Tuesday, November 10, 2009

my funniest baby contest

Assalamualaikum...

hr ni aku nk buat marathon contest.. ok contest pertama adlh my funniest baby contest done by ummidanish..

so gbr yg aku nk pertaruhkan adlh…

IMG_3355


muhammad harraz aQeel bin abbashah

1.11 yrs

Jelas dan bersuluh kategori B=boy

taraaaa… bg aku (bg korang xtau la plak:p) gbr ni mmg the most funniest but cute..hehe..anak I ok..harusla puji melambung2..ekeke:p dikala sang ayah sedang mandi dlm bathroom..dan si ibu pula bz tgk tv..si anak sgt kretip mendandan diri..ingin kelihatan kacak spti ayahnya..cewah..dan inila hasilnya....muka dia selamba jek..bila kami dtg menerpa selamba je dia tunjuk tgn dia yg penuh dgn brylcream ayah..muka xbersalah langsung..adeiii…


ok pemenang akn dpt :

-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori Sponser dari Babyumishop
- 1 helai bajubaby bagi setiap kategori sponser dari IT @ RLiiT'S BoutiQe& beuty Centre

Utk peserta bertuah plak dpt
- 1 Diaper Stacker yg dispo

nsor oleh Moms&babyshop


Haa..meh aku nk story sket pasal sponsor2 yg baik hati nk sponsor hadiah contest ni..ade 3 sponsors budiman..


Babyumishop which is ownernya adlh penganjur contest ni..e-shop ni dh mcm 1 stop centre sbb sume bende yg berkaitan ngn motherhood ade..product utama harusla cloth diapers..


suke btl ngn corak2 CD kt babyumishop ni..udah la tantek2..siap ade plak skim kutu ye puan2..hmm bagus sgt marketing umidanish ni..shows tht umidanish seorang yg prihatin.. disamping ingin berkongsi kebaikan CD..dia jg ingin membantu golongan yg kurang berkemampuan tp berkeinginan utk menggunakan CD..good supporter tau..cayala!


ok disbbkan umidanish pn merupakan BF mom..harus jgk ade produk yg berkaitan..iaitu breastfeeding gadjet ..


aku br tau ade pil ASI (air susu ibu)..good supplement I guess for bf mom…ha ni best sket..


diaper stacker..cute2 la design dia..bole menceriakan bilik ank kita kan...i likeee..utk org mcm aku yg xde CD tp interested nk guna..bole gk....beli utk simpan pampers..xpn sumbat menan ank..hehe..aci x:p tp kalu menang contest ni dpt CD..perhaps permulaan utk aku beralih ke CD..who knows.hehe:p




hoho ade lg ok..product Tupperware..umidanish ni aktif jgk dgn jualan Tupperware..slalu nmpk dia buat promo kt blog..hehe..aku suka n tau produk Tupperware ni mmg bagus dr segi Kualiti..design tantek..sweet je..color pn fancy jek..n guess what..dlm byk2 product yg aku tgk dlm blog babyumishop ni..aku minat rice dispenser..sbb First in First Out freshness basis…means tht..beras yg kita isi dulu akn kita gunakan dulu..n sgt mudah sebab dia mc made drawer slider..skali slide = 150g beras..sama mcm 1 pot la..ha kalu nk tau lbh lanjut g ler jenguk babyumishop:D aku nmpk ade set herba ibu bersalin..hmm mcm bole testni lps bersalin adik aQeel..ekekek:p berangan dh:p ok kt babyumishop ade jual produk set bersalin HPA, barut berherba, feminine hygien dan herba pelawas..bio aura water filter pn ade tau..hmm..kan aku dh ckp..mcm 1 stop centre utk ibu2:D

IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Centre..ni plak mcm butik gitu..hehe..butik kesihatan dan kecantikan..yg bestnya kan..main produk dia adlh Eumora Beuty Bar & Krim Payudara Peurafirm..

dr penerangan ttg product ni..ianya natural n safe coz contain of 95% kandungan aktif..ape kandungan aktif tu kena la jenguk blog mamaCT ni..hehe..yg pasti ia sesuai utk semua jenis, penyembuhan dari "dalam ke luar", mengandungi >700 jenis herba & flora dan bole dijadikan sbgai pengganti pembersih muka, toner, skrub, syampu dll.



ehem..nk cantikkan breast bole try produk Peurafirm effects..ha kebaikan n details produk ni ade explain dlm blog IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Centre..kalu korang terjah blog tu korang akn tau in depth pasl product tu n who knows..akn terbuka plak hati korang nk cuba..hehe:D cuma 1 nk highlight yg bestnya…mengikut kajian university chulalongkorn Thailand, product ni bole enhance breast size up to 80%..ha..anyone interested..ekek:p ok tu produk kecantikan..produk kesihatan pn ade gk tau..


ECPI..sume org tau kot ape tu ECPI..dia combination of water treatment system dan gelombang electromagnetic which will produce air yg sgt unik utk mengekalkan kesihatan..combination water treatment tu RO, alkaline,ionize n ultra violet…n nk menghasilkan air ECPI tu dorang gunakan physic method atau hukum fizik..ha..aku ade gk blajo fizik dulu tp xsempat plak blajo cara buat ECPI ni..ekekek:p ok last but not least..ade man, ladies n kids cloths..design dia mmg trendy..xleh tunjuk la camne design dia..korang kena tgk sdiri kt blog IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Centre..hehe.


Moms & Baby Shop dimiliki oleh pn lailati mohd..n 2 main products adlh cloth diapers dan ju matte 5..collection CD2 yg comel bole didapati kt Moms & Baby Shop..n best part..ade produk pelansingan badan..haaaaa..



produk ni mmg famous..jus matte 5 - Jus Diet Mate 5 formula..kalu minum jus matte 5 ni bole mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan kabohidrat kepada tenaga … kalau korang nk tau those 5 factors merupakan faktor utama di dalam pengurusan berat badan…ha dia ade bg tips pemakanan smsa mengamalkan jus diet ni..korang jenguk tips dia kt Moms & Baby Shop..good coaching.. :)



last but not least..ade susu kambing..and ianya dlm bentuk powder..puan pemilik e-shop ni ade cite details pasl produk ni..jenguk2 la ye Moms & Baby Shop.



I'm done! good luck anak ibu.. :)



p/s: giler panjang aku menjawab..mcmjwb exam dh ni..ekekek:p


IMG_3197

~korang rs gbr ni funny ke? ~


15 comments:

mama tisya said...

mmg pjg ala2 jwb esei...heheheh..good luck aqeel..wah sure byk lg entry contest nk submit tu kn :-)

Mrs. Adz said...

leh menang lagi ni..good luck aqeel..ibumu siap wat karangan terbaik lagi..cyaiyok2..contest pe lak lepas ni..

mamamiera said...

kehkehkeh..
gambar yg 1st okeh,funny!
hope so aqeel terpilih..
yg las tuh xbrape funny..
comel + plus hensem iyolah..
n result top20 smilykidz kite same2 xde rejeki kan.. nebermainlah, saje sukesuki join.. lgp0n sume yg t'pilih pon sweet2 smile dorang..

mamamiera said...

ayooo.. lupe lak den nk wish
tahniah kat aqeel for contest sic0mel bbaju raye tuh.. mmg p0n tomel sgt2..
tahniah..

cik intan (◡‿◡✿) said...

.wuuu comel3 tp lawak
.bole menang!
.gudluck aqeel~ ;p

momguess said...

fuhhh
aku bc spai juling bijik mata!!!!
gud luck

zura@iwan said...

yooo...ni la contes yg ko duk karang pjg giloss tuh...walawei semoga berjaya nah...

picca 1st tu aku rase funny lagikk..

NurulAin Samsuddin said...

huhuhuhu
comei nyer...
pic yg 1st more cute n funny
pic yg 2nd more cute n handsome..hehehe
gud luck aqeel..
kamu sngt cute la dik...

neezareef said...

good luck wokk..ko rajin tul masuk c ontest

zh-ena said...

gud luck suziey

CINTAMANISZ Lite said...

gambo aQeel yg last tu tak funny ler..funny lagik gambo ngan krim rambut dia tu..hehe


apa2pun semoga berjaya...

CINTAMANISZ Lite said...

gambo aQeel yg last tu tak funny ler..funny lagik gambo ngan krim rambut dia tu..hehe


apa2pun semoga berjaya...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

semoga berjaya

http://elliiyyelos.fotopages.com/ said...

good luck aqeel!!!
CD tu menarik kan? tp mahai....& kena cuci..hmmm...

Gieyana said...

Gd luck yer..bleh share hadiah ngan aku taw!

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio