Wednesday, December 2, 2009

setelah 2 tahun aku bergelar ibu…


Assalamualaikum…..


alhamdulillah..syukur ke hadrat ilahi..xsangka dh 2 tahun aku bergelar ibu kpd anak kecil yg dianug erahkan kpd aku n hubby,,alhamdulillah..aku bersyukur krn diberi peluang mengecapi nikmat mengandung,bersalin dan menjadi ibu kpd muhammad harraz aQeel..


alhamdulillah..hadirnya aQeel dlm famili kecil aku menambahkan lagi seri dan mengukuhkan lagi kasih syg kami suami isteri..dr saat dia dilahirkan..mcm2 dugaan..pelbagai cabaran aku n hubby tempuh..alhamdulillah kami berjaya lalui hingga ke hari ni..


aku melalui pengalaman mengandung yg mudah..xbyk sgt alahan yg aku alami..pecaya x aku xpnh muntah..aku cuma alami loya yg teramat..n aku xpnh mengidam benda yg pelik2..paling susah pn aku mengidam mangga harumanis..n kebetulan ms musim harumanis hubby kena g perlis outstation..so mmg rezeki baby la..maklumla aku pnya ngidam spesifik..nk harumanis dr ladang kt perlis..hahhaha:p


DSC00044

tp..aku mengalami kesukaran yg amat ms nk lahirkan aQeel..lbh kurang 15 jam aku menanggung sakit contraction..tp amat berbaloi kesakitan tu bila lihat baby yg lahir sihat dan ckp sifatnya..syukur alhamdulillah..

DSC00124

alhamdulillah..sepanjang tempoh berpantang..aQeel sgt mudh dijaga..aku rs 2 kali je dia meragam tgh malm xbole tido..selebihnya mmg lena diulit mimpi la..hehe..good boy anak ibu :)

DSC00151

DSC00177

IMG_0995

IMG_1037

IMG_1384

aQeel membesar dan trus membesar..setahun pertama mmg saat2 getir dan sukar dimana pelbagai cabaran hebat menjenguk kami…pheww….mmg terasa la dugaan menjadi ibu ni..syukur aku berjaya melepasinya..n now..aku rs kenangan manis sume tu..

IMG_2932

IMG_3122

2 tahun berlalu..aQeel semakin bijak..dan semakin baik..mcm2 gelagat dia yg menghiburkan hati..dr nk marah xjadi trus nk marah..so sempena ulangtahun kelahiran aQeel yg ke-2 ni..aku nk bg say something utk aQeel baca bila dia dh besar nnti..n mana tau time dia baca nnti aku dh xde kat dunia ni..

aQeel..ibu bangga sgt menjadi ibu aQeel..ibu bersyukur sgt kpd Allah krna kurniakan aQeel kpd ibu..aQeel adlh anugerah yg sgt indah kurniaanNya..ibu sntiasa berdoa aQeel akn menjadi anak yg soleh..patuh kpd ibu dan ayah..hormat kpd org tua..ibu jg sentiasa doakan kesihatan dan kesejahteraan aQeel..semoga aQeel menjadi hamba Allah yg sntiasa di jalan yg benar dan sentiasa berada dlm lindungan Allah swt...semoga kejayaan milik aQeel..ibu sentiasa mendoakan yg terbaik utk aQeel..ketahuila anakku..ibu sgt sayangkan aQeel..


p/s: besday aQeel 26th November..thanks ina momguess di atas sumbanganmu mengabadikan tarikh 26 nov kt blog aku ni..

p/s2: mekaseh yg xterhingga utk sume kengkawan yg sentiasa mendoakan yg terbaik utk aku n famili dan jg mekaseh utk sokongan korang..aku sgt2 menghargainya..

p/s3: esenment kembali menghantui hdp aku..huhu..bz banget



63 comments:

atie said...

Happy Birthday untuk Aqeel, cute giler Aqeel nih terutama gambar masa butak meniarap tuh.....Geramnye akak tengok suziey....

Moga Aqeel jadi anak yang soleh yer sayang.....

[-suziey-] said...

atie:

thanks kak atie..hahaha..time botak tu baru 6 bln rsnya..br lps akikah..hehe..

mama tisya said...

amboi ko ngidam nk mangga harumanis dr ladang perlis ek...nasibaik dpt ek...ptt ler aqeel manissss je ...anyway happy busday aqeel ..smoga jd ank yg soleh

ezan said...

happy 2nd birthday aqeel... semakin ensem la aqeel ni ari2.. dari lahir lagi dah terserlah ke-ensem-an nya.. :)

MRS. K said...

hepi besday aqeel...
stay cute & hensem

alina said...

hai cik puan pejabat pos...lama aku x tinggal jejakk...
bg email balik...sudah lupa la aku invite ke ko tak aritu...
Semoga aqeel jd anak yg soleh yer....

Nana said...

btol kak..telatah ank ni kan..kdg2 kita nak marah bole xjadi nk marah kan..

tp 2thn pertama tu mmg cabaran skit la kan nk membesarkan anak.pas 2 thn lega la skit dia dah makin bijak

CuTeMiUt78 said...

walllla.. jauh tu.. smpi keperlis sana tu ya.. ish..ish.. sib baik dpt.. eemmm ko sama cam aku.. masa ngandung... tak byk alahan dan tak berapa nak mengidam benda2 yg bukan2.. mirul dan aqeel sama je gelagatnya masa pantang.. memang tak byk ragam..

azzul said...

hepi besday aqeel..kejap je dh 2 thn ye..semoga membesar menjadi anak yg bijak dan soleh ..

[-suziey-] said...

mama tisya:

hahaha tu la ..dasatkan idaman aku..smpai ke perlis hubby aku beli..ekekek:p

thanks for the doa amy:)

[-suziey-] said...

ezan:

thanks for the wish ezan:)

[-suziey-] said...

mrs k:

thanks for the wish :)

[-suziey-] said...

alina:

hohho..ko xinvite aku wei..ler kt profile aku kan ade email add aku..ko nih..saje je tau..neway thanks for the doa..amin

[-suziey-] said...

nana:

aah mmg btl sgt kan..dh 2 thun ni dh senang sket dh..dia dh beso n bijak..lega sket la..

[-suziey-] said...

cutemiut:

ooo ko pn cam aku yek..aah mmg nmpk persamaan mirul n aQeel kan..ehe..syukurla dorang ni xbyk kerenah..nakal tu besela..heehe

[-suziey-] said...

azzul:

thanks for the wish n doa :) emm tu la kejap je dh 2 thun..

mamalieyna said...

waa aQeel kiut sejak baby la, ptt la makin besar makin encem.. ^_^

lebih kurang je pengalaman kita ni, ngndung senang, nk bersalin susah, time berpantang sgt senang, compare ngn pengalaman org2 len..pepun byk lg cabaran di masa depan kan, hope semua berjln dgn baik..dan aQeel menjadi anak yg pintar, soleh, dan hormat orang tua...!

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.waaaaaaaaa anak ibu dah besarrr
.hepi besdayyy ;)

.ibuuuuuuu, aqeel nk adikkkkkkk ;p

zh-ena said...

selamat hari jadi aqeel

ena suka la tgk gambo aqeel yg botak tu..comel sgt

zura@iwan said...

so cute....dh besar pon aqeel yer...2thn dh...

semoga mjadi anak yg soleh yer..

momguess said...

cute giler aqeel ni
cam auntie momguess jer
hahahaha
ni mesti ko autopublish kan

nnt den ator invoice iyo

wantie said...

geram tul tengok aqeel ni. suka sangat aku tengok dia tengah tido tu.

nampak baik jerk...

niza said...

happy belated bday aqeel...semoga menjadi anak yg soleh...

ibu damia said...

tgk keletah anak lah movie yg paling best bagi seorang ibu....hari2 terfikir apalah anak2 kita buat kan..

HAPPY BIRTHDAY AQEEL....SEMOGA MENJADI ANAK YG BAIK DAN SOLEHAH...

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hehee..dia ikt ibu dia..mmg cutedr kecik..waakaak:p ayat perasan..
ouh sama eh kita..emm syukur kan susah masa bersalin je..huhu..neway thanks for the doa :)

[-suziey-] said...

intan nurulfateha:

amboihhhhh menjerit2 nk adik ye..ok ok nnti akn diberi..hehe

[-suziey-] said...

zh-ena:

thanks for the wish..hahahaa..time botak tu rs gondol je kpala dia..ekeke:p

[-suziey-] said...

zuraiwan:

ya lor..ko tgk ibu dia dulu..haaaaaa...jgn mara..ekekek:p

[-suziey-] said...

momguess:

wei xde kena mengena wei nk cute cam ko..harusla ikt ibu..like mother like son..waakaak:p

aah autopublish..tp hr ni blogspot geng aku..bole plak buka komen box..

[-suziey-] said...

wantie:

hahaaha..tgh tido mmg la nmpk baik,...ekeke:p

[-suziey-] said...

niza:

thnaks for the wish :)

[-suziey-] said...

ibu damia:

aah btl2..movie paling best adlh gelagat anak kita kan..hehe..
thanks for the wish ayu :)

isya said...

comelnya aqeel!

mamamiera said...

tengok picca aqeel dr kecik smpailah skrg yg dah bes0, encem orgnye..
kjap mase berlalu kan suziey..
smoge aqeel jd budak bijak,soleh yg syg dan hormat org tua..
so suziey, ape lg run lah production no.2
:p

atty's said...

mmg bertuah suziey .dpt aqeel..hensem..cute.

tq atas teguran tu suziey ..timakasih sgt2

Hezesuze said...

hepi buffday aQeel from umi heze....muahhhh!!!

smemangnya aQeel bertuah memiliki ibu spt ko suzie....tang kulit putih melepak tu jeles akak tau....ahaks!

aqeel so cute....:-)

[-suziey-] said...

isya:

thanks isya :)

[-suziey-] said...

mama miera:

emm tu la.kejap je masa berlalu..thanks for the wish n doa zai :)

[-suziey-] said...

atty's:

thanks kty..alhamdulillah..anugerah Allah :)

ok kty..yg baik kita jadikan panduan..smga kita sling mengingati..

[-suziey-] said...

heze:

haaaa..sabo je kak heze tau..adaka tgk tang kulit:p

alfa juliet said...

yeah dua tahun,..kejap je masa

silvertech said...

comel betol anak ko ni...geram aku...hehe

hepi besday aqeel !

[-suziey-] said...

alfa juliet:

aah kejap sgt maasa berlalu..

[-suziey-] said...

silvertech:

heheh..thanks wei..ish malu plak aku..hahaa..ape kes..ibu dia lebih2 ni:p

e_ja said...

hepi belated besdey utk baby aqeel..:)..sesungguhnya aqeel mmg sangaaaaaaaaaat comel..;)

mamamiera said...

suzie,
hang x dpt jemputan ke umah miera ke..
besday party zara sabtu mlm miggu ni..
manelah tau.. kot2 dia bg je present kat sane.. ntah??

E.L.I.Z.A said...

hehhehe mengidam yg spesifik ..bagus gak, senang nk p carik.tu pun kalu tahu tempat la ekekke...haa aQeel dh 2 tahun, bila nk bg adik kt aQeel? ehem ehem

Mrs. Adz said...

cepat je masa berlalukan..dah besar dah aqeel ni..tak lama lagi jadilah anak bujang suziey yang handsome ni..comel aqeel masa kecil lagi..sampai besar maintain comel dia..dah pandai posing bila bergambar..sweet tul la..

happy belated birthday aqeel..moga aqeel faham apa yang ibu aqeel tuliskan tu satu hari nanti..jadi anak yang soleh..

(dah boleh bg adik ni)..hihiii

bab assigment tu,ko buat le ye..aku dah enjoy..

Putra Mama said...

tersentuh sungguh n3 kali ni.. tetibe trase sebak.. hepi belated buzday, Aqeel..

[-suziey-] said...

e-ja:

thanks kak..hehe..comel cam ibu dia x..ekeke:p

[-suziey-] said...

mamamiera:

dia invite tru blog dia kan..hehe..sogan la plak..ekeke:p ish xde nye dia sibuk2 nk bg hadiah time tu..haahaaa

[-suziey-] said...

eliza:

hahaha..tu la ..tau2 je nama tpt spesifik tu..ekekek:p
hmm mmg tgh nk proses adik aQeel ni..hahahahaa:p

[-suziey-] said...

mrs adz:

thanks for the wish..hehe..dia maintain comel mcm ibu dia maintain..ekeke:p ye la cpt btl masa berlalu..xlm lg jadi ank bujang dh..bole ngorat eisya..hahha:p

ceh jeles aku ko dh free

[-suziey-] said...

putra mama:

heeh..sebak ke..jgn nangis ye..hehe..thanks for the wish:)

naurah makwa said...

aqeel dah 2 tahun..dah besor..booking untuk damia bleh?

Mak Su said...

indahnya pengalaman, tak sedar dah 2 tahun dah

Gieyana said...

Hepi belated besday utk Aqeel yer..wajah dier mmg x berubah since bb kan..:)

MiJa said...

haih..makin ensem plak kamu ni aQeel!!

~mama danish~ said...

happy 2nd bday aqeel !! stay cute k sayang!!!

sebaya ngan danish rupanyer aqeel ni, cuma danish tua sebulan..

fa10 said...

happy birthday.. makin besar makin hencem

Intan said...

Sweet je ucapan suziey for aqeel...semoga one day dia mengerti dan faham perasaan sayang dan kasih seorang ibu pada diri nya :)

Mama_Aqish said...

ala...tomeinyer aqeel...dari tecik memnag tomei...kalo ada adeq girl...mesti cun punyer kan...

mama_umar said...

huk..huk..touching2..heppy 2nd bday aqeel dear

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio