Thursday, January 21, 2010

animal safari

Assalamualaikum..




ehem..last day kami g terjah animal safari plak..for me yg mmg 1st time mask safari (hehe:D) aku rs experience ni sgt excitement..xsama mcm g zoo..just bole tgk dr jauh je binatang2 yg liar..tp kali ni..naik trak dia n lalu kt kwsn those wild animals..ouh i likee..mmg dpt berdepan la ngn depa..cuma xdpt bersalaman je..ekekeek:p


IMG_4793
~masuk2 je animal safari dh kol 10.15am (kot)..its time for elephant show..so trus je la mask..n mmg tpt show nya pn dkt entrance jek..~
IMG_4822-tile
~giler comel la tgk elephants ni dance..sgt trhibur..msti jenuh nk train..~
IMG_4827
~lps abis je elephant show..kami ikt je flow mane depa ni pegi..rupenye Q utk naik shuttle nk mask safari..mulanya ingt mls nk naik sbb kami bw stroller kan..so ingt nk jln je la..ouh rupenye dlm tu mane bole nk jln kaki..kalu nk kena ngap g ler..hehe..plus laluan yg sgt adventure..naik shuttle mcm naik roller coaster dh..hehe..seb bek ler stroller bole tinggl kt station..~
IMG_4861
IMG_4859
~see ini bdk kecik..mula2 je excited..masuk je kwsn safari tu..nangis lagi..adeiii..cengeng btl la ankku ini..~
IMG_4866-tile
~mcm2 animal ade..n yg best tu..xmcm zoo yg letak 2-3 ekor je natang..tp kat sini mmg meriah..byk ekor utk each type of animal..sonot la layan perkampungan binatang ni..~
IMG_4887
~perghh layannn..best giler tiger ni berendam..mcm2 location tiger ni merayau..ade yg ats trak..ade yg kt batu..well kwsn luas utk dorang berkeliaran..n shuttle kami just lalu je kt kwsn tu..tp safe la..sbb shuttle completed berpagar..hehe~
IMG_4910
IMG_4920-tile
~aQeel bergurau senda dgn horse..main acah2 plak dia..haha~
IMG_4917
~sile jgn pedih mata ye tgk byk gbr kami ber3..kt sini kami guna khidmat mr tripod..hehe..mudah je..mula2 tu posing ala2 sopan je..tp rs mcm xbest plak..so ape lagi..buat crazy pose la..hehe..~
page
IMG_4944
IMG_4948
IMG_4946
IMG_4952
~sekian saja aksi giler2 kami..ouh..seriously ..we had fun n we really enjoy our day...alhamdulillah..syukur dgn kegembiraan yg dipinjamkan oleh Allah..~


last but not least..pengembaraan kota bersejarah.....in next n3..hehe


p/s: for info..kami guna continous shoot (5x)..sbb tu position sama tp aksi berbeza..hehe..sonot n lucu..xkisah dh org pandang..ahakss

45 comments:

Mama_Aqish said...

hu..hu...naper aqeel nangis...takutkan minatang tu ker???@ dia sian tengok minatang tu dikurung???kih...kih...bukan main lagi possing mak bapaknyer ek....awat aqeel dok kat dalam stroller jer....nape tak jalan2...tak bawak kasut ek????he...he...he....

mama tisya said...

naper aqeel nangis tu...ibu marah ke...hehehhe..amboi2 kemain lg pose itu...suka tgk yg gelak2 tu..tiga beranak tgh bergumbira..cun2

Farra Dhelina said...

kak, nk jgk si aqeel ni pandg cmra yehh.. klu mirza..alahaiiii..bukan main ssh..

tgok pic akk bertiga tu, elok je dak aqeel cenyummm!! encemmm!!

one hpy fmly yeahhh!!

tak saba nk jumpa aqeel kat gathrng akk tu nnti..

* da gtau hubby, dia mcm nk pgi! yeay!! ;))))

MRS. K said...

wahh.. cam best je situ.. harus terjah 1 day

momguess said...

skali lagi ko buat den jeles
sobsobsob

ibu damia said...

wah...i like the"gila2 pics"....realy have fun lorr..

p/s: ayu dah banyak kali gi situ, tapi tak pernah lagi bawa aleesya + ayyunie ke situ...nov ari tu gi pun tak sempat bawak..kene repeat gi ni...

zura@iwan said...

aqeel ni potong stim tul..g nanges lak...dia takut ke wei...hikss

halamak haku tgk picca korang btiga mmg fun la wei...jeles haku...nk gmbr btiga gk...huhu

zh-ena said...

lawak la gambar suziey n hubby..cute jea

mummyseri said...

huhu sonot juge tgk gambo2 yg last ..mmg hepi family..

wantie said...

Ala aqeel nngis kejap jer tu. ha.. kan dah main acah acah ngan kuda tu...

gambor korang bertiga tu memang happy giler... kena bagi kedit kat Mr. trippod nih...

naurah makwa said...

awat aqeel,teriak..kak,lawola tudung akak..

naura klik ur nuff..

mamalieyna said...

wow happening nampak! sampai nangis2 aQeel ye..hehe..layan pic je pun dh leh rasa ke'best'an nye...en tiger tu yg tak tahan tu..huhu..gerun weeh, tp teruja kalo leh tgk dekat ni..selalu g zoo tgk jauh2 jer..

gambo2 pun best! ceria gituw! ^_^ ..tmbh layan pic aQeel yg kiut tu..!

[-suziey-] said...

mama aqish:

hahah..dia tkt sbb xpnh naik kenderaan camtu..bersangkar..ekeek:p

kasut dia ade kt bwh stroller tu..tpsj xkasi dia pakai..sbb nnti xlarat nk kejo dia je..dia klu dpt tanah xheran dh..main jaln je ikt rentak kaki dia..nnti kami yg ilang tumpuan asyik kejo dia..hehe..dia pn selesa dok dlm stroller tu..layan tgk binatang..xpenat

[-suziey-] said...

mama tisya:

xla..bkn sbb ibu dia marah..tp sbb dia agk takt dgn new environment..ahaks..

hehe..mmg hepi sgt..sonot plak pose giler2:p

[-suziey-] said...

farra:

aah dia kalu bergambo ok la..mood ok..tgk kamera..kalu xok..dia buat dek je..ibu ayah dia yg skaan posing.ekek:p

hehe..alhamdulillah..small happy family:)

waaa best nye dh dpt green lite..xsaba nk jmpa farra n the kiddies..hehe

[-suziey-] said...

mrs K;


best safari ni..mmg best sbb tgk dr dekat..xrugi pegi..hehe...terjah tau!

[-suziey-] said...

momguess:

alorr ape yg jeles nye..nnti ko g ngn p tam ok..tunggu dh kawen tau..ekeeke:p

[-suziey-] said...

ibu damia:

la ye ke..sabo je..ha bawak la dorang g..msti dorang suke.jgn nangis cam aQeel sudah..hehe..

skali skala buat aksi giler2 remaja best gk kan..ahaksss

[-suziey-] said...

zuraiwan:

tu la potong btl aQeel ni..bole plak dia nangis.dia tkt la wei...adeii..

aah mmg kitorang tgh fun sgt mase tu..tambah ngn mood aQeel yg ok..xbuat hal/..lg la sonot:p

sabar ok..nnti akn tiba masa ko utk brgmbr ber3

[-suziey-] said...

zh-ena:

haha..bila tgk balik rs lawak plak..tp xkisah la janji enjoyyyy..hehe

[-suziey-] said...

mummyseri:

hehe..alhamdulillah..small happy famili..:)

[-suziey-] said...

wantie:

haha..dia nangis sepanjang naik shuttle tu tau..dh turun je elok diam..adeiiii..

hehe mmg kredit to mr tripod la..hehe

[-suziey-] said...

naurah:

dia takut la naurah..xpnh naik shuttle berkandang camtu..hehe

lawa ke..hehe..thanks :p
thanks for clicking:)

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hehe..mmg happening..hehe..aah best la mama..bw arif..msti dia suka tgk animals..sonot dpt tgk dr dekat..

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.wahh sakan bejalan!;p

CuTeMiUt78 said...

wah.. sgt seronok la.. blh masuk safari... ish.. bila nak bawa mirul g sana plak ni..

[-suziey-] said...

intan:

hehehe..sakan ler dh abis exam..

[-suziey-] said...

cutemiut:

hehe..sonot masuk safari..g bw mirul cpt..hehe

ALoNa [CintamaniszLite] said...

Ni nampaknya suziey ngan hubby yg terlebih enjoy ni, ngee..

Masuk safari tu mesti rasa mcm kat afrika, ada tak suziey?? akak taknah masuk sini lagik..tu yg tak tau, hehe..

Tp...akak mmg suka tul tgk gambar rimau berendam tu, cantik sgt....

[-suziey-] said...

alona:

hahahaa..aah kami plak yg terlebey enjoy..ekkek:P

aah kak..masuk safari ni mcm rs kt afrika..mcm crocodile hunter plak.ecewah..berangan:p

tula..nmpk feel je rimau tu berendam kan:p

MaMa aYiN_FaSHa said...

cian aqeel..dia takut ek..ayin lak dia gi nangis time wild west show tu..dengor bunyi senapang jer terus nk balik...huwarghhh!!!..jenuh aku pujuk dia coz aku yg terlebey nk layan..muahaha!!!

Gieyana said...

bestnyer tue..nk terjah gak la nnt one day..hehehe...

betui tue..posing bertiga mmg best!

Nana said...

aqeel mana kasut?gajah curi ek?hehehe..slalunye kan klw tgk blog org tepek gambo byk2 sy tgk sekali lalu je tp sebab seme gambo ni cantik2 kan sy belek satu2 smpai gambo pasir pun sy belek hehehe

Mrs. Adz said...

aqeel..jgn nangis lagi ye..nanti eisya datang selamtkan aqeel..hihii..

cun semua pic ni..nampak tul ko enjiy dalam pic ni..syokkan kalau dapat habiskan masa dengan family ni..wei,mcm ne pic ko ni jadi besar je..akunye kecik je

Intan said...

Suke tgk picca uols bertiga, nampak fun and happy je :D

Betul lah suziey, naik shuttle tu fuuuhhh mcm naik roller coaster je rasa...mcm nak tercabut je jantung ni. Tak sangka mcm tu skali...hu hu.

P/s: Nak tny, suziey capture gambar rimau tu nampak dekat je...pakai setting close up ke or ada beli lens tambahan nie?

gee ryder said...

wah gi jejalan melaka ke...syoknye..
ada unta lg haha..
teringin gak nk bwk aqeel pgi nti

aqeel menyengih jer..xsdr yg ibu dia duk posing tembak2 hehe

mummy_ayu said...

cantik pic pic u..!!! napa aqeel nangis? takut ker? sian dia...best kan safari tu, mcm stiil sama je..nanti nak bawak iris plak..ok gak a'famosa resort tu as a tempat for family holiday kan?

[-suziey-] said...

mama ayin:

ieda..aku xtgk wild wild west show..hahaha..mls nk tunggu..la ayin pn nangis yek..seb bek xbw aQeel..kalu x nasib sama la..ekeke:p

[-suziey-] said...

gieyana:

ha terjah ..jgn xterjah..hehe..mmg best giler bergmbr ber3:p

[-suziey-] said...

nana:

haha kasut dia gajah dh makn..ekeke:p kasut dia ade bwh stroller tu..klau kasi dia pakai dia nk jln..xkan nk duduk dlm stroller.hehe..

ouh ye ke..hehe..nape suke tgk pasir ke? suka tgk xpe.jgn sakit mata tgk gbr2 kt sini udah:)

[-suziey-] said...

mrs adz:

ecewah..eisya nk dtg slmtkan aQeel..ekek:p malu je aQeel ni tau..hahaha:D

hehe..aah wei..enjoy giler holiday ni..maklumla..dh xjadi student..kalu x tu dok terpk2 esenment la exam la..haha

[-suziey-] said...

intan:

aah mmg having fun sgt..hehe..otak xserabut..ringan je..so enjoy la..hehe.

ha tu la..mcm naik roller coaster tp best la kan..kadang tu seram gk..tkt shuttle tu terbalik ke..kandang terbuka ke kan..ish seram:p

[-suziey-] said...

gee ryder:

hehe..ade unta di apdang pasir la..ekke:p
haha tu la..dia pn dok menyengih..ibu sakan kt blaakng posing
bw la kak gee..mmg sonot..

[-suziey-] said...

mummy ayu:
thanks..aah aQeel tkt naik shuttle tu..hahaa:p

aah mmg best safari tu..nnti bwla iris..msti dia layan..jgn nangis cam aQeel udah:p

aah agree..a famosa resort sesuai utk holiday 1 famili..mmg fun especially water world n animal safari..cowboy town xsure sbb kita g awal sgt..hahaaa

Ummi Salsabila said...

oh,aqeel..kamu sgt2 ensem! aunty tergoda..hihi

suziey,nice pics..nak tny, xberat ke bila nak upload pics ke blogspot ni.dslr msti bsr kan.

p/s: nnt aufa nak pi cuti2 sana lak la.

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio