Tuesday, February 9, 2010

tremendous tuesday



Assalamualaikum..



if yesterday was a manic monday..but today is....



hr ni mood sgt best..happy dgn rezeki berganda2..alhamdulillah..syukur pd rezeki Allah..smga aku tidak lalai dgn ujian kesenangan yg Allah beri ni..



tu je nk tulis..layan aksi aQeel je la ek..tata :D


IMG_5418

IMG_5419


IMG_5386



p/s: rmbut aQeel dh gonjeng..just a day before naik genting..huhu..

p/s2: still thinking to be a lecturer..any opinion how to develop the confidence??



30 comments:

firahadifa said...

nak build confident ??

senyum selalu.... :)

[-suziey-] said...

firahadifa:

berkesan ke?huhu..konfiden nk ngajo ni lain mcm sket..xpnh ade experience la katakan..so mcm xkonfiden..klu pasal hal lain mmg superb konfident level..hahaa

mama tisya said...

ingtkn update gmbr genting td...wah aqeel tktakut jth ke tu...

nk develop confidence...ko kena always think u can do it

tp bab nk bg lecture ni depend gk...aku dlu pernh jd tutor je tp studentnye mcm2 ragam smp aku rs aku tkleh ler nk jd tutor..tksilap 3bln je kot aku jd pastu cr kj lain...ehhehehe

Mama_Aqish said...

wah....bukan main lagi aktif aqeel ni ek...dah macam treasure hunt plak...bersungguh2 aqeel main ek...mesti ibunyer tengah kejar haq tu yang main redah jerk

Mrs. Adz said...

aku ngeri tgk aqeel nak panjat tu..takut jatuh je..tapi aqeel lelaki memang kena berani..

mane pic rambut baru tu..eisya nak tgk ni..secomel eisya tak??huhu..

pic genting mane??

bab confident ni,ko kena fikir leh wat punya..memula memang ko rasa mcm blur skit..jadi lecturer lagi best dari jadi cikgu..cikgu byk keje..cuma student ko tu,dah pandai la..ko kena lagi pandai dari dia..tak tahu pun kena wat-wat tahu..kena pandai trick skit..hihii..

zety said...

suziey,1st skali set mind ko,xper walau xde pglmn sbb kite akan build pglmn tu dgn same2 bljr jugak dgn student nnt,aku pon rase mcm ari2 bljr bende baru..deal with ppl kan..budak2 beso lak tu =)

encem ah si baju belang nih

[-suziey-] said...

mama tisya:

hehe..gbr genting lmbt lg ler..sbb xg amik lg dslr kt umah my sister..

ouh pnh jadi lecturer ek..kita xpnh lgsung ..huhu..tu yg gerun...

[-suziey-] said...

mama aqish

hmm mmg cenggitu ler aQeel kalu dpt kaki ke playground..huhu

[-suziey-] said...

mrs adz:

yezzaa..boy kena la brani..nnti nk slamatkan eisya..ekek:p

haha..aQeel nmpk notti la rmbut gonjeng..hope eisya xberpaling arah..ahaksss:p

ha tu la wei..ko lecturer kan..aku ni konfiden kalu bende2 lain..tp kalu nk ngajo ni xde pengalamn..so agk gerun la..especially ngn student yg lebih kurang beso kita..kita kena jd lg pandai dr dorang..huhu..dibuatnya kena buli camno..adoiii...

ita cutevirus said...

huhuhuhu... nape nie suziey, takde confident ke??

jadik lecturer mencabar gile suziey... tp best!! (cam la ita penah jadik lecturer)..

ape² pown, penampilan adalah satu part utk tambahkan confident..

[-suziey-] said...

zety:

hmmm ye la..ni lecturer gk nih..cewah.hehe..mmg bgs hr2 kita blaja new thing..cuma permulaan dia tu agk ngeri..hahaha..klu dh experience dh lama..dh expert dh..bole tepis je segala dugaan dan cabaran..ekeek:p

[-suziey-] said...

ieta:

hmm..dlm hati ni msh x full of confident nk ajr student ipt..tp mcm minat..hehe..biasanya kalu ade minat..pasti ada cara..so 1 of it..kena build the confident dulu..
agree..penampilan pn 1 of the way..harus ke berskirt..hahahahah..just joking:p

Putra Mama said...

naper gmbr montot jer ni?? ;p

mama tisya said...

tutor je bkn lecturer..lecturer ni lg tgi kelayakannye...tp mmg tkde minat sgt bab2 ngajar org cz nk hadapi student2 yg mcm2 kerenah...huhuhuh tp kalo org jenis minat okla...tu yg kejap je kita jd tutor....okla ada pengalaman..heheheh

mamalieyna said...

waah rezeki apa gamaknye tue..rezeki jd lecturer eh! good job tuu..pepun confident mesti ada kan..camno eh! penampilan diri of course la kan..lain2?..hehe..taktau..non idea lak pepagi selasa ni..huhu..pepun Tahniah!! ^_^

eeii gonjeng eh rambut aQeel..hehe..

ALoNa [CintamaniszLite] said...

suziey kan pandai bercakap, petah bercakap..bercakap guna akal...pastu layak pulak dgn ilmunya, cekal....
Leh jer tu jd lecturer..

Nana said...

tertonggeng2 aqeel manjat damia xlepas lg manjat gitu hehe

wantie said...

kalo nak build confident. try ler wat part time dulu. pas tu dah gainst experience. ko belasah jer la jadi lecturer...

amacam ok tak idea haku.

Aku tumpang gembira kalo ko jadi lecturer. amin...

Mak Su said...

wow! public speaking... buat mcm alex peserta raja lawak 4, jerit sambil tekup muka kat bantal (itu utk kasik kuat sora kot) ;p

Noy said...

it takes time to gain the confidence...for me it takes around 2yrs..its helpful to go for teaching and public speaking training...and the best thing is wen ur talking about topics that is of ur expertise...good luck,suziey

zura@iwan said...

alhamdullillah rezki bgnda2...amin2...

nk build confident utk teaching ni mmg susah sket tmbh2 x de experince kan...try yr best yer....ko sure bleh...

alfa juliet said...

ko dah ada master, patut ko confident dgn ilmu yg ko ada...jgn risau, ko boleh..

** atie + farid + aisyah ** said...

aqeel..aqeel... wpun nampak muka mu sipi2.. kamu tetap ensem... hehehehehe

mane gambar ni ? :)

Ummi Salsabila said...

org kate kn practice ckp in public slalu.br confiden..

teruskan suziey,xcube xth kmmpuan kite.:)

E.L.I.Z.A said...

eli pun planned nk jd lecturer tp rs mcm x konfiden..ntah la...ada try apply kt mana² uni ke?

Farra Dhelina said...

nk tgok gmba gentinggggg ;p

CuTeMiUt78 said...

wah... kemain lagi aqeel ya

Nurhayati said...

aQeel berusaha gigih nampaknye.
chayok chayok

gee ryder said...

bole thn manjat budak aqeel ni

ummuabdullahsyaakir said...

Allah yang berikan ketenagan tu kan Suziey^_^

Sukanya tgk pic aqeel ni...comel sgt.

Related Posts with Thumbnails
Elegant Rose - Working In Background
Designed by UMIESUEstudio