Monday, November 9, 2009

basikal tua

Assalamualaikum..


ok ni kisah seorang jagung jaguh basikal..ekek:p


kalu korang nk tau..aQeel mmg pntang nmpk kunci..menan kegemarannya adlh kunci..xkira la kunci umah ke moto ke keta ke..as long as kunci..dia pasti akn leka..so kalu nk diamkan dia bg kunci la..nnti dia akn leka godek2 kunci tu..kadang dgn gigihnya dia berusaha nk buka pintu grill umah menggunakan kunci keta..adeiiii..xkisah la..janji dia leka n xkacau aku blogging buat keje..:p


tp kali ni kunci yg dia gunakan tu adlh betul utk bende tersebut..ha kunci ape tu? hehehe..tgk je la gbr2 yg aku tepek ni..

IMG_3299

IMG_3298

IMG_3297

IMG_3300

IMG_3301

~hehe..siap kasi close up lagi..ekeke:p ini adlh kunci moto ayah..:p~

p/s: bdk kecik mmg menghiburkan..agree?



44 comments:

zety said...

yeah,ntah ape yg best tang kunci tu pon xtaulah,kitorg klu nk carik kunci yg tibe2 ilang,silela bukak segala moto dan kete si umar,hehehe,xpon die sangkut kt mane2 yg ade lubang,hmmm

Suzi said...

hihihi....aqeel...aqeel...
pandai dia...


betul tu bila tangok telatah anak2 terhibur hati...hilang penat...

[-suziey-] said...

zety:

hahahahaa..tu la pasal..ntah ape yg best ngn kunci..ekekk;p tp tu la..hanya dia yg paham minat dia..hahaha

[-suziey-] said...

suzi:

hahah tu la kak..mmg nk gelak je kalu tgk dia main sdiri2..tah ape2 la yg dia buat..ekek:p

Mrs. Adz said...

memang lawak la aqeel ni..cerdik pun ade..memang gelagat anak kita ni menghiburkan,sampai nak marah pun tak jadi..pandai la tu aqeel masukkan tempat yang memang sesuai utk kunci..cutenye la..

uiks,nak booking eisya..malu la eisya nak cakap setuju ke tak..hihiii.

JMR said...

hehehe..cumel gile beskal tu..siap ade kunci lock lg..hikhik

Fara_Adura said...

Wahwahwah..aqeel sangatt bijak yer.. hehe..memang dak2 kecik neh sangat menghiburkan n adakalanye sangat memenatkan.. kekekeke..:)

Semoga membesar jadi anak yang bijak pandai yer aqeel.. leh kawan2 ngan sofea..hehehe..:D

[-suziey-] said...

mrs adz:

hahahaha tu la pasal..mmg kena je tpt dia gantung kunci tu..ekekek:p
haha..diam tanda setuju tu..:p

[-suziey-] said...

JMR:


yezza...xde di pasaran tau,.,.ekekek:p

[-suziey-] said...

fara adura:

aaah mmg btl..kadang menghiburkan kadang memenatkan sgt..adeiii:p smga ank2k kita membesar dgn bijak :)amin

momguess said...

hahaha
ko ader kunci peti besi tak???
kalo ader bukan kata aqeel yg minat
aku pon minat sama
lalala

zura@iwan said...

woooo...aqeel hobi dier men kunci yer...cm tu nnti unty kasi adiah kunci la ek..

pstt; jadi la buat kunci tu kunci beskal dier..

Nana said...

hahaha..lawak2 ingtkan tadi beskal ni btol2 ada kunci heheh

zh-ena said...

hehehehehhehe kunci pun kunci la kan asalkan boleh buat diorg nie leka..

ena nak pkikan drypers dan bg umairah diam ader la dgn bg kunci..senang terus senyap

Sidratul Muntaha said...

ahahhaa
kunci tu mmg tak tahan
samalha dgn aqil
pantang nmpk kunci
tpi pling best bile dpt kunci keta
abis alrm tu buat main
siap joget2 lagi
ahahaah
budak2 ler suziey
dialh racun dialah penawar!!

wantie said...

suziey- citer pasal kunci ni. memang kalut tau. Amirul dulu masa kecik suka main kunci gak. kalau pepagi cari kunci tak jumpa...

Dipersilakan cari kat dalam kotak menan dier mesti boleh jumpa punya..

kadang-kadang lambat pi kerja hanya kerana Amirul wat ilang kunci keta/umah/motor... bila tanya.. "tak tau" itu ler jawapan nyer...

lia said...

kunci kitorg slalu ilang, baik kunci umh mahupun kereta... so slalu nyer jumpa kat bonet motor Amsyar he3... awat la depa suka kunci ek?

mamalieyna said...

hehe...bijak2x..dak tecik mmg menghiburkan! agreed! aQeel in orange! i like.!! :)

http://elliiyyelos.fotopages.com/ said...

yup, budak2 sgt menghiburkan, memarahkan, menyejukkan, semua ada lah....
eyrfan x de la gemor main kunci ni tp kalo jumpa mmg bih kurang aqeel la, dia try bukak pintu, try bukak grill, walhal pintu & grill tgh tenganga....

[-suziey-] said...

momguess:

ciss..mmg mata RM btl./kalu ade pn peti besi pnya kunci aku xbg kt ko..ekeke:p

[-suziey-] said...

zuraiwan:

bole2..aunty kasi kunci yg diperbuat dr emaas tau..sertakan ngn rantai skali..bole kasi ibu..ekeke:p

[-suziey-] said...

nana:

hahaaha..mmg dia buat kunci beskal dia..konon2..ekek:p

[-suziey-] said...

zh-ena:


hahaha..okla tu..asalkan dia diam kan..

[-suziey-] said...

sidratul:

uish aqil ko lg dasatt..jahanam wei alarm..ekekek:p

[-suziey-] said...

wantie:

hahaha ye la ..xyah cari tpt lain dulu..cari dlm menan dia je dulu..ekekek:p

[-suziey-] said...

lia:

hahah tu la..agknya depa suka sbb bunyi2 kot..panstu dia panjang bole nk jolok ktm ane2..ekeek:p

[-suziey-] said...

mamalieyna:

yezzzaa..menghiburkan..mmg la menghiburkan..tp ade satu masa menggeramkan gk:p

[-suziey-] said...

elliya:

ekekekeek..lawak la..mmg lg lawak..sungguh2 nk buka padhal pintu dh ternganga pn..ekekek:p

zueyie said...

betul.betul..setuju sgt2...lagi2 time besar2 cam aqeel..cam ahmad ngan ashiilah...penghibur hati ibunya..:)

Nurhayati said...

bijak aQeel.. mula2 motor..pasni kete lak ok.

[-suziey-] said...

zueyie:

aah..kadang menghiburkan..kadang memenatkan..segala penawar dan racun adlh dia,..

[-suziey-] said...

nurhayati:

hahaha..pasni kete plak..hmmm..pengganti michael sumaker ke..ekeke:p

ibu damia said...

boleh geng dengan anak kita, aleesya..suka jugak main kunci...pantang nampak kunci mulalah semua pintu + pagar nak buka....yg tak tahan tum kalau tombol pintu tu tinggi, siap amik kerusi kecik dia lagi semata2 nak guna kunci tu....berjaya lak tu dia cari kunci pintu tu....budak2..suka sangat kan tgk keletah diorg..

[-suziey-] said...

ibu damia:

hahahaa..sama cma aQeel gk..hmm bdk2 kan..mmg lucu..ape la yg menarik ngn kunci..ekekek:p

MiJa said...

anak aku pun sama..suka ambik kunci mana2 ntah selit kt beskal dia..hahaha tu la imaginasi mereka!!

farish H said...

tomey aqeel

Gieyana said...

kahhhhhhh! berdekah3 aku gelak! sejibik jer ngan anak aku..tp lately dh kurang dh..

cute jer gelagat si Aqeel nie..:)

ibu_arifa said...

hehehe..tul lah bebudak nih...mmg kreatif betul...hihihi

MamaDamia a.k.a Haiza said...

semakin bijak aqeel ni..maknanya dia tau apa kegunaan kunci tu..lepas ni bleh try bawak motor ayah plak...lagi best kalau bawak Damia sekali kat blakang tu..:P

alfa juliet said...

agree agree...

cik intan (◡‿◡✿) said...

.HAHAHAHA
.siap ade kunci moto tuuuu~ ;p

neezareef said...

nk jugak tu bubuh kunci

CINTAMANISZ Lite said...

Masa dia guna kunci yg betul utk mainan dia tu...mesti suziey rasa bangga kan?? Hmm...dari situ kita leh nampak akal dia...

AFITI said...

ni peneguhan dan pembelajaran drpd ibu bapak ni..budak2 bljar myb tgok bapa or ibu...pembelajaran bandura/sosial- aderhh..kait teori plak..ahakzS

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio