Wednesday, January 20, 2010

water world

Assalamualaikum..



smbung lg story holiday aku..klu load sume gbr yg kami amik..mau 7 hari 7 mlm xkhatam..bkn korang je muntah nk baca..aku pn loya2 dh nk buat n3..ekeke:p



ok..next day plak..kami serbu water world..tpt wajib org kata kalu dtg a famosa resort ni..hehe..half day jgk kami spend masa kt sini..gbr2 yg byk ni sume diambil b4 aku trjun dlm air..n i am d only photog of the day la..once aku dh trjun..xsentuh dh abg c ni..hehe..makanya..hanya aQeel n hubby memenuhi memori dslr ku ini..



ok jom layan gbr...



IMG_4692~ade camel kt entrance..water world n animal safari sblh2 je entrance dia..~

IMG_4693
~aQeel posing sakit pinggang dpn camel..~
IMG_4701
~ye sukati dia je nk korek mulut cat tu..~
IMG_4709
~org soh stand properly dia g pose gaya dia..tp still dlm range 3 ft..seb bek..kalu x kena bayo..~
IMG_4711
IMG_4718
IMG_4724
~konon2 xnk ikt kami cross air tu..ala2 sungai kecik la..~
IMG_4726
~sudahnya..sdiri meraung xtau nk jln mana..ekek;p~
IMG_4729
IMG_4732
IMG_4727
IMG_4743
IMG_4744
IMG_4747
IMG_4738IMG_4752
~bw aQeel main slide utk kids..meraung2 nangis sbb bila smpai bawah tu kan air akn berkocak ke muka kita..dia rs lemas kot..trus fobia xnk dh main slide tu..so spnjg kt situ dia buat part time job..tlg kutip daun kering n throw..adeiii..end up..aku n hubby yg giler main slide..adult pnye la..giler sonot..xkisah dh tpt tu pnh ngn kids..kami layan je slide adult yg 2 btg tu..ekeke:p kami x g pn slide yg tinggi giler kt sblh beach tu..mls nk mendaki ..plus letih pujuk aQeel menangis...huhu~
IMG_4758
~mase g mndi kt fake beach xde posing2..sbb mls nk pegang ebg c tgh basah2 tu..aku n hubby siap sewa float yg twin tu..kengkonon nk bw aQeel naik ber3 n pusing 1 kwsn tu..br nk start pusing2..dia g meraung..adoii..sume org tgk..jenuh dok pujuk..tp dia tetap tegar meraung smbil brkata "nak alik..nak alik.." huhu..dok layan2 n pujuk2 spnjang menyusur tu..dia bole titon la plak..mata dh pejam tu sempat lagi.."milk!" aisey..cemana la nk buat milk tgh dlm air ni..haihh..mcm2 hal la aQeel nih....~
IMG_4775
~dlm kol 2 lebih tu..kami pn kuar ler n g jalan2 cari mkn plak..hubby nk mkn nasi..tp kami cari dekat2 jek..pencarian asam pedas melaka kami buat esoknya..hehe~
IMG_4772
IMG_4777
IMG_4785
~menu bese2 jek..hubby nasi campur..aku nasi goreng USA..murah jek..berbaloi2..~


ok..next n3 plak..hehe..
edited: fyi, aQeel giler air..pntang nmpk water..nk main slide n pelampung tu dia yg excited nk..tp bila bw msk dlm air..takut..makanya..santai2 je la..main2 air yg cetek itu..ekek;p

p/s: seb bek 3D2N jek.klau 7D6N..pengsan le nk story..ekekek:p
p/s2: cpt join BLOGGER's FAMILI DAY BANNER CONTEST ...5 days to the dateline..!!




57 comments:

iedaLUVsham said...

ekekeke!! cute lah pic aqell meraung tak jumpe jalan penuh air, hehehe!! :)

** atie + farid + aisyah ** said...

cute nye kaki aqeel... hehehehe.... nak lagi gambo... tak puas tgk... dapnye nasi usa... lapo plak

♥ QaseH ♥ said...

sonok nengok aQeel men air,,,pantang jumpa air yer kak

Mrs. Adz said...

aqeel,nak korek pe tu..nak cuci gigi cat tu ke..hihiii

cutenya aqeel,nasib masih free ye..kalau tak dah kena byr utk 3 org hihii..

rajinnya aqeel keje part time kat situ..kalau ramai mcm aqeel ni,senang keje orang kat situ..:p

ibu damia said...

hahaha...betul2...dah pernah mengalami situasi cam awak...jenuh nak "story"kan citer 3d2n...kadang2 disebabkan malas nak pk balik xtvt yg dibuat, terus tertangguh2 entry tu..

btw aqeel tak berapa gemar main air ke? wahhhh...kalau aleesya + ayyunie, yg slide2 tu lagi dia suka...ibu dia ni lak yg penakut nak main adventure2...

mama tisya said...

aqeel tknaik ke camel tu...???beach yg mandi manda tu mcm kt gambang jugak...sama plak aqeel & tisya tk brp suka ngan slide tp mama nye paksa gk ...hehehehe

UmiDAnisH said...

bestnyer dia main air.. paling cute bila bole plak dia tertido then minta susu tu, wakakaka.. aqeel2..cute noh mu ni la

zura@iwan said...

sian ko & hb x de sapa nk jd photog noh....brp hengget masuk kt cini wei, lebey kurang rm20 lebey ke?

ita cutevirus said...

suziey...

cantik gambor kan... mane tak nyer pakai dslr.. kalo cam ita pakai cik nokia sezen, tak secantik itew...

meriah tol asam pedas & nasi goreng usa tuh...

iissshhh... suziey neh... cite pasal makan jugek lagik...

[-suziey-] said...

ieda:

hahah..tu la..dia blagak la konon.nk jln sensorang..ekekek:p

[-suziey-] said...

atie:

hehe..tu blm tgk kaki ibuaQeel..hahahahaha..ok ok sabo..nnti load gbr lagi..ade byk nih..ekeke:p

[-suziey-] said...

qaseh:


aah aQeel mmg pantang nmpk water..suka no main..tp kalu air tu bole memudaratkan dia aka buat dia mcm lemas..dia fobia..hahhahaha

[-suziey-] said...

mrs adz:


hahahaa..dia nk cabut gigi cat tu..haha..emm tu la..seb bek ler x leih 3 ft..aQeel ni mmg jenis tinggi aku rs..baru 2 thn 2 bln..dh 3ft ngam2..

mmg untung wei pekerja tu..aQeel tlg kutip daun kering..ekek:p

Hezesuze said...

alamak! afamosa tu jek akak lom terjah lagik....hehe

wah sonoknye aqeel dpt men air...psstt xkan pic kaki pun nk amik...hahahaha

[-suziey-] said...

ibudamia:


hahhaa..tu la pasal..sblm jadi basi..kena cpt2 abiskan..ekeke:p

ouh terbalik plak ye..ibu dia plak tkt adventure2..hehe..hope ayah dia brani..

[-suziey-] said...

mama tisya:

xnaik pn camel tu..ala aQeel tu tgk je brani..kalu baawa naik bertuah..meraung kejenye..so baik xyah..rugi je..ekek:p

hahaha sian tisya kena pksa..

[-suziey-] said...

umi danish:

hahha..tu la..dh pejam mata nk titon smepat lagi mintak milk..adeiiii

[-suziey-] said...

zura:

ha tu la..tp xpe..seb bek ade mr tripod..cuma kt water world ni maleh la nk bw tripod..leceh..

water world ni masuk je rm35..tp aku pegi ngn pakej..so dh byr siap..tp mmg tu jgk la regenye..heehe

[-suziey-] said...

ieta:


hahahaa..ala nasib sy je baik ade dslr..kalu xde dslr..ade kamera besa pn xpela..at least dpt gk amik gbr kan:)

hehe..sori..tgh puasa lg ek..seb bek xtunjuk bk2 gbr mknan:p

[-suziey-] said...

heze:

ha ape lagi..terjah ler..sy plak bukit merah xterjah lg..padahal sekangkang kera je dr kg..ekek:p

hehe..kaki itu seni..ahakssss

zh-ena said...

cute jea aqeel nangis tak jumpa jln hehehehee

Mama_Aqish said...

wah....bestnyer...dalam sonot2 tibe2 nangis plak lil hero suziey tu ek...kali ni tak de plak possing sakit pinggang...

CuTeMiUt78 said...

aaahhaakkss.. lawak la aqeel.. punya la semangat.. tapi bila masuk air.. blh plak nangis ya..

Ibu Aqil-Aqilah said...

wah bestnya.. pernah gi tapi masa tu Ahmad Aqil baru nak masuk 8 bulan.. x berapa best coz asyik nak dukung je.. Insyallah nak repeat back.. Ainnur Aqilah pun dah pandai jalan... :-P

Farra Dhelina said...

wat?? lOya2???? hahahaha...

puas btOl tgok gmbaq kat cni! chantek2!! sukaaa..

sama lah si mirza dgn aqeel..pantang nmpak air!!

ku nk join kontes banner tuh..tapi ku tak kreatip lah kak!! ;p

pndai eyh akk amik gmbr!! ;)

mamalieyna said...

heheh..meraung jugak dia..ciann..! pepun best eh, main2 ayoo..makan2..releks2...weeh bila ler time daku nk tiba ni, jenjalan makan angin! huhu..

sukaaa pic2 kt sini, bes0 plus law0 modelnye..aQeel encem! ^_^

adda said...

terliu tgk makanan tu.. lapo la plak hihi..

best woo cuti2 malaysia. release tension kan

momguess said...

aku xtau aqeel yg ensem
or parents die yg comei
sbb gambar mmg blh buat kan aku xtido
cun giler ko
gambar den nnt ko jgn lh close up sgt iyo

Noy said...

cantiknya bulu mta...pakai revlon ker? :)

EIJAM'S FAMILY said...

mmg xdinafikan aqeel yerk bulu mata mmg cantik plus putih lar tue klu masuk dalam air lagi ler bertambah ebu dibuet yerk.. sian kan xde gbr cik suziey comot.. hahahha

wantie said...

Memang best kalo dapat gi coti moti cam gini yer..

Naper tak nek unta tu? Bukan senang nak dapat nek unta. Since ada kat situ nek her la.

Kalau tak ko kena gi fadang fasirrrunnnn.. baru leh jumpa.

mummy_ayu said...

mcm pernah ku pergi je..he he he..waktu ayu pegi kolam air tu tutup..mandi kat kolam yg ombak ombak tu jer...jelous nie..dah la suziey dpt mkn asam pedas sedap..

[-suziey-] said...

zh-ena:

hahahaa..tu la..dia blgk sgt konon xnak jln ngn kami..ekek:p

[-suziey-] said...

mama aqish:

hahaha..nangis tu sbb kitorang saje sakat dia..ekek:p ade sket posing skit pinggng cuma xamik full..ekek:p

[-suziey-] said...

cutemiut:

hahah..tu la..kat darat je semangat..bw masuk air meraung..adeii..spoil btl

[-suziey-] said...

ibu aqil-aqilah:

hehe..sonot..coti ngn yg tersyg kan..hehe..emm pnh rs pengalaman tu..mase g langkawi..aQeel xbape tegap jln lagi..so letih dok ikt dia.

[-suziey-] said...

farrah:



hahaha loya sket jek.ekek:p ouh mirza sama cam aQeel ek..hehe..bdk2 kan..pantang nmpk air..haha:p

emm thanks for the compliment,,

[-suziey-] said...

farrah:

ala cuba je nasib..kot2 menarik perhatian juri:)

[-suziey-] said...

mamalieyna:

hehe..sabo2..akn tiba masamu..hehe..same ler..dulu ktia jeles tgk org ebrholiday..so skang balas dendam la..ekek:p

heheh..tocei2..terharu ats pujianmu

[-suziey-] said...

adda:

haha..lapaq ka..g mkn dulu br tgk..hehe..

aah btl..agree..cuti2 dpt release tension..

[-suziey-] said...

momguess:

ececeh..tu puji ade mkna..haha..ye ye ..jgn riso ..aku cover la kalu nmpk garis halus ke ape ke..ekeke:p

[-suziey-] said...

noy:

hahahaa..xla..pakai maybeline jek..ekeke:p

[-suziey-] said...

eijam's famili:

amboih description mu itu sgt complete..ekeke:p emm xpe..next n3 suzieycomei akn beraksi..ahaksss

[-suziey-] said...

wantie:

hahaa..ntah ek..xteringin plak nk naik unta..tgk pn dh ckp..tmbah dak aQeel ni brani2 ayam jek..maunya meraung kalu naik unta..

[-suziey-] said...

mummy ayu:

ouh ye ke..rugi la..mase kita g plak kolam utk kids tutup..tp yg kami pegi ni yg ats skali kat ujung tu..ade utk kids n adult..

hehe..kebetulan jmpa asam pedas melaka.mmg maveles

Nurhayati said...

cam best je kat water world ni.. dulu kami pegi masuk safari je.. sbb zara kecik lagi time tu nak bawak dia g mandi..pasni leh la plan ke sana mandi manda hehe

ALoNa [CintamaniszLite] said...

laa..aqeel nampak konfiden aje ngan life jaket dia tu..
tp nangis pulak bila masuk dlm air..huhu..
camni ler anak ibu ye..
suka water...tp masuk dlm water..nanes ler pulak..
Takpe..dh besar2 sket sok..suka ler dia masuk water...
Time tu..suziey lak ler jenoh tengok risau tgk dia extreme dlm air..haha.

naurah makwa said...

owh!!unta..kalau sembelih buat rendang,sodap tuh!

bulu mata aqeel so lentikla..bleh pinjam?

[-suziey-] said...

yati:

aah mmg best water world nih yatie..ni zara dh beso sket sesuai la nk bawa..sonot..jgn dia nanges udah..ekekek:p

[-suziey-] said...

alona:

hahaha..akak..dia bkn ikt ibu dia tau nanges2 tu..hehe..konfiden tu penting..ahaksss..p hmm time dia yg extreme ngn air..sy pening la risau..haha

[-suziey-] said...

naurah:

aiyak..org ngandung nk mkn daging unta ke..adeiiii..

nk pinjam bulu mata aQeel..abistu aQeel nk pakai ape..hehe

miera said...

comel nyer aqeel...geram la...nak cubit cikit...hii.hii

Intan said...

Waaaa cantek2 nya gambar yg suziey snap nie...especially paling suka tgk gambar dak aqeel!

Makin mantopsss nih :D

P/s: Tak kisah suziey, citer lah byk2 mcm mana pung sure semua suke baca dan tgk punya ;)

alfa juliet said...

patutnya tangkap dlm water..baru syok,...hehe

[-suziey-] said...

miera:

hehe..cubit jgn kuat2 sgt tau..ekeekke:P

[-suziey-] said...

intan:

thanks for the compliment..kena praktis slalu intan..praktis make perfect.intan pn bole buat..hehe..

thanks for reading:)

[-suziey-] said...

alfa juliet:


wohooooo..abis ler en canon ku itu..huhu

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio