Thursday, January 14, 2010

haaaa ge ge alolo

Assalamualaikum...




halloooooo...hehe..sgt ceria mood aku di pagi hari ni..hehe..maklum ler..esok nk g holiday dgn yg tersyg...mlm td plak baru lps dating ber3 (erkk) ngn yg tersyg jgk...ouh sgt heaven perasaan ni..syukur Alhamdulillah..syukur sgt2 dgn nikmat kebahagiaan yg Allah beri ni..smga aku sntiasa jd org yg bersyukur dgn nikmatNya...dan org yg tabah menghadapi dugaanNya..amin...




ok back to d topic..mmg lately aku dh pasan aQeel's improvement in talking..dia dh pndai nk sebut 2-3 wording..bkn sukukata tau..wording..which aku rs good improvement..kalu cite improvement dia mmg 3 hari 3 mlm xabis..cuma just nk story hal mlm td...




on d way balik dr MV..dgr la radio sinar fm..pasan x kak engku pnya tagline.. "haaaa haaa..jaga-jaga..i followww" ...si comel ku ini dgn muka selamba sambil pndang ke luar tingkap dok ikt la ape kak engku tu ckp.. " haa haaa..ge ge..alolo" ekekekekek...aku rs nk guling2 gelak..comel banget....adeiiii...




setiap ape yg aQeel dgr dia akn ikt je..kadang tu..sgt gigih aku tgk dia nk cantumkan ayat2 dia..haha..aku n hubby sntiasa ckp yg elok2 je dpn aQeel..spya aQeel akn terikt dgn budaya berbudi bahasa..cewah bole gitu:p




smkin hari smkn menghiburkan telatah aQeel ni..smkin noti pn ye jgk..haha..adat la tu kan..haiii la anak....kau la racun kau la penawar..



smga hari korang bermula dgn keceriaan :)




p/s: to fara..n also rakan2 lain yg aku syg...hope korang sabar ok..xpe..let it be..aku xkan delete mane2 komen yg busuk..wlupn sakit mata baca tp jgn dilayan..n ingt..wlau mcmana marah pn kita..jgn smpai kita mengeluarkan kata2 kesat sesama kita..senjata org mukmin adlh DOA..istighfar dan jgn kosongkan hati kita dr sntiasa mengingati Allah..silent is wise babe :)
p/s2: smga holiday aku berjalan dgn lancar..insyaAllah..amin :)

31 comments:

MRS. K said...

selamat bercuti...
oohh... saya pon rasa nak pegi cuti2 mesia la.. cherating sounds gud!

CintamaniszLite said...

Huhu..kiut..mmg kiut. Baru bc citer ibu dia tu..kalo akak dgr dari mulut AQeel sendirik...mau cubit2 pipi dia..

suziey..leh ler wat kat tajuk follower blog suziey ni..
Ge ge..allolo..

haha

QuEeN Of 2 Heroes said...

sy dpt bayangkan....mesti comel! ^_^

Mrs. Adz said...

klakar la..klu aku pun sure ketawa punya la..jeling menggoda lagi aqeel ekh..

selamat bercuti ye puan suziey..moga selamat pulang kembali bekerja ye..

momguess said...

hahahhaha
sunguh kiut
xsabar nk tungu ank den

silent
silent
silent

ko dan aku tau....
yeehaaaa

Cik Anie said...

selamat bercuti....

♥ QaseH ♥ said...

aQeel nk bljr ckp la tu....hehehehe

lawak2,,,,haa haaa..ge ge..alolo

NurulAin Samsuddin said...

alolooo...
eeeee,,msti comei...

happy holiday kak suziey..
slamt pergi n selamat pulang ea..
take care..

iem said...

selamat bercuti...
wah best nyee nk bercuti gak...

Hezesuze said...

holiday wat anak latuh...ahaks!

uik nape muka aqeel cam berkerut semacam jek?? hehe

slmt berholiday...yehaaaa!!

naurah makwa said...

wah,..bahagia gitu...mulut si aqeel ni mesti semakin pot pet kan..huhu..bestnya dgr budak2 kecit bercakap!

mamalieyna said...

eeeiii cumeelnyee...sedang membayangkan..haaa..gege..alolo... ^_^!

sonotnyer, tak sabo nk tnggu si comelku seusia aQeel, pandai bercakap! :)

mama tisya said...

mmg kalakar kalo dgr ank2 kita tgh nk susun ayat ni...yela depa tgh berusaha nk ckp ayt tu pjg...tisya pn dh bole ckp ayt pjg skit tp tunggang langgang susunan tu..tp kita sbg mam tau la apa yg cuba dismpkn kn...

wantie said...

kalau era & emran buat program gu gu ga ga era.

ko leh ler buat ga ga alolo plak. mesti kelakar bila aqeel sebut perkataan tu dengan suara comey dia tuh...

kalaudapat dengar dia ckp mesti lagi best...

Nana said...

hahaha..kak lawak la aqeel sama mcm damia...skang suka tiru apa je yg dia dengar dlm radio or tv.

paling dia suka iklan celcom

BERBAYOI...BAYOI....ahahahahah

UmiDAnisH said...

huhuhu, selamat bercuti2 sakan.. bestnyer.. eh aqeel cumei ni, mesti cute bunyinya.. si danish ku suke cakap apelaaaaa... hihihhi sume nyer dia aaaapelaaaaa...

alfa juliet said...

memang banyak word yg boleh mereka sebut menjelang 2 tahun....mengaggumkan

ibu damia said...

sama kes la ni ngan aleesya...so sweet kan dengar budak2 petah bercakap ni....walaupun sometimes buat2 paham jer apa yg diaorg cakap..

p/s: paling suka berborak ngan aleesya masa dalam tepon ngan tgh drive...memang dia layan habis lah kitacakap apa,,,

Sidratul Muntaha said...

suziey..
ko share ape ina?
ni buat aku rasa lain macam ni..

atty's said...

mesti besh aqeel dah pandai ckp ..nanti kalo dah lancar jenuhlah ..mamanya nak layan ..
happy holiday suziey ..

Mak Su said...

slmt bercuti2 sakan suziey :), moga2 cepat ler bertambah vocab aqeel tu :), prektis makes perfect katanya :)

PadNani~~{@ said...

hikhik..sungguh comel bunyinya:)Aqeel bijak!

epi holiday suzie n family..hve safe journey!:)

zura@iwan said...

kahhh....lawak ciut la aqeel nih..kalu haku dgr sure haku pon gelak guling2...hikss

pstt; slmt bcuti2 yer..

mamamiera said...

BRAVO aqeel!!
aqeel lawak tp bijak..
go go aqeel!!

*masih x dpt lg dong!!!

gee ryder said...

holiday kemane tu? bestnye!
enjoyyyyyy....

ieyza said...

comel sungguh anak awak....sejuk jer mata memandang...suka laa tengok...

Farra Dhelina said...

haa ge ge alololoooo..haha klako la dak eqeel ni..

ye kak..betul tu.. 'ank kita adlh wajah kita'

so klu kita ckp yg baik2 dpn dia,dia pon akn ikut ckp yg baik2 kan kak..

smlm ckp dgn hubby,ank kak suziey da pndai semayang,hubby ckp..yela..dia ikut makayah dia lah sbb tu jd mcm tu..pndai semayang.. ;)

pndai betul budak aqeel ni .. ;)

anywy..happy holiday ye kak.. :)

Intan said...

Happy holiday dear...

He he...lawak lah aqeel...mmg cute je kan bila depa nie dah mula nak combine2 ayat nak ckp. Susah tul kengkadang tu nak faham spi sometimes tu dia leh marah coz kita tak faham apa yg dia ckp....adeiii :D

Go go aqeel!

mama_umar said...

aqeel & umar kan sebaye kan,dekat2 je bday diorg,bab susun ayat ni mmg kelako la klu didgr,kite as parent mmgle bangge & kdg cume kite je phm,skg ni fasa nk berckp budak2 nih

Mama_Aqish said...

same la dengan aqish....mulut dah mula becok...kengkadang siap nyanyi2...dengar macam bahasa siam pun ada...hu...hu....tak yah hantar kelas tuisyen pun dah pandai cakap siam gitu...

CuTeMiUt78 said...

oh.. nak g bercoti2 gak ya.. selamat bercoti utk ko sekeluarga..
eemmm memang kan.. budak2 ni skeee ikut apa yg dicakap.. sebab tu..kena cakap yg baik2 je kan

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio