Thursday, February 4, 2010

di jamin sampai esok

Assalamualaikum..



hadiah saguhati utk contestant BLOGGER's FAMILI DAY BANNER CONTEST dh selamat di POS..kecuali sorang contestant ni.. wansteddy..sila emel ur add ye..insyaAllah..dijamin smpai esok kecuali rina aka cutemiut..add dia mask dlm zon B..makanya 2 hari bekerja br smpai..




klau xdpt hadiah inform aku ok..nnti aku g punggah karung2 mel tu cari parcel korang..ekekek:p



once again..thanks for joining the contest..



************************************



skang ni aQeel sgt rajin ikt berjemaah wth ibu dan ayah bersolat..alhamdulillah...tp kadang tergugat gk kekhusyukkan aku..seb bek cpt2 on track khusyuk tu..



alkisah..smlm..as usual..aQeel berjemaah ngn aku..aku takbir dia takbir..aku rukuk dia rukuk..aku sujud dia sujud..tp 1 bende ni aku xbuat dia buat..tau ape??





masuk raka'at ke-2..lps sujud .. duduk antara 2 sujud kan..pastu sujud balik n tahyad awal..dlm pada nk sujud tu..dia bole plak melepaskan bom atom..kalu skali ok lagi..tiap kali nk sujud dia lpskan..adeiiii...byk angin jgk dak aQeel ni..ekekek:p xpela..seb bek kecik lagi kan..klu dh baligh nnti..jgn buat camtu tau cayang ibu..batal dh wudhu' tu..solat pn xsah...




tips: slalu2 tnjuk cth yg baik pd anak..time nk solat tu..bentangkan siap2 sejadah kecik utk mrka..xkisah la mula2 tu mmg dia buat main je..sabar..insyaAllah..lama2 dia akn mula ikt.. :)




p/s: esok result final exam akan kuar..skaligus menentukan CGPA master aku..smga kejayaan milikku..amin :)

21 comments:

Mama_Aqish said...

hu..hu...kelako tol la aqeel ni...tak dapat nak bayangkan camne la aksi dia melepaskan boom tu masa solat...hu..hu...leh tergugat khusyuk tu

momguess said...

1. moga ko dpt markah yg cemerlang n gemilang for cgpa ko yer

2. dulu kecik2 aiman pon selalu ikot aku solat, bile dh besar ni die pulak yg tanye aku dh solat ker belom...hehehhe

3. bom atom aqeel ader kuar bau tak???

4. tahniah pada yg join contest n dpt sagu gula tu, kalo xdpt adiah cepat2 bgtau suziey... kang xpasal2 ader hot isu lagik. tettttt

5. tentative program kite aku rasa dah cun dah...

6. tungu aku untuk tahun dpn punye project..biarkan dulu ayu n watie tahun nie

ezan said...

hahahhaaha.... nak tergelak kalo bayangkan aqeel lepaskan bom tu... macam2 perangai...

bagus aqeel kecik2 lagi dah pandai solat... sejuk perut u mengandungkannya. semoga menjadi anak yang soleh... amin...

mamalieyna said...

ekekeke...lawak la aQeel ni..pepun auntie suka sgt cerita tntg aQeel yg ini..bagusnye diee..tertib ikut apa kita buat eh! good boy!

pasni nk carikan sejadah kecik la tuk arif..selalu tu, time kita solat arif dok sebelah memerhati jer, takpun wat hal die, sesekali pegang sejadah gak, berkenan sbb gebu2 gitu sejadah kan..^_^.. ya..contoh melalui tauladan kan!

waa...result sudah mau kuar ker..? suspennye..hehe..hope gempak okkk! ^_^

ita cutevirus said...

huhuhu...

thanks suziey... nanti ita roger kalo tak sampai..

bagus la aqeel nak solat.. bagus... **double thumbs up**

huhuhu... gud luck 4 ur result..

atty's said...

ekekeke..leh terlepas lak bom ye ..

paan said...

nasib bek comel..hahaha

** atie + farid + aisyah ** said...

moga keputusan exam suziey yg very terbaik k..... i pray for u.. :)

aqeel...aqeel... boleh plak lepas kan bom...ade bau tak? hehehehehe....

Hezesuze said...

ok wat...kira dak aqeel just kentut jek ...xusik or kacau2 ibunya solat...

sedey xdpt join gath... :(

Farra Dhelina said...

hahaha kak..ku gelak sowang2 bila bc part dak aqeel ni kentot..hahaha..adoii..

yea.. wajah ank adalah terbiasnya dr wajah ibubapa nya sendiri.. betul ke ayt ni?? hahaha..main bedal je..

smoga dpt result yg oke! akk blh pya lahh... :)

ibu damia said...

betul tu....kena ajar yg baik2 untuk anak....alhamdulilah...aleesya memang dah terbiasa ikut kita sembahyang walaupun kadang2 tak betul...pas tu siap cakap kat kita"ayah cepat ayang(sembahyang), nanti tuhan pung (pukul) ayah"...
itu lah yg diajar kalau aleesya malas sembahyang...

semoga memperoleh keputusan cemerlang....aminn....

Mak Su said...

aiiyooooo ;p

mama tisya said...

tk tergelak ke time aqeel melepaskn bom tu...heheheh....bgs la die nk jemaah sama...

smoga dpt result yg cemerlang...

wantie said...

ha.. ha..elakor ler aqeel ni. So ko masa tu terberenti tak solat?

sabor jer la. walaupun itu satu kekelakoran, tapi ianya satu nikmat buat kita. sebab anak kita jer akan ikut cara kita solat dengan penuh susah payahnya...

Anak orang.,, tak ndak nyer, sebab dorang akan ikut makbapak dorang ler... kik kik kik..

Intan said...

Ekeke...bom atom keluar ye aqeel...tersenyum aunty baca nie :D

Alhamdulillah, sejuk hati ibu & ayah aqeel. Semoga menjadi anak yg soleh...amin.

Buat ibu aqeel, semoga mendapat keputusan yg cemerlang gitu...amin ;)

naurah makwa said...

pandainya anak teruna akak..sejuk perut mama dia

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekekeke nasib tak roboh rumah kena bom atom aqeel tu,pssstt sure terganggu khusyuk tu kan bila dengar bunyi bom atom aqeel tu...hehehe

dup dap dup dap ye tunggu result esok...semoga mendapat result yang cemerlang,gemilang dan terbilang... :P

ibu_arifa said...

hahaha..aQeel nih..mcm lah dia nih..

semoga Suziey dapat result yg bagus/cemerlang yer..amin..

mama_umar said...

aku yakin result cgpa ko tebabom nnt,insyaAllah :D

waa,kelaka la aqeel sambil sujud melepaskan bom,hehe,umar skg sape2 je kentut termasuk die sendiri die akan kate,eeii..pek!(mcm bunyi kentut tu)..ucuk..

ALoNa [CintamaniszLite] said...

Alhamdulillah...semoga AQeel jadi anak yg soleh...

Apa resultnya??

CuTeMiUt78 said...

ahaakkss.. hadiah mu itu telah selamat ku terima... thanks a lot.. sgt skeee..
heh..heh..heh.. aqel2.. macam hal gitu..

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio