Thursday, November 26, 2009

happy birthday sayang

assalamualaikum wbt

den mendapat arahan dari puan punye blog nie, puan suziey skg ni dah selamat spai di kampung halaman suami tercinto (die kan mmg pantang kalo raya ni, semue nye die nk balik kampung + cuti2 sefamily gitu kan, korang sebot lah rayo cino, rayo hindu, rayo mat salleh, mmg konpem die akn balik kpg di kala kite semue masih lagik berkeja)

opssssss!!!! topic suda lari!!!

sebenar nyer den wakil jer ni, sbb puan suziey xsempat nk buat n3, hari ni 26hb november 2009, merupakan BIRTHDAY AQEEL (yg keberapa den lupo)

so korangs, jom kite sama2 nyanyi kan dlm hati bday song untuk ensem boy ni yg selalu menang contest...

bile suziey balik kepangkuan jln nnt, die akan buat n3 lagik pasal ni...

AQEEL, moga jadik ank yg soleh...di dunia dan akhirat


luv u!!!



den yg menurut perintah wlupun tanpa rela
momguess

Monday, November 23, 2009

demi suamiku yg terCINTA



Assalamualaikum..


hmm..msti korang expect ni n3 jiwang karat kan..huhu..actually..saat ni aku sdg berduka lara..my laling hubby admitted @ pantai med.ctre...br 2 hari lps aku diuji dgn perkara yg sgt menyedihkan dlm hdp aku..ape dia xyah la aku share kt sini..n now..hr ni hubby plk warded..btmbh pilu bila perancangan aku utk surprisekan hubby mlm ni 4 his besday xdpt dilaksanakan..ya benar..kita hanya mampu merancang..ALLAH yg maha menentukan..aku akur dan redha..



dgn ini trjwbla sdh (kalu ade yg tertanya2la) ke mana aku menyepi beberapa hr ni..nk taip n3 ni pn mcm xbrape nk ade moodnya..nk jenjalan umh kwn2 pn xterdaya..apetah lagi nk update kisah blogger's famili day..mana mgkin aku bisa melakukan rutin ku itu disaat suamiku sedang merana kesakitan..



ok la..fikiran agk bercelaru..pls pray for my beloved..smga Allah sihat sejahterakan suamiku ini..amin..amin..amin..



p/s: bhsa agk merapu..tp itu la lakaran fikiran aku skang ni..smga Allah tabahkan hati hambaNya ini..
p/s2: jgnla kita trlalu meratapi setiap dugaan yg Allah turunkan..kadangkala kita diuji dgn pelbagai jenis cabaran dan dugaan..kadangkala Allah memberi kita sakit utk kita sedar nikmat kesihatan, kadangkala Allah beri kita hdp susah utk kita bersyukur nikmat kesenangan..kadangkala Allah beri kita kesedihan utk kita nikmati kegembiraan yg Dia tlh aturkan dikemudian hari..setiap yg berlaku tersembunyi hikmah yg sgt sempurna ciptaanNya..

Thursday, November 19, 2009

baby in romper contest



Assalamualaikum..



contest lg..hehe..aku suka sgt contest ni sbb ianya memerlukan gbr baby in rompers which is my feveret cloth for baby..sgt comel ok baby pakai rompers..especially rompers yg jenis attached ngn sarung kaki....smpai ke tahap aQeel dh jaln pn aku still nk pakaikan rompers..mak aku dok bising jgn beli rompers sbb cpt sgt aQeel memanjang..pakai skali dua pastu xmuat dh..ekeekk:D

ok la contest ni done by kak ngah (nama pena dia:D)..syarat dia msti 24 bulan ke bawh..seb bek aQeel ngam ngam 24 bulan 26th Nov ni..hehe..


so..here u go...

DSC00152

DSC00154

IMG_0421

nama baby: muhammad harraz aQeel bin abbashah

umur sms gbr diambil: 3/4 mths (time ni nk g hospital for mthly checkup)..skang ni dh 24mths..

D.O.B: 26th November 2007 (kalau menang ni kira hadiah hr jadi la ni..slamat duit ibuaQeel..ekekek:p giler kedekut..haha)



ha jgn xtau..puan penganjur contest ni iaitu kak ngah..ade kedai online (3 A's collection)..mcm2 ada..CD ade..blouse utk ladies ade..tight legging ade...mcm2 ado..hehe..ha ape laie..pi la terjah tgk collection brg2 kedai on9 kak ngah ni:)



i'm done!! good luck aQeel cayang :)


p/s: ouh br nk selak2 esenment ME..ahad ni nk anto..adeiii..


Wednesday, November 18, 2009

rezeki berganda

Assalamualaikum..
alhamdulillah..hehe..ape yg rezeki berganda tu..haaaa..
1stly..aQeel menang 2nd place baby cute in costume contest done by Intan..hadiah dia soooo sweet..i loikeee..hehe..thanks ye Intan n sume juri2 profesional yg tlh memilih aQeel sbgai pemenang..walaupn 2nd place tp still menang kan :)
ni la gbr yg aku pertaruhkan..
aQeel
~ our cutie love forever ;) ~
ok..2ndly..hadiah utk contest besday bash done by zh-ena aku dh terima..last week lg..tp agk kelewatan utk publish..sori yek ena…
IMG_3410 IMG_3411 IMG_3423
thanks so much for the lovely gift..xsangka ade extra present..nice brooch;) erkk..ena bile la kita nk jmpa yek..hadiah umairah masih dlm simpanan ni..basi plak kang..ekeke:p
p/s: nntikan pengumuman penting dr aku ok..hehe..SURPRISE!! :)

Tuesday, November 17, 2009

sepi sekuntum mawar merah


Assalamualaikum..


fuhhh..agk lama aku menyepikan diri..


ape nk buat..mslh tenet kt opis ni..aku xbole nk update blog..udah ler gitu..nk reply komen korang n nk bg korang komen pn xbole..hanya mampu menjerit dlm kotak jerit yg korang sediakan..yg xde kotak menjerit..xdapekla nk bertegur sapa ngn tuan umah..huhu..


ouh n3 ni aku taip guna browser unblocker..tu pn cacat pagenye..aku taip n3 ni kt 'edit html' bkn kat tab compose as usual..adeiii..xleh nk buat pe..sbb aku xnmpk byg pn tab2 tersebut..nk insert gmbo lg ler xbole sbb sume toolbar kt ats tu ilang..ate dh aku kata xsempurna kan..nsb baik ade button publish..sblm ni aku buka xde lgsg button publish..tu lg xde pekdah la aku nk buat n3 tp xleh publish kan..ekekek:p


hmm..nk o9 kt umah skang ni mcm mls jek..katil memanggil2 melambai2..aku pn turutkan aje la..zzzz lg best kan..hehe:p


okla..konon just nk buat simple n3..utk korang lepas rindu korang tu kat aku..ekekek:D (ayat pasan giler:p)


p/s: nk smbung buat esenment:D

besela dh dekat nk submit br la nk buat..brula syiok kan.tu la namanya S.T.U.D.E.N.T...klau buat awal2 skema sgt..hahahaha..giler jahat:p

Friday, November 13, 2009

contoh melalui teladan

Assalamualaikum..

hohoho..safety first ok..xkira la korang tgh buat ape or bawa ape or tunggang ape..ni pesanan dari tuan kecik aQeel..hehe..

ni la namanya contoh melalui teladan..xcaya? ok layannnnnnn..

IMG_3386

IMG_3388

IMG_3390

IMG_3391

IMG_3394

IMG_3402

~xlupe turtle kesayangan dia ok..nk bawa dalan2 jgk..~

IMG_3396

IMG_3408

~yo yo yo..wassup wassup..aQeel in da house..ekeke:p~

p/s: nk pecah perut aku n hubby gelakkan aQeel…adeii..bijak btl aQeel..ikt je ape ayah dia buat..so watch out..jgn tunjuk teladan yg xelok depan ank2 yg tgh membesar mcm aQeel.. :)

p/s2: auto published n3..lately problem br kt opis..bole view blog tp xleh comment..even nk masuk dashboard sdiri pn xbole..so just jadi silent reader jek..huhu..

perutusan penting dari CIK PUAN SUZIEY!!!

assalamualaikum..

macamaner den nak ceter nie... hishhhh....

korang jgn buntang kan mata or letak eyemo yer sbb ni bukan suziey, den ni wakil jer...

kepada semue peminat2 cik puan suziey (ko ader yg minat ker wey, hahaha....giler keji ayat den) ader satu perutusan PENTING!!! lebih penting dari perutusan nk sambut raya haji yer!!!

aper den nak tulih nie!!!! adoiiii

blog suziey buat sementara waktu ader problem, kalo korangs nak view blog die kena gune mozila firefox or IE latest version... kalo tak akan nampak cacat, nampak separuh jer n3 die.

kepada ummidanish selaku penganjur contest funniest baby spya view n3 pon kena gune mozila firefox or IE latest version....

cik puan suziey pon menghadapi pblem untuk komen kat n3 korangs, tapi die akan tinggal kan jejak kat shoutbox korangs yer...at least die still folow storymory korangs...

pesan nyer lagik, ni untuk sementara waktu jer... spai bile den xtau...

suziey... invoice nnt aku fax kat ko...

lalalla



(aku insan teraniaya)
yg DIpaksa tanpa kerelaan
momguess

cute baby in blue contest

Assalamulaikum

aisey..sori la ..tertangguh plak marathon contest aku..maklum ler..aku bz ngadap airasia.com..hehe:D

ok kali ni eliza buat contest baby in blue sempena anniversarynya yg ke 5..hmm patut eli buat contest the best honeymoon pose..baru kena tema..ekekek:p pepandai aku je soh org buat contest ikt citarasa aku..:p


1stly happy anniversary in advance ye eliza..smga kekal abadi :)

ok..presenting my baby..aQeel in blue..


IMG_2043

~aQeel in blue pants~

IMG_3294

~aQeel in blue t-shirt holding a blue wrapping tolat..ekekek:D~


ada comot sket la puan penganjur..hehe..ok nama adlh muhammad harraz aQeel bin abbashah..umur 1.11yrs..26hb ni baru 2 thun:D


apela agknya hadiahnya yek..uish kalu dpt coach henbeg syiok gk ni..ekekek:p (mcm menang)

p/s: ckp syarat ke ni puan penganjur?

p/s2: autopublished n3...gbr sume diulang siar ye..

Tuesday, November 10, 2009

my funniest baby contest

Assalamualaikum...

hr ni aku nk buat marathon contest.. ok contest pertama adlh my funniest baby contest done by ummidanish..

so gbr yg aku nk pertaruhkan adlh…

IMG_3355


muhammad harraz aQeel bin abbashah

1.11 yrs

Jelas dan bersuluh kategori B=boy

taraaaa… bg aku (bg korang xtau la plak:p) gbr ni mmg the most funniest but cute..hehe..anak I ok..harusla puji melambung2..ekeke:p dikala sang ayah sedang mandi dlm bathroom..dan si ibu pula bz tgk tv..si anak sgt kretip mendandan diri..ingin kelihatan kacak spti ayahnya..cewah..dan inila hasilnya....muka dia selamba jek..bila kami dtg menerpa selamba je dia tunjuk tgn dia yg penuh dgn brylcream ayah..muka xbersalah langsung..adeiii…


ok pemenang akn dpt :

-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori Sponser dari Babyumishop
- 1 helai bajubaby bagi setiap kategori sponser dari IT @ RLiiT'S BoutiQe& beuty Centre

Utk peserta bertuah plak dpt
- 1 Diaper Stacker yg dispo

nsor oleh Moms&babyshop


Haa..meh aku nk story sket pasal sponsor2 yg baik hati nk sponsor hadiah contest ni..ade 3 sponsors budiman..


Babyumishop which is ownernya adlh penganjur contest ni..e-shop ni dh mcm 1 stop centre sbb sume bende yg berkaitan ngn motherhood ade..product utama harusla cloth diapers..


suke btl ngn corak2 CD kt babyumishop ni..udah la tantek2..siap ade plak skim kutu ye puan2..hmm bagus sgt marketing umidanish ni..shows tht umidanish seorang yg prihatin.. disamping ingin berkongsi kebaikan CD..dia jg ingin membantu golongan yg kurang berkemampuan tp berkeinginan utk menggunakan CD..good supporter tau..cayala!


ok disbbkan umidanish pn merupakan BF mom..harus jgk ade produk yg berkaitan..iaitu breastfeeding gadjet ..


aku br tau ade pil ASI (air susu ibu)..good supplement I guess for bf mom…ha ni best sket..


diaper stacker..cute2 la design dia..bole menceriakan bilik ank kita kan...i likeee..utk org mcm aku yg xde CD tp interested nk guna..bole gk....beli utk simpan pampers..xpn sumbat menan ank..hehe..aci x:p tp kalu menang contest ni dpt CD..perhaps permulaan utk aku beralih ke CD..who knows.hehe:p




hoho ade lg ok..product Tupperware..umidanish ni aktif jgk dgn jualan Tupperware..slalu nmpk dia buat promo kt blog..hehe..aku suka n tau produk Tupperware ni mmg bagus dr segi Kualiti..design tantek..sweet je..color pn fancy jek..n guess what..dlm byk2 product yg aku tgk dlm blog babyumishop ni..aku minat rice dispenser..sbb First in First Out freshness basis…means tht..beras yg kita isi dulu akn kita gunakan dulu..n sgt mudah sebab dia mc made drawer slider..skali slide = 150g beras..sama mcm 1 pot la..ha kalu nk tau lbh lanjut g ler jenguk babyumishop:D aku nmpk ade set herba ibu bersalin..hmm mcm bole testni lps bersalin adik aQeel..ekekek:p berangan dh:p ok kt babyumishop ade jual produk set bersalin HPA, barut berherba, feminine hygien dan herba pelawas..bio aura water filter pn ade tau..hmm..kan aku dh ckp..mcm 1 stop centre utk ibu2:D

IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Centre..ni plak mcm butik gitu..hehe..butik kesihatan dan kecantikan..yg bestnya kan..main produk dia adlh Eumora Beuty Bar & Krim Payudara Peurafirm..

dr penerangan ttg product ni..ianya natural n safe coz contain of 95% kandungan aktif..ape kandungan aktif tu kena la jenguk blog mamaCT ni..hehe..yg pasti ia sesuai utk semua jenis, penyembuhan dari "dalam ke luar", mengandungi >700 jenis herba & flora dan bole dijadikan sbgai pengganti pembersih muka, toner, skrub, syampu dll.



ehem..nk cantikkan breast bole try produk Peurafirm effects..ha kebaikan n details produk ni ade explain dlm blog IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Centre..kalu korang terjah blog tu korang akn tau in depth pasl product tu n who knows..akn terbuka plak hati korang nk cuba..hehe:D cuma 1 nk highlight yg bestnya…mengikut kajian university chulalongkorn Thailand, product ni bole enhance breast size up to 80%..ha..anyone interested..ekek:p ok tu produk kecantikan..produk kesihatan pn ade gk tau..


ECPI..sume org tau kot ape tu ECPI..dia combination of water treatment system dan gelombang electromagnetic which will produce air yg sgt unik utk mengekalkan kesihatan..combination water treatment tu RO, alkaline,ionize n ultra violet…n nk menghasilkan air ECPI tu dorang gunakan physic method atau hukum fizik..ha..aku ade gk blajo fizik dulu tp xsempat plak blajo cara buat ECPI ni..ekekek:p ok last but not least..ade man, ladies n kids cloths..design dia mmg trendy..xleh tunjuk la camne design dia..korang kena tgk sdiri kt blog IT @ RLiiT'S BoutiQe & Beauty Centre..hehe.


Moms & Baby Shop dimiliki oleh pn lailati mohd..n 2 main products adlh cloth diapers dan ju matte 5..collection CD2 yg comel bole didapati kt Moms & Baby Shop..n best part..ade produk pelansingan badan..haaaaa..



produk ni mmg famous..jus matte 5 - Jus Diet Mate 5 formula..kalu minum jus matte 5 ni bole mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan kabohidrat kepada tenaga … kalau korang nk tau those 5 factors merupakan faktor utama di dalam pengurusan berat badan…ha dia ade bg tips pemakanan smsa mengamalkan jus diet ni..korang jenguk tips dia kt Moms & Baby Shop..good coaching.. :)



last but not least..ade susu kambing..and ianya dlm bentuk powder..puan pemilik e-shop ni ade cite details pasl produk ni..jenguk2 la ye Moms & Baby Shop.



I'm done! good luck anak ibu.. :)



p/s: giler panjang aku menjawab..mcmjwb exam dh ni..ekekek:p


IMG_3197

~korang rs gbr ni funny ke? ~


Related Posts with Thumbnails
 
Designed by Whitey Mommy