Monday, June 29, 2009

complimentary


Assalamualaikum...

actually aku maleh nk buat n3 ni..tp aku rs aku perlu bersuara..

1stly aku just nk remind utk bloggers2 yg buat n3 pasal gathering tu..harap2 korang baiki sketla filter blog korang tuh..aku tau blog korang hak korang..tp korang kena ingt..jgn sampai sbb mulut hubungan persahabatan binasa..

nape tetiba aku sentimental n agk moody yek??aku br lps jadi observer n blog walking tgk2 n3 korang2..sonot aku tgk masing2 sonot brsama kwn baru..n aku terbump into 1 blog yg filter dia agk rosak..aku rs xpatut bende ni berlaku.kalu korang xsuke dgn makanan ke..org ke..xyahla korang ckp direct..bkn ape..bende ni kadang mengaibkan org itu..bkn ke xbaik cenggitu..even kita xkenal each other..tp maruah org kita kena jg..aku xkisah korang nk komen ke nk kritik ke n nk review pasl gathering smlm cuma….biarla dgn cara berbudi bahasa..

aku tau dgn adenye n3 ni msti panas blog aku kan..tp xkisah la…sbbnya aku rs responsible anjurkan gathering ni n aku xnak ade yg bermusuh sbb gathering nih..korang rs aku xleh terima kritikan ke?? bkn tu mksud aku..kritikan tu bole kalu ianya membina..tp jgn melampau2..ok :)

di kesempatan ni aku nk ucap jutaan terima kasih pada yg attend gathering ni..xkirala korang ikhlas atau x utk dtg gathering ni….n terima kasih diats kerjasama korang sume…n terima kasih di ats sume mknan yg korang bw tu..bg aku..sedap xsedap blakang cite..aku hargai setiap ape yg korang bawa..xperlula nk compare2 dgn yg korang buat ke..kedai buat ke..hati org kita kena jaga ok..

and aku jg minta maaf di ats segla kelemahan dan kekurangan sepanjang majlis gathering ni..aku hanya manusia biasa..xleps dari membuat silap..oh ye..utk info korang je la kan..korang jgn ingt gathering kita ni illegal ok..kalu korang xtau cite sebenar disebalik tabir (antara aku dan pihak dbkl)…rsnya korang xyah ulas pnjang2 kot..hanya kami berempat (sape lagi..org kuat utk event ni la kan..harus la si ina momguess, watie n ayu) yg tau kisah sbnr n kami xnak la plak nk beso-besorkan isu ni..trus terang aku rs mmg aib bile ade kwn aku sdiri dgn baik hati membuat review pasl bende ni..tp xpela..aku accept jek..aku mls nk besr2kan isu…apepn thanks utk segala kritikan2 yg membina..since ths is 1st time aku organize gathering besar camni n especially involve ppl tht I never met before..so harula ade kecacatan disana sini..

aku susun 10 jari mohon ampun dan maaf ats segala kelemahan aku…jutaan terima kasih aku utk ina momguess yg sanggup take over aku jadi emcee of the event..ko mmg best ina..menceriakan suasana.. maklumla aku kan single mom hr tu..dok kejaq aQeel jek..sibuk nk masuk water..adeii

ikhlas ucapan trima kash utk ayu aka sidratul muntaha selaku former organizer..yg byk tlg aku utk arrange tpt n maknan..n potong segala kek2 itu..

endless thank you utk watie aka mummyaeesh for the sponsored items..banner itu..tali name tag itu..dan jg hadiah2 utk dak somi2 itu…
thanks so much guys..u r my best buddy..:)

lastly..korang mmg best..n sporting giler…aku syg korang sume..hope korang enjoy the gathering n dpt tmbah kenalan baru..alhamdulillah tiada kejadian yg xdiingini berlaku hari tu…syukur pada Allah…


p/s: emo ke aku?? ekekek:D

sinar harian


Assalamualaikum...


yeehaaa.....sgt excited aku nk story psl bloggers gathering ptg tadi..tp relax dulu ok..aku just nk buat announcement..kisah gathering ptg tadi akn masuk paper sinar harian esok iaitu hari senin, 29 june 2009..page s14 :)

ape lagi..beli tau..ade muka2 kami disinun..ekekek:D sgt over tau!! erkk..bloggers belah utara selatan timur barat..korang jeles ke...hehe..xpe nnti kita buat road tour ok..yeehaaa:p

p/s: story penuh gathering tunggu dulu ok..besela..aku akn jd org2 yg akhir post n3 gathering ni..hehe...:p
p/s2: tgh bz organize event utk ICT open day plak hari selasa ni..adeiii..letih xilang lagi ni...phewww**

****update:*****




Sunday, June 28, 2009

~ 1 world 1 soul gathering 2009 ~


Assalamualaikum...


alooohaaa..before ths aku mention final update...tp ni ade lagi final..hehe..actually ni solid pnye final la..muktamad..segala permohonan ditutup...utk memberi ruang pada pihak organizer..cewwah..ekekek:D



~ 1 world 1 soul ~

date: 28 june 2009
time: 9 am – 12 pm
venue : tmn tasik titiwangsa, KL
theme: PINK / black
concept: bekas mangkuk bertuah aka potluck

yg dh confirm:


tukang urus -> suziey aka ibuaQeel



santapan:

karipap, nugget, cheese cake /muffin/cupcake, kek batik, roti jala, bihun goreng, air kotak/botol, fruit salad, buah, kuih, creampuff , nasi goreng, air kotak , sandwich, sweets, apollo's cake


activities of the day:

1) Games – utk laki 1 game utk pompuan 1 game..ade hadiah ok!!
2) Cabutan nama utk pertukaran hadiah sesame bloggers
3) Makan2
4) lucky draw utk children - 5 org shja


setiap bloggers harus bawak:

1) Kelengkapan utk makan..e.g: pinggan, mangkuk, cwn, sudu yg disposable..
2) Tikar (kot2 nk buat ala2 berkelah di tepi tasik)..just in case tpt xckp
3) Makanan (penting nih)..ni kan potluck..so at least bw la something utk dimakan..sbb aku tgk dlm list tu mcm xmncukupi je mkanan utk sume org…so pepandai la yek…xkisah nk bawa ape pn asalkn ble dimakan..cume aku nk highlight…mkanan stdrd xde org nk bawa lagi..iaitu sandwich..hehe..so sape nk bw silakan yek..yg nk bw air pn ok..xkisah..
4) Hadiah utk ditukar2 sesama bloggers..sorang bw 1 hadiah jek…tp kalu korang agk trlebih duit gaji yg baru dpt tu nk bawa utk sume org pn bole jgk..no hal pnye..


setiap bloggers akn dpt:

1) Name tag -> tali tag akn disponsor oleh watie aka mummyaeesh
2) Hadiah -> at least 2 hadiah sorang (1 dr pertukaran sesama bloggers & 1 dr ayu aka sidratul muntaha..our former organizer:D) 3) Makan ler:D

to-do:

1) dtg awal or at least on time..kerjasama korang amatla digalkkan ok....
2) jaga safety of ur child..penting nih..disbbkan port kita adlh ditepi tasik..makanya korang tlg hati2 n jg anak masing2 ok..enjoy2 jgk..tp jgn smpai lupe anak tau..…utamakan keselamatan keluarga…hope tiada kejadian yg xdiingini berlaku..

jumpe di sana ok!! :)

p/s: klau ade nama yg missing pls let me know ye..kot2 la korang dh confirm mula2 dulu tp xrespond kt aku utk final confirmation..btau la aku yek..sbb aku trus potong nama yg xde final confirmation..
p/s2: minta korang dtg awal yek...at least on time..ok:)
p/s3: kalu tersesat bole call aku or sape2 yg join gathering ni..(kalu korang ade no la)...ok no aku.. 012-3485280

yes..you are invited


********************aku dh letak gam gajah kt n3 nih..new n3 kt bwh*************************

Assalamualaikum...

weeehoo...presenting the banner of the day...designed by...ehem..aku ler..hehe..

~so ape pndapatan korang?? ok x? banner ni akn disponsor oleh adik remy..seb bek la kak heze yg baik hati tlh membodek dak remy ni utk mensponsor banner ini..jutaan thank u yek remy..yeeehaaa..i loikeee...meriah gitu:p~


sila maklum...theme color utk gathering ni adlh PINK & BLACK only ok..exact location utk kita berkumpul kt tasik titiwangsa aku akn post later...nnti aku tepek gambo tpt tu skali..

aku nk minta jasa baik korang2 yg nama dh ade dlm list..tlg btau aku ASAP kalu korang xdpt attend ok..and sape2 yg nk join sila maklumkan jgk ok..klau x nnti korang jadi unik plak hr tu..mcm org yg xdijmput ke majlis gitu..

aku akn buatkan tag nama (ala simple name card jek) utk korang tepek kt baju korang..so that korang tau la sape gerangan masing2 kan..aku tepek nama pena tau..ecewwwahhh aade nama pena la plak..ekek:D maksud aku nama yg org kenal korang..kang letak nama IC blur plak kang..hehe..erkk paham ke? ok cth ek..nama glams aku...[-suziey-] aka ibuaQeel.. ok cth lain.. ayu aka sidratul muntaha..or cth lain lagi..watie aka mummYaeesh..haaa..cenggituh ler....ok??ade sape2 membantah?? sila voice out ok..aku no hal pnye..sume cadangan aku akn pertimbangkn..aku xguna kuasa veto tau..hehe:p

~ok ni design utk name tag..cemana kita nk tepek kt baju or tudung..xdecide lagi..plan mmg nk guna tali..tp ade ke yg nk sponsor tali utk 40 org?? or sanggup ke setiap org bw tali memasing..ekek:D ape pn..aku update later..sbrg komen or idea pls come fwd...hokey:)~

ingtan lain..tlg btau menu2 yg korang nk bawa yek..bkn ape..nk tgk kot2 byk sgt mkanan or xckp mknan so bole la diarrangekan sesuatu...ok tu jek update kali ni..kerjasama korang amt dialu2kan...


p/s: ukuran banner ni 4x6 kaki jek...okla tu kan..nnti bole kita berposing2 kt banner nih..ekek:D

p/s2: fotopages bloggers pn dijmput tau...korang pn blogger jgk kan.. bezanya korang photoblog bloggers..;)

p/s3: rs mcm nk invite magazine reporter plak..cewah..kelass:p

P/S4: SETIAP ORG HARUS BAWA SATU (1) HADIAH SAHJA DAN CABUTAN UNDIAN AKN DIBUAT..SO NAMA YG DICABUT AKN MENERIMA HADIAH DARI YG MEMBUAT CABUTAN...

*************************************************************************************

Assalamualaikum...


yeeehaaaaaa..gathering lagi...kali ni besa2ran...jemputan adlh trbuka utk sesapa je yg rs diri itu blogger (silent reader yg xde blog pn bole je join..no hal punye)... so intai2 la details kt bwh ni ek...


~ 1 world 1 soul ~

date: 28 june 2009
time: 9 am – 12 pm
venue : tmn tasik titiwangsa, KL
theme: PINK / black
concept: bekas mangkuk bertuah aka potluck

yg dh confirm:

tukang urus -> suziey aka ibuaQeel

tukang ikut jek -> 2) nurul 3) zuera 4) hanz 5) ina aka momguess 6) zana 7) ayu aka sidratul muntaha 8) nanie 9) yatie aka mummyzaara 10) madie 11) kty aka attyfir 12) Qielah aka cik lesung 13) niza 14) akma 15) mama aqish 16) syareena 17) mama idzareef 18) hezesuze aka mak-ikan 19) corey 20) anak laut 21) connie 22) are-udear 23) munira 24) mummyaeesh 25) azzamoro 26) joegrimjow 27) cik jeela 28) jajazuzu 29) erna 30) mummysya 31) syakiela 32) afzan 33) anis 34) eliza 35) kak ani 36) zh-ena 37) sweet darling 38) siti fatimah 39) oli 40) remy 41) b-boy 42) rhudy 43) rizz 44) petani 45) mummy ila 46) acha aka camarputih 47) nana aka ibudamia 48) amy aka mamatisya 49) nurqaseh 50) el-zaffril 51) masviona 52) lead

santapan:

karipap, nugget, cheese cake /muffin/cupcake, kek batik, roti jala, bihun goreng, air kotak/botol, fruit salad, buah, kuih, creampuff , nasi goreng, air kotak , sandwich, sweets, apollo's cake


xtvt:

tuko2 hadiah, gossippss, mentakedarah, mengumpat (ooppss:D)

sooo..ape laie korang..moh ler kita berjumpe..sape yg brminat..korang tingglkan nama and bape org yg korang nk angkut..kalu nk bw mknan sila tulis menu skali yek... disebabkn ade tuko2 hadiah..so memasing kena bawa hadiah la...trpulang nk bw ape..nk petik bunga kt tmn TT tu utk jadi hadiah pn bole..(tp kalu dbkl kejo korang..larik laju2 tau..ekeekk:D)

p/s1: haaa sape yg kata jeles ngn mini gath. aku tu..ni la masanye nk bls dendamss..jom jumpe weii!
p/s2: sape baca ntry nih sila maklum.. U R INVITED ok!
p/s3: aku trpaksa edit n3 ni n delete mane2 yg xpatut..sbb kalu x jadi berjela la pnjangnye n3 ni..dhla sticky mode..semak je mata aku..ekek:D

Friday, June 26, 2009

bloggers gathering 2009 - cut off time

Assalamualaikum..


******cut off time to confirm ur attendance is 3pm today..aku dh visit each blog yg xconfirm attendance n aku xsure dia join ke idak..and aku dh leave comment asked them to confirm..so kalu still xde respond, aku assume dorang xdpt join la..n aku akn slash nama2 itu..nama2 yg xconfirm lg adlh... nani, are-udear, syareena, joegrimjow and syakiela (link sila rujuk kt ats ok..) tlg confirm yes or no yek..hope dpt kerjasama korang ok..dan jg utk sape2 yg masih nk join still open lagi..just confirm nama korang...sbb confirmation ni penting.. ianya melibatkan byk pihak..nk anto nama for printing, nak prepare hadiah for everyone..etc...i think timeframe yg aku bg dh lebih pd cukup kot utk confirm..jgn la kul 9am event, kul 7am baru nk confirm..sian kt organizer..susah nk buat arrangement...so plss yek..aku xpenggalnye kepala korang kalu korang xnak dtg pn..ekekk:D *******



yeehaaaa..ths is final updates for the gathering ok..sile baca btol2 ape yg nk dismpaikn oleh pn organizer..cewwah:p

activities of the day:
1) Games – utk laki 1 game utk pompuan 1 game..ade hadiah ok!!
2) Cabutan nama utk pertukaran hadiah sesame bloggers
3) Makan2

4) lucky draw utk children - 5 org shja

setiap bloggers harus bawak:
1) Kelengkapan utk makan..e.g: pinggan, mangkuk, cwn, sudu yg disposable..
2) Tikar (kot2 nk buat ala2 berkelah di tepi tasik)..just in case tpt xckp
3) Makanan (penting nih)..ni kan potluck..so at least bw la something utk dimakan..sbb aku tgk dlm list tu mcm xmncukupi je mkanan utk sume org…so pepandai la yek…xkisah nk bawa ape pn asalkn ble dimakan..cume aku nk highlight…mkanan stdrd xde org nk bawa lagi..iaitu sandwich..hehe..so sape nk bw silakan yek..yg nk bw air pn ok..xkisah..
4) Hadiah utk ditukar2 sesama bloggers..sorang bw 1 hadiah jek…tp kalu korang agk trlebih duit gaji yg baru dpt tu nk bawa utk sume org pn bole jgk..no hal pnye..

setiap bloggers akn dpt:
1) Name tag -> tali tag akn disponsor oleh watie aka mummyaeesh
2) Hadiah -> at least 2 hadiah sorang (1 dr pertukaran sesama bloggers & 1 dr ayu aka sidratul muntaha..our former organizer:D)
3) Makan ler:D


to-do:
1) dtg awal or at least on time..kerjasama korang amatla digalkkan ok....
2) jaga safety of ur child..penting nih..
disbbkan port kita adlh ditepi tasik..makanya korang tlg hati2 n jg anak masing2 ok..enjoy2 jgk..tp jgn smpai lupe anak tau..…utamakan keselamatan keluarga…hope tiada kejadian yg xdiingini berlaku..

so tu je la yg aku nk smpaikan…

ok meh tgk tpt yg aku plan nk book (unofficially) nih..harus lps subuh aku dh kena gerak ke situ utk cop tpt tu..maklumler hari ahad msti ramai org bersenam..harus la aku merebut tpt itu...xgituh..ekeke;D



~ok walau dr arah mane pn korang..korang msti akn lalu jln tun razak n depan istana budaya..korang masuk simpang kiri yg trletak btol2 sblh istana budaya..means..simpang tu sblm istana budaya..then terus je smpai ke ujung jaln which korang akn jmpe back entrance (aku rs jln kuar tp 2 ways)..nama jln tu jln temerloh..n ade signboard utk ke restoran titiwangsa..~


~ni guard house kt back entrance tuh~


~ni la rupe wakaf tu..agk beso...n aku akn bawak tikar beso..so dlm wakaf tu kita akn letak mkanan n utk bersantai2 pn bole kalu muat..tp kena buka kasut la..sbb aku bentang tikar..ok~


~sblh wakaf tu mmg ade 2-3 set bagnku n meja batu mcm dlm gambo tu (sori la gmbo xclear..guna hp xcanggih..ujan plak tuh..tunggu i-phone jatuh ke riba xde plak..ekekek:D) so kt meja2 tu bole gk jadi port kita..sbb tu kena dtg on time or awal la..so tht kita bole conquor itu tpt..yeehaaa:p~


~wakaf tu jgk trletak bersebelahan dbkl horse track..dan dilindungi pohon2 besar..so xpanas la.. :)~

~dan jugak berdekatan dgn toilet dan kedai...so agk convinience la kan..facilities lengkap..~

p/s: kerjasama korang amatla digalkkan..aku assume nama yg tdk dipotong itu sbgai confirm dan segala persediaan akn dibuat utk nama2 diatas...so yg mane xde nama tp tb2 terjah..aku xkisah tp phm2 la yek..name tag dan hadiah tdk disediakan..so jgn la kecik hati plak yek..

p/s2: yg nk dtg tp segan sbb xkenal sume org..jgn risau..as long as korang bloggers..korang adlh dijemput n sile maklum..mereka yg dh confirm tu pn xkenal each other...n ni la mase nk kenal2..xgituh..so..kalu rs nk join pls confirm ur name ok...

p/s3: reporter Sinar Harian yg dh confirm utk buat coverage pasl gathering nih...Harian Metro TBC n will update later ok :)

p/s4: see u there!


Wednesday, June 24, 2009

ting tong - berita terkini

Assalamualaikum...

holaaaa...sile maklum..skang ni aku sgt bz ok..maklum la dh nak dekat gathering ni kan..makanya harusla pn organizer bz tahap otromen gitu...adeiii...

segala komens pn aku xdan nk reply trus..apetah lagi nk terjah blog korang cam slalu..ouh xtergapai tgn ku ini..cewah:p relax ok..waa sape yg kena relax nih...ekekk:D

actually aku just nk inform korang yg aku dah anto invitation to reporter harian Metro...and aku dh ckp sdiri ngn reporter tu utk minta dorang buat coverage gathering kita ni....since last minit invitation..makanya ikt nasib la..kalu dorang dpt buat coverage...adelah reporter yg akn hadir mase gathering kita tuh..yeeehaaaaa....glemers ler uolsssss...(uols ni bkn refer pd watie only yek..ekeekk:D) so doa2 ler dorang trbuka hati nk buat coverage pasal gathering kita nih...hokey!..hehe..

p/s: kredit utk niza sbb dptkan contact no. reporter Metro tu... mekaceh ye niza..nnti bw jeruks utk aku ok..ekekek:D (aci x??)


UPDATE! aku bru lps call cik asmaliza dari Sinar Harian and dia CONFIRM akn dtg buat coverage utk gathering kita nih...yeeehaaa...thanks so much yek cik asmaliza... :)

Harian Metro - TBC


tentang bloggers



Assalamualaikum...
alooohaaaaa...sgt excited bile dpt ole2 dr seorang teman blogger..ole2 ni dtgnya dr penang yg dianto oleh Gie...huhu...sgt trharu tau..thank you so much yek Gie...i like jeruk betik the most..hehe..

actually jeruks ni smpai mase aku kt damai laut..aku bg add umah mak aku..sbbnya umah aku memanjang ler xde org..kang en city dtg xde org..susah plak kan..so bile smpai umah mak aku..dia plak excited nk mkn..aku siap pesan ok tp jgn abiskan..n paling penting aku siap soh mak aku amik gambo lagi..sgt gigih mak aku menyenap gambo jeruks itu..ekekek:D (hubby xrasa lagi sbb aku lupe nk bw balik umah..tp aku dh ngap dh mase kt umah mak aku smlm time nk amik aQeel..hehe:p sori ok abg..balik kang mkn puas2 no..)

~ni bungkusan dia..en city terbang dr penang..gie..ko guna courier company ni bos xmarah ke? hope bos ko xbaca blog aku nih..ekeek:D~
~ha ni hasil snap-an oleh mak aku..hehe..~
~amboih..mak aku snap siap tunjuk add pembuat lagi..nk promote ke ni mak? hahaa~

~yeahhh..ni antara jeruks yg dikirim oleh gie..mekaseh ye gie..nnti kirim tolat plak..yeehaaaa:p~

so...next...
jeng..jeng..jeng...mase balik tepeng lps g damai laut tu..buat prtemuan ngn kwn blogger plak.. kak @lona aka cintamanisz lite ...tp malangnya kak @lona xdpt jmpe ngn aQeel n my hubby sbb aQeel dh lena dlm kete..so aku je la g sok sek sok sek ngn kak @lona ni...mcm2 la sembang ngn dia..tp aku agk kurang energy sbb letih xilang lagi ber'team building' la katakan.ekekek:D

~ha ni la orgnye...eh kebetulan tudung sama dgn last n3..ekek:D nape ler pipi aku tersembul time ni..adeiii;p~

ramah jgk orgnye kak @lona ni..anak2 dia pn keletah jek..ingt jgk nk jmpe naurah tp xde contact no.. maka xpek la nk gather2..hehe..
waa sonot ni jmpe kwn blog yg xpnh jmpe..nnti aku ke utara kita gather2 ngn bloggers belah utara plak ok..gie ko xterkecuali ok..kita jmpe lagi..(jgn lupe bawa tolat plak..hehe:p)
p/s: oh ye..tudung tu hubby yg belikan utk aku..beli kat ariani..agk mahal la jgk..tp tantek..aku mmg suke color2 cenggitu..striking..hehehe..
p/s2: ptg ni aku akn g buat lawatan ke tapak gathering..nnti aku post latest update ok :)
p/s3: sape yg xconfirmkan lagi attendance pls do so ok..hope confirm kan la melalui puan organizer iaitu aku..xmoh la confirm melalui org lain ok...kan lebih manis gitu..pn organizer kena la kenal org yg nak join event dia kan...direct link bak kata org..baru mesra gitu... :)


Tuesday, June 23, 2009

damai laut yg damai


Assalamualaikum..

yeehaaaa....i'm back..waa lama btol aku cuti ek..hehe..smbil2 ber team-building kan..harus la bercoti2 mesia skali..kbtulan rezeki aku..ade 1 bilik kosong..makanya..dptla hubby titon kt damai laut skali ngn aku...yeehaa..sonot...jumaat mlm tu hubby titon kt kg ngn aQeel..seb bek aQeel xnanges cari aku..btol gk ckp kwn2 dlm komen last n3..bile dia xnmpk aku xdela dia cari aku..hehehe..lega aku...
story team building nnti la yek..hehe..famili 1st..ecewah..mcm safety 1st plk:p

~cewah..tjk muka sket..on d way ke swiss garden golf & spa resort, damai laut, lumut perak..~

~aQeel tgh tunggu ibu downloading luggage..ayah act as cameraman ler kan.. ~

~kt lobby..tunggu nk check in..aQeel sgt excited nmpk pool kt bwh tu..~

~aku pn layan je la ke-excitedannye tu...~

~ok dh masuk bilik..aQeel mula punch in..masuk keje..main tepon..~

~ ...dan jugak peti ais..tepon tu dia dh humban dlm tong sampah..turn fridge tu plak..abis dia kuarkan sume mende yg aade dlm tu..adeiii..~

~us~

~seb bek roomate aku check in lambt sket..so dptla hubby rest kejap dlm bilik...b4 trus balik kg..letih gk perjalanan dr kl ke situ..nk masuk ke swiss garden hotel nih..masyaAllah pnye la jauh ke dlm..klu jln kaki mau bengkok lutut..ekeke:D saje bikin gempak:p..~

~konon nk cari mkn..skali trsampai plak kt teluk senangin..hahaha...layan je la angin laut kan..~

~aQeel masih takut2 miow nk pijak pasit pantai..~

~ni kat pntai damai laut...time ni hubby dh check in hotel titon situ..hehe...malu je tau aQeel nih..nanges tkut ngn ombak..ape daa....~

~cewah..ok sket dh..tu pn xberenggang ngn ayah~

~sgt sonot dpt can main pasir..~

tp aku suke gk aQeel takut2 ngn ombak laut tu..xdela letih nk kejor dia kan..relax je aku lepas kan dia kt pantai tu..sbbnya dia xkan braninye nk g kt air tu..ekek:D tp aQeel mmg sgt suke mndi pool..bw g pool mmg xhengat pnye excited..

aku rs sonot plak team building nih..sbbnya hubby pn ade kt situ...so bile free aktiviti bersantai2 la bersama kluarga..xgituh:p

p/s: balik tepeng hari ahad tu..mlm tu jgk g jmpe sorg teman blogger..sape tu??? tunggu.....:D
p/s2: dpt ole2 dari penang..sgt sonot...sape yg kasi ek..ha tunggu jugak..ekek:D

Friday, June 19, 2009

daddy's dearest contest

Assalamualaikum...


yeehaaaaa...contest lagi..bln ni kan ke bln father's day..makanya..dgn gigih aku memeriahkan contest2 yg diadakan..hehehe... kali ni aku join contest

Daddy's Dearest Contest by Isabelle...frankly

.. actually aku trjmpe contest ni mase buat blog hoping..harus la nyibuk kan nk join..hehehe..so gambo yg aku pilih adlh ......


~"alalaala..bucuk2 anak ayah"..hehehe:p..gmb diambil masa mandi manda kt hutan lipur sg tua....sbb xjadi g genting..ekeke;D~


~ ~ nama ayah: abbashah bin chih wee

~ ~ nama anak: muhammad harraz aQeel bin abbashah (1 tahun 6 bulan)

~~ bg aku gmba ni sgt unik dan dramatik..aQeel sedang menggosok matanya yg pedih sbb masuk air..excited sgt main kocak2 air...ayah tgh pujuk2 la tu..aku rs touching la tgk gambo nih..terserlah sifat kebapaan hubby...ecewah:p honestly aQeel is "anak ayah" ...dia jadi "anak ibu" bile nk tido n trbgun memalam jek..hubby mmg sgt penyayang..thank GOD for the great gift to me...hubby n aQeel ;)

ok done!

p/s: last minit jgk aku buat n3 nih..ekek:D auto publish ok..sbb skang ni aku kt damai laut:D

p/s2: org join contest aku pn nk join..byk lagi contest tp aku plak kebizian...xdan nk join..mane yg sempt pn last minit:D

Thursday, June 18, 2009

pendek nye

Assalamualaikum...

huhu..ape yg pendek? aku rs minggu ni pendek je bg aku..maklum la hari xkeje lagi byk dr hari keje..ekekek:D isnin hr tu cuti sbb balik tepeng..esok cuti lagi sbb g team building kt damai laut...smpai ahad..tp aku lajak smpai senin sbb nk singgah tepeng lagi..yeehaaaaa...syiok woo cuti lg byk dr keje..hahaa.

tp kan..pastu aku mula kelam kabut balik cam minggu ni..bz giler...seb bek ler sem ni xbz sgt ngn esenment..minggu depan gathering plak..eh kejap nye dh nk gathering yek..so korang dh ready ke??? adeiiii..kejap btol masa berlalu.

~ok kalu ade ape masalh..call bdk kecik ni...ekekeek:D~

**aku risau la..sepnjang 3D2N aku kt damai laut..aQeel akn dok kg ngn hubby n parents in law aku..aQeel ni kalu nk tido memalam msti cari aku...asal trjaga tgh mlm cari aku..2 mlm train hubby..failed! dia tetap meraung2 cari aku..camne hati aku nk tenteram nih,...tulun..ape nk buat yek?? atau mngkinkah aQeel akn lupe bile dia xjmpe aku seharian di siang hari?? adeiii...sgt sedihhhh...huhu..**


p/s: biler free..free sesangt..bile bz..pon free jgk.....itu la aku..ekekek:D

p/s2: cuti blogging lagi smpai senin..jgn rindu aku ok...hehe:p

p/s3: korang tlg doakan aQeel x nanges2 rindu kt aku yek...1st time ni nk pisah lama2 smpai over the nite..(ni ibu dia yg lebih ni..sape agknya yg nanges...ekekk:D)

Wednesday, June 17, 2009

tertunailah hasrat di hati


Assalamualaikum...

yeehaaa…hasrat tercapai..hajat terlaksana…mission accomplished! yippee…waa excited giler nih..maklum ler..dh puas blasah duyan (ouh terbayang duyan kt umah ade lagi 5-6 biji bw bekalan dr kg..ekekek:D) sile jeles ok..haha…

~taraaaaa..wlaupn dlm gambo nmpk xmenarik..tp sbnrnya sgt menarik rasanya hokey...lazat btol..3-4 biji jgk la aku bedal...ekekek:D~

~buktinya....tinggl biji jek..ni 2nd round tau..1st round hubby beli kt pasar mlm..3 plastik..adela dlm 10-13bijik..hehe..ok sile jeles lagi;p~

okla aku nk story pasal cuti2 aku di kg yg indah permai..wallaa..;p actually ade kenduri kawen..tp aku xsnap lagsug gmbr kenduri tu..bateri kamera kong..aku ler lupe nk cas lps dh blasah itu kamera kt zoo..maaknya xdela proof aku g knduri kawen (eh mija terasa ke?ekek;D)

hasrat hati yg ke-2...bw aQeel g zoo tepeng..aku n hubby mmg plan nk bw aQeel g zoo spaya dia kenal sama binatang..xdela bile dia jmpe horse buat bunyi dog lagi kan…1st round tu naik ketapi kontot tu pusing2 satu zoo..beso jgk..aku n hubby sibuk la tnjuk aQeel seme menatang2 tuh…tp korang tau x..aQeel sket pn xheran..dok sibuk la “aaa..aaaa” smbil tunjuk2…tp bkn tunjuk kt menatang…tnjuk kt water..ala kan ade byk kolam yg utk menatang2 tu minum n mandi(kot)..ha water tu la yg di jakun kannya..at last bile dh penat..zzzzzz…aku n hubby plak yg jakun tgk menatang2 tuh..adeiiiii..mission failed!
~ibuaQeel wajib enteprem..nk terjah umah menatang plak..~

~stndrdla pose kt pintu masuk..ayahaQeel plak..~

~tgh tunggu ketapi kontot nk pusing2 zoo..aQeel sonot clap hand lps dia dh sentap spec ayah...noty tauuu..~

~ok ibuaQeel posing lagi dlm ketapi kontot..erkk jgn muntah darah tgk kitorang je posing bagai..padahal g zoo nk tgk menatang..mane menatangnye??..adeiii~

~ouh aQeel lagi..sonot sbb tgk aku jadi cam badut nk kasi dia gelak~

~tjuk giraffe sket pn aQeel xheran..dia sibuk tgk water kt blakang giraffe tu...huhu~

~ostrich ni dpan tpt giraffe tu..jenuh aku n hubby dok tunjuk2 siap buat bunyi ostrich yg aku pn xtau cemana bunyi ostrich sbnrnya..hentam sajek:p ...tp...aQeel tetap terpegun nengok water kt blakng giraffe tu..adeiiiii.tensen!~

~org utan(ye ke?) ni sibuk buat aksi..tp xmenarik perhatian aQeel langsung..aQeel sibuk dok "aaa..aa" tjuk kt water depan org utan tuh..adoiii la hai..aQeel ..aQeel~

~okla sblm balik tjuk birds yg tantek ini...ha bird ni mmg dia suka..skali tgh excited aku dok kata bird...bird..tgk2 aQeel dh zzzzz...hmm sabo je la...balik je la~

~letih btol tgk menatang water kt zoo~



p/s: minggu ni aku balik tepeng lagi..sbb ade kursus kt damai laut..lps kursus..jenguk tepeng dulu ler...sape nk gather2 ngn aku jom ler..tp...ade tp...kena tgk schedule hubby dulu..n kalu mndpt permisi dr hubby ku itu.. :) klu Allah izinkan..pasti ketemu jua..cewah ni ayat Gie nih:p


1 world 1 soul gathering..check it out!!


Assalamualaikum..


ade new updates utk our gathering ok...check it out!!
p/s: aku disablekan comment..any comment psl gathering sile post kt n3 gathering tu ok...

Tuesday, June 16, 2009

a..b..c..d..e..f..G


Assalamualaikum...

yeehaaaa..sgt excited ok aku menghapdet blog pepagi buto nih..(pagi la sgt:p) ...masuk opis on pc trus nk buat n3..xdan nk terjah umah org lagi..komen2 pn xreply lagi...xpe xpe...buat n3 ni dulu..hehe..

ahad hr tu..aku tlh membuat perjumpaan xrasmi bersama slh sorang blogger dr utara..penang mari tu..mostly ramai dh tau kot sape..sbb dia nip n dh buat n3 dh..sgt gigih kan:p ..

~taraaaaa… aku jmpe dia ni la..gieyana aka gie..sebutan nye sama cam abcdefG tu..ekekk:D (seb bek G..kalu Z jenuh aku nk taip 26 hurup)….ehem..sile jeles ok…muahahahh:p ~

actually Gie dh msg aku tghari tu…tp aku kan bz body kt knduri kawen sedara hubby..makanya hp aku terabai ler masa tu..tgk hp pn dh kul 5ptg..aku dh budget xde rezeki la kot nk jmpe si gie ni..ntah2 dh balik penang..tp aku try je la call..rupnye dia bru kuar tgk menatang kt zoo..waa lama giler tgk menatang..aku bw aQeel g zoo 2 jam jek..ekek:D

finally hajat trlaksana..Alhamdulillah..ade jodoh jmpe dia..dia siap msg aku describe dia pakai ape..tp aku xbaca pn msg dia tu..sbbnya aku kn suka mengabaikan hp aku..hehehe:p ala tp skali tgk pn aku tau dh tu dia..mmg sejibun mcm dlm gambo..sgt sopan la dia nih..aku plak yg over..excited la katakana..aku rs msti sakit tinge dia dgr aku ckp..mcm petir..ekek:D apepun sgt sonot la jmpe dia..mcm kwn lama jmpe kembalik gituh..padahal 1st time jmpe tuh:p

tp masa sgt terhad..aku sempat bawa dia g mkn kue tiow doli jek..tp wlaupn kejap happening gk aku rs..(gie yg pening ngn aku kot..ekek:D) aQeel plak time tu ler dia nk tunjuk lagak hero kt si nureen tuh..adeiii…letih melayan keaktifan dia..seb bek hubby ade…thanks a lot to hubby sbb sanggup folo kehendak bini dia nih..hehehe:p


~dgn muka berminyak2 bru balik kenduri ..kugagahkan juga diri ini utk jmpe di gie ni..aku suke giler rambut si nureen tuh..mcm barbie doll...rs nk tarik2..ekeke:D si gie ni plak sgtla sopan..ouh hubby dia yg amik gmbo so xdela dlm ni..hubby dia pn sporting giler..ngam je nmpk ngn hubby aku..layannnnn~


~cewah berbackgroundkan bukit larut le konon2:p adeiii..ngape ler si gie ni slim bebeno..mcm giant plak dh aku dok sblh dia..hahaha:D~


aku xsempt pn nk beli sebinier bagai..just beli donuts jek..utk bekalan dlm kete..


p/s: sgt sonot jmpe ko gie..sgt teruja...nnti kita gather2 lagi ok..niza n watie tgh gigit jari ke tu jeles???ekekek;D
p/s2: dh ler time tu la plak bateri kamera nk kong..seb bek ler si gie ni ade kamera dia yg canggih itu...i loikeeee:p
p/s3: ok aku nk g jenjalan umah korang n reply komen2 tuh..hehe...*phewww..


Monday, June 15, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest

Assalamualaikum...
yeehaaaa....here we go..aQeel is joining the cutest baby contest again! this time, i was hearted those prizes offered by MomBloggersPlanet. Who knows perhaps aQeel will got it..hehe:p

Actually MomBloggersPlanet is having a monthly Cutest Baby Photo Contest starting June 09. Every month, there will be a different exciting theme for this contest.



June 09 theme is "Cutest Baby in RED"


what-to-do:
1) Get a photo of your baby in RED (red dress/red shirt/red pant/red hat/red towel/red blanket… no! you can’t paint your baby in red…ha..ha..ha)
-> i'm just thinking of painting aQeel in red..that should be the original cutest baby in red tho.ekek:D
2) Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest - done!
3) Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth -
done!
4) Explain why your baby should grab the title "Cutest Baby in Red" - done!
5) Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry - done!
6) Leave a comment here with link to your blog post. That’s it! Easy peasy - done!

so here u go...


name: muhammad harraz aQeel bin abbashah

d.o.b: 26th november 2007

why aQeel should grab the title "Cutest Baby in Red" .....because


aQeel looks gorgeous and awesome in RED...it was hubby’s favorite color which I think it’s really suite with aQeel. aQeel is always the cutest in any color though…his baby face (of course bcoz he is a baby..ekeke:D).. definitely make me go through the day without forgetting him even for 1 second..ehemm.. :D he is enough clever whenever he saw the flash splash out, the lense focusing on him..he always give a smile exactly at the right time..some people say he is photogenic and I said yes it is..aQeel is naturally cute no matter in what condition..he always being cute :) my lil’ hero is the precious gift frm Allah to me n hubby and we’re very thankful for the great gift.. ibu n ayah love u very much son...we proud of u ;) ..even though i am not good enough in expressing something especially the feeling of being ibu of aQeel..no matter what i always give the best just for my aQeel...ibu sayang kamu, aQeel...


finally, thanks to MomBloggersPlanet, PhotoBook Malaysia and AliceWonders for the amazing contest....
this contest were sponsored by:





p/s: giler last minute aku post n3 for the contest....**bersiaran dari cyber cafe kt kg...tepeng:p

Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy