Tuesday, March 31, 2009

special dedication for hubby


Assalamualaikum..
special entry dedicated to my beloved HUBBY ;)

ehem..sape tu?? hehehe..inila cinta hatiku..cewwah ;) aku rs skali je aku buat entry utk hubby aku...tu pn mase birthday celebration dia :D the rest are my story n aQeel..ekeke:D sian hubby..ape nk buat..istrimu ini giler glamor..hahahaha:p
ok ni merngkap 2 in 1..tag sbnrnya..n as usual sesedap rasa aku edit tag nih..hehehe..xpela kan..aslkn objective (wah tag pn ade objective..ekek:D) tag ni nak tau more pasl hubby aku.. ;)

1. He's sitting in front of the TV, what is on the screen? => Either news, football match or ‘forum agama’
2. You go out to eat and have a drink. What does he order? =? Teh o ais limau
3. Where did he go to high school? => s.m.k. taiping
4. What size shoe does he wear? => 9 /10
5. If he was to collect anything, what would it be? =>
fishhhh ..erkk bole kira collected item ke..ekeek:D
6. What is his favorite type of sandwich? => anything
7. What would this person eat every day if he could? => sayur kangkung..hahhaah:p
8. What would he never wear? =>
baju spiderman..haha:p
9. What is his favorite sports team?
=> uish fanatic PERAK nih
10. Who did he vote for? => undi adlh rahsia..mjwb soklan x? :D
11. Who is his best friend?
=> a’t, shariman, mail, shahidan..tp dlm sume2 bestfren dia ni..aku la yg paling best..ekekek:D
12. What is his favourite colour? => red
13. What is he proud of? => suzieycomei + aQeel …wakakakaka..kan dh masuk bakul:p
20. Lastly, do you think he will read this? => hubby..pls answer ths ;)

p/s: br aku pasan xbyk gbr hubby pose sensorang....muka aku je byk..giler glamor btol..ekekek:D

p/s: no matter what, I LOVE THIS GUY SO MUCH..uncountable... ;)

Monday, March 30, 2009

announcement

Assalamualaikum..

actually bkn aku yg organize.. cuma hebahkan jek...ni aku copy paste announcement dr umah ayu..

" DEAR MY BLOGGER FRENZZZZZZZZZZ.....
SINI ADE SATU PENGUMUMUMAN.
BUAT JULUNG - JULUNG KALINYER...
SAYA,ZURA DAN NURUL TELAH BANGKIT DGN SATU CADANGAN,
KAMI NAK BUAT GATHERING (POTLUCK)UNTUK BLOGGER2 SEMUA!
SESIAPA YG NAK JOIN...
SILA REPLY DLM KOMEN OR DLM EMAIL SAYA IAITU:
rahayu@iiu.edu.my

a)SILA SERTAKAN JUGAK JUMLAH ORG YG SAMA2 AKAN TURUT SERTA DGN ANDA PADA HARI TERSEBUT

b)MAKANAN APA YG HENDAK DIBAWA AGAR TIDAK BERTEMBUNG DGN ORG LAIN PUNYER MENU

TARIKH: akan disahkan setelah melihat pada penyertaan dan tarikh yg dinyatakn oleh mereka yg ingi terlibat (korang bgthu bile tarikh korang free.nnti ikut majority)
TEMPAT: TAMAN TASIK TITIWANGSA KL
Waktu: 9 pagi hingga 1 tghari. (xmo buat pas zohor.panas.sian sape2 ade ank kecil!)
TEMA: COLORFUL (MACAM - MACAM ADA)
TEMPOH PENMGESAHAN ADALAH DLM SEKITAR 30 HARI DR TARIKH ENTRY INI DISIARKAN.INI ADALAH KERANA JUGA UNTUK MEMBERI PIHAK ANDA MEMBUAT PERTIMBANGAN DAN PERNILAIAN SEKIRANYA ANDA INGIN TURUT SERTA.(YE ARR..LAKI TAK DPT CUTI...ADE YG KEJE,ANAK LAGI..KENDURI LAGI..BETUL TAK?!)

DIALU2KAN SEBARANG CADANGAN DR PIHAK ANDA UTK MEMRIAHKAN MAJLIS ITU NNTI.

SEKIAN ..
TERIMA KASIH. "



p/s: cam best kan..hope xclash ngn class schedule aku..bz pn bz gk..tp xkan xde social life lgsung kan ;)

oh dugaan

Assalamualaikum…

Di pagi buta hr sabtu..Tik tok tik tok (tu bunyi jarum jam:D)….Jam menunjukkan pukul 1.30am…huhu..aku mash menatap skrin pc..bkn berblogging tp menyettlekan esenment report..waa..nape smpai pagi aku beriya siapkan repot tu? Hehehe..besela..inila namanya student kan..last minit..esoknye nk submit..adeiii..okla fine..akhirnya stlh jarum jam menunjukkn pukul 2.00am..settle sume esenment yg nk disubmit kol 3pm..save dlm thumbdrive ..emm..nk print plak..esok je la..sempat lagi...iskk..kpala pening dh ni..otak letih btol…boom..zzzzzz..

Kringggg..(tu ala2 bunyi alarm hp aku ler..ekekek:D) dh kul 640am…alamak..subuh gajah lagi..hubby pn sama..hahaha:p gedebak gedebuk (tu bkn bunyi aku jtuh ek…tu bunyi ala2 aku sdg bz kemas umah) uish jam dh kol 10am..hmm..satgi kul 12 nk g umah mamaeyrfan..ade besday party..(next ntry la story pasl besday party eyrfan yek;)

Ok keje umah dh settle..umah dh tantek..kemas..sedap mata aku memandang..mata hubby xtau la plak sedap ke x memandangnye..ekeke:D o ye aku xprint esenment lagi..on pc plug in thumbdrive..tik tok tik tok (bunyi jam lagi:p) eh dh semenet dh aku tunggu ni..ngape xdetect2 thumbdrive aku nih..cabut n plug in balik..lama gk tunggu..xdetect..dup dap dup dap (ha ni bunyi jantung aku plak..berdebar:D) ish jgn la time ni dia nk buat lagi..finally..sah..mmg sah..thumbdrive aku ROSAK!!!! Eh jap..try Tanya hubby dulu…nk buatpe..dia amik thumbdrive tu plug in kat lappy dia plak..huhu.. “xleh la yang..xdetect” uwaaaaaa…saat ni airmata aku dh laju mengalir..(tp nanges dlm bilik jela..malu hubby nmpk nnti..ekekek..konon jek:p)..aku sibuk nangis dlm bilik..aQeel sibuk nngis luar pntu bilik tu nk g kat aku..adeiii..time ibu nk nangis aQeel kacau la..ekek:D aku mcm nak trima hakikat..tp xleh trima lagi..sbbnya aku rs sgt cuak masa tu..mcm2 dlm otak aku..ape nka buat…nk jerit ke..tp aku diam jek..yg aku buat..nangis jek..huhu…sbb pe aku sgt emosional eh..?? aku rs klu korang pn akn rs ape aku rs..sgt sedih..kenapa la dugaan ni dtg time ni..tp dh ditentukan Tuhan kan..redha je la…o ye..lupe nk jwb soklan..aku sgt emosional sbb ..SUME ESENMENT & PROJECT AKU DLM THUMBDRIVE TU!!...uwaaaa…huhu..hanya certain2 je yg aku ade buat backup..yg latest xde back up..aku sgt frust..aku mula trbaygkan hr2 yg lps..smpai lewat mlm aku tido nk menyettlekan esenment2 n project2 tuh…abiss ilang..yg ade backup pn xupdated..makanya..dgn berat hati..aku trpksa RE-DO those esenment n project..huhu..saat tu yg paling aku pk..hnya esenment yg bru aku buat mlm td yg nk kena submit ptg tu..3 case study aku kena buat balik dlm masa les than 3hrs..rs menyesal sgt xprint je trus mlm tadi..tp xpela..bende nk jadi..hikmahnya..bila aku buat balik esenment2 tu..aku rs better output..alhamdulillah Allah permudahkan aku dgn mengurniakn aku idea2 yg hebat yg mana aku xtrpk pnm lm tadi..wahhh ni dh mcm masuk bakul….ekekek:p but seriesly I am so gratefull..alhamdulillah :)

Disbbkan kejadian yg xdiingini ni..plan nak g umah Elliya kul 1 postpone..kul 3 kitorang br sampai (mmg time asal party tu)..lps tu trus g klass..ni la cth student yg xleh dijadikn role model..ekekek:D sbbnya class start kul 3..tp aku bersuka ria lagi g besday party..finally aku smpai class kul 4pm..hahaha..muka xbrsalah je masa masuk klass:p

Okla..tu jek aku nk share ngn korang..minggu ni aku kmbali jadi superbz women in the world..nk recover balik esenment n project aku yg ilang tuh..huhu.. Moral of the story..sntiasa buat backup ...

Sorry yekk..xde gbr kali ni..msti tersengguk2 korang bc entry ni kan..ekek:D


p/s: sentiasa yakin dgn setiap ketentuan Allah s.w.t krna setiap ketentuannya adlh yg TERBAIK utk hambanya .. ya Allah..Kau kurniakan kekuatan padaku utk menempuh segala dugaan ini..dan demi meneruskan perjuangan ku yg masih blom selesai…amin..

p/s2: semester ni aku amik 4 subjek..kebetulan sume subjek dihadiahkn esenment yg berlambak..kebetulan jgk keje opis tgh byk skang..xde can nk selit buat esenment kt opis..ye ke kebetulan? Aku rs lbh tepat ketentuan Allah utk menguji tahap kesabaran dan keimanan aku..redha je..bila kita redha dgn ketentuan Tuhan..ia adlh supplement utk pengukuhan iman ..renung renungkan ;)

p/s3: kes ni pnh trjadi mase aku buat degree dulu..nk siapkan report utk final thesis..tensen gk mase tuh..tkt xsempat siap..maunye xgrad aku..seb baik sempat n grad jgk akhirnya :D

p/s4: byk btol bunyi dlm entry ni ek..ekekek:D


Friday, March 27, 2009

f.r.u.s.t.

Asslaamualaikum..
aku bkn nk buat iklan ubat gigi fresh n white yek.korang nmpk ape yg tertera di sudut kotak ubat gigi tu? PERCUMA satu set pinggan 8" corak lily...huhu...aku sgt FRUST sbbnye lupe nk amek pinggan percuma tu..huhu..uwaaaaa..sgt kuciwa!!

p/s: bkn sbb pinggan tu yg buat aku frust sgt..tp sbb bila tgk muka hubby yg pasrah dgn kelupaan aku.hubby mmg sgt suka mengumpul koleksi pinggan,mangkuk or mug percuma....adeiii..sgt xsyiok perasaan ini..i'm so sorry abg...

oversea's from

Assalamualaikum..

waah title tu buat gempak jek...hehehe..bkn aku yg g oversea..tp aku dpt ole2 dari over the sea..ekekek:D jom tgk ape aku dpt!

~ virtual postcard frm Adelaide, the 5th largest city in Australia...wahh siap description lagi..ekek:D ok ni dari kak SUZI ..ha...same nama gituh..k.suzi ni sgt pndai memasak..masuk blog dia msti nmpk makanan jek..so bila prut lapo tu kan..aku masuk la blog dia..kenyang kan mata pn jadila..hahaha:p thanks so much ye k.suzi..really apreciate it..rajin tol membuat virtual postcard tok aku..ouhhh sooooo touching;) ~

ok tu dari Australia...yg kt bawh ni plak sumenye dr Bandung, Indon..kira over the sea what! aku tau msti korang kata..eleh bandung jek...tp bg aku as long as kita kena naik kapal terbang (xde pilihan transport darat)..makanya ia tntula oversea kannnn..btolll x??? baik korang ckp btol...kalu x aku babap nnti..ekekek:D
last week kak long aku g Bandung..so wajib la ade ole2 utk adiknya ini kan..n bkn adiknya saja..anak buah nya dan adik iparnyna jgk xtrkecuali..hehehe..so ape yg kitorang dpt??

~ ni aQeel pnye..2 shirts + jeans.. thanks so much ye kak long..nnti g lagi beli byk2 lagi tau..ekeke:D ~

~skang ni aQeel dh pndai nka pakai baju baru..meraung2 dia nk pakai baju nih..kononnya bila pakai baju baru aku nk bw dia g dalan-dalan la tuh...adeii..letih layan kerenah bdk kecik nih...tp bila aku ckp nk amik gbr n tala kamera kat dia....dan dan posing cenggituh..anak sape la ni..kemain lagi control macho..ekekkek:P~

~ha ni la aku pnye..sepasang telekung + coach wallet...hoho..sgt suka..disaat aku mmg nk wallet baru..ting..i've got it! ~



~ni plak my laling cayang pnye..t-shirt jek..harus ler gitu kan..org laki xminat ole2 ni sume..ekekek:D pndai2 aku jek..hahaha:p ~


so tamatla sudah pertunjukan brg..hahaha...thanks so much to k.suzi n k.long... wahh akak2 yg baik hati memberi ole2 utk adiknya ini..**winkkk ;)

ATTENTION!

oopss..cam nak berkawad plak..hehehe:D ok ni aku nk announce la kan..sape2 yg minat nk g Bandung, k.long aku tgh arrange trip utk ke Bandung dlm bulan 7 ni...so sape2 interested bole la email aku yek...byran hanya RM830 inclusive of 2 ways (return) flight ticket, hotel + breakfast utk 4 hari 3 mlm..basically Friday to Monday..tarkh TBC (to be confirmed) ;)

updates!!

trip to Bandung -> 6-9 November 2009 = RM790 incluseve of return (2 ways) flight ticket + hotel+breakfast+transport sms di Bandung..booking fees RM350...cepat2 sape nak..waaahhh ni dh mcm ajensi pelancongan plak..ekkeke:D harus ade komisyen nih...wakakak:p

p/s: sila abaikan ATTENTION!...refer to updates!! for the trip ;)

Wednesday, March 25, 2009

aQeel ke carrefour midvalley


Assalamualaikum..


Firstly..aku nk say million thanks to ayu coz dia sudi buat entry pasl aQeel ;) actually dia nk tunjuk similarity of her aqil n my aQeel..hehehe..klako plak:p neway its my pleasure reading it ;)

Ok back to my entry..smlm lps balik keje me+hubby bw aQeel jenjalan lagi..g midvalley..specifically k4..ekeke:D (sian aQeel..mak pak dia xabis2 bw g tpt shoping..hahah:p) actually hubby nk belikn aku vacuum baru..*wink..jumpe yg berkenan tp xde stok plak..n aku br tau smlm rupenye skang ni org guna jenis yg kotak sbgai tpt buang habuk yg disedut..erkk..korang paham ke? Ala besenye kan dlm vacuum tu ade bag utk kumpul segala hasil sedutan..ha tp ni dia guna kotak which more convenience n bole cuci2 at any time ;) old of mine was the bag 1..huhu..sgt lama vacuum tu tau..since blom kawen lagi..(mak aku pnye pn sbnrnya..aku slambe je buat cam rete aku..ekekek:D) so smlm survey LG pnye vacuum..tantek ok..color purple..my fev. color ;) since xde stok tpksa g tpt lain plak cari..tp mmg dh aim nk bli brand n color tuh:D ha dlm kitorang dok sibuk2 survey tuh..sempat aku snap aQeel in action! layannnnn..

~ ni br smpai midvalley..trus tuju ke k4 ~

~ hmm..nape aQeel confuse ek..aku pn confuse gk nape dia confuse..ekeke;D ~

~hoho..time ni lalu kt tpt toys..xsangka plak aku aQeel skang dh pndai minta toys..slalu klau jln tpt toys,..ibu dia yg sibuk tgk2 toys utk aQeel..skang ni xyah aku plh..dia dh tunjuk sdiri..adeiii..~

~ ha ape aQeel buat tu?? hoho..aku soh dia syg mouse tu..ekekekek:D~

~ anak gajah [n dia syg gk..mmg penyayang ank ibu ni ek :p ~

~ lepakss..dia buat cam umah sdirik dh..adeiii~

actually kan..mase lalu kt tpt beskal..aQeel ngamuk sakan nak beskal tu..beskal tu sebiji mcm yg kt umah..so dia ingt tu beskal dia..jenuh aku n hubby bg bnda lain dia xmoh..nk beskal tu jgk..adeiii....
so tu je la kot..at last ape yg kitorang beli??? sayur kangkung 2 ikat yg berharga 40 sen n spanar ayah..ekekek:D lain yg dicari lain yg dibeli..:p


Tuesday, March 24, 2009

oscar

Assalamualaikum..
ni ala2 oscar award gituh..:D
Hari ni aku nk tepek award lagi la..wah skang ni musim award plak..hr tu musim tag…aku kalu award pantas sktla respond aku..sbb senang..xyah jwb soklan…ekekek:D so ampun bebanyak ye yg mane tag aku tp aku xbuat2 tuh..bkn xnak buat tp agk kebizian..even aku bz skali pn tp aku ttp akn update blog aku nih..aku dh diiktiraf blogger tegar oleh mummYaeesh..hahahhaa:p

Okla..1st two awards kt bwh ni adlh utk follower..which aku follow org dpt award..syiok gk kan…hmm nnti tunggu follower aku dh cecah ratusan mcm org yg bg aku award ni kan.. bole la aku create gempak pnye award utk followers aku..skang ni takat bape kerat jek yg sudi jd follower aku kan..so xyahla aku nk prasan sdiri buat award utk follower..mcm glamour sgt jek..ekekke:p

Hoho..1 award ni dia minta aku describe sket nape aku suka jengok blog dia..okla seb baik 1 soklan jek..kalu soklan panjang berjela smpai 2-3 page mau je aku masuk dlm list peraman tag yg dh 3 page tu..ekekkeek:D



~ ok ni dr miss ungu violet aka mar..kwn baru nih..thanks yek mar ;) emm aku suka jengok blog dia sbb sgt fancy ok..so colorful..mcm blog cik intanurulfateha gk..well..besela kan..anak dara..harusler ceria gitu..bila dh kawen dia lain mcm sket ..matured la kengkononnya..ekekek:D~



~ ni plak dari cute miut ..emm nama dia rina..btol x? ni pn tau dari chatroom..ekeke:D thanks so much yek.. bestnye dorang ni..ramai btol follower..~



~ award ni dari fara adura .. thanks fara..xsangka plak dpt award kreativ blogger..tang mana yg kretip aku pn xtau..ekekek:D~

Okla award ni aku nk fwd lagi kat kngkawan aku yg dikasihi..ouh b4 tht kan..sori pada nama2 yg xtersenarai utk award kt bwh ni..bkn sengaja dicicirkan tp tercicir..erkk..berbelit dh nih..paham kan mksud aku..so no heart feeling yek..n for those yg siap buat entry khas utk aku sbb bg award,,thanks so much gk yek..ouh..sgt touching;) so ni aku listkan kengkawn2 aku yg sgt best..truskn berjuang mnjadi blogger tegar..hahahah:p hampess..xsedar diri kejap..ni klu hubby baca ni maunye dia brkata dlm hati “komitmen byk pn sempat nk jadi blogger tegar” ( ayat ni aku jek yg reka..ekeke:D)

asyida, atty, anil, aza(alfa juliet), cieka, connie, aisyah, ayu, cik anie, cikgu intan, cho zila, azura aqil, azure, corey, cutemiut78, elliya, dyla, fara adura, fied, khas, kak ina kl, ibunurin, maksu, mija, miza, miim, mas hana, mama aqish, mama danish, mummysya, mummYaeesh, mummyIla, hezesuze, nasz, naurah, neeza, niza, nenekrock, mar (ungu violet), suzi, vagg, Qielah, zueyi, za
cepat letak kt dinding umah korang..blog korang sume mmg cantek2..so ptt dpt award kretip ni.. ;)
p/s: kali ni aku nk buat sportcheck..sape xtepek award nih..aku pok dahi..ekekek:p
p/s2: okla aku nk masuk meeting balik nih..busan btol..skang ni xde can aku nk buat esenment kat opis dh..huhu..

Monday, March 23, 2009

what to say?


Assalamualaikum..

meh berimaginasi ngn aku jap...

--> in managing change & communication class

Dr Husna: suziey, do u mind if we postpone your presentation to our next meeting??

Me: ouh yeahh sure..i dont mind Dr...i hv no problem on tht... (sgt skema ok!..aku rs mcm nk trcabut kerongkong aku jwb cenggituh..huhuhu)..

past 2 weeks, i was prepared the presentation slide + the written report..and i am struggling on it for the whole week..however the presentation was canceled due to the time constraint..n yesterday..after the so-so preparation, it happened again..same reason..time constraint..our class period was fully utilized wth discussion..meaning to say..next 2 weeks, as usual i will sleep late @ nite..perhaps till 1-2am just to do prepare for the presentation AGAIN!!...uwaaaaaa.....tensen tensen..but somehowrather..with no say i just accept as it is and no heart feeling..know y?? bcoz the lecturer is so nice and very softspoken..i hearted her..in fact i am enjoying every moment in the class..*wink ;)


erkk..aku ni nk ngamuk ke nk puji-pujian nih..aku pn xphm sbnrnya ape aku rs..sbb tu aku ajk korang berimaginasi ngn aku..ape korang rs ek?? ptut ke aku marah? tp kalu aku mrh pn nak buatpe kan..adeiiii...life is always dead road..** agknya sbb tuh ade pepatah.. "kembali ke pangkal jln kan" ..ade kena mengena x?? ekekekek:D


okla..meh kita relax2 n santai2 dgn menatap award yg aku dpt nih..hahahahaha..:p award nih Siti yg bagi..comel kan..mcm aku x.?.wakakakaka:D




so aku nk fwd award yg comel nih kt korang2 yg aku sayangi..cewwwahh:p..


atty, anil, aza(alfa juliet), connie, aisyah, ayu, cik anie, cikgu intan, azure, corey, cutemiut78, elliya, dyla, fara adura, fied, khas, ibunurin, mija, mas hana, mummysya, mummYaeesh, mummyIla, hezesuze, nasz, naurah, neeza, niza, nenekrock, mar (ungu violet), suzi, vagg, Qielah, zueyi, za


ha cpt amik n tepek kt blog korang..nnti aku buat spot check..ekeekkee:p


(poyo je aku nih..kang derang plak buat spotcheck kt aku..mampos..tag derang sume aku peram dlm draft..adeiiii:D amponnn!!)

Saturday, March 21, 2009

macam-macam ada


Assalamualaikum..

eh eh ..ape tuh? hehehe..i've got a parcel ok! from
mummYaeesh ..thanks watie..really appreciate it..n now..my eagle got a new fren :D so ade 2 bende magnet kat fridge aku ;)

~ KLCC fridge magnet + lil' sweet card ~

~ seriously it was so touching..huhu... ;) ~

ok thts about mummYaeesh aka watie's gift...i would like to update on aQeel condition..my last entry story pasal aQeel demam kan..n now aQeel dh sihat..alhamdulillah..berkat doa kengkawn sekalian.. thanks to all yg mendoakn kesihatan aQeel sama ;) aku pn xrisau dh skang n mood pn kembali ceria..(tp kejap lagi keceriaan aku akn diragut seketika..adeiii..-> tomorrow morning i hv to do the presentation for my individual assignment..**pheww..ala ni presentation yg aku xsempat buat hr tu:D)
okla jom layan piccas :)

~ ni masa aQeel dh mula demam..monyok jek..aku tgk pn ngn aku skali monyok..(ibu dia plak yg over..ekekkek:D) ~
~ ha ni pagi tadi..dh ok dh..xdemam dh..aQeel kembali ceria..aku plak xlarat nk layn :D ~
~mentang2 dh baik demam..aku n hubby ape lagi.bw g dalan-dalan laa (jln2 ler tuh)..syiok xhengat bdk kecik ni kalu bw g jenjalan~
~ececehh..pemalu sungguh ank ibu ni yek.well..like mother like son..ekekekek:D ~

~ ha kt sini la kitorang bw aQeel jenjalan..g mydin beli brg dapur..hahahaha..:p ~

so..tu jek gambo yg dpt aku tepek utk tatapan korang..cewwah:p (kang tepek bebanyak jadi album plak blog aku nih..wlaupn skng ni pn mmg dh ala2 gituh..ekekek:D).. okla..aku nk prepare utk presentation aku esok..huhu..dh 2 minggu tinggl..xingt dh nk present ape..adeiiiiii....
tatatititutu..

p/s: esok xdpt g tgk show belon panas kat putrajaya....makanya plan utk berjumpa ayu (rkn blogger) hancuss..sori ayu..it's not my intention to failed it..huhu..insyaAllah kita akn brtemu di lain wktu ;)

p/s2: related ke title aku ngn entry aku nih..ekekek:D

Thursday, March 19, 2009

aQeel demam


Assalamualaikum..
1stly..aku nk ckp..amboih korang..sakan gelakkan aku no dgn kejadian jam 615pm aku tuh..seb baik aku baik..so aku xkisah la korang nk gelakkn aku..kasi can gituh..:p
ok back to the topic..actually..mcm2 plan nk buat mlm ni..nak buat esenment aku yg xhengat pnye banyk..tp xde mood nak buat..idea xdtg lagi..so useless kalu aku dok perah otak utk siapkan..at last nnti aku yg letih tp hasilnya sgt tdk memuaskn..so baik xyah buat kan..btol x:p selain tu..plan nak buat keje opis..tp ade suara2 sumbang dlm hati aku ckp jgn buat keje opis kat umah..nnti kt opis xde keje..adeii..ade plk cenggituh..ekekke:D hmm ape lagi aku plan nk buat..??? ha plan nk qada' tido sbb smlm aku tdo kul 2am bgn kul 6am..tp xjadik gk..sbb ape?..sbb aku rs nak layan blog...hehehe:p maka akhirnya..ni la yg aku buat..yg mana xde dlm plan pn..hahahaha..
hmm..tp aku rs sume yg di atas tu penyebab jek..yg sbnrnya aku mmg xde mood nk buat ape2..nak tau nape aku xde mood?? sbb aQeel demam..huhu..aku pn cm nak demam ni ha..mnjangkit kot:p td bwa dia g klinik..doktor kasi ubat..besela..ubt demam n antibiotik..aQeel pn kureng energy sket hr ni..aku mmg akn jd xde mood n rs xbest je nk buat bende lain bile aQeel demam or xsihat..besela..naluri keibuan yg menebal di dlm diriku ini..cewwwwwaahhh..ayat buku teks..ekekke:D
semoga anak ibu cepat sembuh yek..nnti bole main2 dgn ceria mcm slalu...

~ bole main2 duduk dlm besen sayur ibu.... xpe ibu xmarah..mainla smpai pecah besen tuh..xpe..bole ibu beli besen baru..ekeekekk:D~

~ bole main gigit2 ngn ayah..erkk ganasnya:p ~

**kasih seorg ibu trhadap anaknya tiada la terperi.. :)

kejadian jam 615 pm


Assalamualaikum..
actually aku tgh bz menyiapkan report utk meeting esok pagi..1st time nih bw balik keje opis kat umah..huhu..sgt gigih aku bekerja:p mata aku dh berpino dh ni mengadap menatang ni..adeii..so nk relaxkan mata n otak jap..ape lagi..layan blog la..tp sori la aku xsempat nak menjengah umah korang..seriously i am too bz rite now..too tight for the dateline..blom msk esenment lg..(ye ye jek..ekeekek:D) aku nak story 1 kisah yg brlaku pd aku ptg td..aku pn xtau nk kategori kan lawak ke..sedih ke..atau bo***..:D
ok kishnya begini..pagi td kan ujan giler2 pnye lebat..so aku pn jd nujum pak balalang la kejap.aku buat ramalan confirm tren delay..disbbkan smlm punch card aku dh merah (disebabkan oleh tren yg delay jgk)..so arini aku decide xnak lmbt..makanya lps aku pass anak aku kat mak aku (umah mak aku dpn stesen komuter..so aku akn paking kete kat stesen tu n pass anak aku kat mak aku then naik tren ke opis)..aku xmoh tunggu tren dh..aku trus drive pegi keje..n aku pn dh buat ramalan..cuti skola ni msti xjem..ramalan aku tepat..aku smpai awal ke opis..*wink ;)...ok tu part g keje..
then..lately kan aku bz ngn tender evaluation..so aku slalu balik x on time dh skang..so ptg td aku kuar lmbt gk..kul 6 bru kuar..dlm pd aku brjalan tu otak aku dok pk keje aku yg xsettle..series berlambak giler (whch is keje yg aku tgh buat ni la)..aku pn g ler jln menuju ke stesen ketapi..tgh2 aku dok tunggu tren aku rs mcm xsedap ati..nape eh..pnyela aku ligat memikiorkan ape bende yg mengganggu hati aku ni..cewah:p ..skali kan..aku br teringt......................... KETA AKU!!!! ..ya Allah!!..hr ni aku drive la..nape plak aku g tunggu tren nk balik umah!!....adeii..pttla mcm xsedap ati..since kbtulan hr ni aku guna touch n go..so xprasan la yg aku xbeli tiket pagi td whch means aku xnaik tren pg tadi (besenye aku akn beli tiket 2 ways)..adeiiii..dgn penuh kekontrolan aku pn kuarla balik dr stesen tu utk menuju ke parking kete aku..klu nk tau..tpt paking tu mmg 1 way jln nak ke stesen tu..huhu..malu mmg xingt la..aku rs mcm nak nyorok dlm henbeg je muka aku nih..tp aku sedapkan hti..aku pk aku je yg tau..org lain xtau pasal ni..ekekeke:D smpai2 kat kete..sian aku tgk kete aku..msti dia sedih tuan dia xingt kat dia..hahahha:p hmmm..moral of the story: balik keje jgn pk keje dh:p seb baik aku xnaik tren lagi..klu x..xpsl2 kena pth balik amik kete..:D

~ tgk tu..sedih jek..ekeke:D ~
~ ha ni yg buat aku meleh nk drive..pnjg giler jem..adeiiii~


~ aku rs gbr ni ade seni la ..ekkekek:D ~

~ oh ye..ni advertisement yg aku bc kt notice board yg mana dh 2 minggu lebih ianya ditepek disitu..tp aku yg xpasan..ekekk:D sape2 nk bli emas habib jewels..tawaran best nih..tp utk staff pos shjla..tp xpe..aku bole tlg belikan..xbyk komisennye..25% jek..ekekkeke:D ~

~ smpai2 umah aQeel tgh dok main spray air iron ni ha..tgk tu..guna 1 jari je nk picit mende tuh..prasan kuat la tuh..dh ler tu...muncungnye ngadap ke dia plak tu..adeii..aQeel..aQeel.. ~



okla..aku nk smabung siapkn report nih..esok nk bw masuk meeting ..huhu..mata dh ngntuk sbnrnya..uwaaaaaa:((

Monday, March 16, 2009

rainbow chicken rice


Assalamualaikum..

ehem ehem..i am on leave today..yeay...:p hr ni jadi desperate housewife..erkk..desperate?? hohoho..of course i'm not! hehe..tetiba teremosi plak ptg2 nih..:D
So disbbkan aku cuti hr ni ..aku tlh mnjlankan tugasku sbgai seorg isteri yg bagus..(adeii..pedih plak ulu hati aku baca statement tuh:D)hr ni aku masak tau! Big M aku dh pegi dh..medium R plak yg dtg menjengah..ekekkee:D disbbkan hubby kata nk balik umah tghari (konon2 nk main ngn aQeel la..rindu la katakan:p) otak aku mula la ligat pk ape nak mask ek..tanpa berlengah..ngam2 aQeel titon..aku pn buka ler myR..hehehe..tgk2 resipi ape yg bole aku mask…ala tu alas an jek..sbnrnya nk tgk blog..ekkkekk:D dlm kpala otak aku dh pk dh nak msk ape..yela kena la mask bhn2 yg ade kat dapur tu je kan.kang tetiba tgk resipi mee bandung muor dlm myR tu buat aku kepingin kang..xke naya aku nak kena g cari bhn2..adeii..tu yg aku pling mls..(slalu soh hubby jek..ekeke:D) so..akhirnya ape yg aku mask?? Ha tgk je la gbr kt bwh ni:p

taraa.....nasi ayam ujan panas..ha gempak x nama dia..hehehe..sbnrnya aku nak buat nasi ayam..mmg jadi nasi ayam..pastu aku saje je nk letak coloring kuning sket..skali bila ltk kuning..aku rs nak letk pink plak..aku pn titikkan la jgk pink color..then aku rs klu tmbh ijo sket menarik gk nih..so aku pn titik color ijau plak..n finally..ni la hasilnya..sgt colorish..hahaha..sukati aku je kan..ekeke::D nak resipi ke?..ala senang jek..ok ni resipi utk 5 org mkn eh..

bahannya:
1 biji bwg merah
3 ulas bwg putih
1” halia
2 sb Margerin
4 cwn beras
caranya:

1) rebus ayam sparuh mask..**air rebusan ayam tu agk2 la utk buat sup n masuk dlm nasi
2) tumbuk lumat bwg merah, bwg putih n halia -> pastu tumis ngn margerin smpai naik bau..(perghh..mmg wangi bau dia:D)..
3) then masukkan air rebusan ayam kacau sebati..
4) last skali masukkan la beras..kacau sebati gk..
**yg coloring tuh letak mase nasi tu dh kering..titikkan sket…pastu biar dia resap..then baru kacau..simple kan ;)



~ ha ni lauknya..yela xkan nak mkn nasi cenggituh je kan...harusla ade penemannya..ni fev hubby..ayam mask serai..hehe..ayam msk merah sbnrnya..tp sbb aku ltk serai mcm aku ltk chicken ball byknya..aku namekanla ayam mask serai..opps..ade trselit chicken ball..harus ade tuh..hehehe:p


~ ha ni plak sup nye..sup guna air rebusan ayam tadi..pn ade chicken ball gk..agknya msti hubby nk muntah tgk ball2 ni kan..tp dia xnak la ckp ape kan..kang kecik plak ati aku..ekeke:D~


** ouh..mane en aQeel????? ha mase aku mula msk dia titon..tp ms aku nk msk ayam dia bgn daaaa..seb baik dia behave..good boy ank ibu nih;) ha tgkla ape dia buat..



~lepaksss dgn en elephent smbil menengok cite katun..aku pn xpasan katun ape:p~

p/s: skang ni sgt kerap umpan aQeel ngn lagu thomas n fren..msti dia diam terpaku...smbil dia layan thomas..aku melayan blog ler...ekekek:D adakh aku blogger tegar skang nih?? adeiiii...

p/s2: huhu..esk keje! adeiiii...esenment...ooo tdk...mula dh kebizian aku..uwaaaa:(

edited!!

since ade yg request nk resipi ayam serai..aku tepekla resipinye...ala actually aku main ikt suka rs aku je resipi ni..

bhn:

8 ketul ayam (utk masuk dlm sup skali)
4 btg serai (dlm gambo nmpk 2 jek:D)
1 biji bwg merah
2 ulas bwg putih
5 sb cili mesin/cili boh (ikt kepedasan yg diingini)
1 sb sos tiram
Garam
Air asam jawa
Minyak utk menumis

Caranya:
1) Tumbuk lumat bwg merah & putih
2) Tumis cili mesin/ciliboh brsama bwg merah, bwg putih dan serai sehingga garing n pecah minyak
3) masukkan chicken ball..tunggu hingga masak
4) masukkan ayam yg direbus tadi..gaul sebati
5) masukkn air asam jawa ikt kepekatan kuah..klu nak byk letk lebih sket..tp agk2 ngn kuanitti cili la..
6)letk garam n gula sckp rasa ...masukkan sos tiram.kacau sebati..
7)siap! Hehehe..senang kan…
p/s: slalunya masukkan air asam jawa dulu br masuk ayam tp kali ni aku tkr sbb nk biarkn cili tu meresap dlm ayam..n slalunya guna ayam goring tp aku guna ayam rebusan td je..;)

Sunday, March 15, 2009

curry curly mee


Assalamualaikum..


halloooo...wahh ceria sungguh aku:p ..at ths time hubby xbalik lg..still kt kg..aQeel tgh beradu di dlm buaiannya..maka keje aku memblogging la kan..ni ala2 xsedar diri la..esenment berlmbak xsettle lg tp buat xnmpk jek..ekekeke:D slalunya kalu ujung minggu mmg hari memasak sedunia..amboih..sedunia tu..(dunia aku ler tuh:D) tp since hubby xde minggu ni kan..so aku ala2 org bujang gitu..hehehe..mkn pn style org bujang..ha nk tau ape santapan aku weekend nih??jeng jeng jeng..curry curly mee a.k.a megi kari..ekekek:D (hubby sedp jek mkn kenduri kt kg..aku mkn megi jek..huhu..sedey x..:p) ape nk buat..tu plhan aku..aku yg maleh nak msk..ha kan aku dh ckp..kalu big M aku dtg..mmg xleh buatpe dh..1 bende pn aku mls nak msk..hahaha:D

~ kalu nk tau..aku mmg peminat tegar ball2..xkira la fishball ke chicken ball ke..mmg sgt suke..so ape je yg aku mask..sebole2 nak gk selit ball2 ni..WAJIB..tgk tu..aku mkn sorang je megi ni sbnrnya..tp chicken ballnye yg lebih..tu yg nmpk..yg trsembunyi disebalik mee tu..ha ade byk lg..hahaha:p (sayur pn aku mls nak letak..ih ih ih dasat sungguh big M aku ni:D) kuah tu nmpk cair kan..sbb mmg tabiat aku kalu msk megi kari..msti ltk ayor bebnyk sbb aku xsuke perisa dia tu masin sgt ~


~ ha ni la curry curly mee aku..hahaha..megi kari ler..jenama cintan.. err..nak resipi ke..hahahahaha:p ~



~ bdk kecik ni mmg dh tugas dia dok kat pintu dapur tu kalu time aku masak..ni aku soh dia smile..terlebih sengih plak dia..adeii..tgk tu..sempat dia rembat ayh pnye toolbox dlm laci kabinet aku ~



~aksi malu2 kucinnn ler kononnye tu..ececeh..~


~ hmmm ni dh smpai tahap boring la nih..erkk...lama sgt ke aku msk..padahal msk megi je..ekekkek:D ~


~ time ni aku tgh mkn kat meja (nmpk sgt tipu..bihtu sape yg snap gmbr ni:D) mksud aku..mase aQeel tgh main2 kat sini aku tgh melahap megi aku..ekekeke:D mula2 ok la mainannya tu..siap gantung torch lite ayah lagi.. ~


~ ha dh lama2 jadi cenggituh ler beskal tu..adeiiii...kretip btol..(abaikan semak samun yg bertaburan tu yek..kata playtime kan..harusla bersepah cenggitu..hahaha.baik pnye cover:p ~



~ sedey plak aku tgk aQeel main sensorang..sbb slalunye ayah main ngn dia skali..tp mase ni ayah xde kt sini..huhu..ooh anakku..ekeke:D ~



ha tu jela yg aku nk story ttg weekend aku..hehe..tajuk tu buat gempak jek..msti korang ingt aku nk bg resipi lg kan..ekekek:D
p/s: mlm ni hubby balik..oooyeayyy!!

Friday, March 13, 2009

welcome weekend


Asslamualaikum..

ye..welcome..welcome..welcome to the weekend..ekekek:D...fyi, di ketika ni..jam ni..saat ni..detik ni...aku tinggl ngn aQeel je kat umah..hohoho..mane hubby yekk..?? time ni hubby dlm train menuju ke taiping iaitu kampung halamannya yg indah dan permai..ekeke..ape daaa..ayat buku teks lagi..jiwang gituh:p

actually hubby blk kg sbb adiknya bertunang..pelik ke ngape aku n aQeel xikut??..ala xyah pelik2 ler..sbbnya jelas dan nyata..aku ade class minggu ni..full house..sabtu dan ahad.. aQeel plak aku xkasi bawa sbb nnti aQeel xleh tido kalu xde aku (aku sbnrnya yg xleh tido kalu xde aQeel..ekekke:D) ..makanya hubby aku je la yg blik kg sensorang..nak naik kete riso plak aku dia drive sensorang..so public transport ler menjdi pilihan hati..*toing:p

hmm..so mlm ni aku kesunyian..cewwah:p hubby tido dlm tren..aku n aQeel tido kt umah ler..di ats tilam yg empuk..hahaha..waaahh..aku nmpk cam sonot jek..:p nmpk je..tp xsbnrnya..huhu..kami akn brjauhan slma 2 hari (aje:D)..ape nk buat..ni la pengorbanan yg trpksa aku lakukan demi study ku yg masih blom selesai..dan akn byk lg prkara2 yg menuntut pengorbanan aku..huh..dh mula merepek dh..dia buat dh..so better aku stop n layan.......zzzz..erkk..trtido plak..ekekekkeke:D

okla kengkawan yg dikasihi sekalian..selamat berhujung minggu bsma yg tersayang yek..enjoysssss... ;)


~ sekadar gambar hiasan..hehehe:p ~

Thursday, March 12, 2009

aQeel + fridge


Assalamualaikum..
since ramai yg dh tag aku ngn tag fridge ni kan..so aku gagahkn jgk la amik gbr fridge aku n tepek kat sini..

~ ni the whole view (even not exactly whole:D)..xde apepn kat fridge aku nih..sbb ape eh..sbb aku mls nk tepek2 mende kt fridge tuh..sbnrnya xde bende nak tepek..ekekkek:D ha tu ade la 1 bende..magnet burung helang..tu pn nasib..beli mase kat langkawi swaktu holiday at langkawi hr tu..kalu x mmg xde bende langsung..line clear!:p (cemana ler aku amik gambo..senget benget:D) ~



~ ok kasi zoom sket..ha ni la rupenye..~

~ ha ni plak mmg dh ade kat fridge tuh..brand dia..ekekkek:D ... hmm since xde bende kat fridge aku so smpai sini jela tag aku..xde ape nk hurai..aci x? :p~


~ nk gk tepek gbr bdk kecik ni..skang dia dh behave..dh beso kot..whenever aku mask dapur dia WAJIB ikt la kan..tp bile aku soh dia dok..dia ikt..tgk tu..aku ckp 'sit' n tala kamera ke muka dia..trus dia dok n sengih cenggitu..adeii..kaki posing mamat nih..ekekekeke:D ~

~ mat rempit alaf baru..vroommmmm...vrooommmmmm... ~

p/s: list tag aku ade 2 page lagi nak kena settle..adeiiiii !!

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy