Tuesday, December 22, 2009

eyes on malaysia

Assalamualaikum..


aisey..aQeel kena eye's infection la pulak..confirm next will be my turn..huhu..dh ler nk final exam..esenment belambak nk kena buat..adeiii.. well.. bese la kan..slalunya time ni la dugaan dtg menjenguk...blm mask faktor sekeliling yg menyakitkan hati lagi...hmmmm



aku tgh serabut....sabar..sabar..



p/s: bz bz bz..

52 comments:

atty's said...

lor nanti mesti berjangkit2..kty dah kena awal dec aritu .

mamalieyna said...

woo terasa lamanya tak jengah sini..windus..! ^_^ almaklum org balik kmpung halaman, mmg dokdan nak singgah jengok lah..

alahai siannye aQeel, hope cepat baik..herm...dugaan datang lagi..harap sabar n tabah key!

ibu damia said...

semoga aqeel cepat sembuh..

ye ke akan berjangkit....
actually hari tu saya pun sakit mata 4 hari..alhamdulillah semua ahli keluarga tak berjangkit....

Dr yg check saya pun ader cakap...kalau kita jaga kebersihan terutama selepas kita usik mata kita, pasti sukar untuk berjangkit...lagilah kat rumah saya tak pakai spect pun...cuma keluar jer pakai coz tak tahan kena sinaran chy matahari...

Asyida said...

ingatkan nak buat entry naik eyes on malaysia ;P

cheqna said...

kak

semoga cepat sembuh untuk Aqeel tu..

akak pun take care tau...

Asyida said...
This comment has been removed by the author.
momguess said...

sian aqeel
jom jumpe
blh aku dpt mc
lalallaa

momguess said...

sian aqeel
jom jumpe
blh aku dpt mc
lalallaa

naurah makwa said...

BUDAK2 KENA CEPAT BAIK.CEPAT2 BUH TITIK MATA TUH

Noy said...

i tot pasal jalan2 cari makan kat mesia...hehehe....

get well soon,k.. muahzz

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.sabar kak
.ini semua, cobaaaaan ;p

CINTAMANISZ Lite said...

alahaiii...siannya budak tecit tu kena sakit mata ler pulak..
Semoga cepat semboh..

NurulAin Samsuddin said...

laa..
cian nyer aqeel..
xpe2 jnji jgn miss ltak ubt mate n jgn sentuh mate 2 n msti mkn ubt yg doctor berikn
insyaallah cepat baik...
sbb ain pn bru je kene bru2 nie..
1 family kene..

tp sblum ltak ubt mate 2
make sure bsuh dlu muke then lap bru ltak ubat 2..
moge aqeel cpt sembuh oke..

akk pn take care oke...
gud luck 4 ur exam..

mama_umar said...

hmm,mmg musim saket mate & demam,get well soon ye!

Mama Eyrfan said...

penyakit berjangkit tu.
confirm nanti seisi keluarga pun kena jugak tu....

neezareef said...

klu sakit mata biasa ok lg..klu yg jenis dlm mata..ade 1 jenis tu yg mmg dah mcm bisul dlm mata..adehh..mintak dijauhkan ler

Mrs. Adz said...

kesiannya aqeel..moga aqeel cepat baik ye..ko cakap sakit punggung tau..hihi..petua orang dulu-dulu klu tak nak kena sakit mata ni..

Intan said...

Semoga dak aqeel cepat sembuh ye sayang.

Suziey, kalo kenal sapa2 yg still BF kan anak depa, cuba lah mintak sikit air susu depa and titiskan kat mata aqeel...insya'Allah mmg mujarab!

Sehari titiskan lah byk kali...tak yah pakai ubat doc...even kalo suziey lak yg kena pas nie (mintak di jauhkan lah ye) pon leh titiskan gak. It works for me and my daughter :)

[-suziey-] said...

atty's:

huhu..tu la.mmg confirm la..bihtu dh melekat je..aQeel kalu xsihat mmg xnak berenggang ngn ibu dia..

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hehe..besela org coti2 mesia di kg halaman..windu kami ka..ekeke:p

emm hope cpt la baiknya dn xmerebak..adeiii

[-suziey-] said...

ibu damia:

thanks for the doa..emm mmg kalu jg kebersihan xmenjangkit..maslhnya yg kena adlh bdk kecik..lg org kata jgn pegang mata lagi dia nk pegang..xmkn saman ..adeiii...tmbah mlm2 mmg ngendeng kt kita je..harusla berlaku perpindahan bakteria gitu..ekekk:p xpela..ku rela:p

[-suziey-] said...

asyida:

hahaha...eye infection daaaa..ekek:p

[-suziey-] said...

cheqna:


thanks cheqna...huhu

[-suziey-] said...

momgues:;

yezzaa..aku tau niat murni mu itu..dpt baca dh..meh aku report kt bos cino ko nak?ekke;p

[-suziey-] said...

naurah:

emm kalu rajin mkn ubat n letak ubat cpt baik..mslhnya ini bdk kecik sgt susah wooo..adeiii

[-suziey-] said...

noy:


hahahaha..xde mknanya jln2 cari mkn..hahah..neway thanks for the doa ;)

[-suziey-] said...

intan:

ye la..tgh sabo ler nih..cobaaannnn..hhehe..tingat cite p ramli:p

[-suziey-] said...

cintamaniszlite:

huhu..doa2 ler cpt baik dan xmerebak 1 umah..

[-suziey-] said...

nurul ain:

waa mcm doktor dh ni..baik doktor..ekek:p emm kalu org tua yg kena senang sket la..pahm bahjas..ni bdk...adeii..jenuh dok halang..insyaAllah cpt baik..thanks ain :)

[-suziey-] said...

mama umar:

emm tu la..musim agknya..cuaca kot..

[-suziey-] said...

mama eyrfan:

hmm harusla berjangkit kan..nantikan saja MC dari ku..ahakss

[-suziey-] said...

neezareef:

emm ye la..yg infection teruk tu takut tu..lmbt baik..insyaAllah ni sakit bese je..

[-suziey-] said...

mrs adz:

hahhaha..wei aku pn ingt lagi petua org tua tu..hahhahaha:p ko amalkan ke:D

[-suziey-] said...

intan:

hmmm good advice..ok akn diusahakan..insyaAllah..thanks intan:)

Nana said...

adeh..sakit mata bole wat demam tau..cepat je tersebar.

Rozita said...

mmg musim sore eyes sekarang. kat kilang akak pun ramai yg sudah MC

[-suziey-] said...

nana:

hhuhu..tu yg xmoh tu...

[-suziey-] said...

rozita:

musim eh kak..adeii..susah la kalu dpt..

zura@iwan said...

sbr la yer...dugaan la tu...minta2 jgn la jgkit ke ko plakss. biar lps2 exam la kena..hehe

isya said...

dugaan...dugaan..
sabar ye suziey, ada hikmah disebaliknya..
harap2 tak berjangkit kat suziey la, nak amik exam ni..

[-suziey-] said...
This comment has been removed by the author.
[-suziey-] said...

zura:

hehe..alhamdulillah so far xde kena lagi:p

[-suziey-] said...

isya:

yes..ade hikmahnya tu..hehe..minta2 xkena:p

wantie said...

cian aqeel dapat eyes of m'sia. tentu gatal mata dia kan...

aku doakan tak jangkit kau suziey.. harap ko dapat atasi semua ini dengan tabah. jgn pi jangkit masa exam udah ler.

tersilap baca sok lan. kalau cam tu, ko bawa kanta pembesar sebagai bantuan.

alfa juliet said...

farzana pernah sakit mata...aku doa je suzi....n elak kan pandang mata dia....

atie said...

Sabar suziey.......kesian aqeel comel yer.

Putra Mama said...

mmg skang musim sakit mata.. sy ni kene ketumbit plak.. org lain mata merah, sy bengkak mata.. sabor jer la... to aqeel jgn pandang mata mama ok.. mama nak gi exam tu.. ;)

[-suziey-] said...

wantie:

hahah..adeiii lawak arr ko wantie..ok aku pertimbangkan cadangan mu itu..ish minta2 xla:p

[-suziey-] said...

alfa juliet:

hmmm xleh nk elak wei..dia tido mmg melekat je ngn aku..camne nk elak

[-suziey-] said...

atie:

thanks kak atie:)

[-suziey-] said...

putra mama:

emm ye ke.tp mmg yg pasti kalu sorang kena sakit mata..cofnirm la org skeeliling menjangkit..tp kalu jg btl2 xkena..

CuTeMiUt78 said...

oh.. ingat kan n3 pasal eye of malaysia.. rupanya mata aqeel yg sakit ya.. cian lahai.. semoga aqeel cepat sembuh ya..

p/s: apa faktor sekeliling yg buat ko serabut tu..
sabar k

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio