Wednesday, October 28, 2009

my 1st ever wedding photoshoot

ssalamualaikum..
heehehe..korang nk tgk ke hasil tembakan poyographer yg sgt la beginner ...ekeke:p pls jgn compare dgn professional photog ok..ni 1st time aku n hubby amik gbr org kawen..tu pn seb bek adik ipaq..tantek ke x dia kena paksa ckp tantek gk..ekekek:p with no extra flash, no specific lense..so ni je la yg mampu terhasil :D
ok layanssss..
IMG_2582
IMG_2609
IMG_2620
IMG_2640
IMG_2710
IMG_2746
IMG_2765
IMG_2781
IMG_2796-9
IMG_2808
IMG_2839
IMG_2822
IMG_2863
IMG_2939
IMG_2948
~xde sunset..sunrise pn jadila..hehe..mls la plak nk g kuala amik gmbo sunset:p~
IMG_2959
IMG_3023
IMG_3029
IMG_3049
ok tamat sudah show..hehe..juling dh ke mata? ekeke:p
p/s: smlm aku EL..sbb tu blog aku sunyi sepi..hanya ade autopublished n3..hehe..

80 comments:

Gieyana said...

Gambar yg kaler biru tue cantik...

yg pakai kaler yellow tue nmpak pengantin kaku sket..

^^ Ko kena soh diaorang express perasaan cinta n jiwa yg penuh ngan perasaan bahagia n gembira..br ko dpt shoot aksi diorang yg unik!

^^ X per..pelan2 kayuh..nnt expert ar!

CuTeMiUt78 said...

walllaa... bagi pandangan aku la.. semua not bad.. amat2 cantik.. betul cam cakap gie tu.. pelan2 kayuh..

intanurulfateha said...

.fuyoooo
.nti kite kawen, akak je la amekkan gmbo ;D

malinasiam said...

cantik giler siot
kalo blh closeup lagik
tang cincin tuuu
kasut
pastu pgantin ko dekat kan lagik
tapi syabas baeti
wlupn ko baru
tapi ko bjaya
lps ni blh buat partme photgraper

ppuan!!!!
amaran dari aku
nnt aku kawin
outdor aku nk ko jadik photgraper
tapi FOC
lalalala

luv..
kwn ko yg paling baek

Unknown said...

gieyana:

hahah..jenuh dh aku soh,,tp dorang mmg ala2 pemalu..hehe..ye la..pelan2 kayuh..hehe

Unknown said...

cutemiut:

thanks rina..hehe..tgh kayuh pelan2 ni..ekeke:p

Unknown said...

cik intan:

hehe..bole bole..kena pk nk caj bape ni..hahhha:p

Unknown said...

mom guess:

ye aku tau kwn paling baik yg gedik..ko sume nk free kan..mmg kedekut..duit berkepuk nk buat pe tah.ekeek:p

Hezesuze said...

suziey! ckp ngn ina mane bleh free2 jek....dia kawin pn kene bayo kan kan.....ekekekeke

sbb kwan ler kene upah nok....hahahaha

Unknown said...

kiter suke nengok gbr kasut ngan pengantin baju biru tue.. cantik..xpeler cik suziey memula mmg xreti lamer2 nanti reti ler.. huhuh kiter pun nak jugak photo shoot FOC tau suziey..huhuhu

Atie.Rashid said...

as beginner,,,mmg superb la ni suziey....lagi2 yg baju biru...outdoor ek.....cantek2....pantin pun comey.... thums up tuk suziey n hubby :)

mamaarifakeemaisy said...

permulaan yg sgt baeeek punya! cun2 je..suke tgk pic sume tu.. :)..waa kira dh bleh ambk part time job nih!

Ummi Eisya&Amani said...

stuju gak..baju biru tu nampak hidup skit gambar..tapi memang cantik la semuanya..ala lagipun baru je kan..lepas ni lagi la superb kan..caiyok2 my dear..

ibu_Arifa said...

semuanyer cantik...mcm pro jer yg ambik gambar ni... bagus2 :)

NizA said...

not bad!!!keep it up!!!

Unknown said...

HEZE:

yezza..sy sokong..dia sume nk pree..ekekk:P

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

seyesss...cantik....dh mula pandai tuh...aku tetarik nk join the club..hehehehe..

gud effort...trskn lg yer..

Unknown said...

eijam's famili:

hehe..kasut tu mmg lawo..merelip..ekekk:p

hahaha ni kena caj ni nk photoshoot..ekekek:p

Unknown said...

atie:

hehe..thanks atie..emm masih byk nk kena pelajari:D

Sz said...

cantek cantek cantek :)

~mama|sarah|syimir~

Unknown said...

mamalieyna:

heheh waaaa permulaan yg baik.kekek:p ok la kan utk beginner cam kita ni..hahah,..part time job tu kena tunggu beli extra gadget la..xckp paki yg basic je:p

malinasiam said...

duit aku nk byr utang
sbb utang aku lebih dari duit aku
hahahaha
keje utk byr utang!!!!
yeehaaaa

xsabar ni taun dpn nak jiran ngn ko
blh lah stiap saat ko abik gbr den
lalalalla


luv...
kwn ko yg paling baek

malinasiam said...

aku nk tambah skit lagi yer
wahhhh
dh jadik mcm ayu dh nie
buat n3 kat cni

ni hah
puan sri heze yerrr
bukan ker ko ngn murah ati nk sponsor
katering kwin aku kan
ko jgn lah buat2 lupo
mak tuntut noksssss

Unknown said...

mrs adz:

thanks wei..hehe..emm bju biru tu nmpk tantek sbb wrna dia kot..agk kontra ngn background:p

Unknown said...

ibu arifa:

hehehe..thanks :) xdela pro..beginner:p

malinasiam said...

sekian
terima kasih
itu sajer komen den tuk kali nie

Unknown said...

niza:

thanks dear :)

Unknown said...

zuraiwan:

heheh..siyes tenkiu..ekek:p mari2 join the club..hehe..

Unknown said...

sz:

thanks kak :)

Unknown said...

momguess:

adeii..ni h tersmpuk ayu ni buat n3 kt komen box aku..adeiii..

ha ye la tu..ko g la cari dato' yg kayo2 sket..so kawen nnti sonang ko..xyah keje nk byr utang je..ekeke:p

hmm aku pk byk kali la nk jadi jiran ko..satgi sume bende nk pree.pengsan aku..hahahaaa..larikkk

Unknown said...

momguess:

adeii..ni h tersmpuk ayu ni buat n3 kt komen box aku..adeiii..

ha ye la tu..ko g la cari dato' yg kayo2 sket..so kawen nnti sonang ko..xyah keje nk byr utang je..ekeke:p

hmm aku pk byk kali la nk jadi jiran ko..satgi sume bende nk pree.pengsan aku..hahahaaa..larikkk

aRe_uDear said...

Wahhh ksuziey dah ado talent skit2 dah tue.. keep it up k.. cayuk3xx.. ekekee..

UmiIzz said...

wahhh.. sangat2 berbakat... boleh maju terus nantini.. xpe baru pertama kali, tapi memang nampak cantik2 n ada bakat ni.. ikhlas puji ni

Unknown said...

are-udear:

thanks ayu..heheh..kena asah lagi:D

Unknown said...

umidanish:

thanks umi danish..hehe..terharu sungguh :D

cL said...

akak..for da beginner ok lew neh..lola pn x teror mek cm akak mek..cantek3..nnt leh improve lg...

p/s>>pasneh leh r amek gmbo lola lak..hek4..

Mama Niza a.k.a hani said...

lawo2..btl lawo ni..
lps ni leh lah wat side income jadi wedding photographer
uhuk! ari ni mama niza plak el, adik afiq demam..

Unknown said...

cik lola:

thanks for the compliment..hehe..bole2..tp kena caj la..hahahhaa..just joking:p

Unknown said...

mama niza:

thanks for the complimnt..hehe..emm kalu ade rejeki bole la buat side income...tp kena asah skill lagi:p

Anil said...

cantik la.. sape kata tak cantik...

e.l.i.z.@ said...

wowwie..bravo bravo..
eli suka gambar yg ada langit biru tu..yg fokus jarak jauh tu..well, i like blue *promote contest nampak :P

attyfir said...

cantek ar suziey ..hebat dah tu kiranya ..caiyuk..syabas..

mama_umar_maryam said...

klu xbtau beginner,org xperasan pong..(cewahh,kipass..kipas..)ikhlas nih ;D

Haiza said...

percubaan pertama yang boleh dibanggakan...kasi gilap sikit je lagi sure lepas ni boleh cari side income jadik wedding photographer...bravo..clap..clap...clap

MiJa said...

not bad! permulaan yg OK la nih!!
truskan usaha kamo!^^

Nurhayati said...

cantik la beb.. sukanya..
pekata pas ni amik gambar zara plak kan kan kan kan
pe kata mu hihihi

farish izaryl @izreez said...

cntekk akk mmg talented la heheee

ALoNa CintamaniszLite said...

Hmm..akak taknak komen feel pengantin..akak cuma nak komen pasal gambaq2 tu aje..hehe..

Editing yg sgt bagus...best!!! Edit guna apa? foto kedai ke??

http://elliiyyelos.fotopages.com/ said...

suziey! 2 thumbs up!!!
nice!!! walaupun tanpa xtra gadget yg canggih manggih!

zh-ena said...

cantik cantik cantik

Putra Mama said...

cantek 2x...

cam profesional..

prebetsabu said...

pergghh.. cun cun...

bole diasah lagi..

tapi aku pasan, tang outdoor tu ko byk compose utk keselamatan... klu photog kata "insurans shot" <- if gambo lelain tak menjadi, at least ada gambar yg kompom jadik..

lps ni kene lebih berani utk compose n carik angle yg lebih daring.. jgn sekadar angle straight dari depan..

sesekali cari low angle.. bebetul low.. (baring, duduk bawak tangga n subjek ats tangga.. frog eye)or hi angle.. bebetul high (panjat pokok.. kerusi)

and jgn takut utk explore shoot guna manual mode (which from mata kasar aku nampak mcm ko guna aperture mode.. ko pakai canon kan.. maybe ko pakai av ke tv ke.. )sbb apa? sbb aku tgk gambar2 tu, kamera akan balancekan ikut kiraan yg kamera pikir paling optimum.. which kadang2 kita akan hilang shading yg bole bg impak pada mood.. bila takde shading, gamba jd kurang menusuk kalbu..

lps ni leh try fully manual.. time tu mmg syok...

even gambo baju biru peluk tepi air tu, if pakai manual leh jdkan silhoutte.. pergghh... sure lagi cun.. ko meter cahaya kat langit tu then lock, recompose framing and shoot!

and aku perasan ko selalu compose wide sgt.. sampai ada details yg tak perlu ko masukkan dalam frame tu tp dah jd sebahagian background..
try utk tight cropkan subject masa compose dalam frame... so that mata penonton akan tertumpu pada subjek.. takde la tertumpu pada rumah ke.. batu tepi jalan ke..

but overall, cayalah!!!

prebetsabu said...

pergghh.. cun cun...

bole diasah lagi..

tapi aku pasan, tang outdoor tu ko byk compose utk keselamatan... klu photog kata "insurans shot" <- if gambo lelain tak menjadi, at least ada gambar yg kompom jadik..

lps ni kene lebih berani utk compose n carik angle yg lebih daring.. jgn sekadar angle straight dari depan..

sesekali cari low angle.. bebetul low.. (baring, duduk bawak tangga n subjek ats tangga.. frog eye)or hi angle.. bebetul high (panjat pokok.. kerusi)

and jgn takut utk explore shoot guna manual mode (which from mata kasar aku nampak mcm ko guna aperture mode.. ko pakai canon kan.. maybe ko pakai av ke tv ke.. )sbb apa? sbb aku tgk gambar2 tu, kamera akan balancekan ikut kiraan yg kamera pikir paling optimum.. which kadang2 kita akan hilang shading yg bole bg impak pada mood.. bila takde shading, gamba jd kurang menusuk kalbu..

lps ni leh try fully manual.. time tu mmg syok...

even gambo baju biru peluk tepi air tu, if pakai manual leh jdkan silhoutte.. pergghh... sure lagi cun.. ko meter cahaya kat langit tu then lock, recompose framing and shoot!

and aku perasan ko selalu compose wide sgt.. sampai ada details yg tak perlu ko masukkan dalam frame tu tp dah jd sebahagian background..
try utk tight cropkan subject masa compose dalam frame... so that mata penonton akan tertumpu pada subjek.. takde la tertumpu pada rumah ke.. batu tepi jalan ke..

but overall, cayalah!!!

Mak Su said...

wah!! cantik! kreatif! berbakat!!!

penantin pun santek sumel jer :)

best!

Anonymous said...

cantik!
macam professional fotograferla!


p/s:ni dah puji ni takkan takde fotoshoot free utk aku.....hahahahhaa

Unknown said...

cantik sgt2..
dah bleh jd pfofesional photographer..
bleh wat biznes nih..
*suziey, nk tanye skit..
aritu aqeel menang bb beautiful search contest kan anjuram myamyra blog..
dah dpt adiah bel0m?
coz zai xdpt2 lg lah..

Neeza.Areef said...

aku tgk gambo tu terang cntik je..kekekek...

Unknown said...

anil:

thanks anil..hehe..

Unknown said...

eliza:

hahahaa..ye la i know tht..suke sgt ngn biru yek..hehe..jgn riso..kita tgh nk reshoot gmbo aQeel in blue..boring la asyik gmbo sama jek..ekek:p

Unknown said...

atty's:

thanks kty..emm as a begineer ok la kan..xde la truk sgt kot..hehe..

Unknown said...

mama umar:

hahahaa baik pnya kipas..ekeke:p
thanks for the compliment :)

Unknown said...

mama damia aka haiza:

thanks haiza..trharu nya support dr rakan2..huhu

Unknown said...

mija:

thanks for the support :D

Unknown said...

nurhayati:

thanks for the compliment..hehe..bole je..jmpa2 n photoshoot zara n aQeel ..so sweet..hehe..

Unknown said...

farish:

thanks..hehe..byk lagi kena asah tu..:P

Unknown said...

cintamaniszlite:

hehe..thanks kak..sy edit pakai foto kedai jek..ekeek:p ala basic2 je..huhu..byk lg kena blaja..

Unknown said...

elliya:

waaa 2 thumbs up..jari kaki masuk x?ekeke:p thanks :)

Unknown said...

zh-ena:

thanks ena :)

Unknown said...

putra mama:

thanks..xdela pro lagi..masih beginner..:)

Unknown said...

prebetsabu:

erkk..agk terkedu sbb terserlah kekurangan ilmu di dadaku..ekeke:p
neway thanks for your advice..emm akn dipraktikkan..mmg byk lagi kena belajar..rs mcm minat nk masuk class photog tp tunggu complete master dulula..huhu..thanks thanksssss..

Unknown said...

maksu:

thanks maksu..hehe..comel je maksu:p

Unknown said...

asyida:

thanks wei..hahahaa..bole2..lama dh xjmpe ko..nnti kalu jmpa aku shoot gmbo hariz..

Unknown said...

mamaiera:

thanks mamamiera..hehe..xdela bole jadi pro..blom lg..byk lagi kena blajo..ekek:p

aah kita pn xdpt lagi hadiahnya..ntah ler nape ek..mrs adz pn xdpt lagi..

Unknown said...

neezareef:

thanks wokkk:p

Mama Danish said...

suziey..amatla tantek tau..ingatkan fotographer yg amik..xsangke plak poyograper pnye keje..hehe pndaila

Anonymous said...

tapi betul...aku ikhlas puji...bukan sbb nak ftoshoot free tau!!!!

p/s:heee....double session free fotoshoot utk aku ek!hehe

mamapp said...

waa cantek2 la gambo.. dh taraf pro dah nih.. isy.. kalau zman dolu time ku kawin boleh ku jmput suziey jd photographer.. ye lah nak banding dgn photographer ku dulu mmg poyos tahap cipan huhuhu

Ummi Nuhlan said...

suziey...aku pon mcm ko...masih baru nak berkecimpung dalam dunia photog ni..
xpe..pelan2 kayuh....
eh..ko edit guna aper tu???
photoshop kan???

Nana said...

wow!! SYABAS BETA (ni slalu dialog dlm filem industan)

mmg cun! ni br 1st time kan klw lama2 lagi gempaknye

miera said...

waaa.cantik nyer pic...cincin dier cam sama lak gan cincin miera kawin..hii.hii

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio