari aQeel hehe..

Anil Wanina said...

wahh.. semer gambo cantik2... tak tau nak pilih... kalu la saya yg organize.. kompem poning pala nak pilih gambar... kena buat AFUNDI plak... hahaha...

[-suziey-] said...

mama tisya:

thanks..hehe..sogan plak eden..ekek:D gedik btl:p
emm kebetulan nk senja..tringt plak sunset,,tu pn hubby yg beriya ajk turun kt tasik..ekeek:D

[-suziey-] said...

cik intan:

see ibu dia dulu la..dia mewarisi ibu dia..ekek:p

cheqna said...

salam kak

memang cantik r aqeel ni geram je nengok

em..bilala nak ada baby gak ni..
em..berangan pun bermula
hahahaha

[-suziey-] said...

cutemiut:

hehehe..kuning striking camtu mmg sume org bole nmpk..eekke:p
waaaa pasni nk tgk gaya mirul plak berbaju melayu..hehee

[-suziey-] said...

cik anie:

hahhaa..gaya model berbaju melayu gitu..ekek:p hmmm tu pn susah gk nk dpt kejasama.main snap jek..dia sibuk nka lari snaa sini

[-suziey-] said...

anil:

haha tu la..xtau nk plh yg mane..adeiii:p

[-suziey-] said...

cheqna:

salam..hehe..ape lagi cpt la buat anak..ekek:p

zura@iwan said...

weiii...mmg cntik giloss la...tmbh2 gmbr wktu senja tuh...aku tingin nk amik gitu...laki aku lmbug aku cm mn laki ko lambung aqeel...wakakaka..

Gieyana said...

Haha..br jer nak tanya..knp kau tak reshoot balik gmbar raya..sekali ko n en hubby pakai baju raya..agak2 kau aku mesti sanggup kan buat cenggitu!kekeke

nnt ar ko shoot gambar romantik ko k..:D

Kalau aku jd ko pon mesti penin nk pilih yg mn satu kan..huhu

Mrs. Adz said...

alaa...cantiknya..cun la semua pic tu..daku dah jatuh cinta la ngan aqeel ni..hahahaaa..handsome la..segak tul berbaju melayu..memang leh menang ni..cayalah suziey..

pic ngan daddy pun cantik..semakin menyerang dengan gambar ni..

ArPeGGiOS said...

nasib baik tak cukup umur...kalau tak dah lama aku ngorat aqeel...

suziey... ko tak kisah kan dapat menantu lebih umur...

[-suziey-] said...

zuraiwan:


hahahaa...wei ko bole kot laki ko lambung cenggitu..tp pastu aku tkt dia lmbung trus ko xturun2..sangkut kt pokok..ekek:p

[-suziey-] said...

gieyana:

hhohoh..ko nk re-shoot gmbr raya ke..hehe..aku mcm mals jek..haha..tgkla kot2 mood rajin dtg:p kalau ade kontest melibatkan kami okla..hjahahaa:p

[-suziey-] said...

mrs adz:

hmm aku pnenig nk plh mana..ceh blom tntu menang pn..hahaha

[-suziey-] said...

arpeggios:

hahahaaah..erkk xsure la kisah ke x menantu lebih umur..tkt sebaya je menantu ngn ibu mentua..ekeek:p

Mak Su said...

eh wah! kaler kunen. mmg cantik!

moga ada kejayaan utk aQeel :)

mama double A said...

semua cantek... hehe

Rozita said...

amboi model kenit nih...
posing manjang :)

Rozita said...

amboi model kenit nih...
posing manjang :)

mamalieyna said...

eheh ibu aQeel tak pose same ke..cantik time sunset tu kan..pandainyer snap pic!
*pic aQeel tak pakai kasut tu cantik gk..hemm yg turun tangga tu pun kiut..hemm sumelah cun, taktau nk pilih mana satu ee...

zh-ena said...

suka gambo aqeel no.4
comel sgt

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aduss...sungguh ku jeles tgk pics2 ni semua...semuanya hensem2 belaka ...ader can nak menang ni....

Putra Mama said...

gambo ke 2 tu cantikkk.. tp juz x nmpk full baju rayer jer.. kalo tambah songkok mst lg cun.. ;)

[-suziey-] said...

maksu:

hehe..kunen diraja..
thanks for the wish mak su:)

[-suziey-] said...

mama double A:

thanks :)

[-suziey-] said...

rozita:

haha..dia sesaja posing..ibu dia pn xde can..:p

[-suziey-] said...

mamalieyna:


thanks mama..huhu..kita pn xtau nk plh yg mane..adeii

[-suziey-] said...

zh-ena:

hehe..kita ade plan gk nk choose yg tu..

[-suziey-] said...

ibu damia:

hahhaha..ala blm tntu la ibudamia..sy tgk ramai yg comel2 mask contest tu..so xde nk mengharap la..join je..kalu rejeki alhamdulillah..hehe

[-suziey-] said...

putra mama:

hahaaa..bertuah aQeel nk pakai songkok..blom letak dia dh ngelak..mmg xde bli songkok pn utk dia:p

CINTAMANISZ Lite said...

Aiyoyo...80% gmbr AQeel kali nie tantek2 aje. Yg lg 20% tu bkn tak tantek tapi biasa ler..ada goyang..hehe..

Budak tecit ni...mmg sgt sesuai ler ngan kaler terang-benderang cenggini. Baju kuning, samping gold, sandal oren. Kalo tak pakai sandal pun..kaki dia putih melepak..huh!!

Hmm..kali ni akak mmg tak tau nak pilih yg mana. Tp kalo dh nama pkai baju raya..biar ler yg lengkap semua..hehe..

RE: suziey, kenduri kawen adik iparnya bila? Sabtu? Umah senang ke nak carik?

Nana said...

serius lawo gile gambo yg kat semejid tu mcm dalam poskad plak hehehe
adoi la aqeel nape kamu comei sangat?bagi skit comei kt damia ekekek...

E.L.I.Z.A said...

gud luck aQeel..
confirm menang ni..dgn kuning yg menyerlah..dgn muka yg hensem..pergghhh cair organizer tgk

mama_umar said...

heheh, aku bet mmg Aqeel nnt top 3 punyelah! sungguh touching gamba senja di putrajaya tuh

wantie said...

wow.. cantik cantk ar gamabar tue.

kalau aku ada sykt pengiklanan, stesen tv atau pun yg sewaktu dengannya..

Aku ambik budak aqeel ni jadi model iklan raya...

farish H said...

tomeynyaaaaaaaa

nurulzia said...

Alaihai dah besar anak teruna yg kacak ni..cepat mase berlalukan suziey?
Hensem la aqeel..putih gebu..gewam..kecik2 dah pandai pandai bergaya..

[-suziey-] said...

cintamaniszlite:

hahah..ye la..yg gegar tu sbb nk kejo dia la tu..adeiii.sgt mencabar shooting kt situ sbb kwsn lapang..so aQeel sgt excited nk lari sana sini:p

hmm bertuah aQeel nk pakai songkok..xdenye songkok tu kkal di kepala:D

[-suziey-] said...

nana:

mcm poskad ek..bole la baut poskad raya haji..ekek:p
erkk bole ke kasi2 sket comel tu..kalu bnole amik la sket..xbaik kedekut:D

[-suziey-] said...

eliza:

kan bagus kalu eli organizer..msti aQeel menang sbb eli cair ngn dia..ekek:p

[-suziey-] said...

mama umar:

amboih bet ngn sape tu..kalu x top 3 cemana..ekek:P
hehe..touching n feeling2 gitu

[-suziey-] said...

wantie:

ape lagi wantie..cptla buka production house..bole amik aQeel jd model..nnti aku bole jadi PA aQeel..ekekk:p berangan

[-suziey-] said...

farish:

tenkiuuuuuu

[-suziey-] said...

nurulzia:

aah cpt masa berlalu..mmg cpt sgt..nnti nurul pn rs camtu..cpt je lil princess membesar..

Intan said...

Semua gambar aqeel semua comel2! Geram nyer tgk...sgt2 menyerlah kehenseman dia :)

atie said...

encem berbaju melayu kuning tu Aqeel, dah sihat lah yer ...Gigih ibu ambik gambar kan

Asyida said...

wesss....aku sangat adore gambo2 dr kamera ko ituuuu.....sangat tantekk!!... kamera apekah ko pakai...siri ape weh...

EIJAM'S FAMILY said...

a'ah setuju sgt.. cantik ler suziey shooting meniti senja.. dan yg pasti si aqeel tue hensem sungguh sape ler nantie yerk menantue cik suziey... boleh letak dalm list kiter nie nak amik aqeel jadi menantue... hahahhahahaahah
gurau jerk xmoh marah2 okies... nie yg buat cam nak rembat jerkcamera tue skrg nie tp tggu dulu.. huu

IbU aDaNa & aZhad said...

waaaaaaaaaaaaaaa comeii nyee si aqeel dah ku agak nii ..ni misti kes masuk contest yerkkk...sbb tu ada photo shoot yerk kat pjaya...:)...harap aqel menang lagii....muahhhsssssss

[-suziey-] said...

intan:

hehe..thanks for the compliment..hehe..geram gk kt arissa..ekek:p

ibu_arifa said...

cantiknyer foto2 suzieyaqeel ni..yg swnja tu pun mebeles...kalo saya pun tak tau nk pilih pic mana nk msk contest.

[-suziey-] said...

atie:

thanks kak atie..hehe..harusla dh sihat br snap2 gambo..kalu xsihat ibu dia pn xde mood nk shooting..ekek:p

[-suziey-] said...

asyida:

hehe..mcm iklan jadore ..ekek:p
hehe..aku guna dslr canon 450D..ape lagi rembat la 1..bole shooting gmbr haris

[-suziey-] said...

eijam's famili:

hahhaha..sabo je aku..aku xbuat list lagi utk calon menantu..kalu ko nk mask aQeel dlm list ko ok jek..cewah:p

[-suziey-] said...

ibu adana & azhad:

hahhha..,mmg pndai agkkanmu itu..ekkeek:p

Mama_Aqish said...

wah...best tol la nengok gambo aqeel ni...pandai tol berpossing sejuk je mata memandang...mesti dah beribu2 lemon gambo aqeel yang suziey simpan kan...

ibu_umairah said...

tak tahan tengokkkk kehensem man aqeel ini..ya allah dengan baju melayu warna kuning!!!!so sweet.....geram sangat tengok tau,bila nak set time untuk berjumpa ini

gee ryder said...

fuyoo cantek giler gambar..
bila la nk dpt slr ni..jelesnyeeeee :)

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio