Thursday, April 30, 2009

there she goes

Assalamualaikum..

hr ni aku nk jln ats kapet merah..sbb nya aku dpt byk awards nih..ish xckp tgn nk pegang..adeiiii.. layan je ek imaginasi aku nih..ekekek:D

ok kt bwh ni sume award2 yg dh berjaya jadi mcm ikan pekasam..dh berlalat2 dh..so elokla aku publishkan..oh ye..tag2 tu sume blom ckp matang lagi nk jadi ikan pekasam..sbb tu aku xbuat lagi..ekekeke:D

~ ni dari niza..ouh niza lagi..hari tu dia kasi cekelat..ni kasi award plak...~

~ha ni dari adik elly..sbb aku dh jadi pengikt setia dia..ala2 ayah pin gitu...ekeke:D~

~ni pn sama gk..rajin dia ni buat award utk peminatnye..erkk peminat??~



~ni dari zueyie & lily aka mamadanish~




~ha award yg beso bagak ni dr ida, ummiaqeef, kak suzi dan mar aka ungu violet~

~ni plk dari fara adura aka ummi sofea~



~cik jeela pn bg award gk..comey...tp dia beserta tag la..so tag kena peram ek..kt tjk award dulu..ekekek:D~

~beautiful girls award ni dr aleesya..aade tag gk..so pepaham je ek:D~


~ha ni dr preggy mommy aka nurul zia..tringt iklan ribena la..ekek;D~

pheww..penat sungguh jln ats red carpet nih..ade yg tertinggal ke ek..nama2 pemberi awards ni? sorry ek kalu ade yg x tersebut..aku rs mcm nk bolot sorang la awards ni..aci x? ekekeke;D (sbnrnya sume org dh dpt..aku je yg trhegeh2 baru nk tepek:D)

p/s: thanks to all senders...really appreciate our frenship ..may it remains and never ended...:)

p/s2: sape yg xtepek lagi amikla awards ni n tepek ok..tp nmpk gaya cam aku je yg cam siput xtepek2..ekekek:D

Wednesday, April 29, 2009

backup


Assalamualaikum...

kejadian ni brlaku mlm kelmarin sbnrnya..aku lupe nk publish..ekek:D maklum ler byk sgt bende nk ingt..:p
ok ni sekadar ingtan utk kengkawan sume n especially bloggers tegar cam aku kan..haha:p


korang nmpk ke ape dia tulis tu..kalu xnmpk p amik kanta pembeso.. kejadiannya..tgh aku khusyuk buat blog hoping kan..tb2 window blog yg aku buka tu pop-up dgn byknya..smpai 100 window..aku panic dh..xleh nk click ape2 pn..lastly bila dh bole close sume window tu..aku try masuk blik blog aku..kuar la msg ni ha dr en goog..wah nama glamor gitu..ekekek:D smpai sudh aku xleh buka..mcm2 cara aku buat..at last aku shut down pc..n esok paginya aku try buka kt opis..seb bek la bole masuk lagi..so ape lagi..aku pn dgn pntas membackup blog aku..

so korang cpt2la backup blog korang..kot2 la bende yg sama jd kt korang..meroyan plak kang blog kena virus..klau dpt recover xpe..klau xdpt tu yg malang tuh..

so tu je la peringatan di pagi hari..now..aku nk g turun bwh nk pos SOMETHING to somebody..cewah:p

p/s: aku sgt phobia skang..sume bende aku nk back up..hehehe:D
p/s2: hr ni cam xde keje..yippee bole la buat esenment aku yg berlambak tuh... :)


**************************************** updates* ***********************************************


utk sape2 yg xtau cemana nak backup...meh aku ajo...ala2 tutorial la ni.ekek:D ...yg dh tau..diam2 je la ek..p buat backup cpt:p

1) korang g kat dashboard

2) klik SETTING

3) klik tab BASIC
4) kat BLOG TOOLS ade import blog, export blog n delete blog
5) klik EXPORT BLOG.. ha ni jg2..jgn trklik kt delete blog plak..meroyan tahanp gaban korang nnti..aku xjamin:p
6) then pop-up window akn kuor..klik DOWNLOAD BLOG ...dont worry blog korang still akn ade selagi korang xdelete..
7) akn kuar window di mana sume entry n setting blog korang kuor dlm format " .xml "
8) klik FILE kat toolbar kat ats nun..klik SAVE AS ....save la kt memana yg korang rs selmat dr bencana alam..make sure save dlm format ".xml" besenye dia auto..so xyah sesuah pk cmena nk jadikan .xml :D
9) blog korang dh selamat dh....
p/s: andaikata jadi sesuatu kt blog korang..nk recover balik blog korang tu..create new blog ID, then step yg same cam kat ats..cuma kali ni IMPORT BLOG...so setting n entry blog lama akn ditepek dlm blog yg baru tu... (aku rs la kena create ID baru..aku pn xsure sbb xpnh buat..ekeke:D tp yg pasti nk tepek balik blog lama kena import)
p/s2: ina momguess ni ngengada tau..saje nk manja2 ngn aku..ade sesapa lagi nk kasi aku password blog korang...bole aku sabotaj...ekekek:D

Tuesday, April 28, 2009

errkkk

Assalamualaikum...

dulu:
abg: lenguh pinggang la..bestnye kalu ade org picit...
aku: meh syg picitkan...

kini:
abg: lenguh pinggang la..ni kalu ade org picit ni best nih...
aku: beli osim je la bang..

@#%$&*

erkk..akukah yg berubah..? shian plak kat laki aku:p

p/s: apepn..CINTA aku xpernh berubah...*winkkk...

Monday, April 27, 2009

truly madly deeply

Assalamualaikum..

hr ni mood aku agk down sket la..sbbnya smlm kan aku ade presentation..kptusannnya..teruk group aku kena hentam ngn lecturer..huhuhuh..lecturer kesayangan aku plak tuh..ala Prof.Razli yg aku cite muka dia same cam haryanto tu..ekekek:D

actually what make me frustrated was my groupmate whch such an empty can..mase discussion..ckp mcm nak runtuh campus tuh..cooperate each other la..kalu kena soal jwb je ape yg kita buatla..mcm2 la ucapan xrasmi dorang tuh.,..at last…aku sorang yg jadi mngsa..aku tpksa re-act utk cover dorang pnye part…walhal dh agree masing2 prepare part masing2..so i was assume tht they’re really master in their part…tetiba di hari kejadian..sume diam membisu..aku gk yg kena come fwd n jwb utk dorang..adeiiii…yg membuatkan aku sgt sakit hati adlh….bila aku submit report aku for compilation..sesedap usus dia je comment report aku not as per expectation..siap soh aku amend balik n tambh ape yg patut..huh...

okla..ckpla tuh luahan hati aku..nape aku xconfront dorang n ckp ape xpuas hati??i’ve tried before…mase tu xtau dorang ni jenis xleh terima teguran..so sabo jela..diam lebih baik..tinggl 1 presentation je lg yg memerlukan aku bekerjasama ngn dorang..ths time aku nekad nak cover sume part dorang..so bile kena tembak aku ade baju kalis peluru dan jg senapng yg dipenuhi peluru utk membals tembakn2 yg maha dasat itu..just for the sake of my master paper…xkisahla nk kata aku selfish ke..xcooperate ke….buang masa nk ikt rentak org cenggini..mcm clown pn ade..adeiiii…


~seb bek ade aQeel..sejuk sket hatiku yg panas ini...~

p/s: byk moral of the story yg aku dpt..

p/s2: few group yg aku cooperate since last 3 semester..ni 1st time dpt groupmate yg hampess..

p/s3: lg sbln aku nk completed my 3rd semester..there’re 3 more presentations to go, 6 more assignment+project to be submitted and 2 more final exam to be sitted..uwaaaaa..how could I make it done within 1 month..ouh really I need an assistant..huhu…yaAllah..pls give me the strength….

special gift from niza

Assalamualaikum..

ni story hari jumaat lagi..hari jumaat hr tu rejeki aku agk murah..mcm2 aku dpt..alhamdulillah...syukur dgn pemberianNya...

ok last friday aku dpt chocolat gift frm kwn blogger...niza yg bagi..special delivery lg...smpai pintu rumah....tp bkn niza yg anto la..kwn niza aka yg buat coklat ni yg anto..hehe..thanks jgk utk kwn niza tu..

to niza...tenkiu sooo much..really appreciate it..sgt terharu tau...dpt frenship gift..wlaupn xpnh bersua tp mcm ade chemistry gitu..best jadi kwn niza :) aku ingt nk tepek la gambo org yg bg choc. ni..tp xleh rite klick plak nk save gbr dr blog dia..klau korang nk tgk rupe niza ni..g la lawat umah dia.. -> blog niza..manis org nya semanis coklat yg diberi..ekekek:D thanks and thanks again to niza for the sweet gift...hanya Allah yg dpt bls sgala kebaikanmu itu...*wink:)

~taraaaaa....nila coklatnya..tantek kan:) syg nk mkn.. ~

~sgt sedap tau chocolate nih...yg bunga ros tu dlm dia ade almond, yg daun putih tu dlm dia choc.stoberi..ade 2 tastes la~

p/s: korang nk rs ke? sori la dh abis..ekekek:D
p/s2: ade sape lg nk kasi aku chocolate x? iphone ke? hahahhaha:p
p/s3: thanks soooo much for all wishes and compliment in last ntry..really appreciate it..:)

Saturday, April 25, 2009

he's the winner

Assalamualaikum..

alhamdulillah..rejeki hari jumaat lagi (ni kisah semlm tau!) tgh aku mkn2 kat nelayan sempena celebrate besday mak dan abah aku..dpt sms dr mamaAqish wish tahniah sbb aQeel menng contest baby cute..waa sgt trkejut tau..xsangka rejeki aQeel utk menang contest nih..yg masuk contest ni sume nye cute..besela kan..nama pn baby..so aku nk buat wish la sket..on behalf of aQeel.ekeek:D

1stly...millionnssss thanks to all voters yg tlh afundi aQeel..even 20% shja pilihan peminat dan 80% pilihn juri..tp ia ttp amt bermakna..i really appreciate it..thankss again :)

2ndly...thanks to MamaAqish yg anjurkan contest ni..dgn contest ni terjalinla ikatan persahabtan yg baru dan mengeratkan lagi ukhuwah sesama geng blogger tegar di alam maya ni..cewaah:p
last but not least..tetiba speechless plak..ekekek:D

ala dh la tu..poyo jek nk ucap2 bagai kan...just mesej utamanya..thank you so much pd semua yg undi aQeel..syukur alhamdulillah :)
kha utk tatapan korang..especially kwn2 yg vote for aQeel and yg support aku utk contest ni..thanks again and again..syg korang..muahahh:)
ok jom layan babbies lain yg menang jgk..

2nd winner Boys BBC is baby ammar yusof

3rd winner Boys BCC is baby afra kiani

1st winner Girl BBC is baby arifa dalila

2nd winner Girl BBC is baby yasmeen

3rd winner is baby ainur aqila

p/s: aku sgt bersyukur dgn anugerah terindah dari yg maha esa...(tagline blog fara adura ni:D jgn sedey k fara..sofea ttp comel di mata abgaQeel..cewwahh..abg:p)

p/s2: tahniah pada baby2 yg menang ...pada yg xmenang..jgn sedey..baby korang pn comellll..cuma aQeel yg bernasib baik dan dh tertulis tu rejeki dia....cuba lagi di contest yg lain k..:)
p/s3: aku kena pilih hadiah la plak..erkk korang pilihkan bole...ekkek:D

Friday, April 24, 2009

syukran

Assalamualaikum..

alhamdulillah..hr ni lucnh aku ditaja..rejeki utk hr jumaat.. syukur…mkn kt kfc hr ni..kalu mkn ngn hubby aku xpnh order snack plate..aku musti order burger zinger..fev. tu..pastu aku pau la ayam hubby sket..ekek:D tp since lunch ngn org lain kan..so aku tringin plak nk mkn ayam..xkan aku nk pau org yg blanje tu kan..xsenonoh plak rupenye..:p

okla aku bkn nk story pasl lunch tu..actually aku nk story kisah seorang kwn yg aku anggap dia spti kakak..aku br tau hr ni rupe2nye dia adlh ibu tunggal..umur dia baru 30++..hubby dia meninggal ms ank dia umur 4thn..n dia mase tu bru 29..(lebih kurang umur aku skang)..huhu..aku sgt sedey n bergenang air mata dgr dia cite..aku xsangka sungguh..betapa tabah dan kuatnya dia menghadapi ujian dr Nya..skali lagi aku diperlihatkan ujian dari Allah utk hambaNya..pelbagai jenis ujian..ya Allah sesungguhnya aku sgt bersyukur krn masih mempunyai suami disisiku…adeiii..sentimental la plak..aku xmoh la maskkan emosi sedih ni..cuma ape yg aku nk highlight kan..bersyukurla dgn ape yg kita ade…semoga kita semua akn menjadi hambaNya yg sntiasa bersyukur dan tabah dlm menghadapi ujian dariNya..

~syukur dia masih disisi~

p/s: sorry aku xcite details kisah kakak tu..ckpla sekadar gambaran utk menyampaikan mesej tersirat...
p/s2: mcm kesinambungan previous entry plak..tp xsalahkan kita sntiasa muhasabah diri agr menjadi hambaNya yg bersyukur dan beriman ….insyaAllah
p/s3: weekend ni aku bzss…ade 3 classes..3-3 kena ade presentation..adeiiii..nk prepare slide yg maleh ni..sape rajin nk tolong?
p/s4: byk plak p/s entry kali ni..ekekek:D layan je la ek

kisah si peminta sedekah


Assalamualaikum..
amboih dari tajuk cam nak story panjang je..hahaha..:p
aku rs skang ni mcm2 yg org sanggup buat utk dpt duit..slh satunya..peminta sedekah dlm gbr tu (pakcik tu melayu tau..)..aku pasan pakcik ni slalu dok kt tepi jln beso yg ala2 hiway tu utk minta sedekah..lokasi dia mmg dekt ngn traffic lite la kan..kalu x kang cemana plak kete nk benti utk bersedekah (konon2 la:D) hubby pnh skali sedekah kt pakcik tu..time tu mmg kesian la..mlm..hujan renyai2 plak tu..dia dok situ sambil pegang payung yg ala2 uzur..mmg sgt sedih tgk dia dok je kt palang besi tu..ape yg aku pk dia xde anak ke? or dia sebatng kara ke..aku sedih bila tgk situasi cenggini..bila tgk senario ni..aku rs aku sgt bersyukur dgn ape yg aku ade...semoga aku akn sentiasa jadi hambaNya yg bersyukur.. :)

trpaksa aku cover amik dr side mirror...kang aku focus depan2 kang dibuatnya dia ngamuk ketuk kete aku ngn tongkat dia tu..xke naya..kaki dia mcm sakit la aku rs..ade kencing manis kot..nmpk cam bekas kudis...ish pandai btol aku buat spekulasi..ekekk:D semoga Allah pelihara pakcik tu

ok ni off topic...ni gambo escalator kt menara dayabumi..aku mmg kena naik escalator ni utk naik tgkt 3 n naik lif plak utk ke opis CEO...sbnrnya aku nk btau escalator ni mcm 2 tingkat..itu normal kan..tp yg jd mslh bg aku adlh...kiri kanan dia mcm open air gitu..akn nmpk trus ke bwh..sooooo...aku sgt gayatttttt...huhu..aku paling xsuke kalu kena g opis CEO..huhu..sbb aku kena naik escalator ni..adeiii..kecut perut tau!

p/s: semoga kita sama2 menjadi hambaNya yg sentiasa bersyukur...muhasabah diri ni..ekekek:D

p/s2: sape pnh naik escalator ni?

Thursday, April 23, 2009

yeahh it's me


Assalamualaikum...

jom layan aksi terlampau ibuaQeel...ekeke:D terlampau la sgt..ye mmg terlampau..terlampau gediksss...oopppss..kutuk diri sdiri xpe kan..xmelibatkan sesape pn..hehehe:p





~ korang nmpk ke pemandangn opis aku tu..xyah la tgk btol2..xindah langsung..tp pd pndngan mata aku...ok je..yela dh hr2 dok tgk..dh lali dh..ekeke:D apepn syukurla aku masih mmpunyai tpt di pos mesia ni utk bekerja mencari rejeki..cewwah:p~

~ha jgn ingt aku buat aksi terlampau tu aku dh bosan tahan gabanzz..(laki kak enn lagi mask dlm entry aku..ekekek:D) ha tgk tu..to-do-list aku..berderet..erkkkk...esenment tu pn kira keje aku gk tuh..sila jgn tunjuk pd bos aku yek..hehehe:p tiap2 pg tu 1st thing yg akn aku buat..list to do for the day :) poyo jek..

~smlm g low yatt ngn hubby..ttba trtuko baju hp plak..ekekek:D eiiyyee..pink! sjk bile aku suke pink eh?? hmmm....tp ianya comel la.. (ni hp lama aku)



p/s: asyik tepek gbr aQeel je kan..skali skala bg ruang pd empunya blog nk gile glamor..ahaksss..i likeeee :p

last day


Assalamualaikum...
tinggal 2 hari je lagik utk mengundi..korang dh tunaikan tanggungjawb ke blom..ekekke:D
undian utk baby cute contest masih dibuka sehingga khamis ni..so sape xundi aQeel lagi sila2 la undi..kalu xmoh undi aku xpaksa pn...hehehe.. pada yg dh vote for aQeel..million thanks to u...muahh:)

~ vote for me~


@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

jeng jeng jeng..yeayy..hari mengundi telah tiba..
vote for baby cute contest oleh MamaAqish is now open...so ape lagi..vote for my aQeel..hehe...

how-to-vote:

**klik -> MamaAqish Baby Cute Contest , pastu copy -> "BCC_Boy's_ 01_5 bintang" and paste kat ruangan komen ...aQeel memegang no. 01 ;)


** jgn lupe vote utk ibuaQeel jgk...just klik kat logo bwh ni ... every click akn dikira vote for me ;)


p/s: kalah menang adat pertandingan..so just enjoy the game..btol x?
p/s2: sbb contest2 ni aku dpt lg ramai geng2 blogger tegar..i likeeeee ;)

Wednesday, April 22, 2009

macam-macam aQeel


Assalamualaikum..

dlm kebizian aku dgn keje n study aku tu..sedar xsedar aQeel dh 1.5 years..bkn hr ni la tapi..26hb ni..ekekek:D dh beso dh anak ibu ni eh..mcm2 peel yg terserlah skang..skang ni aQeel berada di phase brain development yg mana setiap ape yg diajar akn diserap dgn pantas dan kekal dlm ingatannya..sbb tu mase umur2 cenggini..parents kena rajin maskkan input yg brguna utk bekalan si manja..waaa dh mcm pakar motivasi kanak2 dh ni..ekeke:D

mcm tu jgkla aQeel..usah kata ape yg diajar..yg xdiajar pn dia blaja tau..sbb..dia tgk ape yg kita buat..kita as a role model to them..remember tht..so jgn buat bende2 yg xsptutnya ank kita blaja..hehe:) slh 1 bende yg aku xtahan nk tgk..pasal tali..ala tali yg kita pakai utk office tag tu..dh hari2 aQeel dok tgk ayah n ibunya sentiasa pakai tali tu..dia pn nk jgk..aku pn xtau mane dia cekau tali tu..siap ade kunci lagi..ekeek;D bertuah btol anak ibu ni:p
aQeel beraksi dr umah wan aka mak aku ler..quality gbr mmg xmemuaskn lagsung..ni la hp lama aku..buruk giler hasilnya..harus aku sambar iphone ni...hehehe:p

~ kalu bab amik gambo mamat ni mmg suke..sengeh memanjang..nmpk x tali tu~

~xleh tinggal tali tu..ekekek:D adeiii...cenggitu ke nk main menatang ni~

~ hoho..santai sungguh..uik mane tali tu??~

p/s: punye la pilih2 beskal (mummYaeesh ckp ni jip..ye ke?nmpk cam jentolak jek..ekekke:D) mase kt k4..at last..wan dia yg belikan..aku xbeli pn..hahaha:p

p/s2: semakin hari semakin penat melayan kerenah aQeel...tp apepn..aku bahagia dan bersyukur..sbb aQeel, aku n hubby bahagia...alhamdulillah... :)

Tuesday, April 21, 2009

i want or i need?



Assalamualaikum..

hp aku rosak lagi utk kesekian kalinya..aku letih dh asyik beli hp jek..bkn letih nk pilih hp baru tp letih nk budget utk new hp allocation..ekekek;D so kali ni aku rs aku xnak beli hp dah..aku nk beli iPhone..eh xsama tau..satu hand satu i…ha kan lain tu..ekekeke:D


aku nk menatang ni…sgt jtuh chenta pertama kali melihatnya..dan pertama kali menyentuhnya ms g pc fair..ouh sgt jakun diriku ini..hahaha:p

**since hp aku rosak..aku minta hubby pnye hp lama utk guna temporary..tp dia beriya soh aku bw je hp lama aku..sbb hp lama dia batery cpt kong..hp lama aku bateri ok lagi..aku plak sian kat dia nk kena sntiasa caj je sbb tu aku offer nk bw hp lama dia..tp dia xnak...makanya pg tadi aku pn sambar je la hp lama aku ats meja..sblh tu ade hp lama hubby gk..rupenye hubby maskkan simcard aku dlm hp lama dia..ha amik...skang ni aku bw simcard dia..dia bw simcard aku...adeiiiii...confuse..

p/s2: i want it or i need it? what do u think?

Monday, April 20, 2009

harraz in action

Assalamualaikum..
hmm lately ni asyik story psl contest itu contest ini..udah2 ler tu..ekeke:D ok kali ni aku nk story psl diri aku plak..ha ade ke yg nk baca ni.hehe..tp ape aku nk story eh..kalu psl aku xlain xbkn..esenment,presentation, exam..huhu..bkn korang je bosan baca..aku nk tulis pn bosan..maunya muntah ijo nnti..hahaha..xde mende yg menarik pn psl aku.bende yg menarik slalunya adlh aQeel (erkk benda ke?:p)..sbb aQeel la hdp aku jadi menarik.opppss hubby jgk..(kang kecik ati plak..ekek;D) walupn aQeel kadang2 buat aku mcm nk tarik2 rambut aku sdiri..huhuhu..mmg mcm2 kerenah dia aku nk layan..adeiii..letih tau!
layan picas je la ek..

~ umah SIL aku..b4 g knduri kawen anak pak ngah hubby..baik pnye landing..~

~ trserlah sume gigi..gg geraham pn nmpk..ekek:D ade ke gg geraham beso ni?~

~aQeel sgt suka turun tangga..mane xnya..ayah dia suke lompat2 kt tangga tuh..~

~ ha tu mmg xlain xbkn..nmpk awekss..ade 3 org bdk kecit kt pintu tu..aQeel mmg pntang tgk awekss...nk jadi romeo ke ank ibu ni? ikt prangai sape la tu??~

~ ha ni dh smpai kt tpt kenduri..berpeluh2 ayah main kejo2 ngn aQeel..ekeke:D~

~atuknya pn jadi mangsa kejaran..erkk bkn aQeel yg mengejar tp aQeel dikejar..adeii..letih btol bw bdk kecit ni g kduri..~

~2 das gigitan dr en nyamuk~

~tgk tu..2-2 tgn kena dh kena pegang...tp still xdpt nk cabut sudu tu..korang bayangla sdiri btapa kuatnya gg aQeel..~

p/s: aQeel xmoh mkn la skang...bkn skang je mmg dr dulu..sape ade petua mujarab?

p/s2: nama aQeel ialah Muhammad Harraz Aqeel.. :)

Friday, April 17, 2009

amazing supermummy blogger


Assalamualaikum..
nama aku tercalon utk "Amazing Supermummy Blogger Award" oleh supermummy ...haaaaa tgk ibuaQeel pn mask gk contest2 ni kan..skang ni musim contest kot..aQeel mask baby cute contest..ibunya masuk amazing supermummy blogger award plak..adkh kami giler glamor?? ekekek:D

actually saje suka2 masuk contest2 ni kan...niat just nk support n memeriahkn lagi contest yg dianjurkan...penganjur pn msti hepi kn bila contest dia dpt sambutan..hehe..

so utk contest ni..syarat dia..my blog's readers MUST click at the banner/logo "Amazing Supermummy Blogger" yg aku dh letak kt sidebar aku tu...and dlm entry ni jgk..so every single click are countable as VOTE for me..the highest clicker's blog will be in top 10 finale...ha cenggitu ler kisah nya..so ape tunggu lagi..sila2 la klik kt logo award tu yek kalu korang rs nak vote utk aku la...bak kata supermummy, "paksa or paksa rela your readers to click the banner" ..tp aku xnak paksa la kan..trpulang kat korang...aku mask pn ats dasar nk support contest ni since supermummy ni dh calonkan nama aku kan ..hehhehee :)

~ kalu nk vote aku click logo ni ok :) ~



p/s: sudi2 la vote for me k...ur vote is highly appreciated :)
p/s2: jgn lupe vote for aQeel plak nnti..i'll disclose how-to-vote later....
update:
p/s3: huhuh..sgt terharu...tenkiu ina aka momguess sbb buat ntry khas utk aku..ha korang bacala ape dia tulis ni ha...(ntry utk aku)

Tuesday, April 14, 2009

vote for aQeel

Assalamualaikum...

hehe..bos dh panggil msk meeting sbnrnya..tp aku ngelat jap nk post ntry ni..ekekek:D

last sunday kitorang g mydin SJ...sian PIL aku..asal mai KL je kitorang bw g mydin..cam xde tpt lain jek..hahaha:p ok so ms kt mydin tu..ade la 1 team photographer buat snapshot utk baby cute contest kt tepi pintu nk masuk ke mydin tu..so aku pn dgn gediksnya nk mask lagi la contest tu kan..mula tu aku tkut gk sbb aQeel xpnh lg action in real..slalu candid2 jek oleh photographer xbertauliah aka hubby..ekekek:D aku dh dok bayang aQeel akn terkam uncle photographer tu...adeiii..haru dibuatnya...skali bila dh maskkan costume popeye the sailor..letak dia kt depn lampu beso yg utk lighting tu..tetiba dia behave plak kt stage tu ...ala stage kecik je utk snapshot tu..lega aku..seb bek dia behave n adela posing ala2 gediks gitu..hahaha:p layan je la pics kt bwh ni..ni some of it je..aku xamik sume gambo yg dia amik..sama je..



~ ish nmpk plak air liur meleleh..jenuh aku dok lap air liur dia jek..~


~nmpk x merah sket kt pipi dia tu..ha tu adlh disbbkan dia langgar dinding masa main kejo2 ngn atuk dia..adeii..dinding pnye beso pn dia langga:p ~

~ ni ok la..aku rs perfect pose..ekek;D ibu dia yg lebih ni~

~ha tu kat dahi tu pplak calar kena krusi kecik..hmmm bdk baik kan..cenggitu ler..tanda di merata tpt:p~


mase photographer tu dok snap ga,bo aQeel..aku kt sblh uncle tu dok tertonggeng2 nk soh aQeel tgk kamera..riuh sore aku je..nk bg dia gelak kan..adeii..letih rupenye photoshoot ni...

p/s: jgn lupe vote for aQeel tau utk baby cute contest MamaAqish...50% adlh pilihan peminat..waaaa mcm AF dh ni..AFUNDI AQEEL!!!..hehehe:p

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy