Thursday, January 7, 2010

selera malam yg mematahkan selera aku di mlm itu...


Assalamualaikum..


ok kesinambungan dr ronda2 tepeng sentral...lps dh penat tu..kitorang g soru plak..konon nk mkn steak..cewah...so g la restoran ni..org ramai..msti sedap pnya nih..hmmm..ok la..not bad tp masyaAllah pnyala lembss...lama giler kitorang tunggu foods..ade 1 big famili beside our table lg lama tunggu..usah kata food xsmpai2..ayor pn deme xanto dulu..ate mengamuk ler ...they all blah jek g tpt lain..then br terkedek2 adik pelayan tu bw sedulang air dorang..terpinga2 adik tu tgk xde org dh kt table tu..foods yg dorang order tu xcancel pn..xtau ler ape jadi..elokla tu..pengajaran utk tauke kedai tu..



IMG_4187

IMG_4193


IMG_4200

~uncle yong ni order kt stall outside frm the restaurant..smpai dh licin..food xgk sampei..adeii...anyway..thumbs up to bro uncle yong ni..mmg lazat..~

IMG_4220

~padahal aku order chicken chop ni je seketul..chicken chop ni pn xsprti yg aku gmbrkan..kalu kt kl chicken chopnya roasted...tp ni jenis yg fried...ke mmg ni chicken chop sbnr.????.dr lapo giler smpai sebu dh aku rs bila food smpai..nk mkn pn xde selera..tp xnak membazir..telan je la~

IMG_4217

IMG_4219

IMG_4207

~2 gelas ice lemon tea aku order..pnye la lama tunggu chicken chop aku tu sampai~

IMG_4213

~aQeel ngn carrot susu nya..as usual :)~



p/s: sape org tepeng msti tau restaurant ni..see..dia buat hal camtu..aku story dlm blog..abis satu dunia baca..(ni ayat penyedap aku jek..xde mane 1 dunia bc blog aku..ekeke:P)




22 comments:

iedaLUVsham said...

sabo...mane leh sabo kan!! hahahah!!! kalo ieda pon marah jugak, geram lamer giler menunggu ;p

[-suziey-] said...

ieda:

hahaaaa..tau xpe..hangin 1 badan

MRS. K said...

tak pasan ar kedai tu kat mana? kat belakang bomba ker?

Anil Wanina said...

penah kena cam tu gak.. tp dok cakap kat diri sendiri.. sabo.. sabo.. ramai orang tu kot.. dia tak cukup pekerja.. tp takkan sejam pun makanan tak siap2.. husband g kat dapur tanya dorang.. makanan kitorang bila nak sampai? time2 tu baru sibuk nak kuar ikan, goreng sayur.. weng tul.. serik dahh...

Mrs. Adz said...

lepas ni,kepada semua tokey kedai,kena layan elok2 la pada blogger ni..kalau tak memang akan di canang satu dunia..bahya tu..kena suh dia main dinner dash la..

ibu damia said...

biasalah tu..dah biasa terkena ...terutama kalau time public holiday ngan weekends....

serious ckp yg chicken chop tu nampak kurang menyelerakan....mungkin sebab dia style fried kot...

E.L.I.Z.A said...

hurmm semua org x suka tggu lama kan..kdg2 tu kedai yg ramai org x semestinya sedap hahah ..sbb ada la kt kajang ni, punye la ramai org kt situ, foods dia hampeh

moral of the story:
kalu rs nk mkn cepat, p mkn kt kedai yg x ramai org wakakakka

mamalieyna said...

habis la merudum perniagaan rest tuee...gara2 kuar kt blog pn suziey nih! ^_^..

cian..mmg bengang kan, bape kali dh terjadi kt daku nih! pepun terpaksa sabo,tak reti nk marah2 ni..

Nana said...

mak aii klw dah smpai oder 2 cwn air tu mmg bole bayangkan btapa lama nye tunggu makanan sampai.klw saya kan..tros saya cancel klw dok lama gile xsampai2 juga.selalu wat gitu hehe

ppb_ppkp said...

seyes.........very lembapssssssssss.
saya serik dah mkn kat sini..
uhuhuhuh.
suka mkn kat tepeng..kat belakang bomba..situ sodapppp

Cik Anie said...

SUZIEY..
YG BUAT TERLIUQ NYER TGK GAMBAR SEBESAR ALAM TU.. YG TAKDER SELERE JADI ADER...

zura@iwan said...

owhhh aku tak penah try lg la...p tepen pon bleh kire..hikss...

lembss aku pon tensen..ngah lapar plak tuh...sbr je la...

NurulAin Samsuddin said...

hurmm
ain ngan fmily pn pnah gak kene mcm 2..
rase nyer 2thun lpas kot,
mase 2 nk bbuke puase...
lg la hangin...
perut da jgn ckp la..

lmbt gilerr service nyer..
org yg dtg lg lmbt dri kite org da dpt
kiteorng gak yg xdpt2,walhal da dkt 1 jam tggu..
mama ain pn mgamok la,trus g kat casher byar duit air je...
lpas kiteorg da blah mcm 2 je,nmpak 2 3 fmily yg xdpt lg pn bngun gak...
hahaha
kiteorng pn gelak2 la dlm kete..

2 sume nyer jdkn pngjarn kat kedai2 yg mcm 2...

AshAnas said...

uh, kejadian sama turut melanda kami... mcm tsunami melanda plak... tp mmg nak tsunami pun sbb makan tepi laut...
dkt sejam kitorg tunggu, anas sampai boring... pelayan tu asyik dtg kt meje kami, 10 min lg ye...
10 min ke bende, 100min kitorang tunggu, x sampai2, kitorg blah je... tp kwn hubby baik, gi byr air yg dh sampai tu... patutnya xpayah bayar, biar diorg rugi coz dh buat km kebulur... haha...
ups, meluahkan perasaan kt sini plak...
pendek kata, tension kn kedai lmbbs cmni...

Mama_Aqish said...

hu..hu...makanan nampak cam menyelerakan tapi servis tak baik...dia ada caj service tax tak...kalo ada lagi tak aci kan....bagi dia TIPS la camne cara nak layan customer....

neezareef said...

aku penah gak alami situasi restoran lembab camnie...x igt kt mane..kt PD x silap..jgn kan mkanan air pn non ado smpai...

mummyseri said...

ye lahh suzie kat sini pon ada..kdg2 terkena..tp syg punya pasal trpaksa la mkn jugek..tapi bile da tau servisnya cam tu mmg tak g lg da situ..

ingat2 lupa la kt belah mana restoran ni yek..

CINTAMANISZ Lite said...

haha...Selera Malam ni kan..hmm..nak bergosip ler pulak..hehe
Mmg kurengg ler. Dia ada 4 cwgn termasuk SM Heritage kat Tpg Sentral tu. Yg ok antara 4 tu...kat dpn kem askar Kamunting tu..haa, yg tu ok sket. Yg tu...kak sulung dia yg handle.
Yg Suziey gi kat Kamunting yg ni..adik lelaki dia yg handle.
Ada lagi satu..kat Balai BOMBA Tepen. Yg tu..adik pempuan dia yg handle. Al-kisahnya..bisnes ni bisnes mak pak dorang. Asal kat Pasar Mlm Taiping.
Bila pasar malam tu dh dirobohkan dn dijadikan Plaza Perbandaran..dorang bukak restoran.
Jadi..3 beradik ni ada modal ler kot nak bukak sorang satu SM..hehe.
Cenggini ler.
Nak meniaga..nak meniaga sgt..tp mcm apa je. Mahal lak tu.
Chicken cop yg suziey makan tu kan..yg segera punya. Yg kita leh beli kat pasaraya then balik goreng taruk sos lada hitam sendiri, haha. Goreng je french fries..leh jadi cam yg dorang wat gak.
Keta tokey2 dorang..mak aii..dasat2..honda jazz, honda accord yg baru2 tu berkilat2, haha.

Kalo nak lagi mahal...gi makan kat SM Heritage kat Tpg Sentral tu, hehe. Siap service tax 10%, huhu..cuma kelebihan kat situ ada wi-fi aje.

Akak kalo makan kt Selera Mlm..akak lebih suka gi yg dpn kem tu. Yg lain..jgn ler. Wat darah kita mendidih je.

Haa..sikit punya pjg komen akak. Mentang2 ler dok Tepen..hehe

Farra Dhelina said...

huhu semlm baru pas mkn chcken chop..ye sy pun tak suka jenis yg fried pya..tak sedap kan..sbb dia kering..

suka nya tgok bbir aqeel ni..pink! encemmm ;)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

rasanya kena tukar nama kedai jadik SELERA MALAP kot....hihihi takpun SELERA MALAS...kita tengah ade selera nak makan depa plak malas nak wat servis...so combine dua tu jadik SELERA MALAS...huhuhu :P

Hezesuze said...

kalo akak da blah da...
tp tgok gak kalo peyut tu lapo giler
haruss tggu gak ciken cop tu..ahask!

xpe lenkali jgn terjah lagik kedai makn tu...muhahaha

atty's said...

kdg menyakitkan hati je ..kan dpt restoren servis lembabs ..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio