Saturday, May 30, 2009

berani2 miow


Assalamualaikum..

mase balik tepeng hr tu..kitorang sempt terjah taiping sentral ..sblh tesco je..kali ni pecah rekod xg tesco..kalu x..asyikla muka kitorang melawat tesco tu..suke uncle tesco tu dpt regular customer camnih..ekeek:D

aku nk story psl dak aQeel ni ha..dia ni kan brani2 miow gituh..ha tau ke camne tu..hehe..tu pepatah sukati aku jek..ekekk:D

citenye gini...................................


~mula2 tu test power la kasi dia dok dlm mesin menan tu..nmpk cam ok je..aku pn insert ler coin..skali bila bende tu gerak je..meraung xnak naik..adeiiii..rugi rm2..~


~ni menan lain plak..cewah...siap pegang2..suke ler tuh..~

~skali kan tetiba mesin ni kuar bunyi mcm music..aku pn trkejut..aQeel apetah lagi..padahal xmasuk token pn..tgk tuh..aQeel trcengang dh..~

~wakakakaa..takut jgk.."help..help..." hahahaa:p

~ok test zebra ni plak (ye ke zebra..ekek:D)~

~same jek..takuttttt jgk...adeiiii..mcm gegirl la aQeel..malu ibu tau...~

~aQeel..aQeel..brani tp takut..ape daaaa...~


p/s: tau x aQeel takut nk pijak lantai bilik air kt kg..agknya dia tgk lantai simen tu itam jek..brpaut erat kt aku..sbb xnak pijak lantai tu..dhla mula2 smpai kg..jln menjengkit..padahal lantai batu cam kt umah..maybe sbb lntai tu wrna merah bercorak..so dia pelik sket..adeiii..jakun sungguh kamu aQeel..ekekek:D
p/s2: sila jgn muntah asyik baca story aQeel je lately ni..hehe..



Friday, May 29, 2009

beli belah ats tali

Assalamualaikum...

pon..pon..beri laluan..sila beri laluan ye aQeel..kasi ibu plak nk enteprem..hehe:p

weehuuuuuu...wah..sgt sonot aku skang nih..hehehe..buat prtama kalinya aku membeli belah di atas tali (talian ler) aka sopping online..ekek:D sgt jakun ok:p

nk tau ke ape aku beli??? aku beli shawl secara online..memula tu aku saje je gatai tgn klick blog ika ..ade pelbagai koleksi shawl n tudung katanya..dhla yg menggayakan tudung2 yg sememangnya tantek tu adlh tuan punye blog tu..cun plak tuh..lg la buat aku truja nk beli wlaupn aku xsure sesuai ke muka aku yg lebor ni nk pakai shawl..ahhh hentam saje...ekek:D

so inila pilihan aku...


~ribbon shawl color ribena purple..jenis kain chiffon..best gk kain dia..senang je nk pkaai..xkeras sgt xlmbut sgt..rege RM30 jek..tambh RM4 kos penghantaran:D~

~balik2 keje trus try ni..semngt giler aku...hoho..ape kilat2 dimukaku itu..huh...pcaya x aku lilit shawl ni tanpa 1 brooch pn..main selit jek..hehe:D ..bdk kecik ni plak nk enteprem jgk...adeiii~

ok time ni aQeel dh titon..so bole la focus sket..haha..tahpapetah:p..aku pn xpndai sgt pakai shawl ni..aku main lilit jek..klu nk ikt cara ika bg tutor aku xpaham la plak..haha..lembs btol:p so ampun la yek senget2 tuh..ekek:D


p/s: ape pndpt korang aku pakai shawl?? sesuai ke x muka aku pakai shawl...
p/s2: tq ye ika di ats service yg sgt bgs..(mintak2 bole dpt discount pasni..ekek:D)

Thursday, May 28, 2009

bkn rezeki aQeel

Assalamualaikum...
tune down mood sket..ni cite sedih ni..sila ready kan tisu disebelah anda..(eh korang buat btol2 ke...ekeekk:D)

ok..ok.. back to d topic..al kisah..korang msti in
gt pasal baby cute contest yg MamaAqish buat tu..kan aQeel is the 1st winner for boy's category..yeehaaa..sgt sonot kan..eh ni silap mood nih..actually bkn nk story psl kemenangan BCC tu...nk story psl hadiahnya.....yabedabedu..yeayy dpt hadiah..gllppppp..(tu bunyi telan air liur:D)...tp hadiah yg mamaaqish pos xsampai2 sampai skang..huhu..ilang lor..uwaaaaa...*sob..*sob...*sob :( ish malu plak aku nk ngaku keje kt pos..ekek:D
:)

to MamaAqish..jgn risau ok..sy xkish xdpt hadiah tu..xyah la sesusah nk ganti hadiah lain..(kalu nk bg jgk..bg la iphone ke...ekek:D) cuma syg sbb hadiah tu gone by the wind...huhu...


tp xpe..aku redha je...aku anggap dh xde rejeki aQeel kan..Allah dh tentukan baju overall tu bkn milik aQeel..aku xkisah (smbil menggigit keyboard itam ku ini..hehe..xlah acah jek) semua yg berlaku ade hikmahnya kan... sntiasa bersyukur dgn ape yg kita ade
okla..xmoh sedih2..korang pn jgn sedih ok..aku xsedih dh (eh nape bengkak mata aku nih..nanges ke..ekekekek:D)
ingatan utk korang...kalu korang nk pos anything tht might be important or valuable..ensure tht u guys are using posting method tht could provide the tracking # :) even kt pos mesia ni byk service of delivery..ade pos express,pos laju, parcel courier...those methods ade tracking # except the only 1 normal posting which is tepek stamp jek as long as less than 2kg..ha yg ni mmg x dapek nk trace la..bkn ape..syg kalu brg tu ilang..

~"MamaAqish...aQeel xkisah xdpt hadiah tu..bkn rejeki aQeel..aaa..aaa..aaaa" (ni bhsa aQeel ..ekekk:D)~

p/s: bila Allah dh tulis sesuatu itu bkn milik kita..jgn la bersedih..sbb Dia dh sediakn sesuatu yg lebih baik dari tu utk kita..kita hanya perlu Tawakal dan beriman kpdNya... :)
p/s2: sbb tu xpnh ade n3 pasl hadiah BCC tu kan..sbbnya aku tunggu nk bg aQeel gayakan overall tu utk tepek kt sini..tp apekan daya...hehe..
p/s3: disebabkn hadiah tu ilang..makanya xdpt la aku nk tunjuk kt korang cemana rupe overall yg comel itu...
p/s4: aku sian kt MamaAqish sbnrnya..sbb bju tu kan sptutnya dia jual..tp dia jadikan hadiah utk contest..tp at last baju tu ilang camtu je..syg kan..

Wednesday, May 27, 2009

mcm kuat je

Assalamualaikum..

sabtu mlm yg aku g giant tuh...hubby survey takasima massage chair..hubby nekad nk beli massage chair nih..hehe..bole ler aku tumpang..hehe:p

actually aku nk story psl bdk kecit nih..hubby tgh test massage chair..aku ler kena kepung dak aQeel nih..last2 aku penat dh kejo dia aku kasi je dia main bola exercise yg ade dlm kedai takasima tuh..
~sgt gigih dia nk angkt bola tu..~
~zoom in sket..adeiii..xsedar diri btol aQeel nih..bola tu lg beso dr dia..~
~x putus asa nk angkat tuh..~
~aQeel oh aQeel..sgt suka bola~

~hahaha..give up dh ke??ekeke:D~

p/s: kalu aku beli bola ni utk aQeel main ok x? maunye pecah cermin dinding aku tuh..adeii..

Tuesday, May 26, 2009

babies


Assalamualaikum..

stiap kali lalu sini..msti aQeel akn tunjuk..."aa..aaa..aaaaa"..aQeel mmg suka kalu nmpk baby..dia ingt kwn dia kot..hmmm...harus pk kan sesuatu..haa korang pk ape tuh:p

~comel banget babies tu bergantungn cenggituh..haha~

~tgh shopping brg dpur utk masak..umpan aQeel ngn sekut oreo stick..buka tang tu jgk..klu x kang jenuh dok lyn dia jek..adeiii..~

~ha nk mask ni la..tgk berfoya2 aku tau di hari sabtu..xsedo diri ahad ade exam (tp xingt..ekeke:D)

sekian terima kasih..

p/s: aku siap prepare bahan nk buat nasi beriani utk santapan hari ahad..adeiii...sgt senang lenang aku...xingt exam lgsung..huhu

p/s2: actually n3 ni aku draft b4 g meeting hr tu..aku lupe nk publish daaa....kisah sehari sblm kejadian aku lupe ade exam tu..ekekekk:D

Monday, May 25, 2009

aku kembali


Assalamualaikum..

yuhooo…im back..ha rindu kt aku ke? ekekeke:D wah lama giler aku xjenguk blog aku nih..berbangkai dh haa..cewahh dasat je bunyi..hehe:p actually jumaat hari tu aku dilpskan dr tpt kuarantin..mmg berasap otak dok trperuk je dlm meeting room tuh..huhu..

then sabtu tu dgn tdk dirancang..aku TER-balik kg..yeehaaa..sonot wei balik kg..kg hubby la tapi..ekeke:D aku rs dh 6 bln xbalik kg jenguk ayam itik..haha..tu ayat penyedap jek:D mklumla kan..aku kn bz women..weekend je ade class..so since skang sem.break..so ape lagi..aku meramaikn lagi la manusia kt tepeng tuh.. … tp xdan nk merayau sgt..masa mencemburui kami..cewwwah:p apepn syiok la blik kg walaupn xsmpai 2 hari..kalu dh kt kg tu gamaknya mentakedarah je la..MIL aku tu mmg sgt rajin mask..ade je yg dia nk soh kami mkn..rugi tauu kalu tolak..ekeke:D (mmg dasar kuat mkn:p)

hoho..ape aQeel buat kt kg yek..uish dia la org paling bz skali..last balik dia baru bole jln..so xdpt lepas ke tanah..kali ni dia dh bijak byk..ape lagi..dok buli atuk dia ler ajk dalan2..
~isk isk..xdok diam lgsung..umah MIL aku ni dhla panjang..berlari je kejenye..tu dia turun nk g lari ke dapur la tuh..sbb dia dgr riuh2 kt dapur..bz body jgk mamat nih..ekeke:D~
~bakul tu mmg peberet dia...kt umah mmg suke main menatang tuh...tetiba nmpk ade kt kg jgk..harus jadi mgsa dia jgk..adeii..~
~hmm..xyah ckp..ape lagi tgh cek2 nk selongkar ler tuh...selamat ler~
~g dalan2 dgn ayah..g kedai je sbnrnya,..ekeek:D~
~ceria giler dpt g dalan2~


okla..nk g melawat umah org nih....sabo yek..ikt giliran..ekekek:D

p/s: rupenye byk lagi hadiah kawen aku yg xbuka lagi..aku peram kt kg sbb dulu xde umah lagi kan..1 of the hadiah yg aku suka adlh oven..yeay bole la aku buat roti pasnih (ni angn2 je nih..tah bile mase la aku nk nuat..ekeek:D)

Wednesday, May 20, 2009

off-blogging for off-site meeting



Assalamualaikum..

yeehaaaa...aku akn off-blogging for 3 days..huhu..aku ade off site meeting la plak..tp dokek ajo..kt shah alam..ha sape2 trnampk aku kt shah alam tu tegur2 la ek..(padahal 12 jam aku kena kurung dlm meeting room..bole jmpe ke..ekek:D) adeiii..mmg berasap la otak..kena kuarantin..

korang jgn smpai demam sbb rindu kat aku plak tau..wakaak:p


~aQeel jgn noti ok..jgn merap ayah ye sayang..be a good boy..~

huhu..dlm 3 hari ni aku kna meeting dr pagi smpai kol 10mlm..uwaaaa...mencik...!!

p/s: to nani dak gila coklat..lenkali kalu nmpk sy tegur je tau..hehe..
p/s2: sure gigil aku nk blogging nnti nih..

Tuesday, May 19, 2009

aQeel gonjeng


Assalamualaikum..

yeeehaaaa..aQeel dh gonjeng..xde dah toncet kelapa..ekekek:D

hohoho..sgt ssh tau nk shave rmbut bdk kecit nih..ye ye melalak mcm org nk gunting tlinga dia..bersilat aku n hubby dlm toilet tuh..adeiiii...

~ala xmacho la ibu ptg rmbut pendek...tu rmbut ayah pnjg xpe..ibu xptg pn.~
~ala..xyah ptg la eh ayah..xyah ek..ensem la cenggini..~
~isk..ape nk buat nih..cemana nk lari nih..~
~huhu..oh tidak!!! (time ni sakan dia melalak)~
~hmmm..ibu suka la tu rmbut aQeel dh gonjeng..hnnsss~
~huhu..aku pasrah dan redhaaa...~

~seb bek dpt upah shushu..~

p/s: nmpk cam noty boy la plak..xayu dh..ekeke:D
p/s2: korang rs ok ke ek? aku suka lg rmbut panjng dia..

Monday, May 18, 2009

gile aku


Assalamualaikum..

aku nk story 1 kejadian yg mmg gile bg aku..

16hb...

hubby: minggu ni xde class ke?
aku: xdek..minggu depan exam..n submit sume final project.. (konpiden giler)

mlm..g giant bw aQeel main playground sambil usha mini playground..sakan dalan2..

17hb...9.57am..

tergerak nk cek hp..eh shida msg..
msg shida: akak..dh nk start nih...
haaa??????!!!!!!!!! exam ke?? exam kan 17hb...hr ni 17 ke???....hari ni 17!!!... exam OTM..mampos!! (exam 10am-1pm)

zasssssss..sarung jeans- tshirt- tudung (xdan nk iron dh)..hubby bw aQeel g kedai..bw kunci kete..aku capai je kunci moto vroommmm..merempit tuh..giler laju aku bw..10 minit dh smpai class..exam dh start..adeii..berpeluh aku..panic jap..10 minit pertama aku blank..aku tenangkn diri..relax..tarik napas...haaa..alhamdulillah brjaya jwb sume soklan..

moral of the story: Tuhan test aku sket jek..dia lalaikan aku kejap...aku dh cuak giler...aku tau ade exam 17hb tp aku xingt hari tu adlh 17hb..syukur alhamdulillah aku sempat jwb exam tuh..on d way g class mmg xhenti2 aku berdoa n tawakal agr aku dpt sit for the exam..

balik umah kena bebel ngn hubby...huhu..pdn muka aku..


p/s: aku rs mmg gile btol kejadian ni..nyaris2 aku miss the exam..seb bek Tuhan gerakkn hati aku utk cek hp..slalu aku mmg maleh nk cek hp..kadang xpasan pn mane aku letak hp..adeiiiii..

p/s2: alhamdulillah..stlh menempuh pelbagai rintangan dan dugaan..aku brjaya completekan sem nih..so insyaAllah next sem is my final sem..or maybe not kalu aku nk relax2 n amik 2 subjek jek..

p/s3: aku minta maaf sbb episod cinta aku xdpt diteruskan ats sbb2 trtentu..erkk..aku tgh layan love story mrs adz aka ummieisya ...dpt inspirasi dr episod cinta aku katanya..ekekek:D jom ler terjah story dia..lg menarik tertarik..hahaha:p


Saturday, May 16, 2009

bubbye awin

Assalamualaikum...
sob sob sob...sedey nih...last thursday was awin's last day @ pos...but i'm happy for her bcoz she's getting better offer..dia g TM plak..
actually awin ni vendor kt pos ni..dia jg network...networking lady la nih..so since dia dh last day kan..so kami pn lunch utk kali terakhir..waa bole gitu:p okla zassss d piccas...

~ni appetizer..korang msti tau ktner kan..secret recipe ler..~

~ni awin pnye..meatball spaghetti~

~ni aku pnye..chicken cordon bleu~

~sgt chezzzy la..tp sedap gk..ekeke:D~

~ni awin tapau utk aku.choc.indulgence...arghh..sedap banget kek ituu...cam tau2 je aku tgh ngidam kek nih..hehe:p~

~hohoho...taraa..ni la dia awin...manis orgnya..dan sgt slim tau...n harus la aku enteprem skali kan..ekeekek:D~

~pose lagik...ni guna kamera hp awin nih..seb bek clear..slalu aku lunch ngn aawin..pasnih xleh nk lunch ngn dia lagi..huhu..~
p/s: thanks for the lunch awin..good luck for ur futureundertaking ok:)
p/s2: selamat berhujung minggu....nxt week aku publish n3 episod cinta 2 ok.... :)


Friday, May 15, 2009

si comot


Assalamualaikum...

tpt kejadian: umah mak aku
masa kejadian: 6.45pm
kejadian: aku tgh khusyuk layan cite matahari kt tv3 tu..skali aku dgr aQeel buat bunyik pelik...aku toleh pd aQeel yg dok kt sblh aku...masya Allah!!

~perghhh..shedap la ibu shekut ni..mmmm..~

~erkk alamak..ibu senap gambo la..kejap la ibu..xready la~

~ok aQeel dh ready..senap la byk2 ibu...brrpppp..erk kenyang nye mkn sekut...~


~hohoho..inila sekut yg shedap itu..ibu kasi seketul pd aQeel..hoyeayy..sgt sonot mkn sekut ini...shedappp..mmmmm..dap!~

~hallooo..kita dh mndi dh..ingtkn ibu nk kasi kita sketol sekut lagi...skali kita kena mandi daaa...~

~ouh ibu senap gambo kita lagi la..hnsss..hnss..kontrol macho...huhuhu..napela ibu buat toncet ni..huhhu..xmacho dh...uwaaa~

~dh la ibu...ibu ni asyik senap gamba jek..aQeel nk vacuum umah ni..isk nape btg vacuum je nih...niat murni ku xdirestui la...~

p/s: adeii...anak ibu..

Thursday, May 14, 2009

dinner @ tupai2 lagik


Asslamualaikum..
senin hr tu aku n hubby pose..n bila pose kan..harus nafsu mkn bermaharajalela..ekeek:D stlh puas dok pk nk mkn kt mane..(dlm otak mcm2 nk mkn:p) ..at last aku ajk hubby g tupai2 jek...ala yg kat DBP tu..dh lama aku xlalu situ..dh lain dh..jln dh berselirat..peninnn aku..
kitorang layan steamboat mlm tu..rm28 per head..okla zass gambo..


~ni hubby yg amik..harus udang sesaja..sblh tu ade 1 pinggan penuh ngn udang..aku xtunjuk la..nnti korang kata kami je yg perabih udang kt situ....ni peberet hubby..aku xminat sgt udang..maleh nk mkn..tp kalu hubby kopek kulit dia tb2 aku jadi suka plak..ekekek:D~

~ha ni aku yg pilih..ade ball2 kegemaranku ..dan jg cendawan yg aku kempunan sbb dak ina utang aku 8 peket xanto2 lagi nih..ekek;D hubby kata yong tau fu ni pasar mlm pn bole dpt..adeii..nk buat cemana dh peberet aku kan..hehe~
~hmm spaghetti ni sedap gk..kitorang share jek..sbb misi aku nk blasah steamboat..~


~ ha ni kuah dia..2 jenis..tomyam bese ngn tomyam kelapa...tp 2-2 same je aku rs rasa dia..hohoho..udang sudah berendam itu kuah dalam juga..ekeke~

~harus la ade air..tercokik plak kang..~

~cewwahh..landing baik pnye..ala2 romantik gitu..ekek~

~posing lagi..ala2 skema kami haritu..balik keje trus terjah tupai2..xkose nk salin2 baju bagai~

~ooppss mane bdk kecit ni ek..nape dia xde..hehehe..aQeel kena tinggal ngn wan dia..sian ank ibu..xpela..kasi can kat ayah n ibu nk dating2..(nk mentakedarah dgn puas sbnornya..ekek:D)

p/s: aku puas hati la mkn kt sini..ni 2nd time aku mkn kt sini...sedap n variety..compare to nelayan..aku recommend kt sini..
p/s2: korang dh abis ganti pose belom? nk ramadhan dh ni...uik nk raya dah..yeeeehaaaa..syiok2:p

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy